Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ramonika

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszer majd a tudomány bebizonyítja, hogy mégsem annyira jó üzlet odaszarni tízmillió nappaliba és hálószobába. ..
A Külügyminisztérium reagált a Kínai Nagykövetség segítőkész telefonos ügyfélszolgálatos sztorijára: T. Címzettek! A Nagykövetség nevében az említett esetért elnézést kérünk, bármilyen kérdésükre szívesen válaszolunk. Üdvözlettel Külügyminisztérium Odze…..
w Die Hippie, Die! 2007.06.18 01:24:00
A G8 körüli hülyéskedésről nem volt itt szó, de mindannyiunk szerencséjére nem csak én írok magyarul. Váncsa István egy okosbomba pontosságával leírta, amit le kell írni. Van benne egy apró belpolos oldalvágás, de remélem, felfogja mindenki, hogy nem az a lényeg. Hanem…..
Ramonika 2007.06.18 12:42:51
Lehet kritizálni a magyar szinkront, de csak addig, amíg nem hallgattunk bele, mondjuk egy szinkronizált X-aktákba a Pro7-en. Ott Scullynak egy negyvenes, dohányos családanya adja a hangját, vagy lehet, hogy harmincas, de akkor férfi. Rosszabb, mint a nyolcvanas évek kalózvideóinak unott,…..
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..
w Szimbólum úr 2007.05.11 05:00:00
Ez kissé megkésett, de bőven elfér ott, ahova esik. Nem hírlap ez itt, hanem Micimackó Gondolkodó Sarkocskája.Orbán Viktor egyszer, valami konzultációban ilyet szólt, hogy kéne építeni egy Budapesti Szimbólumot. Ennél nem volt sokkal konkrétabb, de jelezte, hogy olyasmire gondol,…..
Folytatjuk az utat lefelé a lejtőn, melynek a végén egy olyan Subba vár, amely kizárólag a 2002 szilveszteri Sas-kabaréból lopott poénokat süt el. A vicces sportjelenetek például nem sokkal vannak a rossz kabarék felett, ez a válogatás valahogy mégis kiemelkedik a mezőnyből.…..
Kedves olvasónk remek programot talált magának hétvégére."Kikeveredtem a Solymár-i Auchan parkolójában szervezett KTM/Aprilia rendezvényre. A színpadon 17 órakor Komár Laci bácsi lépett fel. A nézősereg kb. 30 családból állt, jó sok gyerekkel. Elég jól be volt már baszva…..
w Hörrtévé 2007.04.06 22:17:00
Helyes és dicséretes, ha a szcientológia elleni küzdelembe minél több médium kapcsolódik be. A harcot azonban hátráltatja, ha közben fölöslegesen hazudunk. A szcientológusok beépültek a politikába, mondja a Célpont riportere, miután kitértek arra, hogy ez a gyanús szekta még a…..
Hibáztunk, amikor elkezdtük a Subbára mindenféle szexuális szubkultúrák honlapjait kitenni. Tudnunk kellett volna előre, hogy ez egy olyan ördögi kör (sőt, spirál!) lesz, amelyből majd soha nem tudunk kitörni. Egyre csak mélyebbre ássuk magunkat, és most már azt is meg kellett…..
Meg a Vegyi Fivérek! Elképesztő, mit meg nem engednek ebben a nagy fene demokráciában! Hogy ezek mind idejöhetnek a Szigetre! Hol van ilyenkor az ifjúságvédelem? Kinek áll ez érdekében? Betlen János olyat tett a tegnapi Napkeltében, amit talán a Pajtás magazin óta senki.…..
w A peches szfinx 2007.03.09 04:00:00
Három kérdést engedett át az Alkotmánybíróság a Fidesz népszavazási kezdeményezéséből. A kormánybuktatásnak kapáltak. De összehozhatunk pár milliárdért egy nagyon keveseket érintő, érvénytelen referendumot. Hogy legyen-e a gazdáknak elővásárlási joguk a földre, nos,…..
Ramonika 2007.03.11 10:26:21
w Ezek lopnak. 2007.02.19 05:00:00
Választások után pár napig téma, aztán fel-felröppen néha, de mindig elhal az aktualitások nyüzsgésében. Az állapot kevésbé alkalmas szalagcímnek, mint az esemény. Egy kordonbontás vagy egy zavargás, az breaking news. Hogy egyébként az egész magyar politika a lopásra épül,…..
Ramonika 2007.02.19 05:30:43
Ramonika 2007.02.19 06:08:50
Azért hozzá is szeretnék szólni, nemcsak idióta módon beförsztölni egy témába, mindössze azért, mert korán keltem.

A 400 milliós kampányköltségből összeállított megjelenés országos szinten nem is látszik. Persze igénybe veszik a különböző kedvezményeket, nem listaáron rendelik meg ezeket, de higyjétek el, ha ennyiből állítanák össze a kampányt akkor észre sem vennénk, hogy éppen kampányolnak.
De....a politika, az országgyűlés, törvényhozás, stb. kritikája örök téma, azt gondolom, ebben az országban most tényleg vannak is problémák vele. Nem vagyok biztos benne, de rémlik valami civil kontroll, aminek működnie kellene az országgyűlésben (jól tudom?).
Csakhogy én inkább azt tapasztalom, hogy a politikát kritizáló civilek egyszerűen hihetlen bénák, felvállalhatatlan akciókkal fejezik ki nemtetszésüket (lásd szittyakürt, kő- és paradicsomdobálás a "nem megfelelő helyeken" itt főként nemzeti ünnepekre, koszorúzásokra gondolok).
Nos, az állandóan felmerülő problémákra szerintem megoldás lehetne egy olyan civil szervezet, mint a közlekedésben a VEKE. Nekik is vannak ellenvetéseik a témájukat érintő hivatalos döntések ellen, nekik is a tökük kivolt a sorozatos szakmai baklövések és az elherdált pénz miatt. De - én legalábbis nem értesültem róla sehonnan - soha nem láncolták magukat a villamossínekhez, nem mentek senki lakása elé óbégatni, nem dobáltak meg senkit.
Ellenben a történésekkel kapcsolatban, azzal párhuzamosan folyamatosan tartották a sajtótájékoztatókat és mondták, mondták, mondták a saját verziójukat. Kultúráltan, higgadtan, de folyamatosan, meggyőző volt. Ez feltűnt szerintem másoknak is a szakmán kívül, hitelesnek tűntek és felvállalhatónak. Aztán az évek alatt elérték, hogy már a szakma sem hagyhatta figyelmen kívül a létezésüket és be kellett vonni őket a döntéshozatalba.
Valami hasonlót szeretnék én látni a politikában is. Indulatoktól és maníroktól mentes de folyamatosan kommentáló civil kontrollt. Ennek a létrehozása egyébként nem a politikusok vagy az állam feladata.

Üdvözlettel:

Ramonika alias Okádó Mikádó a pizzai ferdetoronyból
w Szün 2007.02.13 10:00:00
Most pedig egy hét szünet következik, pontosabban hétfőig nem lesz post. Mármint hétfőn már igen. Adóbevallás, pihenés, olvasás, család, nyugalom. Ha netalán holmi zászlóshajó próbálna befurakodni a levélbedobó nyíláson, ráverek az orrára seprűvel, és megyek vissza…..