Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagykonyvkiado

21 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jövő héten a Genfi Autókiállításon mutatkozik be a rendkívül népszerű Fiat 500 kisautó fél-kabrió változata. Nem igazi kabrió, hiszen csupán maga a tető középrésze helyére került összehajtható textilborítás. Az ötlet nem új: a Fiat már a harmincas években…..
Hárommillió-négyszázhetvenezer euró azaz nagyjából 997 millió forint. A blogban korábban említett hiper-ritka Bugatti 57 végül ennyi pénzért kelt el a Bonhams egy héttel ezelőtti, párizsi aukcióján. Simon Kidston, egy jól ismert szakértő szerint a restaurálás költségei…..
Kiadónk egyik jeles szerzője, Négyesi Pál apa lett! Fia, Négyesi Brúnó Róbert 2009. január 30-án született 4390 gramm súllyal és 60 centivel. Anya és gyermeke teljesen egészséges...
Válasz a hajtás után Szóval egy vadonatúj járműről van szó. Egy holland testvérpár, Paul és Tino Huet évek óta Alfák, Bugattik restaurálásából élnek. Imádják az 1950-es évek versenyautóit, s úgy gondolták, hogy elkészítik saját álomautójukat. Az első HB Special…..
Autóipari válság ide, Detroiti Autókiállítás oda - a klasszikus járművek hívei e héten az arizonai Scottsdale városába zarándokolnak, ahol négy különböző árverésen különféle izgalmas oldtimerek kelletik magukat. A nyitóképen látható 1960-ban gyártott Ferrari 250 SWB…..
Véget ért a 2008-as év, s örömmel jelenthetjük, hogy kiadónk sikeres évet zárt. Főleg a Suzuki történetével foglalkozó kötetünk bizonyult népszerűnek, de a karácsonyra időzített Híres Autómárkák: Ferrari is kedvező fogadtatásra talált.Kedves olvasóink figyelmébe…..
Azt hiszem tulajdonképpen nem is kéne sok szöveg ehhez a képhez.Szóval egy kínai Hong Qi (Vörös Zászló) nevű luxusautó látható, amely jelenleg megtekinthető a kaliforniai Blackhawk Múzeumban. A Blackhawk Múzeum az oldtimer rajongók egyik Mekkája. Nagyszerű prototípusok, igazi…..
"-Te Mary, hallottad, hogy az öreg Harold meghalt? Kíváncsi vagyok mi lesz az öreg doki vagyonával. Apusék szerint voltak valami öreg autói.- Tényleg, a szomszéd autókereskedő is néha nyaggatott valami Bugatti miatt....- Mondd Andrew, te értesz ezekhez az öreg roncsokhoz - évek…..
Múlt héten egy amerikai fórumon megjelent a hír, hogy jövő januárban a General Motors Heritage Center gyűjteményék egy részét elárverezik. Persze különböző helyi, majd nemzetközi blogok, online magazinok is felkapták a hírt, így már azt is sejteni lehet, hogy nagyjából 250…..
A Lamborghini Miura volt az első mai értelemben vett szupersportkocsi. Képzeletben röpüljünk vissza a hatvanas évekbe: tombol a Beatles-mánia; Európa nyugati fele Volkswagen Bogárral közlekedik, a keleti fele éppen megismeri a Trabant-életérzést. A legszexisebb sportkocsi a Jaguar…..
Manapság a General Motors-ról leginkább annyit lehet hallani, hogy a csőd szélén tántorog. Voltak születésnapi ünnepségek, de annyira nem hangsúlyozták ki, hogy a világ legnagyobb autógyártó vállalatcsoportja idén szeptemberben ünnepelte 100. születésnapját.   A…..
November elején az indiai Mumbai városában, amelyről sajnálatos módon mostanában inkább a terrortámadások miatt hallunk rendezték a Cartier Travel with Style Concours d'Elegance-t, az első indiai régiautós szépségversenyt. A győztes: Delahaye 135 MS Figoni-Falaschi…..
  Az Opel 1962-ben egy olyan sportos kocsi fejlesztését indította el, amellyel kimondottan a fiatal nemzedéknek akart kedvezni. Áramvonalas karosszériával kívánta ellátni, ezért mérnökei szélcsatorna-kísérleteket hívtak segítségül a fejlesztésekhez a stuttgarti egyetemen.…..
2008. decemberében jelenik meg A Japán Autók című kötetünk, amelyből egy kis ízelítőt szeretnénk átnyújtani. Következzék hát egy kis áttekintés a Mitsubishi Lancer tüzes Evo változatáról. 2008-ban új fejezetéhez érkezett a Mitsubishi Lancer Evo és a Subaru Impreza STI…..
A kragujevaci autógyárban legyártották az utolsó "szerb autót". Egy piros Zastava 101-es gördült le utolsóként a futószalagról 1 273 532 sorszámmal. A virággal, dallal, verssel - és bizony könnyekkel is - búcsúztatott Yugo után a dolgozók nagy részének munkája itt…..
Ennél tankönyvízűbb címet nehéz lenne kitalálni, de most nem jutott jobb az eszembe. Éppen a Chevrolet történetéről szóló kötet kéziratán dolgozunk, amely úgy tűnik jövő tavasszal jelenhet meg. Ennek természetesen része lesz a Daewoo története is, s ekkor jutott eszembe,…..
A Lada a nyolcvanas években a Porsche segítségével fejlesztette ki a Samarát. Azonban már sokkal korábban eljátszottak az elsőkerékhajtású autó gondolatával.   „Miközben az újonnan létesített AvtoVAZ gyár mérnökei a Fiat csapatával és annak legendás…..
Híres autómárkák Porsche 959 2008.11.20 18:54:00
1982-ben a nemzetközi versenyeket felügyelő FIA szövetség új kategóriát hozott létre. A Group B azaz B-csoport azért született meg, hogy az autógyárak részére kötöttségektől mentes lehetőséget biztosítson nagyteljesítményű versenyautók megalkotására. Míg az A-csoportban…..
 Vannak olyan autók, amelyek alapvetően meghatározták koruk műszaki és tervezési irányvonalát és irányt mutattak a következő évtizedeknek. Az ilyen kiemelkedő járgányok legtöbbször nem hoztak hasznot alkotójuknak, s a siker általában csak sok évvel az őket megálmodó…..
Ma már egyre inkább elfogadott ténnyé válik, hogy az automobil is lehet képzőművészeti érték, régi festményekhez, szobrokhoz hasonló múzeumi gyűjtésre érdemes tárgy. A francia székhelyű Figoni&Falaschi karosszériaépítő-műhely több alkotása is e kategóriába tartozik,…..
Híres autómárkák Suzuki Swift 2008.11.17 12:25:00
A Swift a Suzuki egyik legnépszerűbb típusa. E modell révén léphetett ki a japán autógyár a kisautó-specialista szerepköréből. A típus második generációja a rendszerváltás utáni Magyarország első igazi népautója lett. Emberek tízezrei választották a korszerű,…..
Fogadjátok sok szeretettel egy ismeretlen pécsi költő művét, akit múzsa hiányában egy exkavátor banner-körmei csókoltak homlokon.látom a szemedben kedves a vágyat kívánom én is az olajos hátad kezdjük hát baby, nincs mire várni szeretnék ma is egy kotróval hálnivedd le a…..
Belsőség Marad a klub! 2008.11.13 16:49:00
Célravezető volt a múltkori klubhelyszínkereső poszt. Mert a beérkezett kommentekben ugyan inkább csak olyan tanácsokat kaptam, amelyek egy ingadozó tagságú, ezerféle érdeklődési körű egyedből összetevődő, erősen heterogén klubnál nem működnek (azért kösz a tippeket!),…..