Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gézoo

12 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Amikor 2010 augusztus 18-án ennek a bejegyzésnek a szövegét közzé tettem, akkor még a Higgs kísérletek 2012-ben "megtalált" aspiránsairól egyikünk sem tudhatott. Immáron két és fél év múltán azt mutatja a történelem, hogy még mindig érvényes az ábra alatti…..
Gézoo 2013.02.13 13:37:07
@Labiskwee:
Kedves Labiskwee!

"A gravitációt két módon értelmezhetjük."

Így van, ha csak ezt a két módot ismeri valaki.
Ha pedig például az óra járási sebességével az idő múlás sebességét is ismerjük, akkor pusztán a lokális idő múlási sebességgel is leírható a gravitáció.
De nyilván ezt mondhatjuk úgy is, hogy a téridő "deformációja" vagy görbülete.

Így pedig sajnos nem sok értelmet lelek a hozzászólásában. Tagad valamit ami nincs is ott?
Gézoo 2013.02.13 13:52:32
@Labiskwee: Kedves Labiskwee!

"A perdületet egy tetszőleges pontra vonatkoztatjuk és úgy van definiálva, mint impulzusnyomaték, mert a tetszőleges pontból a testhez vont helyvektor és a test impulzusvektorának a vektori szorzata, azaz P = r x I."

Ez így van. És ezzel a spin-t mint perdületet kívánta... mit csinálni? Cáfolni?

Tehát a spin: "Szimmetria tulajdonság, amely azt mutatja, hogy a részecske hány fordulat után látszik újra olyannak, mint mielőtt "forgatni" kezdtük volna."

Is. Mármint szimmetria tulajdonság is. Fordulat is. :D Különben az idézete értelmét vesztené, ha úgy kívánna fordulatra hivatkozni, hogy tagadja a fordulat lehetőségét.

Egyébként a spin mint fordulat egy szimbólum, egy hasonlat jelleggel került megemlítésre.

És bár nincs arra fizikai bizonyítás, hogy miként hozzák létre a részecskék az őket körülvevő mezőket, tagadni valamit amire hivatkozik oximoron.

Amint látom önnek nincsen meg a figyelme, vagy a felkészültsége az írás értelmezéséhez.
Vagy csak egyszerűen a foton-gravitációs elmélet támogatójaként szükségét érezte az írás ilyetén való minősítési kísérletének.

Továbbá felhívom a figyelmét azon apróságra, hogy minden részecske fénysebességgel terjedő kisugárzásával építi fel a saját mezőit.
Így a mezők létrehozására éppen úgy érvényes a rel.Doppler impulzus differenciája, mint a sugárzásokra.
Ezért a példában említett fotonok-idonok-spinfotonok vagy akár MEF-ek, impulzuspárjaira érvényes hatás-ellenhatás törvény a mezők létrehozásakor is érvényes.

Ennek következtében az impulzuseredő a mindenkori gyorsulásvektorral ellentétes irányú, azonos hatásvonalú.

Tehát teljesíti a tehetetlenségről szerzett ismereteink minden ismérvét!

F = m* a*ß függvény szerint a tehetetlenség nem más, mint a részecskékre ható és visszaható impulzusok eredőjéből képződő erő.

Köszönöm a hozzászólását!
A titkok titkait ismered? b6 2011.11.25 10:48:00
6..
Gézoo 2011.11.27 10:22:42
@sajnos_kacat: Jó gondolat, de mint olvashattad, egyrészt nem kellene teljesen felemelni, másrészt a mágnes pályával adva van a kerekeknél sokkal jobb hatásfokú vontatási lehetőség.

"(Egyébként a mágneses erővel megemelt járműre már létezik megoldás: mágnesvasútnak hívják, és a világon már több helyen üzemel, csak nagyon drága. "

Nos, igen. Amikor az emelés elektromágnesekkel végzik, az valóban nagyon drága.

"És a személygépjárművek nem véletlenül nem kötött pályás járművek...) "
Igazából csak addig kötött a pálya amíg az autó vezetője él a lehetőséggel.
Amint eltávolítja a mágnesezhető felületet/térfogatot a mágnesek sorától, csökken vagy teljesen megszűnik a kötött pálya.

Ezzel éppen olyan "kötött" ez a megoldás is, mint az úttest.. azt is el lehet hagyni, de többnyire nem túl okos megoldás.
Gézoo 2012.01.31 11:49:12
@fordulo_bogyo: Kedves Forduló-Bogyó!

Ha picit figyelmesebben megnézed az ábrákat, és elolvasod az írást, akkor beláthatod, hogy a felső gördülő távtartó éppen arról szól, hogy ne tapadhasson fel a mágnesre az autó.

Egyébként pedig a többi félelmedre is megtalálod a válaszokat a kommentek között.

Ezzel együtt, köszönöm, hogy írtál..
Gézoo 2012.08.03 09:57:17
Kedves prof. dr. Dörmögő_Dömötör !

Egy átlagos személyautónak 5 azaz ÖT fontos kereke van! Négy amin gurul és egy amivel kormányozzák.

Egyébként ez a marhaság, nem is akkora marhaság.

Tegyük fel, hogy a mágneses felfüggesztő sínnek 0,01% lejtése van, akkor a felfüggesztett jármű a lejtés irányába gyorsuló mozgást végez.

1%-os lejtő mit is jelent? 100 méteren 1 m szintkülönbséget?
0,01%-os lejtő pedig 100 méteren 1 cm szintkülönbséget?
Ami ugye, (ha jól számolunk, ) 100*100 méteren éri el az 1 méter "magasságot" ?

Vagyis ha felemelnénk az 1 t tömegű járművet, 1 méter magasra akkor ehhez W=m*g*h=1000*10*1= 10kJ energiát kellene befektetnünk.
És a lejtőn 10 km távolságra "csúszna" a jármű, minden további energia befektetés nélkül.

Na de mennyi benzinnek van összesen 10 kJ energiája?

A táblázat szerint 43 MJ/kg. Ezt vegyük a benzinmotor 36% hatásfokával és kJ-ban kifejezve:
0,36*43 000 kJ= 15 480 kJ
Ebben a 10 kJ meg van:

n=15 480/ 10 = 1548 -szor azaz ha az emeléseket benzinmotorral és nem napelemmel működő elektromos motorral végeznénk akkor egy kg benzinnel 10 km távolságot 1548-szor tehetnénk meg egy közönséges benzines autóval.

Azaz 420 Ft árú benzinnel 10*1548=15 480 km-t tehetnénk meg.

Kedves dr Macikám! Te most mennyiért teszel meg 15 480 km-t ?

(Ha jól informáltak akkor a magyar átlag 420 Ft*10 L/100 km = 42 Ft/km azaz ha jól számolok akkor 1548-szor drágábban utazol.)

Na akkor mondd kérlek kinek is hiányzik néhány kereke?!!

Üdv: Gézoo
    Miért éppen ezen függvényeket alkalmazzuk?  Amikor össze akarjuk mérni két rendszer mozgását, a legegyszerűbben a fényórával tehetjük meg.      Ez egy elvi szerkezet, amelyben két, egymással párhuzamos, egymáshoz viszonyítva nyugvó…..
Többen kérdezték, hogy milyenek is azok a fotonok, hogyan hatnak erővel. Néhányan azt is felvetették, hogy egy-egy foton ereje semekkora..  mert például egy 600 nm-es hullámhosszhoz tartozó foton csak p=h/λ ~ 1e-27 kgm/s impulzussal rendelkezik.  Na igen, de egy-egy…..
Rendszeres Élő kerekasztal beszélgetés indítását tervezem.  Talán a legegyszerűbb a skype-on megoldani "konferencia" üzemben.Ezen ötlettel kapcsolatban várom a véleményeket. ..
A titkok titkait ismered? tároló 2011.03.18 07:14:00
                                      ..
A titkok titkait ismered? b3 2010.09.04 11:13:00
  3..
"Túl tömény" ahogy írni szoktam erről a témáról.  Akkor talán itt és most elkezdem a "szöveges" leírást..  Mint kísérleti tapasztalatból tudjuk, a távoli tárgyakról akkor szerzünk tudomást, ha valamilyen jelhordozó jelenség, mint a hang vagy a fény hírt hoz…..
A KöMal fórum a középiskolásoknak szóló, középiskolai matematikai és fizikai ismeretek népszerűsítését célzó kiadvány "háttér" -fóruma. Moderátora szerint: A "Meddig taníthatók a téves elvek?" című témát törlöm. Gézoo jogait végleg megvonom. A KöMaL fórumnak…..