Regisztráció Blogot indítok
Adatok
comment #1

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Craig Turp írása az Emerging Europe-on jelent meg Josef Stredula, a Cseh-Morva szakszervezetek szövetségének (CMKOS) vezetője nem hisz abban, hogy a fizetések növekedése csehországi munkahelyeket veszélyeztetne. Az általa „bér-vasfüggönyként” is emlegetett jelenség elleni küzdelem egyik jelentősebb…..
comment #1 2018.05.10 13:58:46
@Void Bunkoid: Nem kioktatni akartalak :)

Igen, szomorú főleg mert a "natív" állampolgárság elvileg a legegyszerűbb ügy adminisztrációs szempontból.
comment #1 2018.05.10 14:03:45
@5perc: A papírokkal igazolod az állampolgárságot, ami megint egy másik, bár nagyon fontos kérdés. Magát az állampolgárságot a születés pillanatában megszerzi az illető, az egy papírok nélkül is fennálló jogállapot.

Mindettől függetlenül nem kéne ezért szívnia egy született magyar állampolgárnak, hisz az a legegyszerűbb eljárás kéne, hogy legyen. Nem jár különösebb érdemi vizsgálattal mint pl. egy honosítás.
comment #1 2018.05.10 14:52:41
@5perc: Teljesen igazad van.
Napok óta a burkini betiltásától hangos a média, erről beszél a politikusoktól kezdve a divatbloggerekig mindenki. De mi is ez a ruhadarab, ami ekkora figyelmet kap, és ekkora felfordulást okoz? A burkini   A burkini olyan strandruházat, amely nőknek készül, és az iszlám szabályainak megfelelően…..
comment #1 2016.08.29 20:40:57
@Nazareus: Nyugi, már nagyon korán levettem, hogy mire lehet tőle számítani. Szegénynek fél nap is kevés volt, hogy rájöjjön, hogy széttrollkodom. Azért az ő butaságának is van határa. A kommentjeimet már nem olvasta el másodszor is, hiába kértem. :D
comment #1 2016.08.29 20:53:34
@Brendel Mátyás: "egyébként az szép, hogy legalább bevallottad, hogy csak egy hülye kis troll vagy"

Szóval mégis csak én nyertem. :D

Add vissza a papírjaidat, mert már nem tükrözi a valóságot, bár nem vagyok biztos benne, hogy valaha is értelmes voltál, de ma nagylelkű leszek és elhiszem neked!
comment #1 2016.08.29 20:55:40
@Brendel Mátyás: Azt vallottam be, hogy mivel te saját magaddal, vagyis az elképzelt ellenfeleddel vitatkozol, ezért trollkodtam veled. Ha ez téged megnyugtat, akkor hajrá, Zsolti!
A mára már kulturális ikonná vált Alfred Hitchcock (1899-1980) angol rendező és producer a kiváló pszichológiai és suspense thriller filmjeiről és az azokban alkalmazott újító tevékenységéről ismert, amelyek miatt a "The Master of Suspense", azaz a Feszültség Mestere nevet kapta. Hitchcock azonban…..
comment #1 2016.07.17 08:50:01
@a nemzet fogatlan provokátora: "A "szerelem" fogalma pedig ehhez ez intézményhez kreált mesterséges gondolati tákolmány.." Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy nagyon szomorú lehet a kis világod. Megértem, hogy nehéz túl tenni magunkat azon, ha elhagy minket egy nő akit mi még szeretünk, vagy azon ha csak szimplán nagyon kibasz velünk egy nő, de ennek feldolgozása is a felnőtté válás része. Csak magaddal teszel rosszat, hogy benne ragadsz az önsajnálatban.
Nem volt nehéz találnunk 10 olyan nőt, akik maradandót alkottak/mondtak/tettek az elmúlt években. Ha éppen motivációra van szükséged, mert éppen minden unalmasnak és egysíkúnak látszik, vesd bele magad ezeknek a nőknek a munkásságába! Mindegyikük annyira inspiráló, hogy pár mondatban lehetetlenség…..
Furcsa érzés azzal szembesülni, hogy Orbán Viktor a britek uniós tagsága mellett kampányolt, és vesztett. A magyar miniszterelnök ugyanis az elmúlt hat esztendőben látszólag szinte mindent megtett azért, hogy szétforgácsolja azt az amúgy is gyengécske egységet, melyet lényegében csak a tagok számára…..
Miért veszünk meg egy táplálékkiegészítőt? Mert hiszünk benne. Miért hiszünk benne? 3 lehetséges ok létezik: 1. Mert létezik rá kutatás, ami a hatásosságát bizonyítja. Nos ez a legrázósabb kérdéskör, amiről most nem fogok írni, de ha létezik egy termék és megfelelő anyagi forrás mögötte, akkor…..
Ha egy férfi él olyan életet, mint Amy akkor az menő, ha egy nő, akkor az ribanc?! A Kész katasztrófa Amy Schumert végre olyan népszerűvé tette, amelyet már régen megérdemelt! Ez a film görbe tükröt állít a csöpögős, giccses Hollywood-i romkom-oknak.Nem ajánlom a filmet mindenkinek, inkább azoknak,…..
comment #1 2016.04.20 08:05:28
@icipicicsipa: Nagy részt az evolúció tehet róla, de mint tudjuk a feminizmus számára a férfiaknál már csak a tudomány a nagyobb ellenség, mivel a legtöbb barom elméletüket lenullázza.

Egyébként pedig szomorú, hogy Amerikában mindig az Amy féle teljesen humortalan, polkorrekt humoristanőket sztárolják ezzel is tovább táplálva azt a hiedelmet, hogy a nőknek nincs humorérzékük.
comment #1 2016.04.20 13:03:40
@énis: Vagy engem értettél félre vagy azt amit az evolúciós pszichológusok mondanak arról, hogy a férfiak és nők viselkedése mögött a szaporodási stratégiák milyen különbözősége rejlik. Persze nem azt mondom, hogy törvény, hogy a férfi nem tud hűséges lenni, csak azt, hogy a két nem tagjai között nagy átlagban eltérő tendenciák figyelhetők meg a szexuális szabadosság tekintetében. És persze ezek teóriák, mint minden a tudományban, de elég jó magyarázatot adnak arra, amit az emberek maguk is tapasztalnak.

A matriarchális társadalommal kapcsolatos kijelentésed érdekes, különösképp, hogy ma nem létezik tisztán matriarchális társadalom, azaz egy ország, ami cakk pakk matriarchális. Amik vannak azok kb. törzsi jellegű szerveződések egyébként patriarchális társadalmakon belül, tehát azokat összehasonlítani a "patriarchális" társadalommal nem éppen mérvadó. Nem is beszélve, hogy mekkora különbségek vannak társadalmak/civilizációk között.

Szerintem egyes nyugati társadalmak tisztán patriarchális jellege minimum megkérdőjelezhető. Az általános címkék használatához szerintem a világunk kicsit bonyolult.
comment #1 2016.04.20 13:08:16
@énis: Ja és tudom, hogy ez divatos gondolat, de a nők nincsenek "elnyomva". Bizonyos szintű diszkrimináció? Adott helyzetben sajnos megtörténhet, de mint demográfiai csoport, egyáltalán nincsenek elnyomva. Pláne ha minél nyugatabbra mész. Szerintem már önmagában ezért is fals az összehasonlításod. Kivéve persze, ha az arab országokról, vagy Indiáról stb. beszélünk, mert nyilván ott elnyomják a nőket.
Egy éves lett a BP Shop, ebből az alkalomból jól meg is ünneplik magukat egy Random Trip Special keretében péntek este az Akváriumban. Fellépőkben aztán nem lesz hiány, mert Saiid, Columbo, Busa, Qka Mc, Wolfie, Eckü,  Barabás Lőrinc, Dj Q-Cee és Mangó mellett még egy csomóan…..
comment #1 2012.11.30 09:52:16
@stirlitz.: Nem biztos, hogy ott lesz a Gödör. Egyrészt a környék nincs kialakítva még a céljaikra, másrészt nov. 14-én (asszem) volt a társasházi közgyűlésben szavazás, hogy egyáltalán engedje-e a Central Passage társasház, hogy ott legyen a Gödör. Még nem tudom mi lett a szavazás eredménye.
comment #1 2012.11.30 09:56:08
@comment #1: Hoppá, megnéztem a facebook oldalukat is. Nyitnak, de, ha jól látom nem úgy ahogy elképzelték, mert ennél sokkal grandiózusabb Gödör klubbot akartak, az egész nyitott alsó szintet az igényeiknek átalakítva. Ez most csak egy beltéri egységük lesz.
comment #1 2012.11.30 10:00:31
@comment #1: "A hosszabb távú szándék szerint a Passage-t afféle „alternatív üzletközponttá” fejlesztik, ahol a klub és egy annál is nagyobb területű kiállítótér mellett számos üzlet és például fair trade kávézó is nyílik majd. Ezeket folyamatosan adják át, ha minden a terv szerint halad, a jövő év folyamán."

Akkor lehet, hogy a teljes tervet megtudják valósítani.
Együtt maradhatnak mindörökre!  http://nol.hu/belfold/a_valast_is_betiltja_a_fidesz_ ..
comment #1 2012.10.04 22:46:48
@Wanted For Wilsoning: Vagy rá fogok jönni, vagy nem azokra, amit elmondtál? Mit is mondtál el? Ne haragudj, de Te egy pár mondatos kommentben leírtad, hogy a földön az összes nő mit gondol a házasságról és mi motiválja őket, valamint, hogy a föld összes férfija milyen. Ennél nagyobb (khm) illúzió nem is létezik szerintem... Házassággal kapcsolatos tanult fogalmaim? Annyit mondok, hogy minták, elsősorban azok hatnak ránk, nem a tanult fogalmak. Vagy tudod miről van szó vagy nem. Egyébként Te tényleg elhiszed, hogy mindenki, mind a 7 milliárd ember csak egy módon és csak egy megvilágításból kell hogy lásson dolgokat, pl. a házasságot, mert van egy igazság és aki nem úgy látja az valójában egy illúzió fogja, tanult (nyilván téves) fogalmak mentén gondolkodik és nem az adott dolog igazi természetét látja? Komolyan? Hűha...

Nem ráébredtem, hanem erre neveltek? Jó vicc...ennyit a személyiségfejlődés összetett folyamatáról.

Ahogy azt fentebb írtam nem hiszem, hogy igazam lenne, mert alapvetően olyan, hogy "igazság" szerintem nem nagyon létezik, de ez már filozófia. Szóval nem gondolom, hogy igazam lenne bár lehet, hogy benned ezzel ellenkező érzetet kelt az, hogy nem értek Veled egyet. Az eredeti kommentem mondanivalója az volt, hogy többen hivatkoznak a "papír" dolgora takarózás céljából, mint igazi meggyőződésből. Amire Te írtál valamit, amivel kapcsolatban arra próbáltam célozni, hogy a felhozott érveid végtelenül általánosítóak, és nyilvánvalóan rendkívül szűk "minta" alapján alkottad meg őket (a földön élő emberek számához viszonyítva), illetve, hogy mindenki, így a Te meggyőződéseidet is az élettapasztalat határozza meg és nagyon más tapasztalat érhetett Téged, mint engem, mert soha nem jutna eszembe a nőket úgy és olyan megvilágításban egy kalap alá venni, ahogy azt Te tetted. Erre Te azt mondod, hogy majd rájövök. Háát ez nem érv, viszonyt a kommented nekem azt sugallja, hogy kettőnk közül mintha inkább Te lennél meggyőződve a saját igazadról ("arra ébredsz, hogy igazam volt..."). Vicces.

Nem hadakozom, legfeljebb a végtelen leegyszerűsítés és általánosítás ellen.

Kívánom, hogy találkozz egy olyan nővel, aki megváltoztatja a korábbi kommentedben róluk kifejtett véleményedet. Mert hidd el van olyan nő, csak lehet, hogy nem őket "vonzod be". Jó hadakozást a delúzióiddal.
comment #1 2012.10.05 08:55:16
@Wanted For Wilsoning:

Fajta? Ezt kifejthetnéd...

Szóval mivel nyilvánvalóan teljesen járatlan vagy a témában, és mivel vakon hiszel a tökéletes és tévedhetetlen emberismeretedben, ami alapján engem már be is soroltál egy kis kategóriába, amivel a világban való tájékozódás a számodra oly egyszerűvé válik, szóval ezekre tekintettel leírom Neked, hogy miről van szó. A "be vonzod" kifejezés pszichológiai kutatásokon alapuló megfigyelésre való pongyola utalás volt. Tehát, az okos emberek megfigyelték, hogy bizonyos emberek, valamiét hajlamosak bizonyos jól körülhatárolható tulajdonságú emberekkel "összejönni". Ennek a legdurvább példája volt, amikor megfigyelték, hogy olyan nők, akiknek az apja alkoholista és erőszakos volt, rendre alkoholista és erőszakos férfival jöttek össze későbbi életük folyamán. Ezert a jelenségért az okosok pszichológiai folyamatokat tesznek felelőssé. Ez nagyon pongyola leírás, de ezt jelenti. Szóval arra utaltam ezzel, hogy szerinted minden nő "olyan", lehet azért, mert, valami oknál fogva tudatalatt mindig "olyan" nőt valasztottál. Kihangsúlyozom, hogy lehet! Nem ismerlek, sem a baratnőidet, az életedet, tehát ez puszta spekuláció, de nem zárható ki teljesen.

Na mármost két dolgot tehetsz. Vagy többet olvasol és radöbbensz, hogy a világ mennyire bonyolult és sokszínű, vagy maradsz a kis kategóriáidnál (illúziók, ahogy Te hívod) és a legtöbb kérdésedre kész, bár valószínűleg rossz választ kapsz. Mindenesetre ez utóbbi biztos kényelmesebb.

Egyébként a kommentedben az a legviccesebb, hogy egy volt barátnőm családján keresztül volt saját, közvetlen tapasztalatom jehisekkel, ami alapján tökéletesen el tudtam dönteni, hogy miért nem fogok ebből soha kérni. Veled mi újság? Saját tapasztalat, vagy prekoncepció? Képzeld egy ilyen fajta, mint én soha nem lenne jehis! Jajj, összeomlanak a kategóriáid!
comment #1 2012.10.05 17:02:34
@Wanted For Wilsoning:
hmmm... köszönöm, hogy minősítetted magad.

"ha elég okos ember lennél nem kéne ennyit beszélned/írnod, megértetnéd magadat pár szóval is." Ezen jót mosolyogtam. Dobjuk ki a tudomány és világirodalom összes művét!

Nem akarom megváltoztatni a véleményedet. Te voltál az, aki abszolút kategóriákban írkáltál nekem, úgy mint aki ismer, és mint aki hülye megtévedt ember, bezzeg Te! Engem igazából ez zavart, mert intelligens ember (bocs) ilyet nem nagyon csinál, mert tisztában van az emberi gondokodás és úgy általában az emberek sokszínűségével. Ha tényleg olvastad amit írtam biztos észrevetted, hogy én többször is kijelentettem, hogy nem ismerlek ezért minden, amit írok feltételesen értendő. Elképesztőnek tartom, hogy mennyire öntelt vagy és még engem vádolsz az ellenkezőjével. Remélem egyszer megérted, hogy mit akartam írni a kommentjeimben, bár ahhoz igen, sajnos olvasni kell és olyan emberektől, akik nem elég okosak ahhoz, hogy pár szóban megértessék magukat.

Kívánom, hogy mindig is Te maradj az egyetlen igazság tudója, és továbbra se zavarjon, hogy úgy érvelsz, hogy nem érvelsz, ha valamivel szemben pedig mégis kellene akkor inkább a másikat szapulod. Mert az elejétől fogva személyeskedsz, de velem ellentétben Te még bocsánatot sem próbáltál kérni, azért hogy a másik nehogy túlságoasan magára vegye. Gondolom leszarod. Ezt hívják vitakultúrának, ami persze nekem nincs hisz én vagyok a hörcsög. Csak arra tudok gondolni, hogy egyszerűen nem tudod a véleményedet sem kifejteni, sem "megvédeni" (értsd jól). Tudom, hogy nincs rá igényed, hogy bármit is megvédj, de ha hozzászól valamihez, akkor sajna fell kell rá készülnöd, hogy nem ért veled valaki egyett és akkor ez a mokuskerekes szöveg Téged fog minősíteni nem a másikat.

Nem tudom, hogy megvolt-e az ezer szó, de többet nyugi nem írok és nem is válaszolok.

Minden jót!
ma már nem ez az ideál, de nem ám! ..
comment #1 2012.10.02 14:10:22
@wilson77: És mi az, hogy egészséges természetesség? Mert ügye a "természetes" és "egészséges" fogalmak is ember által alkototott fogalmak és az embereken kívül nem hiszem, hogy bármilyen más élőlényt tudnánk vizsgálni ilyen szempontból...pl. milyen egy egészségesen természetes oroszlán? :)

Röviden utalnék a "homoszexualitás nem természetes" érvelésre, illetve a "van a természetben is himoszexualitás, tehát természetes" ellenérvre, ami logikailag oda vezet, hogy mivel az állati kannibalizmus természetes (mert van), ezért az emberi kannibalizmus is az, ami nyilván butaság, mert ettől a kannibalizmus még nem természetes, mert az ember határozza meg a természetes fogalmát.

Tehát ezek a fogalmak (elsősorban a természetesség fogalma) teljességgel az ember által kreáltak és kulúrálisan meghatározottak és végsősoron az ideális szinonímái, épp ezért én azt mondom, hogy az az ideális, ami nekem tetszik! Asszem ezzel a lehető legközelebb kerültem a téma "objektív" kifejtéséhez! :D

A képre vonatkoztatva: ezek a hölygek nekem nem tetszenek. Számomra az egészséges természetesség megfelelője a sportosan vékony. :P
Subba A nap képe: BKF Gólyatábor 2012.09.19 11:40:35
Hopsz micsoda kis galéria!   ..
comment #1 2012.09.19 14:11:00
@Disz/zit: Tévedsz.
comment #1 2012.09.19 16:02:39
@Disz/zit: Nem. Kat. egy. gólya b.-n is ez megy.
Mert már ilyet is lehet. ..
Subba SubbaTech: DARPA LS3 2012.09.10 23:03:22
ez mi? ez para! ..
comment #1 2012.09.11 14:13:44
@Yobbágy Fery: Egyébként szerintem szamarat nem használnak hadseregben (ha nem a pénzen múlik) a legendás csökönyössége miatt, ami nem legenda, mert a szamár tényleg nagyon nehezen kezelhető tud lenni.
comment #1 2012.09.11 20:28:13
@Yobbágy Fery: Persze, nem azt mondom, hogy adott esetben ne alkalmaznának EMP-t ellene, de nyilván egy hadsereg fő támadása ritkán tőrténik olyan helyeken keresztül, ahol csak ez a gép használható szállításra (tehát még lánctalpas gépek sem jutnak át). Asszem ebben megegyezhetünk. Ebből az is következik, hogy a védelem számára sem jelentenek az ilyen ellenséges szállítójárművek kiemelt célpontot. És hát miből gondolod, hogy ne lehetne ezt (nem nukleáris) EMP ellen védeni? Asszem ez az amerikai hadseregnél minden elektromos ketyerénél alapkövetelmény (1990 óta). Ebből következik a második dolog, tehát, hogy ha egyébként alap az EMP védelem akkor mi más ellen EMP-znek még? Nem vagyok mélyen képzett ebben a témában, de úgy tudom, hogy az EMP (elsősorban a nukleáris EMP ami egy egész országot, vagy kontinensrészt azonnal kiüt) a polgári infrastruktúrák ellen a leghatásosabb (nem számítva a "mezitlábas" hadseregeket), ami nyilván kihat a katonai infrastruktúrákra is biz. mértékig (egy nukleáris EMP az amcsi hadsereget is lenullázná állítólag), de egy (nem nukleáris) EMP támadás szerintem elég kis eredménnyel bírhat, ha védekeznek ellene. Egy nukleáris EMP ellen nekem úgy tűnik, hogy az amcsik is védtelenk, mivel akkora energiákról van szó. Bővebben:

en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_pulse#Non-nuclear_electromagnetic_pulse

www.newsmax.com/RonaldKessler/emp-nuclear-military/2009/09/28/id/335240

(Eszerint egy nukleáris EMP akár évekre kiütheti az USA teljes elektromos hálózatát, amit a hadsereg már képtelen tolerálni.)

Persze még kiforratlan ez a robot, de ezen a képen elég ígéretesnek tűnik és drágának (32 milla):

spectrum.ieee.org/automaton/robotics/military-robots/boston-dynamics-ls3-robot-mule

Egyébként képsenek kell lennie magától követnie egy embert, vagy autómatikusan eljutni A-ból B-be és az amerikai praktikus szemléletet ismerve elég valószínű, hogy plug&play lesz. :)

Mégegyszer, az alapvető cél (ha jól értem a leírásokat) nem az, hogy kibírjon egy RPG-t.

Szóval hosszútávon én látok benne perspektívát.
comment #1 2012.09.11 20:40:44
@Lük: A játékok nagyban merítenek, a folyamatban lévő fejlesztésekből. Simán elképzelhető, ami a játékban van. Azonban a szűk keresztmetszet még mindig az energiaforrás. Egy ilyen tömegű, páncélzatú és fegyverzetű eszköz mozgatására nincs megfelelő energiaforrás. Amint ezt megoldják, szerintem robbanás lesz ezen a területen.
Subba SubbaEmancipáció 2012.09.11 09:35:29
..
comment #1 2012.09.11 13:04:57
Aziskell: Hát igen, értem én, hogy ezek nem túl szép szavak, meg degradálóak, de azon változtatni nem lehet, hogy CSAK a nők tudnak gyereket szülni. Ha mondjuk 20 év múlva tudjuk elérni (akármilyen okból), hogy " munkát, arányos fizetés, életszínvonalat" kapnak, akkor addig ne is szülessen gyerek? Vagy mi? És mi van pl. a második vh utáni időszakkal, ha ebből a logikából indulok ki akkor nem értem miért szülték meg az akkori nők a szüleim korosztályát... Ja akkor nem volt emancipáció, tehát rá voltak kényszerítve. Nem hiszem, hogy csak ezen múlna, meg különben is, ez a szemlélet tárgyiasítja a gyereket, már-már árcédulát tesz rájuk (függetlenül attól, hogy persze komoly anyagi kötelezettségvállalással jár minden gyerek).

Én igazából azt nem értem, hogy a gyerekvállalásnak mi a franc köze van a családon belüli erőszakhoz?? Ha kevés gyereket szül, akkor lehet ütni, ha sokat akkor nem? Szerintem a "megbecsülés" (én inkább az erőszakmentes élethez fűződő alapvető jognak hívnám) nem a gyerekszámtól függ, ugyanakkor (ezért biztosan sokan megköveznek) szerintem, hosszútávon és az egész közösség szempontjából nézve a legfontosabb feladata a nőknek (mint csoport, nem mint egyén) a népesség növekedésének biztosítása. Ez nélkülük egyszerűen nem megy (nélkülünk sem, de az ő szerepük sokkal komolyabb). Az más kérdés, hogy ennek a feltételeit, illetve a nők egyenjogúságát stb. meg kell teremteni. DE, sajnos akkor is oda tudok csak jutni, hogy a közösség gyarapodását így is úgy is biztosítani kell, ami alapvetően a nők által megszült gyerekek számától függ, jó időben és rossz időben is. Vagy hagyjuk a fenébe ezt az országosdit és írjuk ki magunkat a történelemből. Érdekes módon a népességcsökkenés csak a nyugati kultúrákban probléma...

Mindettől függetlenül a családon belüli erőszakot nyugodtan el lehet és kell ítélni, illetve üldözni kell, persze úgy, hogy ne adjon lehetőséget visszaélésre. Sajnálom, hogy az idézett politikusok (nem tudom, hogy az ellenzék miket mondott) ilyen alapvető differenciálásra nem képesek, vagy nem hajlandóak.
Robbantsunk ki háborút a Kaukázuson egy kis olajért. Perszonálúnió Fehéroroszországgal nem kéne?..
comment #1 2012.09.02 10:21:10
@Domain Admin: Szóval, ha valakit baltával megölsz az nem veszélyes a társadalomra? Őőő...akkor mi az?

Magyar Népköztársaság? Szerintem kicsit régi Btk-t néztél...

És igen a külföldön elkövetett (magyar tv. szerinti) bűncselekményért itthon elítélhetnek, még akkor is, ha az a külföldi jog szerint nem bcs. Bár erre gyakorlatilag nincs példa...de elvileg...

Egyébként azt mindenki vágja, hogy egyenlőre ez mind spekuláció? Bár a körülmények eléggé egyértelműek. Azért a nagy játékosokhoz képest (USA, Fro., Israel stb.) a kormány még mindig ártatlan kiscserkész...
Subba Hopp! 2012.08.23 13:38:40
Ilyen az, amikor a vascsőves arcból vesznek vissza. ..
comment #1 2012.08.23 17:24:08
@kozlekedo: Izraelben simán látni gépkarabéllyal a hátán vásároló emberkéket. Ott más jogon jár a fegyver mint itt...
Subba Ozora 2012 aftermovie 2012.08.21 16:47:31
..
comment #1 2012.08.22 14:06:09
@Baptista Barry: Egyetértek. Az alkohol drog és függőséget okozhat, ez közhely.
comment #1 2012.08.22 14:24:30
@Baptista Barry: Ha így nézzük kemény drog, de ha az orvosi definíció szerint akkor nem (pl. nem okoz azonnali függőséget). Mindenesetre egy kemény füves is tud hasonlóan rossz tüneteket produkálni (asszem első sorban szellemi téren) és akkor a keményebb dolgokról (heroin, meth, crack stb.) nem is beszéltünk...
comment #1 2012.08.22 19:07:39
@Baptista Barry: Egyrészt kérdés, hogy mit értünk azonnali függőségen (kipróbálod fasza és máskor is akarod...), de szűken értelmezve én úgy tudom, hogy a heroin pl. azonnali függőséget okoz, azaz azt nem lehet "csak" kipróbálni, aki megteszi, az az első adaggal rá is szokik. Amennyire tudom a crack is a legtöbb esetben azonnali függőséget okoz.

Ügye abban egyetérthetünk, hogy aki minden bulihoz valami cucctól kell hogy beálljon az függőnek tekinthető?

Igazad van a sportról, de az alkoholnak tényleg van kultúrája, legalábbis szerintem a bornak mindenképp, mondjuk én semmilyen töménynek sem tudom értékelni az ízét. Igazad van, a talaj-részegségben nincs semmi kultúra, még ha 5 ezres borokkal is issza le magát az illető, de azért csak tudunk más példát is találni. :)
Autó mellett táncolós, ez eléggé frappáns! Mekkorát kúrhattak amikor hazaértek! Bár elégge feszesnek tűnik a program, lehet hogy az első randi?   >..
comment #1 2009.08.03 18:15:02
@dini: Most nagyon megfogsz lepődni...

----> www.salsa.hu

Ott meglátod, hogy a hét minden napján van valahol salsa buli pesten.
Subba Hülye tánc: Anima Libera 2008.12.15 09:25:00
A videó bátran indulhatna a hülye zene kategóriában, de ott túl könnyen nyerné meg a kategóriát. Amennyiben már látta a kedves olvasó, idézze fel a kellemes emlékeket bátran. Ani-ani-anima! ..
comment #1 2008.12.15 11:04:01
Subba, subba. Hamisítás áldozata lettél.

Itt az eredeti videó:

www.youtube.com/watch?v=Pl_CVBmDUcc

Az eredeti zenei stílus: reggaeton, a tánc pedig perreo. Tény hogy a kislány nem a legügyesebb, de azon röhögni hogy valaki egy adott tánc alá egy teljesen más zenei stílust rak be nem subbához méltó...

Subba Hülye videó: MilliChabi 2008.11.05 09:19:00
Nem tudjátok, hogy épült-e mostanában valami atombiztos bunker hazánkban? Lenne egy elzárásra váró produkció. Milli Chab videóklipje láttán felmerül a gondolat, hogy paródia az egész, vagy egy rossz álom de sajnos nem az. Miért nem robbant le az az osztálykirándulós busz úton a…..
comment #1 2008.11.11 11:46:29
Üdv.

Hát igen. A kritikai szellem itt nem uralkodott el. De ez érhető. A buta emberek az ismeretlent mindig így fogadják. Nem kell hogy tessen, de azért egy kis intelligenciát igazán felmutathatott volna az illusztris társaság... (pl. érvelés? mi miért rossz?)

Én személy szerint reggaeton párti vagyok. Zenében illetve táncban is (perreo). Hasonló a két stílus, ha jól tudom a dancehall valamennyire a reggateonból (is) fejlődött ki... Mindenesetre jó volt látni hogy a lányok a klipben nem csak úgy rázzák (ügye az itt megszólalt nagy hozzáértők ezt rögtön kiszúrták?), hanem a perreo-ra is jellemző tánccal próbálkoztak (dancehall stílusban ugyebár). Nyilván a rendkívül hozzáértő pikk dáma (aki kritikus...majdnem) ismeri a perreo táncot, és nyilván azt is kiszúrta, hogy a klipben egy lány kézen állva "ráz", igaz a két lábával támaszkodik, de ez akkor sem egy egyszerű mozdulat, pláne Magyarországon, ahol a tánccal kapcsolatos gondolkodás megragadt körömlakk színvonalán: ha egy lágy tekeri a "valagát", az ugye ordas kurva és pofon jár anyucitól. Kíváncsi lennék körömlakk életében bármire táncolt-e értékelhető színvonalon....

Na, mindegy. Aki ismeri a zenei stílust és a mozgásvilágot az tudja, hogy hova tegye a klipet. A zene és az ének nekem nem jön be (mint mondtam reggaeton párti vagyok, és annak spanyolul kell szólnia), de az übergagyi kategóriától messze van. A tánc nem rossz, bár a dancehall stílus nekem nem az igazi, mert nyugatias (hip-hop?) elemek is vegyülnek bele, de a perreo-s elemek viszonylag jól kivitelezettek, de mondjuk felhívnám az illető lány figyelmét: a földön négykézlábon táncolós résznél, a külön csípő külön hajdobás nagyon szaggatott, és így sok az üres járat, vagy az egyik vagy a másik kellett volna. A rázások (nem tekerés...rázás) azok tetszenek. Ahogy a barátnőm szokta mondani: egy igazi nőnek tudnia kell rázni... :) (a kedves hozzáértők figyelmébe ajánlom ezt a mozdulatot, ami egyáltalán nem olyan könnyű mint ahogy kinéz, de ők ezt úgy is tudják...)

üdv.