Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fatboy

36 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vagy tucatszor elhajtottam már a Szépművészeti Múzeum időszaki kiállításának plakátja mellett, de mindig csak az jutott eszembe Botero képeiről, hogy a fickó valamiért dagadt zsírdisznókat festett egész életében. Aztán körülbelül a tizenharmadik alkalommal, amikor épp csak…..
Zatopek szerint "a halnak úszni, a madárnak repülni, az embernek futni kell". Ez az előző poszt kapcsán az merült fel bennem, hogy mennyire van értelme természetességről beszélni a modern ember esetében, akinek a futás nem annyira a természetéből adódó…..
Kocafutó Szellem járja be... 2009.04.29 18:13:00
a világot, Michael Moore szelleme. Műfaja amúgy szórakoztató, de módszere (részigazságokra épülő demagóg néphülyítés és legendagyártás) sajnos már a futást sem kíméli. Tegnap kaptam egy, a Daily Mail-ben megjelent cikkre mutató linket, amelynek a címe is megrázó: The…..
Németi Tomi a fülembe tette a bogarat: mi lenne, ha ősszel futnánk egy maratont? Mondjuk ő könyen beszél, mert egyrészt ő már futott egyet, másrészt meg saválló a gyerek. Én meg a Borsószem hercegkisasszony (Gréti kedvenc meséje), aki lépten-nyomon egy bolhafingtól lesérül.…..
Mert igencsak kedvem szottyant hozzá. Most nem szabad abbahagyni, amíg még benne van a lábamban az előző. Azóta ugyan csak tízeket futottam, de azért még kondiban érzem magam. A jövő héttől megint elkezdem növelgetni a hétvégi adagokat (16 körül), hét közben továbbra is két…..
Kocafutó Meia Maratona de Lisboa 2009.03.26 21:58:00
No barátaim az Úrban, sikerült lefutnom a félmaratont! Lisszabonban! És még bele se pusztultam...Kata és Gréti is elkísértek Lisszabonba, csapatépítő jellegű családi hétvégét kerítettünk a verseny köré. Ránk is fért egy kis kikapcsolódás meg napfény, mert itt…..
Kocafutó Ínség 2009.03.09 21:40:00
A megálmodós hurráoptimista poszt óta kissé átrendeződtek az erőviszonyok. A turbólendület kissé megtörni látszik, mert immár egy orvos és egy gyógytornász is megerősítette a diagnózisomat, tényleg ínszalaggyülladásom van. Mikor felvetettem a két hét múlva esedékes…..
Mentálisan fel vagyok készülve a félmaratonra. Azt hiszem nyugodtan kimondhatom, hiszen múlt éjszaka megálmodtam, mint Pandacsöki Boborján a pumpát (banánt). Ez nálam nem előzmény nélküli dolog, máskor is megálmodtam előre bizonyos helyzeteket. Ennek semmi köze az okkultizmushoz,…..
Kocafutó The gimp 2009.02.27 11:33:00
A tegnapi ebédidei 10 k (sok és meredek emelkedővel) végleg betette a kaput. Dr. Internet segítségével hamar diagnosztizáltam magam és megállapítottam a terápiát is. A diagnózis: ínszalaggyulladás (előidézheti egyenetlen terepen való futás, sok emelkedős tréning plusz…..
Kocafutó Képek a Wantertrailről 2009.02.24 09:43:00
 Én szamár előre                    Ági éhgyomorra befut        Orsi enyhén szemrehányó arccal tekint a szervezőkreKaszáskútNa ezt merről…..
Kocafutó Wantertrail 10K 2009.02.22 21:29:00
A tél vége alaposan meg van szórva trail versenyekkel, ebben a hónapban ez volt a második. A helyszín Mersch, a szelvény alapján semmi komoly, gondoltam gyorsan, kb. 52 perc alatt letudom, aztán nyomás haza zuhanyozni. Aztán beleért a kezem a bilibe. Itt megint mi voltunk a…..
Kocafutó 16 km 2009.02.15 21:49:00
Tudom, hogy röhejesnek tűnik, de életem eddigi leghosszabb távját futottam ma, ráadásul (számomra) kiváló időeredménnyel (16 km, 5,1 m/km). Az edzésterv szerint mostantól kell növelni a távot, méghozzá minden második vasárnap. Ma megvolt a 16, a jövő vasárnap egy tízes…..
A technikai fejlődés lelkes megszállottjaként nem csak az a különböző technikai ruhadarabokat viselem szívesen, de az táplálékkiegészítőket (izotóniás italok, müzli- és energiaszeletek, zselék, tejsavas üdítők) is szívesen fogasztom. néha azonban felülkerekedik bennem egy…..
Kocafutó Ikszláb 2009.02.11 12:09:00
A tegnapi erdei móka (12,7 km, 1:09) alatt volt időm gondolkozni ezen az ikszláb-kérdésen, aminek külön apropót szolgáltatott, hogy féltávnál megint fájni kezdett a bokám belül. Konklúzió: az Air Trail Pegasus megy az öcsémnek utcai használatra. Minden erőssége ellenére…..
Kocafutó Képek az X-trailről 2009.02.10 21:10:00
           RajtFélútonA kastély tornyaBefutóAz összes kép a www.just4fun.lu oldalról származik...
Kocafutó X-trail des Ardennes 2009.02.02 10:58:00
Az igazat megvallva kicsit félve mentem el erre a versenyre, mert egy hete még dögrováson voltam, plusz még sose futottam 14,5 km-t, plusz a szervezők szemérmesen hallgattak a szintszelvénnyel kapcsolatban. Mindössze annyit említettek, hogy "van néhány nehezebb emelkedő". Nos,…..
Kocafutó Back to life 2009.01.30 21:16:00
Ma végre összeszedtem a bátorságomat és elmentem lenyomni egy esti ötöst, feltérképezni az állapotomat. Semmi extra, semmi hegyvidék, csak itt a környéken a házak között. Ahhoz képest, hogy egy hete ilyenkor még a lázzal küzdöttem, meglepően jól ment. Semmi fáradtság, semmi…..
Kocafutó Spanyolnátha 2009.01.19 21:11:00
Az amerikai Védelmi Minisztérium biofegyver-labora után az óvodákban találhatók a világ legvisszataszítóbb, legfertőzőbb és legrezisztensebb vírusai. Továbbá valami nanorobotok segítségével úgy vannak programozva, hogy szombat reggelre üssék ki a családot. Mert kiütötték.…..
... kitűnően sikerült! A "hosszú" jelző persze relatív, esetünkben 10k-ról van szó. Egyelőre. Találtam egy klassz útvonalat, ahol kábé 15% betonos felvezetés után festői erdei ösvényen lehet futni Bridelig. Dimbes-dombos, ami a kondíciómnak is jót tesz, mert odafelé…..
Tegnap elkezdtem a felkészülést a félmaratonra, elmentem a Bambeschba és lenyomtam két nagy kört (10,5km). Persze ezzel mindjárt eltértem az edzéstervtől, de sebaj. Majd utolérem magam. Az edzéstervem egyébként 12 hétre vonatkozik, az edzésonline szintén koppintott (coolrunning)…..
Kocafutó Cipődilemma 2009.01.12 14:55:00
"Jaj, de fáj nekem a lábam..."(Laár András)Az a baj, hogy a próbavezetéshez hasonlóan nem lehet a futócipőket felpróbálni. Pedig azért egy-egy ilyen lábbeli sem olcsó, és ha ki kell hajítani, akkor fáj az ember szíve érte. Hogy miért kellene kihajítani? Azé. A…..
Ki vagyok okosítva! Eddig sötétben tapogatóztam azzal kapcsolatban, hogy mire való az a sok hülye kinézetű cucc a futósboltokban, azonban felnyitották a szememet! Hava nagila! A következő információkat az óbudai Saucony bolt kedves eladóitól szereztem:Télen, kábé mínusz 5 fokig…..
Kocafutó Római-part Újévkor 2009.01.05 15:47:00
Újévi fogadalom helyett szimbolikus tettre ragadtattam magam január elsején. Mivel a 30-i előszilveszteri buli után a szilveszter éjszakát a tollasbálban töltöttük, és csak éjfélkor ittam egy kis pezsgőt, reggel buzgott bennem a futhatnék. Odakint ideális -2 fok,…..
Kocafutó Téli örömök 2008.12.25 20:15:00
A vidéki sárfutás viszonylag extrém élményként csapódott le bennem, ezért következő edzés gyanánt valami unalmasabb városi pályát kívánt a szervezetem. Mivel karácsony előtt mindent a családi programokhoz kell igazítani, a Kata nagymamájánál tett látogatás kiváló…..
Kocafutó Trail de Bikal 2008.12.17 21:07:00
Helyszín: Bikal, Baranya megyeTáv: 9,36 kmIdő:1:05:22Terep: kicsi beton, a többi tökig érő sárA romantikus wellnessprogram mit sem ér egy kis kocafutás nélkül! Amíg Kata a holt-tengeri iszappakolás alatt szépült, én nekiindultam a falucska felfedezésének. A szállóban adtak egy…..