Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barnebyte

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KARD Almaszexuális 2012.11.07 21:43:36
Szörnyű éhség tombol bennünk. Hogy mennyire vékony is az a civilizációs máz, ami nagy nehezen ránkrakódott a pár évszázad alatt, azt csak - mondjuk - egy háború tehetné próbára. Azt hiszem, igen gyorsan leperegne, pláne, hogy most sem túl sima vagy erős. Éhezünk; mohó…..
Barnebyte 2012.11.08 13:07:50
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nekem iPhone-om van, most akkor nem vagyok sikeres, mert sokan azt gondolják, hogy sikeresebbnek tartom magukat náluk, holott ez nem igaz?
Mindemellett pc-m is van, és rajongok az informatikáért. Most akkor hova kell engem kategorizálni? Világ életemben magamnak építettem össze a PC-met, a telefonnál valahogy nem szeretek szöszölni, annál elvárás, hogy azonnal működjön és megbízható legyen. És hogy mennyire megbízható a telefonom arra egy példa: egy éve van meg és eddig egyszer kellett újraindítani: mikor szoftvert frissítettem rajta. Sosem lassul be, nem kell azon gondolkodni, mi lehet a hiba. PC-nél belefér, sőt néha élvezem (bár egyre kevésbbé, talán öregszem) ott tudom, mit kell tennem, ha lassú a rendszer, hol kell kutakodjak.
Lehet, hogy nem kellett volna megírnom ezt a kommentet, de undorítónak tartom, hogy a telefonom alapján ítéljenek meg. Néha már keényelmetlennek érzem elővenni, mert sokak szemében ez olyan, mintha legalább egy ötkilós aranyláncot lóbálnék, reklámozva a faszaságomat, holott csak egy cikket olvasnék el. De tudjátok mit? Kapja be egységesen mindenki, aki márkás ruhában jár, vagy aki hajlandó az általa elvárt minőséget megfizetni.
Nemcsakhogy cserélni nem cserélik az iPhone-t, de hivatalosan javítani sem javítják. Legalábbis a T-Mobile-nál: A T-mobile megértő és ügyfélközpontú hozzáállásáról szóló történetet hoztam. iPhone 4 készülékem (2011. júliusi vásárlás) Home gombja nem reagált 2012.…..
Barnebyte 2012.10.08 16:31:09
@dr. phil. Sün‼ ツ: CSAK délben. Pont délben. Minőségi okokból. (ti. a napsugarak beesési szöge ekkor éri a piciny kakácska felületének a legkisebb részét)
Barnebyte 2012.10.08 16:39:29
@agresszív kismalac: Nyálkás falú sötétbarna göcsörtöset. Egész kukorica nem lehet benne. Ha van, a kukoricacsipegető munkásaim bérét is belekalkulálom az árba. És ezt te sem vállalnád el olcsón, szóval inkább száraztápos kaki legyen.
Barnebyte 2012.10.08 16:44:40
@agresszív kismalac: Az belefér. Viszont ha meglátom, hogy utólag gyúrtad bele, csúnya verekedést rendezek.
Naiv ügyfél súlyosan benézte, hogy a Vaterán vásárolt fényképezőgépére még lesz 3 év garancia. Egy év ugyan lett volna, de minthogy számlát nem kap magánszemélytől, a hajára kenheti azt is: A történetem sajnálatos kimenetele részben saját naivságomnak tudható be,…..
Új-Zélandon nagyon drága ám az internet. Annyira drága, hogy Magyarországon meg olcsó. Ilyen egyszerű az új-zélandi Flip reklámüzenete, meg persze ott van az érdekes hangzású, titokzatos nyelv, meg a furcsa népviselet. Mert a műszálas otthonka csak valami népviselet lehet valahol…..
Barnebyte 2012.09.12 10:17:40
OFF
@wip: Jól figyeljen, mert tanulhat: ha mindenbe belelátja a pártpolitikát, akkor "Ők", vagy "Azok", máris elérték a céljukat. Oszd meg és uralkodj. Az alapvető értékeket tiszteletben kell tartani, ebben biztosan egyetértünk, azonban nem szabad a véleményeket vakon elfogadni, az ellenzéki véleményt pedig vakon elutasítani. Saját véleményt kell formálni, és egytérteni vagy nem egyetérteni emberekkel, akik véleményükkel egyes pártokat képviselnek. Ha átesik a ló túloldalára, könnyen befolyásolhatóvá válik, elveszhetnek a saját gondolatai. Ne vegye sértésnek.
ON
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Barnebyte 2012.09.01 00:23:36
@S1lver: Megyek. Holnap akár. MS Labson addig kitanulom. Microsoftról lévén szó még tán marad is egy fél napom lemondogatni az előfizetéseket. :)
Tótfalusi Istvántól olvastam a héten a Sertések a Bakonybant. Olyan volt, mint amilyenre számítottam. Érdekes, szinte - de csak szinte - emészthetetlen mennyiségű tudáshalmaz a nagy nyelvcsaládok és ezen belül az egyes nyelvek (és a nyelveket beszélő népek), eredetéről,…..
Aligha akad autós Magyarországon, aki ne panaszkodna a magas üzemanyagárak miatt. A kérdés csak az: valójában mekkora is a drágaság a fránya tényeket figyelembe véve? Minden héten több-kevesebb aggodalommal figyeli az ember az üzemanyagárak változásáról szóló híreket,…..
Puli Space blog Haláli világűr 2012.08.13 09:30:00
A világűrben nem csak az oxigénhiány jelent problémát: egy oxigénmaszkban is csúnya halálban lenne részünk. Hogy miért? Elmagyarázza Michael Collins, aki 1969. július 16-án - 43 éve - indult útjára az Apollo 11 fedélzetén Neil Armstrong és Buzz Aldrin társaságában. Az…..
Barnebyte 2012.08.13 19:03:34
@A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt!: Az egyszerű dolgok gyönyörködtetnek, bár megnéznék egy iron man szkafandert, főleg Jarvis-szal a fedélzeten. :)
Azt a foltokból összerakott ruhát viszont nem tudom elképzelni. Ha a foltok valamilyen csuklókkal csatlakoznak egymáshoz, mi akadályozza meg, hogy a csuklók mentén "felfújódjon" és deformálódjon?
Barnebyte 2012.08.14 16:33:32
@Fluffer: Köszi, így világos. :) Az én elgondolásomból kihagytam, hogy elfárad az anyag a sok mozgástól, ennél a megoldásnál a szálak nem nyúlnak.
addict Tízpengés borotva? F*szt! 2012.03.08 09:00:00
Vannak olyan termékek, amelyek több évtizede tökéletesen működnek. És van a marketing, ami mégis mindig elhiteti velünk, hogy nem elég jók. Jönnek az újabb és újabb termékek, amik mindig többet és többet ígérnek. Vegyük például a borotvákat, melyek az elmúlt pár évben…..
Olvasom, hogy Alabama államban Jersey-marhák hullottak az égből, beszakítva több ház tetejét, egy csűrt, egy pajtát, egy kerti budit, és letarolva egy helyi jelentőségű ámde mégis fájón hiányzó vegyesboltot. Nem példa nélkül való ez kérem, s koránt sem szabad magunkat abban…..
Barnebyte 2012.03.06 15:31:03
@vészmadár (pica pica): Ömm, biztos :D
Egyszerűen elképzeltem a szituációt (a mai CGI-knek hála elég realisztikus képet vázoltam fel magamnak): előttem a forgószél, és forog. A kamera Guy Ritchie-s fordulattal hirtelen felülnézetre vált, és megjelennek a forgószél mellett apró pici betűkkel érdektelen információk, miközben a forgás irányát (óramutató járásával ellentétes) pici nyilacskák jelzik. Egy másik (legyen mondjuk kék) nyíl jelzi a terepen való elhelyezkedésemet, majd megjelenik egy másik nyíl is (mondjuk piros), ami egy szarvasmarhát jelöl. A forgószél a szarvasmarha fölé érkezik, és azt felkapva a saját forgási irányával megegyezően keringetni kezdi a saját tengelye körül. Vagyis a jószág is az óramutató járásával ellentétesen kering a tornádó képzeletbeli tengelye körül, miközben spirális pályát leírva távolodik attól. Emiatt gyorsul is egy kicsit.
A kamera ekkor ismét 3rd person nézetre vált, és engem mutat, ahogyan naivan figyelemn az eseményeket. Na most én azt láthatom (ha a tornádó irányába tekingetek), hogy a tehén előttem balról jobbra elhúz, megkerüli a tornádó középpontját (a háta mögött jobbról balra), ismét előre kerül, majd keservesen bőgve balról belém csapódik. Nem?
PromontorBlog Rejtvény 2012.03.05 08:36:00
A következő kérdések várnak megfejtőikre: Hol készült a fenti kép? (Erre kollégáknak nem ér válaszolni!) Mi ez? Hogyan működik? Információk idővel szivárognak majd és előbb-utóbb lesz megfejtésposzt is. Kellemes fejtörést! Frissítés (március 12.): Itt a…..
A címben szereplő mondat ugyan a kaller száját hagyta el, történetünk főszereplője azonban egyáltalán nem ő, hanem a mozdonyvezető. Átlagos februári csütörtök délutánnak indult. Azon elmélkedve, hogy milyen jó már világosban elhagyni a munkahelyet, negyed órával…..
Barnebyte 2012.02.10 21:38:46
@fővizsgáló: Nálunk már akkor zöldre vált a kijáratnál a lámpa, amikor még meg sem érkezett a vonat az állomásra. Akkor itt is rosszul csinálják?
Ki gondolná, hogy a nyilvánvalóan túlárazott smsek minden elképzelést felülmúlóan vannak túlárazva? Eheti oknyomozó olvasónk adatait remélhetőleg a hozzáértők hamar korrigálják, mert biztos semmi nem ennyi, hanem még ennél is kevesebb egy sms igazi ára. Akárhogy is, az sms…..
 Először a Békés Megyei Bíróság minősítette visszamenőleges hatállyal semmisnek a kezelési költség devizában történő megállapítását egy perben, ezt követően pedig, a Szegedi Törvényszék egy takarékszövetkezet egyoldalú szerződésmódosításra lehetőséget adó,…..
Barnebyte 2012.01.27 12:46:53
@desw: Oké, ha mindenáron ragaszkodni akarsz a fodrászathoz:
Ha bemész a fodrászhoz, megállapodtok az árban, majd félúton azt mondja a fodrász, hogy a végén a dupláját fogja elkérni a munkájáért, és választhatsz, hogy félkopaszon távozol vagy kifizeted akkor az úgy tisztességes?
A kurvás hasonlat nem túl jó, mert ott nem menet közben derült ki, hogy éhezni fognak a gyerekeid.
Barnebyte 2012.01.27 13:31:53
@desw: Ez teljesen rendben is lenne, ha ELŐRE megállapodunk azokról a kockázati tényezőkről, amely esetben módosíthatok a díjamon.
Tudod, amikor aláírtam a szerződést, ki volt kötve, hogy mely esetekben módosíthat a bank: azokban az esetekben, amelyekre a szerződés kitér. Aztán jött a válság, és napvilágot láttak olyan kockázati tényezők, amikre a szerződésem nem tér ki. Alapesetben ugye ilyenkor az lenne, hogy bukta a bank. De nem ez történt: ALÁVETETTÉK (!) magukat a magatartási kódex előírásainak (!), hogy-hogy nem, ebben a magatartási kódexben felsorolták, hogy mely esetben módosíthatnak a szerződésem feltételein. Aztán jogszabályi hivatkozás is lett ebből, így elvileg legálisan módosították a módosításra okot adó körülményeket. Ez szerinted rendben van?
Barnebyte 2012.01.27 13:53:26
@desw: Ezer és egy ponton lehet megtámadni a szerződést, amit írtam, az csak egy pont volt.
  Emitt a két főbűnős. A Topshop férfiruházatot áruló vonala, a Topman szenvedte el a szerencsétlenséget. Piacra dobták ugyanis ezt a két pólót a nem túl kedves feliratokkal. Ezen pedig többen felkapták a vizet, feminista mozgalmaktól érzékeny virágszálakig számosan…..
Barnebyte 2011.09.18 19:17:16
@Mackaj: @Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke: @think different:
Ezekkel a fordításokkal pont a mondat élét veszitek el:
a "milyen alomból" szerintem találóbb.
Aki röhög, az genyó. :)
Karácsonyi ajándékot kaptak a devizahitelesek szeptember közepén. 180 forintos árfolyamon forintra válthatják a jelentős szenvedést okozó svájci frank hitelüket. De mégis mekkora ez az ajándék? Teljes felszabadulást okoz, vagy csak hangyányi előrelépés, ha az átváltás utáni havi törlesztő terhet…..
Barnebyte 2011.09.14 16:55:36
@abaka: A tőketartozás forintban kifejezett értékét. Ami a rögzített árfolyam mellett ugyan növekedik (feltételezve, hogy ennél olcsóbban adtál el CHF-et), de a havi tőkebefizetéseid ezt kompenzálták.
Barnebyte 2011.09.14 16:56:35
@abaka: Ja, és feltételezve, hogy egyáltalán adtál el CHF-et, és nem egy gyönyörűen megrendezett átverésről van szó.
Barnebyte 2011.09.15 08:41:37
@abaka:
"Eleinte ez nem volt annyira ciki erveles, vegulis a legtobben nem tudjak, hogy mukodik egy bank. De mar annyiszor ki lett vesezve a tema, hogy nagyon homokba kell dugnia valakinek a fejet, hogy meg mindig tudja ezt szajkozni. Sajnos, az ilyen kommentek elszomorito minositest adnak a tema iranti ismereteidrol, ugyhogy a masik kommentre hadd ne reagaljak.."

Én nagyon szeretek okos emberekkel vitatkozni, és úgy tűnik, hogy te okos vagy, legalább is erre enged következtetni a magas lovad.
A szerződésemben az szerepel, hogy a bank kihelyez nekem forinthitelt, amit aztán devizában tart nyilván. Kövessük a folyamatot: Megjelenik a számlámon egy forintösszeg, a másik oldalon, egy hitelszámlán (ami egy technikai számla) pedig megjelenik ugyan az a forintösszeg, amit átváltanak CHF-re. Ezt a tranzakciót magyarázd meg nekem kérlek.
Több forgatókönyvet is el tudok képzelni, de egyik sem nyugtat meg: ha valóban van deviza az ügylet mögött, akkor a bank swap-ügyletekkel jut devizához, amikor szüksége van rá, a swap ügylettel kivédik az árfolyamingadozást, viszont ki kell fizetniük a két ország közötti kamatkülönbözetet, amit aztán egy az egyben ráterhelnek az ügyfelekre. Ez is gyönyörű. Viszont benne van a pakliban, hogy nincsen deviza az ügylet mögött (a bankok beszámolóiban nem látható az a devizakitettség), amire az a tény enged következtetni, hogy mikor rákérdeztem, elzavartak, mondván ez üzleti titok.
Egy dolog tény: nem devizahitelről beszélünk, hanem egy annál lényegesen bonyolultabb termékről, amit máig nem sikerült átlátnom, mert nem sokan sietnek a segítségemre, hogy erre sor kerülhessen.
Hogy mennyire látom át a helyzetet, azt nem a te tiszted megítélni (nem egy bankban dolgoztam már, ismerem őket, bármit el tudok képzelni róluk), de ha rá tudsz világítani, hol tévedek, még egy érdekes vita is kialakulhat közöttünk.
 Ugyan a hír már pár hetes, mégis megéri foglalkozni vele, mert az Androidos társadalom talán egy kicsit érdemtelenül elment mellette, valamint mert a héten új aktualitást is kapott. A Neverhood nem mai játék, 1996-ban jelent meg az igen speciális, gyurma(!) elemekből…..
A koreai lapok értesülései szerint az Apple nem úszta meg a Locationsgate-ügyet Koreában annyival, hogy egy szoftverfrissítéssel megszüntette a felhasználó telefonon tárolt pozícióját. Kim Hyung-Souk ügyvéd beperelte a céget, mert az kérdés nélkül gyűjtötte az infót, és…..
Barnebyte 2011.07.15 18:25:47
@sanyix: Ühümm. Persze, megkérdezi, amikor autókkal furikázva szkenneli a hálózatot (nagy valószínűséggel te is rajta vagy a térképen).
Vagy, amikor a telefonoddal csinálják ugyanezt.
Mindegyik okostelefon ezt csinálja, de a te érdekedben. Mert ki kell ismernie a hálózatot, hogy gyorsabban tudjon reagálni, ha nem így tenne, a helymeghatározást használó alkalmazások indulására sokat kellene várni. De ez csak egy érv mellette, és van még pár ilyen. Az apple ott szabta el, hogy nem titkosította azt az adatbázist, ahol a készüléke a saját kis térképét tárolta, így bárki visszanézhette, aki akarta.
A Google viszont nemhogy nem titkosítja, de beleépíti a térképébe, az orrunk előtt építi fel a teljes világháló térképét (rajta minden emberrel, via "check in"), anélkül, hogy megkérdezett volna.
Érzed a különbséget?
Barnebyte 2011.07.15 19:08:30
@TheElf: Nekem iPhone-om van, azon van egy Facebook alkalmazás. Be lehet jelentkezni mindenhová vele, ha szeretnél, ehhez természetesen engedélyezned kell a programnak a helymeghatározást, és ennyi. Elgondolkoztál már, hogy a Facebookon miért egy Google mapen jelensz meg a térképen? Mert a Facebooknak nincs térképe. Tehát az adatok a Google-hez is eljutnak úgy, hogy képben sincsenek.
  Az Ír Köztársaságbeli közlekedési hatóság (RSA) által kiírt pályázat győztes rövidfilmje az alább látható Loaded Weapon, azaz csőre töltött fegyver című mű lett. A dublini Irish International reklámügynökség alkotta meg ezt az igencsak elgondolkodtató és nagyon…..
Barnebyte 2011.07.14 20:34:34
@aks: Szóvalhogy az történt, hogy a munkahelyemről küldtem a linket, és csak most vettem észre, hogy nincs rajta hang. Pedig annak is van hangulata. Feltekertem egy kicsit a hangerőt, és feltettem ide: vimeo.com/26437928
Érdemes így is megnézni, meghallgatni.
Barnebyte 2011.07.14 20:45:22
@aks: Nosza, posztold ki, kikerül a zindexre és minden punnyadó tini ráakad. Máris segítettél. :)
A Homár igyekszik távoltartani magát a napi politikától, de a junkfoodadónál azért már kinyílt az ollója a zsebében. Ki mer abba beleugatni, hogy milyen szart tömünk a pofánkba? Jó, persze, ez csak egy újabb kamu indok egy újabb kamu adó bevezetésére, nem kell izgulni. Viszont…..
Barnebyte 2011.07.07 13:23:58
@Gastroger: A te megközelítésed is érdekes, és legalább annyira egyetértek veled, mint magammal, vagyis félig ellentmondásba keveredtem önmagammal. :)
De ugyanilyen ambivalens érzéseim vannak magával a mekivel kapcsolatban is: például utálom, mert azt veszem észre, hogy rá lehet "szokni", és brutálisan sikerült elhíznom (bár ez szubjektív) régebben, ugyanakkor imádom a royal szendvicsüket, és mindemellett tudom, hogy ipari mennyiségben vásárolják fel itthon például a hagymát, emellett pedig a diákoknak egy biztos pont nyáron. Nem vagyok olyan öreg, emlékszem még, hogy mindig úgy keestem nyári munkát, hogy ha nem jön össze semmi, max marad a meki. :)

Rájöttem, az a baj ezzel a posttal, hogy egy tény egyik érzelmi vetületét próbálja megvizsgálni politikai lencsén keresztül. Az érzelem és a politika azonban teljességgel összeférhetetlen, ezért a cikk is zavarba ejtő.
Barnebyte 2011.07.07 13:32:32
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nyöhe. Nyöhehe. :))
A nagymagyarországos autós országjelzősös matricásos szimatszatyor (rajta kék tintával ezerszer átrajzolva: AKELA) kimaradt.
Most jelzem: voltam már akela koncerten, és jól éreztem magam. :)
Mielőtt még darabokra szednek itten...
Enikőt szombat este hívta fel a Saphir Aqua hotel, hogy hiába fizette ki előre és vette meg a vonatjegyeket, mégsem mehetnek wellnesshétvégézni, mert tulajdonosváltás történt. Minthogy nemaradjle.hu-s kuponnal foglaltak, lemondási opciójuk nekik nem volt, csserébe viszont a hotel…..
Barnebyte 2011.07.04 16:51:44
@errrrr: De, csak zárolják. Vagyis előre megbizonyosodnak arról, hogy a buli végén lesz elég pénzed, hogy kifizesd a számlát. Viszont mivel a zárolt összeghez te magad sem férsz hozzá (csak a zárolást kezdeményező kérésére), így nem csak megbizonyosodnak róla, de be is biztosítják, hogy így legyen.
Pölö ha tüzet raksz a szoba közepén a felszedett parkettából, nem megkérnek, hogy térítsd meg a kárukat, hanem egyszerűen kiállítják a számlát róla, az alapján már leszedhetik a számládról.
Rájöttem! Magyar Nemzeti Bank 2011.07.04 09:00:00
A Magyar Nemzeti Bank egyetlen, az egyszerű ember számára is hasznos tevékenysége, hogy negyedévente meghatározza az alapkamatot. Bár nem kell túl sok ész egy fél százalékos változtatáshoz, mégis mindig úgy állítják be, mintha ennek valami hatalmas jelentősége volna.Ez azonban…..
Barnebyte 2011.07.04 15:30:09
Miért is kellett egyáltalán megszólalnom, én nem azt akartam, hogy vége legyen.Egy sanyarú hónap végén egyik este beszélgetést indítottam érzelmek témában, elmondtam nem vagyok jól és nem vagyok biztos magamban. Megkérdeztem ő mit érez, hogyan érez, aludt rá egyet és…..
Barnebyte 2011.06.28 16:13:12
@Dekatlon: Pont erre gondoltam. :)
Ha megröfögtetem (milyen szó már ez? :)) a barátnőjét, akkor tényleg tudhatom, hogy szétrúgja a seggem. Ezért inkább nem teszem. Valahogy így. :)
Barnebyte 2011.06.28 16:14:34
@Dekatlon: Vaciláltam a luvnya és eközött, úgy tűnik, rosszul választottam. :)
Barnebyte 2011.06.28 16:33:37
@Dekatlon: Neeeem, szimplán csak tudom, hogy mivel mit okozok neki, és tudom, hogy hogyan kell kezelnem, ha hosszú kapcsolatot szeretnék. Innentől kezdve pedig nyilvánvílóan kibukik, ha rosszul ismertem meg.
Nem kell próba, mert ha bizalom van, nincs szükség tesztekre. Ha nincs, az más kérdés, de akkor minden megváltozik, függően attól, hogy elveszett az a bizalom vagy még nem volt ideje kialakulni.
  A kormány számos, nehezen magyarázható és indokolható gazdaságpolitikai intézkedései közül talán a legnehezebben azon törvénymódosítások sora védhető, amelyek hatására egyre nagyobb számban nyílnak meg tudottan adókikerülésre lehetőséget adó jogszabályi kiskapuk.…..
Barnebyte 2011.06.17 13:39:37
@Jakab Andor:
Egyszerű ez: szabályszegésre kényszerítenek (vagy legalábbis túlságosan járhatóvá, csábítóvá teszik az utat), ha szabályt szegsz, a zsebükbe kerülsz, a játékszerükké válasz. Nem lesz jogod felemelni a hangodat, együtt kell működj, és ez jó.