Regisztráció Blogot indítok
Adatok
subVito

1 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feltúrtam kicsit a régieket, és tavaly augusztusból találtam egy remek beküldést Angelikától. Nem kétséges, hogy a BBC Entertainment fordítási színvonala javul , de azért vannak még hibák.Amikor a Holby City-ben azt kérdezi a szereplő a fiatal orvosnőtől: "Maddy, Tom nem volt…..
Joomla blog DOCman 1.5.13 és 1.6.4 2012.04.03 17:41:29
Az egyik legősibb és legtöbbet látott Joomla! komponens a DOCman fájl- és dokumentumkezelő. Aki ezt használja, érdemes figyelnie a frissítésekre, amit mostanában szép számmal adnak ki, ha valami hibát észlelnek.Az új verziók az 1.5.13 és 1.6.4 verziószámot viselik attól…..
subVito 2012.05.17 12:36:49
Szeretném bekötni a jcommentset (2.3.0) a docman 1.6 alá, de a kiguglizott megoldások mind korábbi verziókhoz vannak.

www.joomlatune.com/jcomments-docman.html
www.joomlatune.com/forum/index.php/topic,1031.0.html

Azért persze próbáltam beilleszteni a jcomments által a docman template-hez adott kódo(ka)t, de semmi változás nem történt.

Nem tudnád véletlenül megerősíteni vagy cáfolni nekem., hogy a korábbi megoldások nem működnek új docman alatt? Vagy műküdnek és nálam van a hiba?

Előre is köszi!
Félrefordítások Számmisztika 2012.05.02 12:57:00
Brian halála, aki a saját szavaival élve VLJO - visszatérő lelkes jakabolvasó, küldte ezt az ínyencséget: Most kaptam el a South Parkban: I believe in nine-eleven -> Hiszek a rendőrségben Persze kicsit azért érthető a dolog, ki ne tudná, hogy a rendőrség hívószáma az…..
subVito 2012.05.02 21:30:11
Ez az egyik legdurvább SP fordítási hiba, ami valaha született (pedig volt egy pár, te jó isten), de ez még nem indokolja, hogy miért posztoljátok kétszer: leiterjakab.blog.hu/2008/09/25/aprosagok_35

(ui: aki ezt a hihetetlen sötétséget elkövette, már 2009 óta nem fordítja a sorozatot, ui. nem csak félrefordított, de plagizált is. Azóta én fordítom, minden azóta született fordítás kritikája jöhet ;) )
subVito 2012.05.03 07:25:33
@Leiter Jakab: @lizocska: Persze, hogy elfogadható magyarázat, mentségre pedig nincs szükségetek.
Tk. tényleg megérte, hogy ez a kivételesen ostoba leiter-példány külön szobrot kapjon :)
A véres norvégiai eseményekkel természetesen tele van az Internet. Számos blogger és hírforrás ragadta meg a lehetőséget arra, hogy - természetesen az áldozatoknak szóló részvétnyilvánítás mellett - saját szempontjából "csámcsogjon" a történteken, legyen szó akár az…..
subVito 2011.07.27 11:14:53
Említitek az 1500 oldalas hitvallást, ami gugli dokumentum formájában érhető el. (t.co/GbWdtiX)

Ha rákeresek benne hungary-re, hungarian-re, főleg az 1919-es kommunista hatalomátvételről és Lukács György marxistáról dob ki találatokat, nem is túl sokat. Budapestre, Hunyadira nincs találat.

Most akkor a gugli keresője rossz, vagy nem is írja, hogy budapest a kedvenc városa? És hol ír Hunyadiról? És a magyar csajokról?

Szerettem volna saját szememmel látni mindazt, amit a magyar sajtó erről összehordott, de semmit se találok belőle. Ez hogy lehet?
subVito 2011.07.27 11:58:47
@NightmareDominator: szerintem lépjünk túl azon, hogy etikus-e belinkelni, ez egyrészt elég álszentül hangzik, másrészt én már belinkeltem, csak a második zárójel miatt nem tökéletesen.

Lényeg az, hogy itt van a dokumentum előttem, elméletileg az egész kereshető, de "hungar", "hungary", "hungarian", "budapest," "hunyadi", "hunadi", "huniadi" kulcsszavakra nem dobja ki az emlegetett részeket. Te milyen kulcsszóra keresnél, ha igazolni akarnád, hogy benne van? Vagy előtted valami más dokumentum van?
subVito 2011.07.27 12:57:30
@NightmareDominator: kösz, ezek szerint a google docs keresője a megbízhatatlan.
"Kis színes" a NAGY BALKÁNRÓL(Kusturica-docusoap)"Semmi sem pótolhatja a jó öreg Alcatel-modellt!" – állítja a videón látható úr.Pedig már sok, más márkájú mobiltelefonnal kísérletezett. A nyomortelepi mobiltöltés know-how-ját bemutató rövid…..
NYELVISZTÁN Rövid üzenet 2011.05.24 12:10:00
 Kedves olvasó!Sajnálattal tudatjuk, hogy a Nyelvisztán blog felfüggeszti működését. Úgy tűnik, hogy az utóbbi időben nem volt annyira számottevő téma a nyelvtudomány a blog.hu oldalain, hogy írásaink elérjék valamelyik blogketrecet – enélkül pedig nem jutottunk el…..
subVito 2011.05.25 19:41:16
 Nos, az utóbbi napokban röppent fel a hír, hogy az Apple beperelte a Samsungot, mivel a Galaxy S szerintük az iPhone lemásolása. Valljuk be, van benne valami. Azonban ha jobban megnézzük az alábbi képet akkor kissé más megvilágításba kerül a dolog. Érdekes, ugyanis a…..
Sajnos az aktuálpolitika sokszor beleszól a történelem megítélésébe. Mostanában, az alkotmányozási lázban ez még többször előfordul. Ilyenkor néha a történészek is felemelik szavukat egy-egy pontatlanság vagy tévedés, esetleg szándékos történelmi csúsztatás kapcsán,…..
Megjelenés után telepítettem az Amazon androidos App Store-t, be is léptem, ahogy kell. Kiválasztottam a kiemelt játékot, az Angry Birds Riót, ráklikkelek arra, hogy Get App, és kiírja, hogy nem sikerült. The Amazon Appstore for Android is not yet available in your region. Mily…..
A HTC bejelentette új készülékeit. Íme: HTC Flyer. Kezdjük a táblagéppel. A HTC a Flyerrel a kisebb kijelzős, kisebb felbontású szegmensbe lépett be. Kb egy Galaxy Tab-ot dobtak most piacra, egy nagyon szép, unibody házban, és Android 2.4-gyel (friss Gingerbread + HTC Sense…..
Őszinte örömmel fog kezet a rég várt bejelentés alkalmából a két CEO, Steven és Stephen Vajon néhány év múlva is örülni fog még egymásnak a Nokia és a Microsoft? Meglátjuk:)   Érdekes viszont, hogy az esemény előtt Vic Gundotra (korábban Microsoft, most Google - és…..
subVito 2011.02.14 12:58:12
Biztos akad néhány név, akiről nem tudtál! Via  ..
subVito 2011.01.20 21:26:42
Folytatjuk Péter gyűjteményét (előzmény itt): A mentalista, második évad, 1. rész: I mean, she's more troubled than conniving, I'm sure. And, you know, it's not the money, it's more the loss of trust. Küzdött bőven gondokkal, ezt állíthatom. De nem is a pénz lehetett a baj, ...…..
subVito 2011.01.05 13:18:20
@Olman: élhet, sőt, az ő érdeke is sztem, hogy időt szánjon rájuk
subVito 2011.01.05 19:35:03
@helyilakos: azt, hogy nem veszik jó néven, az komolyan az ő bajuk, és egyébként meg, ki nem **** le, hogy nem veszik jó néven? Ha a fordító képes átlátni, hogy miről van szó, akkor igenis magyarázza el, éppen azért, mert nem ül ott személyesen!

@viki1986: Süvöltő ormok? A téma ablak??? wtf, ez megérne egy posztot is! Filmes szakma, az.
Angelika egy bájos csokorral küldött mindenfélét.A Rex felügyelő című sorozat egyik darabjában a következő mondat hangzott el: "Az úr Majlandból érkezett." Az igaz, hogy a németek Mailandnak mondják e szép olasz várost, de az olaszul mégis Milano, magyarul meg…..
subVito 2011.01.05 09:19:51
@Lobra: nagyon gáz...

@ron: "A Eich-et honnan szedhették" - ugyanonnan, ahonnan a Highly Silasit: hallás után. Nem a fordítók, hanem a műsor szkriptjét hallás után készítő, nem angol anyanyelvű, feltehetően indiai dokmunkások. Az már persze a fordító felelőssége is, hogy az ilyet észrevegye, de az is gáz, hogy ilyen anyaggal kell dolgozni.
subVito 2011.01.05 14:18:46
@hms362: mondjuk osztrák, de attól még könnyen lehet, hogy igazad van
Péter specialitása az egy sorozatra koncentráló, hosszú és precíz beküldés - szeretjük az ilyet! Korábban Everwood-gyűjteményével aratott megérdemelt sikert, most pedig (izé, még augusztusban, bocs) a Mentalista öt epizódjából küldött kb. 70 félrefordítást - a végén majd…..
Bár egyelőre még a Gingerbread, vagyis az Android 2.3 sem indult el hódító útjára, máris kiszivárgott az Android utána következő verziójának, a 3.0-nak ("Honeycomb") a zenelejátszó programja. Elsősorban a felületre (Cooliris alapok?) és a saját könyvtáraink közt…..
Japánban már októberben bemutatták, a napokban érte el Brazíliát, 2011-ben kerül Európába. "A legfontosabb kérdés, hogy a film élethű és méltó-e az emberhez. Igen, az" - fejezte ki véleményét sajátos stílusában Ron Dennis, aki a McLarennél hat évig volt Senna…..
 Az önkiszolgáló éttermek világa két iskolai, és egy ÁSÉS-posztot is eredményezett - most rögtön két olvasói összeállítással folytatjuk a vonalat.Az elsőt a csuhástól kaptuk - aki az amúgy zseniális Orkánság blogot, a képzeletbeli, ám nagyon is valóságosnak tűnő,…..
Kedves olvasók ! Forradalmi kísérletbe kezdünk, együtt önökkel és önökért. De mielőtt belevágnánk, merüljünk el kissé a részletekben: A Világkor szerkesztőségének törhetetlen szándéka, hogy minél részletesebb, szórakoztatóbb és informatívabb formában tálalja korunk…..
Megjelent a jól ismert Finger Race Android verziója. 1,2 és a maratoni 5 méteres távon indulhatunk az ujjainkkal. A mi eddigi rekordunk az 1 méteres sprint számban 06.033, de valószínűleg be vagyunk rozsdásodva. Ki mennyit fut egy méteren? Finger Race for Android on AppBrain ..
Azt szokták mondani, hogy annyi ember vagy, ahány nyelven beszélsz. Vannak, akik imádnak nyelveket tanulni és jól megy Neki, vannak, akik a kezüket odaadnák azért, hogy egy idegen nyelvet elsajátítsanak, de mégis képtelenek rá, mert a nyelvi érzékük vetekszik egy…..
subVito 2010.09.02 18:32:13
@Tomi from Space: Egyetértek abban, hogy tíz év múlva sok olyan dolog lesz, amitől most behugyoznánk, ha látnánk, de univerzális gépi fordító nem lesz, ezt lefogadom.
Itt nem a technikának kéne fejlődnie, hanem a nyelvtudománynak. Meg kellene érteni, hogy mi is egy nyelv, képesnek kéne lennünk leírni azt, annak valamennyi kivételével együtt, matematikai nyelven. A technológia erőforrásaink már most is megvannak szerintem, csak maga a tudás hiányzik. Majd ha a saját agyunk és a saját nyelvünk működését le tudjuk írni, akkor azt gépekkel feldolgoztatni már gyerekjáték lesz.
És akkor majd az Android elnevezés is elnyeri értelmét ;)
Most érett be igazán a három évvel ezelőtti GrandCentral-felvásárlás. A Google tegnap jelentette be, hogy a Gmailbe integrált VoIP-telefonnal immár ingyenesen hívhatunk amerikai és kanadai mobilszámokat. Ha jól látom, a Voice ezen verziója nem csak az amerikaiak számára érhető…..
Épp néhány napja akadtam ki Twitteren a Facebook androidos alkalmazására. Mert egyszerűen nem tudtam felfogni, hogy hogyan képes egy ennyire fapados mobilalkalmazást felválllani egy olyan cég, melynek nyilvánvalóan számolatlan mennyiségben áll rendelkezésre erőforrás…..