Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Budabitch_ (törölt)

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy erénye mindenképpen van az új MOL imidzsfilmnek, mégpedig az, hogy beszélnek róla. Persze nem azért és nem úgy, ahogy azt a cég eredetileg szerette volna, hiszen többnyire arról folyik a vita, hogy melyik a reklámban elsütött szóvicc a kellemetlenebb. Sokan a "Jól látok?…..
Futóblog Ortopéd divat 2009.06.22 11:00:00
Az elmúlt hetekben eléggé redukálódtak az életfunkcióim: munka, futás, alvás, evés, ivás és egyéb mostanában sokat tárgyalt dolgok. A mókuskerék pörgésén keresztül elsőre nem is tűnt fel a Glamour magazin által szervezett sportesemény, akarom mondani 'sportesemény'. Tavaly…..
Vajon meddig lehet még különféle karakterek megtáncoltatásával folytatni a látszólag véget érni nem tudó K&H reklámfolyamot?..
_Budabitch_ (törölt) 2009.06.18 13:06:01
Futóblog Nagydolog volt már? 2009.06.07 14:20:00
Azt hiszem, rajtakaptam magam az elszaszásodáson: apró jelek mutatkoznak csak, de így is mintha kifejezetten az endorfin-junkieság felé venném az irányt. Alig néhány hete, hogy barátommal és életmód-tanácsadómmal, Gáborral belefutottunk az első 17 kilométerbe. Jött aztán 19,5,…..
Futóblog Evés, fogyás, diéta 2009.05.28 23:21:00
Elkezdtem komoly(abb)an venni a korábban meghirdetett Rambó programomat. Aki jobban figyel a Futóblogra, még emlékezhet rá, hogy a Rambó program egy összetett, ún. életmódjavító program, melynek eredményeként a mozitörténelem legcsodálatosabb férfi felsőtestével rendelkezünk…..
Na helló, szia, szevasz, van nálatok terasz? Csángó brékesek, szevasztok! Otthon szülő anyukák, szevasztok! Józsi korábban kellően kivesézte a családcentrikus nők témakörét, akiket úgy említ a szakirodalom gyakran, hogy szivolák. Ők azért hagyják a klasszikus női szerepet…..
Modorosblog A budai Hegylakó 2009.05.20 12:45:00
Már több posztban előjött az a számunkra alapvető nyelvhasználati probléma, miszerint a "pesti" nem egyenlő a "budapesti"-vel. Most anélkül, hogy ismét állást foglalnék (megtettem már elégszer), inkább ismerkedjünk meg a budaiak klasszikus, de kevésbé ismert…..
_Budabitch_ (törölt) 2009.05.22 17:40:37
Igenigenigen! A régi polgári szekcióhoz hadd tegyek hozzá pár saját gyűjtésűt.

1. A villa - már nem ott laknak, hanem egy bazinagy, de ingatlanadó alatti lakásban, de a VILLA az a övék volt, mielőtt államosították volna. Néhányan a régi villa egy kis lakásában maradhattak persze, őket nagy tisztelet övezi, szívesen járnak hozzájuk zsúrra.
2. Margit körút - sosem hívták Mártírok útjának, úgy csak a prolik hívták. Mindig Margit körút volt.
3. Széll Kálmán tér!!!!!! (Aki nem tudja, hol van, nem budai polgár)
4. Prolizás otthon. Proli: munkásszármazású, nem értelmiségi, angyalföldi
5. Finom, udvarias zsidózás, otthon, szűk családi, esetleg baráti körben, pl.: "Milyen kellemes, finom ember az a ...., nem is gondolná az ember, hogy zsidó."
6. Háztartási alkalmazott. Minden budai polgári családnak van, mert kell. Katinak, Margitnak vagy Ilonkának hívják, 50 fölötti, lehetőleg falusi származású. Soha nem beszélnek róla úgy, hogy a cseléd, vagy a takarítónő mindig a keresztnevén emlegetik. Katika/Margit/Ilonka lusta, elhízott takesznő, koszt hagy mindenhol, de a rendes budai polgári család nem veszi észre - mindenki rövidlátó.
7. Kötelező elemek: zsúr, zongora a nappaliban (a villából), koszos, elfeketedett festmények a falon (sikerült megmenteni), több tonnányi ezüst eszcájg (az ostrom alatt majdnem elcserélték krumplira, aztán mégsem, mert a dédnagymama öröksége), "new money" csendes utálata (prolik!)
8. Kölykök egyházi iskolába járnak, vagy menő gimibe, de azért külföldön is tanulhatnak nyelveket (a család fele lelépett 56-ban). Gimnázium, egyetem kötelező, az elkallódott családtagokra "az a szegény Lóri/Elemér/Magdi/Laci/Tivadar" hivatkozás kötelező.

Az ADCH és az MRSZ összegyűjtötte a dijnyertes.hu oldalon az összes olyan reklámkampányt, ami valaha valamilyen megmérettetésen díjat kapott. Nagy örömömre szolgált, hogy a versenyek között válogatva egyszer csak az addict blogra bukkantam. A készítők ugyanis néhány…..
Update: Ma, amikor éppen a Weedsről és a marihuána történetéről volt szó a blogon, mi is lehetne stílszerűbb ajándék a reklámszemlén, mint egy spangli formájú gyertya. Ennek boldog tulajdonosa Budabitch lett, aki a legközelebbi munkahelyi szülinapon már ezeket teheti fel a…..
_Budabitch_ (törölt) 2009.05.18 10:44:21
_Budabitch_ (törölt) 2009.05.18 12:33:13
Még mondja valaki, hogy nincs élet a Kreatív Online fórumaiban! Gács Robi BBDO-s kreatívigazgatói kinevezése kapcsán elindult egy olyan parázsló adok-kapok Halász Gyula és egy névtelen kommentelő között, hogy majdnem felgyuladt tőle a monitorom. Akit érdekel a sajnos…..
_Budabitch_ (törölt) 2009.05.12 10:50:22
A sertésinfluenza elnevezés miatt már jó ideje tiltakoznak a tenyésztők, kereskedők és más érdekvédelmi szervezetek. Ennél tovább azonban nem jutottak, az "új influenza" elnevezésnél jobb ötletük nekik sem volt. Ezért nagyszerű az a kezdeményezés amelynek keretében…..
_Budabitch_ (törölt) 2009.05.07 19:00:28
Következzen egy olvasói levél, amelyet Digler nevű olvasónktól kaptunk, akinek a Spar legújabb promócióját látva azonnal bevérzett a szeme. Nem csoda, hiszen a hupikék promóció tényleg mindennek alámegy, és jófajta mekdonáccos merketinggel próbálja behúzni a szülőket az…..
Fogni egy lúzer karaktert, majd ügyesen, stílusosan bemutatni, közben jó dumákat a szájába adni nem egyszerű feladat, de azért nem is megoldhatatlan. Egy ilyen reklám kifejezetten szórakoztató tud lenni, hiszen élesen elüt a reklámblokkban megszokott szpotoktól, amelyeknek…..
Mai posztunkat modoros művésznevű tchabeenak köszönhetjük: örömmel látom, hogy mások is ráéreztek embertársaink elemezgetésének gyönyörűségére. A fiatalember valamin módfelett feldühödhetett, mert hirtelen írt nagyon sokat, helyenként kissé szétszórt stílusban.…..
Vajon hányszor lehet még különböző narrátorszövegekkel adásba tenni a K&H Bank egy kisportolt testalkatú, sapkás fiatalember kockák tetején bemutatott, erotikus csípőmozdulatokkal fűszerezett táncára épülő reklámját? ..
_Budabitch_ (törölt) 2009.04.14 22:33:37
@SueSue: Igen, igen, és kapjon jövőre is! Sőt, kérem a bennfenteseket, hogy most már mindig ez a táncitánci legyen, amíg a világ világ. Csak néha kicsit tekerjenek a mjuzikon. Megszoktam, mint a Calgont. Kell és kész.
_Budabitch_ (törölt) 2009.04.15 18:42:22
@xxyyxx: 500 large a micsoda? A havi rendelkezésre állási lóvé? De nem illik ilyeneket írni névtelenül, tudod...

@nick rivers: nem utolsók. Emlékezik a nép a táncitáncira. És nem is felejti el egyhamar. Kajálják az előrehozott fogyasztásra serkentő táncit (az volt a kicsikamat? remélem.) vagy az alacsony nemtudommis hitelt (nem bírom követni a tánclépéseket, biztos volt már minden).

Nem számít, hiszek-e a táncitánciban, mer' a zemberek helyettem is tudják, mi a jó. Merhiszen... effie, kutatás, eredmény. És hát, valóban.

Ugyanezek az emberek nem olvassák el az üzletszabályzatot és a szerződést, oszt ha gáz van, azt hiszik, a bank vagy az "állam" a hibás. De az egy másik üzleti év lesz.

Vajon mi lehet az oka annak, hogy a Cannes Lions fesztiválra majdnem ugyanannyiért lehet nevezni (350 euró), mint a hazai Arany Pengére (79000 Ft + áfa)?..
Menten csapok a kezemre! Majdnem elfelejtettem hírt adni arról, hogy a blogon is agyondícsért, a tavalyi Reklámszemlénken toronymagsan az élen végzett esélyegyenlőségi kampány egy rangos nemzetközi díjat kapott. Az Európai Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (EACA) által…..
_Budabitch_ (törölt) 2009.04.14 18:31:00
Mit szólnál, ha valaki a tudtod nélkül világgá kürtölné az utcán, hogy éppen mennyivel nyomsz többet a kelleténél? Na persze, ha top formában vagy, talán még örülnél is neki, de így a karácsonyi bejgliháj és a farsangi fánkizom felrakódása után nem hiszem, hogy sokan…..
A jó ideje futó, angliai "Talk to Frank" drogprevenciós kampány legújabb reklámjában azt mutatják be, milyen hatással van egy ártalmatlan füves cigi elszippantása a célszemélyre. Sok hasonló filmet láttunk már, de ezek közül nekem ez kifejezetten tetszik, mert egyszerre…..
_Budabitch_ (törölt) 2009.02.27 12:03:38
@Könnyű Karma:
Nekem meg: Minden-egy, Minden-lassú-közben-gyors. Gomba jobb azért.

Én nem értem ezt a kínszenvedést a spangliprevencióval. Legalise és kész. A paranoia hülyeség. Inkább kedvet kaptam egy spanglihoz, mert magam is unalmas, hétköznapi kispályás vagyok, aki vágyik egy kis röhögésre meg "a-világ-most-összeállt-egy-harmonikus-misztikus-és-értelemmel-rendelkező-egésszé" érzésre (hehe)

Mess with my mind, please.
Amikor először megláttam a kiírást, nem akartam hinni a szememnek. A BKV gondolt egy nagyot, és nem egy kommunikációs stratégia, de még csak nem is egy reklámkampány elkészítésére írt ki pályázatot, hanem egy új szlogen megalkotására. Hogy mi volt a baj a régivel? Miért nem a…..
_Budabitch_ (törölt) 2009.02.14 15:23:26
Elképzelem…
A marketingosztály összeült, a főember kimondta, hogy „lecseréljük a szlogent pozitívra, írjatok ki tendert“.
A marketingosztályon már csak egy-két munkatárs van, aki a jelenlegi szlogen születésénél is segédkezett. Rossz emlékeik vannak róla, mert hiába kritizálták mind a négyezer verziót, és hiába követelték Geszti Pétert, senki sem hallgatott rájuk. Megszavazódott a „mozgásba hozzuk a várost“. És mire mentek vele? Most kezdődik az egész előlről. A lakossági tender lehetőségét viszonylag gyorsan elvetették, bár Lali jelezte, hogy „mégiscsak a zembereknek lesz megmondva, nem? Akkor szavazzák meg ők, hogy mi legyen a szlogen…“ Lalit lehurrogták, mert az a lakosság, aki utálja a vállalatot, csak csúnyaságokat fog majd mondani, hogy például BeKaphatodVazze, meg ilyenek… Aztán a főnök mindenkinek megtiltotta a röhögést. Béci, a frissdiplomás buzgómócsing direkt utánanézett, és most büszkén okoskodott bele az egészbe.
- Angliában nagyon jól kitalálták, hogy ‚getting there‘ – magyarázta, bár senki sem kérdezte, majd hosszasan fejtegette a londoni okosság jelentésárnyalatait, különös tekintettel a pozitív jövőbenézésre és az institucionális őszinteségre, végül elhangzott az a mondat is, amivel mindenki egyetértett.
- Hát igen, angolul olyan jól hangzik minden.
- Úgy van, úgy van – süvöltötte a marketing hadosztály egy emberként, és kértek még kávét meg sütiket. Hosszú értekezlet lesz.
A pozitív hangvétellel mindenki maximálisan egyetértett, mert ugyan lehet, hogy Bécinek van némi igaza a gettingthere-rel, de az egy másik ország, egy másik nép és egy másik kultúra, nem a grafitizős parasztok és ellenőrzaklatók országa, ugyebár, hogy politikáról ne is beszéljünk.
- Túl hosszú viszont nem lehet a szlogen, hiába van annyi előnyünk, hogy na, mert nem fér be a logó alá – tette hozzá Pista, aki csak véletlenül jött be az értekezletre, azt hitte, sajtótájékoztató lesz, direkt felvett egy nyakkendőt és azonnal le is morzsázta a sajtos tekerccsel.
Természetesen előkerültek a házon belüli javaslatok is, pl.: Elvisszük Önt oda. Együtt előre. Dinamikusan fejlődünk a Lakosság érdekében. Jövet-menet BKV-val. Jött egy busz. Mindig van következő. Ha Budapest, akkor BKV.
Pár hónappal ezelőtt, amikor egy komolyabb péerbalhé kapcsán először szóbakerült a szlogenügy, otthon, titokban, sokan gondolkoztak a vállalathoz méltó jelmondaton. Néhányan kis post-itekre is felírták saját megoldásaikat, amiket aztán titokban kiraktak a vállalati monitorra, hátha mások is észreveszik. De a legtöbb blikkfang azonnali és nyilvános lefikázásra került, úgyhogy mostanra elhaltak az önálló kezdeményezések. Pedig ahogy a régesrégi főnök (akinek a nevét elbocsátás terhe alatt tilos kimondani a hivatalban) megmondta: „ami a szíveden, az a logó alatt, fiam“, azaz hogy a személyes hit sokat segít az utasok elleni harcban. De erről nem volt szabad beszélni, mert az új szelek teljesen más irányba fújtak és normális ember nem áll a huzatba, ugye.
Aztán az egyik túlképzett kolléga előhozakodott a hitelességgel, ami a legutáltabb téma volt vállalatszerte.
A hitelességi probléma azt jelenti, hogy hiába a szép villamos meg a minden, ha az utas direkt csak a rosszat akarja észrevenni, akkor nem lehet neki hitelesen elmondani a sok jóságot, mert direkt nem fogja szeretni.
- Az a baj ezzel az országgal, hogy mindenki negatív – jelezte Klári pozitívan, – és nem lehet nekik semmi rendeset mondani, mert lecikiznek minket.
- Nem baj, most ki lesz írva a tender, behívjuk a szakértőket, ők megmondják, hogy melyik a legjobb, és ha mi is egyetértünk, akkor lecseréljük és kész – vetett véget a parttalan vitának a nagyfőnök.
Dénes jelezte, hogy a bőség zavarát mindenképpen meg kell akadályozni, és a kiírásban fel kell tüntetni, hogy maximum három javaslatot fogadnak csak el. És akkor megszólalt Palika.
- De mi van, ha többen ugyanazt küldik be, és pont az nyer? Akkor mindenkinek ki kell fizetni az ötszázezret?
A fene egye meg ezt a Palikát, hogy mindig belekavar, amikor már majdnem vége az értekezletnek…

A kutyákkal folytatott bármilyen interakció lényegéhez tartozik, hogy amit csinálunk, azt higgyük is el. Ha valaki fél a kutyáktól, akkor ez nagyon nehéz lesz, de nem lehetetlen. A szakértők azt mondják, a kutya megérzi az emberen a félelem szagát. Ez azonban önmagában kevés.…..
_Budabitch_ (törölt) 2009.02.13 18:48:41
Nagyon tetszik, mint mindig, Winkler úr posztja. Néha velem is nekiiramodik pár kutya, tipikusan vizslafélék, de nem zavar. A gazdik általában visszaparancsolják őket. Na nem mennek vissza soha, csak irányt váltanak. Személyes tapasztalatok, különböző fajtákkal:

Puli, tibeti terrier lábszárat csipked, nem kell komolyan venni. Gatyát bírnak rángatni a terrierek és a tacskók is, általában nem veszélyesek.

Bichonok, csivik, pincsik és egyéb cukik + flexipóráz. A 9-es fajtacsoporthoz tartozó gazdicsoport előszeretettel sétáltat 10-méteres flexipórázzal, mert szeretik azt az érzést kelteni az állatban, hogy szabadon sétál, amikor nem is. Kurva nagyot lehet esni a madzagban.

Agarak. Egyszer elszaladt mellettem egy whippet, de nem vette észre, hogy futok. Álló tereptárgynak nézett, olyan lassú vagyok. Nem ellenfél, mi se neki.

Láncos kutya véletlenül lánc nélkül. Alapszabály: a lánccal elérhető területen nem érdemes próbálkozni. Az az övé, és ha nincs rajta éppen lánc, elég hatékonyan meg is védi.

Kerítés mögött csaholó. A szívbajt hozza rám, de erőt veszek magamon és illedelmesen továbbszaladok. Bármilyen erős a kísértés, hogy bosszúból felidegesítsem az állatot, tartom magam az alapszabályhoz: minden kerítésen van lyuk, de csak a kutya tudja, hol.

A falka. Mindenféle utcakutyákból összeverődött galeri. Anyám vidéki házától a kisvárosig vezető úton szoktam néha futni, ilyenkor találkozom a galerivel. Tacskóformájú mixek, félkomondor, rendőrkutya, láncról szabadult kuvaszfélék és mindenféle, háztól elcsapott szutykos szerencsétlen. Sajnálnám őket, mert a helyi pszichopata vadőrök kifejezetten szeretnek lövöldözni rájuk, de mivel ittasan nehéz célozni, csak a fél fülüket viszi le a sörétes... de inkább be vagyok tojva. A földet szoktam bámulni. Az üldözést viszonylag hamar elunják, mert leginkább guberálni szeretnek a szeméttelepen.

_Budabitch_ (törölt) 2009.02.13 18:52:09
@NateDog: Ne haragudj, nincs igazad. Engedelmességi vizsga, és testtömegtől függetlenül, de ez is irreális elképzelés.