Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lodovik Trema

280 bejegyzést írt és 1036 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HART – Egyelőre nem véd csúcsformában, saját magához képest legalábbis bizonytalanabbnak tűnik, ettől függetlenül hozta most is azt az átlagot, amire az elődei, Seamannel bezárólag nem voltak képesek. A passzain, kirúgásain lenne még mit csiszolni, csak 39%-ban sikerült…..
Hétfőn az FA illetékesei elfogadták az úgy nevezett Youth Development Review-t. Első hallásra nehéz ettől a hírtől izgalmi állapotba kerülni, pedig ha minden a tervek szerint alakul, akkor ezzel az angol futball alapjaiban fog megváltozni. Összehasonlításként: a németek 10 évvel…..
 A blog mar egy eve erintetlen lassan, de meg mindig surun kapok maileket/uzeneteket. Egyreszt: A blogot vissza akarom hozni az eletbe. Mar nem elek Izlandon, de a nyarakat meg mindig ott toltom. Iden is megyek junius elejetol szeptember vegeig.Masreszt: Mar nem igazan vagyok naprakesz az…..
Lodovik Trema 2011.07.03 20:03:07
@cat1313: Miert akarnal izlandon elo magyarokkal megismerkedni? :)
Lodovik Trema 2011.10.29 19:39:29
@David Wolf: Mar 3 eve nem elek Izlandon, csak nyaranta es karacsonykor megyek haza.
"Sziasztok! Olvasgatom az oldalt ,és nagyon meg fogott amit látok!Az érdekelne engem hogy szobafestő szakmával de más épitőipari tevékenységekhez is értve el lehetne-e helyezkedni,és hogy mennyiért?" - JannyAz izlandi munkaeröpiac szinte minden területén hiány van. A…..
Lodovik Trema 2008.10.05 16:14:07
Lodovik Trema 2008.10.10 20:23:53
Lodovik Trema 2011.06.08 13:08:41
@K Orsi: 'Valamennyire biztos' munkahelyet Magyarorszagrol nehez lenne talalni. Ha kulfoldre akartok koltozni, az mindig kockazatot jelent. A kerdes, h ezt a kockazatot akarjatok-e vallalni.

Vendeglato iparban izlandi nyelvtudas nelkul pedig rengeteg szerencse nelkul maximum mosogatonak lehet elmenni.

Ettol fuggetlenul erdemes probalkozni. Izland egy nagyon kellemes hely, fantasztikus emberekkel - a kockazatokat viszont muszaj lesz vallalni, ha el akarjatok erni a celotokat.
A Fidesz kormánynak - Pintér Sándorral az élén - kevesebb, mint egy év alatt sikerült rosszabb helyzetet teremtenie a közbiztonság terén, mint elődjének, az MSZP kormánynak teljes kormányzásuk idején. Ma Gyöngyöspatán a Vöröskereszt elkezdte kimenekíteni a helyben lakó cigány…..
Lodovik Trema 2011.04.22 16:14:59
@Marschieren gehen mit Maschienengewehr: Ezert a blogert csak havi 200 ezret kapunk - tematol fuggetlenul. Fogalmam sincs, h ez szazalekban mennyit jelent.
„A szó szemüveg, s részben szem is ahhoz, hogy mit gondoljunk. Birtokba venni egy szót annyi, mint birtokba venni az általa jelölt valóságelemet. Minden definíció kérdése.” (Giovanni Sartori) Magyarországon kegyetlen háború dúl a verbális hadszíntéren. Arra hívom az…..
A sorozat bevezetőjét itt, első részét (őstörténet) itt, második részét (államalapítás) pedig itt olvashatod, a negyedik rész pénteken (03.11.) következik. Ha a nemzet történelme azonos az ország történelmével, akkor a képlet egyszerű: hatalmas, erős ország egyenlő…..
Lodovik Trema 2011.03.09 10:45:28
@borla: Neked valami nagyon fajhat - es ennek folyamatosan hangot is adsz, mikozben nem irod le, hogy a posztokkal _konkretan_ mi a baj. (Lasd duplagondol rendszerezett erveleset az elozo poszt alatt)
Lodovik Flies Dikta 2011.03.06 02:31:00
Megint egy izlandi banda.breaking the wavesfreeing the slaveskilling the governmentstill in their cavesthe governor's sonwith daddy's new guncome out and playlet's have some funif they break all the rulesand they ruin the schoolshow will they knowwhich ones are the fools?just swallow the pilland…..
A sorozat bevezetőjét itt, a második részt pedig jövő hétfőn (03.07.) olvashatod. Valamilyen megkérdőjelezhetetlen oknál fogva a történelmet mindenhol nemzeti történelem formájában tanítják. (Az okot természetesen ez az egész sorozat megkérdőjelezi, de ez egyelőre maradjon…..
Lodovik Trema 2011.03.04 11:51:32
@borla: Egy törtnélemröl szóló bejegyzés alatt a modern kori bevándorlással érvelni nem túl meggyözö.

Másrészt a cikk nem állítja, h Ny-Europaban egy allamban egyetlen nemzetiseg elne, csupan azt targyalja, h a törtenelmi szemlelet hogyan viszonyitja egymashoz az orszagokat es nemzeteket.
Lodovik Flies Bubbi 2011.02.20 19:38:00
A szám arról szól, hogy Bubbi elmegy vidékre dolgozni - és azon a nyáron egy helyi halászhajó elsüllyed. A halászok soha nem kerulnek elö, az egyikuk barátnöje viszont folyamatosan áll a parton és a tengerre merdedve várja, hogy a hajó valami csoda folytán befusson az öbölbe.…..
Lodovik Flies Six Nations 2011.02.04 18:10:00
[Fade In] Egy szurke belvárosi lakas. Cardiff. 2011 februar.Ma vegre leadtam az utolso assignmentem erre az evre. Mar csak vizsgak vannak majusban, valamint egy felsoktatassal kapcsolatos tema csoportos kidolgozasa es eloadas Public Sector Managerek es akademikusok elott.Oktober ota eloszor…..
Sárdobáló Szivárgás 2010.12.08 07:00:00
Horváth Andor Márton és Huntington Sámuel cikkeA világsajtó kifogta a nagy halat. Romlott hal volt. Feltálalta. Megettük. Julian Assange, a WikiLeaks többszörös nemi erőszak vádja miatt végül elfogott vezetője, másfél hete előszedte a nyáron megszerzett dokumentumok következő…..
Lodovik Trema 2010.12.08 14:02:06
@flea: A wikileaks-szel kapcsolatban nekem pont azzal a videoval van az egyetlen bajom - pontositok: nem is a videoval, hanem, h megcimkézték "Collateral Murder"

Egyébkent ha megnezed Assange eletutjat, akkor latod, h annak az embernek nem az Egyesult Államokkal, hanem annak korrupt és hazug vezetésével van baja.
Ma az Angliában Egyesült-Királyságban hatalmas ünnep van, nemsokára (vagy már most is?) égnek a pápa-bábuk, repülnek a tűzijáték rakéták és zajlik a hatalmas buli. Ma van ugyanis november ötödike, az 1605-ös Lőporos merénylet évfordulója. A Hattyúfalva a következőt…..
Lodovik Trema 2010.11.05 19:11:02
London Town Vége fele 2010.08.01 12:57:00
 Bevallom nem igazán terveztem már ide írni. Két és fél hét múlva megyek haza és azt gondoltam, hogy ami most történik, azt már majd inkább élőben mesélem el az otthoniaknak, nincs szükségem erre a blogra. Ma azonban rájöttem, hogy az elmúlt egy évben az eredeti…..
Május végén kiköltöztem a cardiffi házból. A 10 Llandough Streetet soha nem fogom elfelejteni. Elsö évem Cardiffban egy írrel, egy walesivel, egy kínaival és három angollal. Sok-sok parkban rugby, koncertre járás, közös vacsora, japán horrorfilmnézés, vizsgákra készülés és…..
Original compositions by Evertsson..
Lodovik Flies Sumar 2010.07.20 02:20:00
Szerdan vagy csutortokon egy hosszu poszt jon mindarrol, ami az elmult 1 honapban tortent Cardifftol, Londonon at, Reykjavikig.Hatso sorban balron a masodik Kristinn Evertsson. Egyik legjobb barat, es annal is jobb zeneszerzo. Online portfolioja itt: http://this.is/kiddi/ - Straumur cimu darab a…..
 But you see, its not me, its not my family - in your head..
I wish we could be swallowed by the moon, just a couple of astronauts who won’t be coming home soon...
Lodovik Flies Az Euro es a Britek 2010.05.28 01:04:00
 Par honapja kellett irnom egy dolgozatot arrol, hogy az Egyesult Kiralysagnak erdemes-e csatlakoznia az Eurozonahoz. Ha osszeszedem magam, akkor ebbol posztot is fogok irni a Sardobalora, mert Magyarorszagon ma boszorkanyuldozes folyik az EUt es az Eurot kritizalok ellen. Bolddal ki van emelve…..
Lodovik Flies Kezdodik a nyar 2010.05.27 01:01:00
 A legnehezebb vizsgaimon mar tul vagyok, penteken egy kis konnyu statisztika es kutatas jon. A korrekt januari eredmenyem miatt csak 30%-ot kell most ahhoz osszeszednem, hogy atmenjek. Penteken egybol neki kell kezdenem pakolni. 9 honapja nehany kilo ruhaval erkeztem most meg tele van a szobam…..
A főszereplők videóban köszönnek el a sorozattól, én pedig az olvasóktól (egy időre), köszönöm az egész napos kitartó figyelmet, találkozunk kedden (a finálé után elmegyek sírni valahová). ..
Az egyik legalaposabb, és legnagyobb látogatottsággal bíró Lost-fanblog, a Dark Ufo évek óta megszavaztatja olvasóit arról, mennyire tetszett vagy nem tetszett nekik a Lost éppen aktuális epizódja. Az eredményeket aztán egy pöpec táblázatban közlik (folyamatosan frissítve). A…..
Malawiban tegnap a többhónapos előzetes letartóztatáson felül 14 év börtönbüntetésre ítéltek egy meleg párt. Steven Monjezát és Tiwonge Chimbalangát az eljegyzési ünnepségükről szállították börtönbe még tavaly decemberben. Malawiban tilos a homoszexuális…..
Sárdobáló Testvér-barát 2010.05.16 10:25:00
Olyan szép az emberek lelke. Az Országgyűlésben a Fidesz nagyrészt csatlakozik a Jobbik énekkarához, a Fatah pedig együtt ünnepel a Hamasszal a "katasztrófa napján". Persze szebb lenne, ha a Fatah a még egyelőre meg sem valósult "megbékélés napját" ünnepelné,…..
Lodovik Trema 2010.05.17 01:13:01
@Kalmár: Postot olvastad?