Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szakbarbár (törölt)

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még soha nem volt ilyen rossz főműsoridős nézettsége a Tv2-nek, mint szombat este. Még akkor sem, amikor megbukott a Big Brother 2. Sőt akkor sem, amikor megbukott az XXL, vagy a Sztárral szemben. Még akkor sem, amikor elhasalt a Buzera. És még akkor sem, amikor le kellett venni a…..
Szakbarbár (törölt) 2009.11.02 22:33:29
@juliusbond: és szerinted milyen üzleti modell szerint működne a 2x5 digitális csatorna az RTL Klub és a TV2 analóg helyén?

Most is lenne arra lehetőség, hogy bárki indítson HD-minőségű, digitális földfelszíni adásokat, de előfizetési díj nélkül, szabadon fogható formában nem éri meg, pláne nem a MinDig párezres nézőkörének.
Szakbarbár (törölt) 2009.11.02 22:39:36
@Cuburka: a száz barátod nem reprezentálja az ország népességét. Laknak azért még itt páran.
Másrészt én mindig is szkeptikus voltam a büszke "nem nézek tévét" kijelentésekkel kapcsolatban. Bizonyos körökben, akik úgy érzik, hogy ezzel a kijelentéssel tudják nyomatékosítani azt, hogy ők értelmiségiek, szóval náluk manapság divat ezt állítani.
Szakbarbár (törölt) 2009.11.03 10:21:37
@forgodssake: az a 240 ezer IPTV előfizető inkább olyan 70 ezer.
Az előző héten is nagyon elverte az RTL Klub a TV2-t, több mint 12%-kal. Különösen a 18-49-es célcsoportban jelentős az előnye, majdnem 23%. Az MTV sehol sincs.Az RTL Klub szinte minden egyes műsorban legyőzte a TV2-t (zárójelben a nézettség): a Balázs (37%) megverte a Sanyit…..
Szakbarbár (törölt) 2009.11.02 18:21:27
Kontár RTL vs TV2 2009.10.12 00:12:00
Durva ez a reklám.Ez a kézírás, meg iskolás jelleg. Szokatlan (nekem) a témában, főleg a téma komolyságát illetően. Hogy stílusos legyek, megleckéztette, feladta a leckét az RTL a TV2-nek ezek alapján. Szerintem főként nem is a lakosságnak szól, hanem a hirdetőknek. Mert…..
comment:com Ügyesen nyúlt az RTL 2009.10.11 15:47:00
A magyar valóságshow-felhozatal a nemzetközi trendeket követi, kevés olyan reality születik a magyar kertévék berkeiben, aminek nem egy brit, holland, német, vagy amerikai műsor lett volna az eredetije. Az RTL Klub 2007-ben már megpróbálkozott egyszer az össznépi tehetségkutatással,…..
Élő adásban köszönt el a nap-keltés stábtól Betlen János, egyben üzent is az állás nélkül maradt kollegáknak: "találják meg a boldogságukat" - írja a Marketing és Média.Ide kapcsolódik, hogy a Borsonline információi szerint Gyárfás Tamás felajánlotta Medveczky…..
tvblog A TV2 leváltja celebeit 2009.10.04 20:29:12
Feltehetnék a költői kérdést, miszerint a TV2 unta meg a Celebműszak visszafogott eredményeit (vö. "sikertelenségét") vagy pedig egész egyszerűen elfogytak a leforgatott részek és az őszi programtervben, eredeti koncepció szerint most más műsor érkezik hétköznap…..
Szakbarbár (törölt) 2009.10.05 20:32:56
@Hivatásos beszólóművész:
A Keresztapa és az Angyalszív is 18-as korhatáros film, tehát egyiket sem lehetne leadni este 8-kor.

A Celebműszak szerintem a délutáni sávban nem teljesített volna olyan rosszul, mint a főműsoridőben.

Nem próbáljátok meg legalább az ismétléseket leadni ott? Mondjuk a Bűbájos boszorkák helyén?
Szakbarbár (törölt) 2009.10.05 22:02:21
@djlacee: meg kell nézni a Sat1 és a Pro7 műsorkínálatát. Levonni belőlük azokat, amelyek már nálunk megbuktak. Ami maradt abból pedig valahogy kiokoskodni azt, hogy mi lehetne sikeres nálunk.

Esetleg fókuszcsoportokon feliratozva tesztelném az egyes műsorokat... Aztán, ami ezen túljut, az még persze bőven megbukhat.

Mondjuk meglepődnék, ha ezzel most nagy újdonságot mondtam volna. Ha nem is pontosan így, de mehet valamiféle hasonló ötletelés a tévénél.

Hogy valami konkrétumot is mondjak. Kicsit dupla, vagy semmi lenne, de én megpróbálkoznék újra a Big Brotherrel. Talán inkább celebbekkel, mint a nép egyszerű gyermekeivel... Más kérdés, hogy lenne-e erre most pénz a TV2-nél.
Esetleg, ha megpróbálnák jó áron továbbpasszolni a BL-jogokat... :D
Mondjuk egy újabb Big Brother nem a minőségi televíziózás irányába mutatna. :) De most hiába írnám, hogy nekem speciel mi tetszene, abból ugyanis nem élnének meg... országos tévének populáris műsorokban kell gondolkodnia, ha tetszik, ha nem.
A Comedy Central megirigyelte az RTL Klubtól a filigrán, fekete alapon fehér üzeneteket, amiket az ORTT utasítására kénytelenek két-három havonta kipakolni a képernyőre. A Comedy Central viszont híresen jól nevelt adó polgárian kacagtató, illemtudó vígjáték-sorozatokkal,…..
Szakbarbár (törölt) 2009.09.14 11:35:55
@Westel Triatlon:
A Comedy Central magyar joghatóság alatt működik.

Egyelőre.
tvblog RTL Klub - TV2 2-1 2009.09.08 15:23:00
Elég visszafogottan nyitottak a TV2 új műsorai, erre mondják rossz nyelvek, hogy "megbuktak", míg jó nyelvek, hogy "időt kell adni nekik, hogy nézőtábort építsenek ki". Az biztosnak tűnik, hogy a Barátok közt még celebekkel sem verhető le könnyen, hiszen a…..
Szakbarbár (törölt) 2009.09.08 17:47:07
@navycolt:
Tipp: a teljes lakosságot nézték a Joshi vs. Mónikánál.
Ezzel viszont három baj van:
1. Előtte is, utána is végig 18-49-es adatokat idéznek. Nem jelzik, hogy hirtelen a teljes lakosságra váltottak.
2. A TV2 szempontjából irreleváns a 4+-os nézettség.
3. Értem én, hogy ez a TV2 blogja, de akkor is törekedni kellene valamennyire az objektivitásra. Az kevés, hogy elismerik azt, hogy az RTL az adott héten elgyepálta őket.
Szerintem nem illendő úgy csavargatni az adatokat, hogy jobban jöjjön ki belőle a csatorna.
Persze, meg lehet ezt csinálni, csak úgyis lesz, aki kiszúrja és onnantól kezdve hiteltelen lesz az egész.
tvblog Liverpool - Debrecen a TV2-n 2009.09.02 18:32:26
A hír: a TV2 le fogja adni a jövő heti Liverpool - Debrecen BL-meccset. Csütörtökön éjszaka, felvételről, 0.00-tól, a szokott kommentátorokkal, a Csillagkapu Atlantisz-rajongók nagy bánatára, ugyanis az ő kedvenc sorozatuk két epizódja így el fog maradni. Tehát, aki látni akarja…..
Hiába indult nagy lendülettel az ősznek a Tv2, két új műsorából egy már tulajdonképpen a premier napján megbukott, a másik pedig nem teljesített kiemelkedően. Ha a teljes főműsoridőt és a reklámozóknak oly kedves 18-49 év közötti lakosságot nézzük tegnap este, akkor a Tv2…..
Ha a Barátok közt a TV2-n menne, akkor már réges régen tudnánk, hogy mi lesz a Fodor Zsóka által megformált Magdi anyus sorsa. A Jóban Rosszban karaktereiről ugyanis már hetekkel a terrortámadás előtt kiderült, hogy melyik nem fogja túlélni. Az RTL Klub ennél profibb, így ma…..
Az év elején Berényi András lányát, Emmát is utolérte a végzete: kiírták a Barátok köztből. Marenec Fruzsina nem sokkal később nyilatkozott is, hogy jelenleg munkanélküli, viszont a műsorvezetés az álma, és ezért egy betelefonálós játék castingján vett részt.…..
"Ez vajon a véletlen műve? Ki lopott kitől?" - kérdezi Novi. Nem találtam egy comment:comost sem, így gyorsan utánanéztem. A kereső először egy szórakoztató fórumhozzászólást köpött ki, az I hate Danubius topikból:2007. 03. 17. 15:43  …..
Tíz éves az Index.hu, írtam is róla tegnap. Azt is írtam, hogy retro design volt egy napig: utazhattunk tíz évet az időben, visszafelé. Persze jófajta Indexes megoldással nem volt előre és közben semmi konkrét közlés, mi is ez, csak egy blogbejegyzés - ami nem is Indexes. Nos,…..
Szakbarbár (törölt) 2009.05.18 19:19:22
@nosferato: az Internet Kalauz sem volt rossz, de én meg a Chip Magazin egyik különszámából lestem ki a látogatásra érdemes internetes oldalakat.:D
Magát a különszámot pedig az IFABO-n vettem, vagy a Compfair-en... már nem is emlékszem. :)

IFABO, Compfair, Alaplap magazin mágneslemez melléklettel, Guru, CoV... hmmm könny szökik a szemembe. :)
comment:com A fal adta a másikat 2009.05.05 08:01:00
Nagyon úgy tűnik, hogy a hazai tévézés beállt a külföldi sikersorozatok vagy éppen a bukott ótvarok átdolgozására, ennyivel is kevesebb pénzt kell kihajítani a kreatívok üvegasztalára felcsíkozott kokóra, vagy mittudomén, lehet az ötlet fogyott ki a magyar fejekből, mindesetre…..
Alig másfél hónappal azután, hogy Csillagkúton elszabadult a kisvárosi terror és a TV2 napi szappanoperája a teljes lakosság körében a korábbi 11. helyről a 2. helyre küzdötte fel magát, a csatorna úgy döntött, eljött az ideje, hogy szembemenjen a toplista első helyén évek…..
Szakbarbár (törölt) 2009.05.01 13:47:02
@John Deer: ott a pont!
Van ez a több milliárd dolláros, mozgó reklámfelület, amit ugyebár száguldó cirkusznak hívnak azok, akik hálóőrt mondanak kapus helyett. A forma-1. Most vasárnap például csak azért nem állt le a közvetítés, mert ugye vannak az aláírt szponzori szerződések, és ha már nem a…..
Sajnos, nem sajnos az úpécé döntött, majd el kellett búcsúzni – immár pár hete – a Rai Uno-tól. Hogy erről írni is lehetne, akkor ugrott be, amikor az alábbi posztot olvasgattam.Alessandro di Pietro, a snájdig Csak megerősítés volt a Mélypontban eltöltött…..
Szakbarbár (törölt) 2009.04.05 14:21:24
@mbemba: más országban ez nem tudom, hogy miként működik, de nálunk biztosan nincs erre semmiféle szabály. Nem is hiszem egyébként, hogy lesz ilyen.

A kábeles digitalizáció annyiból jelent megoldást, hogy megszűnik a csatornák szűkössége. Az analóg kábelen 60-70 csatornánál több egyszerűen nem fért el. Ezért, ha jött egy új, magyar nyelvű csatorna, akkor rendszerint valamelyik idegen nyelvű televíziót vették ki a kínálatból.
A digitális kábelen ezzel szemben van bőven hely. Innetől kezdve a kábelszolgáltatón múlik, hogy mit rak be.
Mondom, én a UPC Digitalt ismerem, ott viszonylag sok idegen nyelvű csatorna van.
Díjazták az RTL Klub „rabosított” riporterét. A Fővárosi Közgyűlés által alapított Csengery Antal-díjjal jutalmazták a Fókusz riporterét, Polgár Gézát, akit a hamis rokkantsági igazolványokról forgatott riportja miatt bűnsegédlettel gyanúsította és rabosította…..
Szakbarbár (törölt) 2009.04.03 16:50:21
@akyyy:
Nem, azok maradnak.