Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bertrand Russell

14 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kizökkent az idő EsztergombanNem csoda, hogy fölkapjuk a fejünket egy olyan hír hallatán, amely az ellenzék akármilyen szintű összefogásáról szól. Még akkor is, ha nem országos, hanem helyi ügyről van szó. Az esztergomi polgármesteri székért független jelöltként induló…..
Bertrand Russell 2010.08.01 15:58:09
@cserepj: Kösz az észrevételt, ennek fényében módosítok.
Bertrand Russell 2010.08.01 21:57:27
@Vak Bottyán szobor: No igen. A városról kevés szó esik. De ha megnézed Tétényi hátterét (városépítészet, specifikusan Esztergom), akkor az igencsak reménykeltő lehet.
Bertrand Russell 2010.08.01 22:27:03
@Vak Bottyán szobor: És nem ártana egy kulturált piac is. Meg egy kulturált buszvégállomás. Tudom, sok a teendő. Aki 1999 óta nem tudott ilyen alapkérdéseket rendbe tenni...annak nem biztos, hogy egy ekkora méretű város való.
Póznán kifestett ritka szörny gyanánt / Tartunk, s alá ezt írjuk: „jőj ide, nép! / Itt zsarnokot mutogatnak!” (Shakespeare: Macbeth)     1989. április 12-én egy súlyosan beteg, öregember felkelt kórházi ágyáról és az ijedten káráló orvosok és ápolók…..
Túlfutottunk Szomszédok ma II. 2010.04.20 00:26:00
Hatodik jelenet Etus ül a nappaliban és csempemintákat fest. Csöngetés. Etus (a kaputelefonhoz megy): Ki az?Virág doktor: A herceg fehér lovon.Etus: (megnyomja a nyitógombot) Gyere be, Don Quijote!Virág (bejön)Etus: Na, mi van? Azért jöttél, hogy itt álldogálj?Virág: Nem azért…..
Túlfutottunk Szomszédok ma 2010.04.16 22:29:00
Első jelenet:Kutya és Sümeghy sétálnak a lakótelep körül- Hát Kutya, ezt is megértük, szexshop nyílt itt a lakótelep közepén! Felháborító!- Jajj Művészem! Elmúltak már azok az idők, amikor a nők bokáját megpillantani már kiváltságos dolog volt. Ma már erkölcsrendészet…..
Bertrand Russell 2010.04.17 22:50:41
 Természetesen nem, de írhattam volna egy kamu cikket arról, hogy panamában együtt járt iskolába a Pinochet diktatúra vezérezredesének fiával akivel azóta is jó barátságot őriz, és ugye tudjuk, Chile és neoliberális gazdaságpolitika és innen csak egy  lépés lenne…..
  Nagyjából negyven nap van hátra az első fordulóig, s kíváncsiak vagyunk, t. kommentelőink mire számítanak a választásokon. Öt párt területi listás eredményeinek országos átlagára vagyunk kíváncsiak (tehát arra, hogy az összes pártlistás szavazat hány…..
„Válassza Bokros Alajos listáját!” Nem, nem elírás. Igen, idézet. Idézet Luksa Attila bemutatkozó (videójából 8:17-nél). Luksa Attila Mosonmagyaróváron él, 36 esztendős, három kiskorú gyermek édesapja, a hobbija a szakmája (gépjármű szakoktató), ráadásul az MDF…..
Nem érkezett meg az ajánlószelvénye? Feltörték a postaládáját? Név és párt nélkül vitték el az ajánlószelvényét? Jelentsen fel! Hozzuk újra divatba a feljelentést! Bár az elmúlt századok magyar történelmében a feljelentés egyfajta nemzeti sportként erodálódott, mi…..
Bertrand Russell 2010.02.16 21:50:00
Identitásválság-menedzsment - és a liberálisok hová álljanak?  A balliberális[1] vallomásos irodalom (na nem a diktafonba mondott beismerő vallomásokra gondolok, hanem ama bizonyos holdudvar kódexmásolói által képviselt sajátosan XXI. századi műfajra) virágkorát éli. A…..
Bertrand Russell 2010.02.14 13:06:34
Azt hiszem, hogy az, amit ma a magát „liberálisnak” csúfoló értelmiség művel öndefiníció címén, az pestiesen szólva nem más, mint szemforgatás. Ők, úgy tűnik, csak az EP-választásokon való SZDSZ-es leszereplés idején jutottak el odáig, hogy körbeszagoljanak a budapesti levegőben és érezzék, valami bűzlik. Vagyis ők nem tartották „aggályosnak”, „problémásnak” az SZDSZ permanens kurvulását 2002-2009 között, nem volt nekik büdös a D-209-es ügy, az őszödi beszéd stb. Vagy ha büdös is volt, tűrtek, mint a jó feleség az alkoholista férj mellett. Csakhogy a politikában nincs holtodiglan-holtomiglan.
Tehát ők kerültek most válságba. Őket aztán igazán nem tudom sajnálni.
Az az ún. „liberális” közember, aki szintén csak most került „identitásválságba” (2002 és 2010 között volt egy választás: 2006), azt csakugyan nem tudom sajnálni. Vannak liberálisok, akik a szervilizmuson és a pártdrukkerségen már régen túljutottak és a tettek mezejére léptek, hogy visszaszerezzék a liberalizmusnak kijáró tiszteletet azok helyett, akik elherdálták.

@szomorutojas Természetesen nem tartom humorosnak, ha egy magát liberálisnak valló ember MDF-ra szavaz. Bokros csábító lehet, de vajon érdemes-e egy politikai Don Quijote-ra szavazni, aki mellett nincsen senki más? Vajon tudna-e egy kormányt összeállítani Bokros, (vagy csak egy pénzügyi csúcsminisztériumból állna)? Szerintem az MDF keménymagos tagsága csak most kapott észbe, hová sodorta őket Dávid Ibolya és Bokros, ezért hátrálnak ki mögülük. Ha egy liberális kisgazdákra akar szavazni, tegye, de szerintem egy liberálisnak több sütnivalóval kellene rendelkeznie ahhoz, hogy lássa, mi szájkarate és politikai látványpékség és mi nem. Szóval az MDF-re szavazó liberálisokat is csak mérsékelten tudom sajnálni, amennyiben nem látnak tovább az orruknál.
Bertrand Russell 2010.02.14 23:36:07
@szomorutojas: Abban igazad van, hogy nem kizárólag azért szavazunk egy pártra, mert azt hisszük, kormányozni fog. Ez naivitás volna. De ilyen logika alapján a FIDESZ-en kívül egy pártnak sem kellene miniszterelnök-jelöltet vagy programot hirdetnie, hiszen úgysem kerülhet más hatalomra. Ez is naivitás talán.
Azt hiszem, hogy a Bokros melletti érvelésed éppen ott válik gyengévé, ahol az MDF-fel érintkezik. Nevezd Haarspalterei-nak a következőket, de komolyan gondolom:
Ezek szerint Bokrosra semmiképpen sem szavazol személy szerint, hiszen nem indul egyéniben, csak a listán (amit történetesen ő vezet). Ha listára azért szavazol, mert olyan ideológiát jelenít meg a párt, amivel egyetértesz, akkor pártra, tehát az MDF-re szavazol. De te azt mondod, hogy Bokrosra szavazol, nem az MDF-re. Az másodlagos, hogy a lista első helyezettje Bokros Lajos. Ténylegesen nem személyre szavazol ugyanis, hanem a listára és szavazatodat tetszőlegesen fogják felhasználni az összes többi listán szereplő javára – attól függ, hogy hány helyet töltenek fel a listáról. Vagyis ténylegesen sosem fogsz Bokrosra szavazni, hanem csak a pártjára, ami bejuttatja Bokrost (ami egyezik persze a céloddal, vagyis hogy képviseljen téged Bokros), de egyszersmind másokat is bejuttatsz, akiket nem emeltél ki/neveztél meg. Ha tisztán Bokros-drukker vagy, ezzel is számot kellene vetned, mert itt színtisztán kijön, hogy még ha Bokros is a húzónév, szükségszerűen nem „egyedülálló”. Na de ki a többi?
Lehet, hogy ez az egy ember képvisel téged (nem vonom kétségbe, hogy érezheted így), csak arra kérlek, gondold át, kikkel adta össze magát (valóban liberálisok-e, vagy csak hatalomtechnikusok) és hogy ez mennyiben befolyásolja az „összképet”.
Köszi
Bertrand Russell 2010.02.15 10:32:14
@szomorutojas: Köszönöm. Így már teljesen érthető a helyzeted és az érvelésed is. Talán ez a helyzet az, ami igazán szomorú, de ez mégis egy speciális helyzet és nem hiszem, hogy minden liberális ebben van - a többség talán nem jut el a reflexió ezen szintjére.
Tegnap újra gyönyörű szép napra ébredt Budapest, újra tüntetésnap volt. Lehetett menni nyugdíjasokat nézni a szebb napokat látott Hollán Ernő utcába, és mocskos burzsujozni az operabállal szembe. Én mindkettőt megtettem. Délután 5-kor érkeztem a Jászai mari térre ahol, a nap…..
Hagyó -jegyzetek egy készülő drámához-Szegény Hagyó Miklós. Mesterházy (nem az Ernő, hanem a másik, az az Attila) úgy mondaná: Nomen est omen. Én inkább így: Nevében a végzete. Talán sosem sejtette, hogy végül mindenki oda fogja hagyni őt. Pedig azt írta korábban…..
Bertrand Russell 2010.02.10 23:12:00
@fedélzeti kompót: Demszkyre is érdemes volna egy drámát áthangszerelni, de hirtelenjében csak a Pillantás a (Margit)hídról jut eszembe. Esetleg a Lear király.

egyébként kösz skacok
Nem tudom, hogy egyáltalán szokás-e még átolvasni a pártok programjait kampányidőszakban. Talán nem. Én mégis, időről-időre belelapozok a Jobbik programjába – nem önkínzásból, vagy szenzációéhségből, pusztán csak azért, mert érdekel, hogyan pozícionálja magát egy…..
  Miért nem reális alternatíva az MDF-SZDSZ A magukat demokratáknak való a baloldalhoz, vagy a magyar liberalizmushoz kötő, emberek közül sokan hisznek abban, hogy az MDF reális alternatíva a választásokon. Szerintem ez nem igaz, ez a gondolkodásmód alapvetően abból, fakad,…..
Bertrand Russell 2010.01.29 13:52:22
@Vidéki: Pontosan. Ez egy választási párt: nem társadalmi érdekeket képvisel, hanem kőkemény személyi érdekeket. Ők is kapni akarnak a tortából és kész. Ezzel nem is volna nagy baj, ha egy társadalmi beágyazottságuk és egy széleskörű, reprezentatív bázisuk lenne hozzá, akiknek megszerezni akarják, ilyen viszont nincs, csak az élősködő "elit", akik a párt romjain hangoskodnak.
- Közéleti vázlatok I. - Olt(ogat)ás –az állammal szembeni közbizalmatlanságról Vajon hová vezet az, ha hatalmi és „információs monopóliumával” visszaél a monopólium birtokosa? Vajon valóban foglalkozik-e ma valaki, akár a kormány, akár az állam, akár…..
Bertrand Russell 2010.01.27 19:00:52
@on the other hand: kösz az "érdemi" hozzászólást. Sokat segített.
Bertrand Russell 2010.01.27 22:05:45
@on the other hand: Nem vagyok sértett, de azontúl, hogy beidéztél egy bekezdést és "leminősítetted", nem tettél mást. Ez nem kritika, hanem pestiesen szólva csesztetés. A mondattal továbbra sincs bajom, felhívásodra többször elolvastam - értelmetlen szót végképp nem találtam benne.
Mindenkinek írok, Neked is - és nem térek ki a kritika elől, ha az valóban kritika.
A csoport egy olyan alulról jövő kezdeményezésnek ad helyet, amely a politikai érdekeken felülemelkedve, elsősorban a közszereplők által használt manipulációs eszközök ellen száll síkra. Ezt biztosítja a web 2.0 „demokratikus” tere, hiszen bárki megoszthatja…..
 Oké, oké, oké, én értem, hogy az Olajfa szép dolog, meg cuki, meg cool, meg minden, de ez inkább egy benzinkútnak néz ki. Azt még elmerem hinni, hogy Kapolyi László nem dobott be pénzt, hogy Gyurcsány se és ugye a Hit Gyüli is úgy néz ki kiszállt. De akkor is…..
A pragmatizmus - ellentétben azzal, amit elnevezése sugall- nem az érdek vagy a kézzel fogható haszon filozófiája. Az USA-ból származó és ott sokáig az akadémiai filozófiát jelentő (Peirce, James és Dewey révén elterjedt) irányzat elsősorban az…..
Az év végi listakészítésből senki nem maradhat ki, így mi sem, gondoltuk megszavaztatjuk az Index munkatársait arról, hogy az eltelt tíz évben melyik külföldi sorozat jött be nekik a legjobban. A válaszadóktól azt kértük, hogy ne rangsoroljanak, csak sorolják fel azt a maximum 20…..
„Az ember nem arra született, hogy legyőzzék.” (Ludwig Lakatos) Rüdiger Dahlke írása* Ki is valójában Ludwig Lakatos? Bevallom, én nem tudtam a választ egészen a mai estig. Nem tudtam, mire számítsak. Itt ülök a Gustav Gründgens Strassén, a Wagner Cukrászdában, és míg a…..
bakker, mi lesz itt, mi lesz? a napokban "ütöttek" be a viktorral, most pedig nem is tudom. idézik a huszadik század vége felé jellemző egypontnullás weblapokat. remélem csak az alexa tévelyedett el erre a meleghugy vonalra, mert ha ilyen színvilággal és grafikai…..
AUTÓSKÁRTYA 77-es kékhátú 2009.12.14 10:23:00
Bár gyerekkoromban a piroshátúval is sokat játszottam, nekem az 1977-es kiadású kékhátú autókvartett volt, és maradt is meg. (Sőt, tesómtól még egy hiányos csomag kékhátú, és pár piroshátú lap is került a gyűjteményembe.) A nemzeti kvartettek annyiban térnek el a négy…..
Játszósan indult el a kampány. Na, kb. ennyit tudnak  ... szánalom. Fidelitas "Szőrözz!" (copyrighted!) VS. kiveltalalkozikorbanviktor.com (ezt a domaint egy Vancouver-i postafiókról jegyezték be) (Ráadásul a Fidelitas "remekműve" nem is működik Firefox…..
Lencseváltás - A Nagyítás című hetilap nyitószámáról -   Végül is, így mindenkinek jobb. Eddig annak a közmagyarnak, aki az ún. értelmiséget (a fogalom újabban kezd ködössé válni, ez nem a mi hibánk – a szerk.) foglalkoztató témákról akart értesülni, lett…..
Túlfutottunk Mese délután 2009.12.08 12:21:00
Mi, túlfutók már betöltöttük indexünk javát, így tanulmányaink nem rabolják el napjaink legkreatívabb részét. De hogy helyette mit csinálunk a Dísztéren üldögélve, esetleg a Stefi melegébe burkolózva? Boldog-boldogtalant boldogítunk borzasztó vicceinkkel. Két leányzót,…..
Bertrand Russell 2009.12.09 21:22:44