Regisztráció Blogot indítok
Adatok
royaljerry

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IFA could turn back time, mondja Kobra Bácsi, mi meg feltesszük a kezünket, hogy innen nincs tovább. De Kobra Bácsi nem kegyelmez, hanem romlottszóvicc-záport zúdít a megmaradt pár agytekervényünkre. Először Cher-vonalon:   Hogy hívják azt az énekesnőt, aki teherhordás…..
royaljerry 2008.10.07 14:18:30
hogyvolt House 4x01 - Egyedül 2008.08.28 09:00:00
House egyedül maradt. Miután sikeresen leépítette csapatát az előző évadzáróban, nem maradt más mellette, mint a szerencsétlen haverja és szexi főnöknője. Ebben az epizódban nem is lesznek többen, de hiányérzete senkinek sem lehet, mert igazán remek nyitóepizódot kapott a…..
Ma ugye szerda van, este megint minden idők legszemetebb orvosa a tévében, aki várhatóan ismét kiüti magát Vicodin-kúrájával, mi meg újra megállapíthatjuk, hogy ez az egyik legjobb sorozat a tévézés történetében. Annyira egyedi a főhős stílusa, hogy arra már érdemes lehet…..
royaljerry 2008.04.03 03:10:35
Martin Scorsese Shine A Light koncertfilmjének promótálása közben hintette el a Karib-tenger kalóza, hogy olyan szinten szívja szét az agyát minden nap, hogy komoly nehézségekbe ütközik emlékei defragmentálása közben. Az ember, akit a legenda szerint egy időben…..
royaljerry 2008.04.01 21:00:14
comment:com Retró-képrejtvény 2008.03.28 12:00:00
Mai retró-képrejtvényünkben két olyan médiaszemélyiség ücsörög a kanapén, akik igazi médiatudósok voltak az átkosban, ők mondták meg a jónépnek, hogy mi az ábra, ha a gyerek hazudós, vagy ha éjjelente álmából felriadva pacalpörköltet követel. A baloldali urat talán…..
Az is elég vicces, hogy Jamaikában illegális a fű, de az mennyire béna már, hogy nyártól nem lehet nyilvános helyeken dohányozni Hollandiában, és ez a coffeeshopokra is vonatkozik. Nem pusztítják feleslegesen a szmókerek egészségét, ehehe. A július 1-től életbe lépő törvény…..
comment:com Ég a napmelegtől... 2007.10.27 11:00:00
Kissé késve ugyan, de mi is beszámolunk arról, hogy a kaliforniai erdőtüzek (melyekért egyes jelentések szerint valami gyökér gyújtogató a felelős) bizony betettek a tévésorozatoknak is, hiszen nem elég, hogy számos, az állam déli részén élő színészt kellett kiimádkozni a…..
Egy kommentelőnktől kaptuk a belinkelt videót, amiből kiderül, hogy Kiefer Sutherland egy kedves fickó, és rögvest letegez mindenkit, valamit az, hogy minden valószínűség szerint ő maga feliratozta a 24 trailert a Babelfish vagy valamelyik másik webes fordítóprogram segítségével,…..
royaljerry 2007.10.26 14:17:00
Asszem blog Giveaway - gagyi? 2007.10.06 13:36:00
Kb. fél éve van kint a blogom baloldalán a napi ingyenes letöltéseket biztosító Giveaway of the Day oldaldoboz. Én azóta egyetlenegy használható programot sem töltöttem le róla. A legtöbb esetben szinte mindig van olyan ingyenesen letölthető program, amit ugyanazt tudja, mint…..
Ha program, van, akkor program van. Ha halaszthatatlan, akkor halaszthatatlan. Nem lehet mit tenni, ilyenkor ugrik a randi és kész. A válasszal egyébként maximálisan egyetértünk, vasárnap délután tényleg kötelező program volt a Családi mozidélután a Disney-vel, Ausztrál expressz,…..
Különleges együttes ez, ami elvontsága miatt nem vonzott túl nagy tömegeket, inkább csak művészkörökben volt ismert. 1966-ban viszont felfigyelt rájuk Andy Warhol ( az együttes neve akkoriban Andy Warhol's Exploding Plastic volt) Warhol segítségével pedig sikerült egy nevesebb…..
royaljerry 2007.08.20 14:31:46
Hali, igazán nem belekötni szándékozom, és valóban elismerésem egy velvetes postért, ez ma egyre ritkább (tán nem divat), azonban pár állítást pontosítanék a történelmi hűség érdekében:

1) A VU még művészkörökben sem volt ismert '66 előtt, sőt, egyáltalán nem (akárhol), tekintve, hogy Lou Reed és két barátja (John Cale és Sterling Morrison) '65-ben még épp egyszerre kacérkodtak a mókás hillbilly, a durva blues és az avantgarde jazz között történő választáson (vö. Cale, aki a Tony Conrad-féle Dream Syndicate-ből érkezett, és a kortárs, míg Reed, aki a bölcsészkar-versírás felől közelített és a blueszene iránt érdeklődött; további demonstráció a 'Peel Slowly And See' c. gyűjteményes doboz első lemezén, valamint a WMFU blogról letölthető 1964-es pre-Velvet, Reed és Cale-féle 'The Ostrich' c. munka, ld.
blog.wfmu.org/freeform/2007/07/the-ostrich-mp3.html), de leginkább saját szórakoztatásukra zenéltek.

2) A VU neve soha nem volt 'Andy Warhol's Exploding Plastic'. Aminek valami köze volt az itt citált mondathoz, az az '(Andy Warhol's) Exploding Plastic Inevitable' performance teljes címe, mely idézett művész 1966-os és '67-eleji utazó előadása volt. Itt jegyezném meg, hogy a szakirodalom eltér a Velvet Underground név eredetét illetően - egészen pontosan abban, ki találta ki, hogy ez az eredetileg egy szado-mazo regény címeként (sem, vagy alig) ismert kifejezés legyen az akkor még 'Primitives'-ként (is) futó együttes neve. A már említett összkiadás mellékletében a következő két mondat utal erre az aktusra: 'Reed, Cale, Morrison and MacLise called their band the Warlocks and then the Falling Spikes. They finally settled on the Velvet Underground after a trashy book about sado-masochism by Michael Leigh, a copy of which Tony Conrad had found lying in the street on the Bowery.' - vagyis sem Warholnak, sem az e tekintetben szintén felemlegetett (de csupán később csatlakozott) dobosnak, Maureen Tuckernek nincs köze hozzá.

3) Warholnak ugyan valóban sikerült leszerződtetnie őket a Verve-hez, de az első lemez anyaga sajnos majdnem egy évig (1966) pihent a fiókban, és csak 1967-ben sikerült kiverekedniük a megjelentetést, de még ezután sem lett ismert a nevük 'underground körökön' kívül. Szőnyei Tamás 'Az új hullám évtizede 2.' c. könyv 13. oldalán található lábjegyzete szerint ebből az albumból annak idején összesen 35000 példány kelt el, ami még viccnek is kevés (vö. az akkoriban regnáló pszichedelikus rockzenét játszó - akár másodvonalbeli - zenekarok sokszázezres eladásaival). Népszerűséget underground körökön kívül először Reed-nek sikerült szólóénekesként kiharcolnia a hetvenes évek elején David Bowie támogatásának köszönhetően.

4) Nico-t valóban Warhol erőltette, de már akkor is ki nem mondott megállapodás volt Reed és a pop-art művész között, hogy a díva rövid időn belül repül a zenekarból, Lou-nak ugyanis komoly aggályai voltak a hölggyel - ám ez nem akadályozta meg őt abban, hogy - még a banános lemez előtt, '65-ben ne írjon neki Cale-lel együtt egy komplett lemezt (Chelsea Girls) -, Reed ki nem állhatta a velejéig a két háború közötti német világot megtestesítő germán szőkeséget (ld. Reed brooklyn-i zsidó asszimiláns gyökereit). Nem véletlen az első lemez címe sem, ahol Nico '&'-jellel feltüntetve szerepel.

5) Az együttes nem 64'-ben indult, és nem 73'-ig volt igazán aktív. Ezen a néven - ld. fent - 1965-ben jelentkeztek először, és Reed távozását követően (1970) már annyira nem beszélhetünk aktív együttesről, hogy az utolsó, még saját nevükön kiadott korongjuk (Squeeze) egyetlen hivatalos Velvet mono- vagy diszkográfiában sem szerepel.

6) Nico halálát illetően is eltérnek az életrajzok, az agyvérzés valóban a legvalószínűbb (biciklizés közben, a heroinról való egyik - sokadik - leállási kísérlete után).

7) A többiek valóban négyen folytatták, de az utolsó évben már csupán Reed és Morrison maradtak meg az eredeti felállásból. Először a manager szerepét betöltő Warholt rúgta ki, majd Cale-lel veszett össze (helyére Doug Yule érkezett), és később Tucker távozott szülési szabadságra (helyére Billy Yule érkezett) - lemezről lemezre változott az összetétel.

8) Az első lemez tényleg kiemelkedik, ám az összes többi közül lehetetlen egyet is megnevezni, melyikük lenne a 'második legjobb' - mindegyik az. Ha azonban a 'Loaded' és a - harmadik - 'The Velvet Underground' erre érdemesültek, akkor a fent említett 'a gitár, és az erősítő, vagy a mikrofon közt tudatos gerjedés, a különleges dalszövegek' okán legalább ennyire (sőt: ezek alapján méginkább) jogos a második, 'White Light/White Heat' lemez beszerzése, melyről két szám is megérdemli az 'örök fantasztikum' jelzőt: 'The Gift', amelyen először hallható a rocktörténetben párhuzamos történetmesélés a két hangsávon, és a 'Sister Ray', melyet a Joy Divisionnek (és még pár előadónak) volt szerencséje feldolgozni, és amely de facto a punk hangzás alapvetése úgy, ahogy van.

9) Hetvenes évek eleji feloszlásuk után már soha nem álltak össze, csupán vállaltak két-három fellépést, melyek közül az 1993-ban a Párizsi Olympia színpadon előadott két koncertjüket lemezen is kiadták. Ma már sajnos ezt nem tehetik meg, tekintve, hogy a (tágan értelmezett) tagok közül ketten is (Nico, Morrison) halottak.
"A georgiai kormányzat szerint orosz rakéta csapódott be egy Tbiliszi melletti falu közelében" - írja a Magyar Hírlap. Diákéveimben kellemes tíz hónapot töltöttem az Egyesült Államok bájos, déli államában, ezért egy pillanatra elfogott az aggodalom. Mikor támadnak majd…..
Nem vagyunk egy Ortográf Cirkusz, sőt nagy lendülettel, néha már-már ipari méretekben gyártjuk az elütéseket, például egyszer sikerült leytának írnunk a kutyát, és az Indexben én tartom a szó közepén elhelyezett vesszők örökös rekordját. Általános harmadikban pedig két…..
Bár a múltkori hivatalos válaszban a Cerbona azt sejtette, lehet hogy az áruházban fertőződött meg a müzliszelet, azóta két bejelentést is kaptunk ugyanarról a csokis müzliszeletről, Kornéliától fotókat is. A Cerbona szerint "ha megeszik sem lesz tőle semmi bajuk!" Nem…..
royaljerry 2007.08.09 17:51:01
www.cerbona.hu/Rolunk.html oldal, lap alja: "a 2006-ban legyártott müzliszeleteket egymás mellé rakva egészen Új-Delhiig elérnének." - gyerekek, a kukacok Új-Delhiből jöttek, tuti...
A Homár hétvégén egy CBA-ban méregette a műanyagzacskókat, mennyit tesznek hozzá a gyümölcsökhöz (semennyit), de Asenki szerint az Auchanban kellett volna keresgélni: Pénteken délután jártunk családommal az Auchan Tópart (Dunakeszi) bevásárlóközpontban. Ott lőttem ezt a két…..
royaljerry 2007.08.06 14:57:01
comment:com A Nagy Testvér figyel 2007.08.01 13:39:00
Reklámszünet. Kovácsné kissé izgult, amikor felállt a Barátok közt 23876. epizódja közben. "Mi lesz ebből?" kérdezte magában, miközben kislisszant a konyhába a pacalpörkölt maradékáért, de még a hűtőig sem jutott el, amikor megszólat egy hang a tévéből.…..
A Homár ismerőseivel is csinált már ilyet a T-csoport, úgyhogy bár unjuk, kénytelenenk vagyunk rögzíteni az újabb szériaszivatási módszert. Ügyfél megrendeli a T-Home élőben bétatesztelt IPTV-jét, mindenki, többször felmérik, hogy lehet-mehet-mennek bekötni, majd amikor kiér…..
royaljerry 2007.07.27 13:54:02
Nem a magyar királyiban, hanem a mjuzikteleviszönben, ahol annyi szar klipet lehet látni, és oly sok wanabe gangsta rázza az öklét meg egyéb testtájékát a fejünkbe. Biztos mindenki észrevette már, hogy előfordulnak apróbb kihagyások, szünetek a nótákban, mintha az énekes már…..
Vajon mi lehet az a sötét vonás a teljesen jelentéktelen külsejű extrudált kukoricaropogósban, ami az élemiszereknél mondhatni szokatlan nevek kiötlésére sarkallta mind az államszocialista, mind a szabadpiaci kapitalista illetékeseket? (Tényleg, ki adja a sorozatgyártott ételek…..
Lássuk be, hogy '66-ban nemcsak a tévé, de a tévés hírek is viccesebbek voltak. A tanárok késelése kilenc után és a serdületlen nézők - Monthy Pythonba illő híreink Angliából. A szemészprofesszor tanácsai szemkisülés ellen: a kevésbé érdekes képeknél hunyjuk be a…..
w Helyzetfokozódás 2007.06.04 04:30:00
Lezajlott a múlt héten egy meghitt kis ibseni jelenet. Kamaradarab, lényegében monodráma, Eörsi Mátyás monológja. A másik főszereplő, Puch László a színen meg sem jelenik, csak láthatatlan hangként. Első felvonás, az ATV, majd a Nap-Kelte stúdiója. Eörsi Mátyás…..
royaljerry 2007.06.04 07:39:49
Csak az hibázik, aki dolgozik, ebben azt hiszem egyetértünk, de az mégis elég nagy blama, hogy a CNN International az alábbi képpel jelentkezett be május 11-én. A felirat persze "Blair resigns" lett volna, azaz "Lemondott Blair", de a figyelmetlen, vagy magát rohadt…..
royaljerry 2007.05.14 13:42:14
comment:com Tini Nindzsa Kibergésa 2007.05.04 16:30:00
Aki ma bulizni megy, nem veszít túl sokat, de aki inkább a tévé előtt pihenné ki ennek a röpke hétnek a fáradalmait annak sem kell a videotékába zarándokolnia az esti betevőért. A napot az HBO-val érdemes kezdeni, 18:25–kor kezdődik a Harry Potter és a Tűz Serlege, az eggyel…..
Itt a Comment:comon is tombol a retróőrület, olvasóink nagyon jól tudják, hogy mi vagyunk a lovagok, akik ha meglátnak egy régi filmsorozatot, retró dvd-t, vagy csak egy kopott centrumos zacskót, akkor azt mondják: király. Most viszont kicsit zabosak lettünk, mert úgy látjuk, a…..