Regisztráció Blogot indítok
Adatok
veszettfejsze

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kivel mással kezdhetnénk a sort, mint Brian Jones-szal, a Rolling Stones első gitárosával? 1969-ben találták meg a medencéjébe fulladva, a vizsgálatok szerint az évek óta tartó folyamatos bulizástól legyengült szervezete és az emiatt kialakult, egyre súlyosbodó asztmája volt a…..
Fehérvár 2007-ben 1,7 milliárd forint, EU-s pénzt nyert a "Királyi séta-Történelmi időutazás az ezeréves Székesfehérváron" című kiemelt projektjével. A projekt a középkori királyi bazilika - az egykori koronázások és királyi temetkezések - romterületén…..
veszettfejsze 2009.11.16 16:25:25
Miért van az, hogy kapásból lekutyap.csázza mindenki a modern épületeket/terveket Magyarországon? Gondoljátok végig egy kicsit másként: hány kortárs modern épületet ismertek a világból, amivel össze tudjátok vetni? (Az ismerést itt nem az egy pillanatra láttam és tetszett/nem tetszett értelemben értem.) Mennyire ismeritek a modern építészetet úgy általában? Egy ilyen terv sok ember sok munkaórája után születik, nem 5 perc alatt hányják össze. Nem lehet a kritikáját se egy "ez mekkora szar!"-ral elintézni. Egy szakmabelinek is hosszabb időt kell szánnia egy terv megértésére, hát még egy laikusnak. Az építész tervezéskor számos tényező mentén mozog, sok minden határolja be egy épület kialakításának lehetőségeit: szabályozási tervek, építési jogi előírások, szabványok és jogszabályok, megrendelői akarat, az épület funkciója, városépítési megfontolások, a helyszín fizikai adottságai, műszaki, kivitelezési korlátok, stb. Nyilván sokat számít az építész saját ízlésvilága és a helyszínről és a feladatról kialakított képe is. Ezen tényezők közt kell az egyensúlyt és ideális kompromisszumot megtalálva megtervezni az épületet. Ez nem könnyű feladat, és meglehetősen sok idő és munka szükségeltetik egy ilyen tervhez. Ezért igazságtalan a mai "instant"-vélemény kultúra: vetek egy pillantást a látványtervre és már el is döntöttem, hogy rossz/jó. Ez azért nem ilyen egyszerű. És persze ezen az sem segít, hogy az emberek többségének a modern építészet érthetetlen, mert nem ismeri és nem is veszi a fáradságot, hogy megismerje. És amit nem értek, az zavar, és akkor az csak rossz lehet.
Pedig ennyivel nem lehet és nem is szabad elintézni a modern építészetet. Vagy épp a modern művészetet egy az egyben.
Az alanti, jó hosszú történet, amiben egy magyar kislányt elüt egy autó Horvátországban, igen vicces lesz. No persze nem emiatt, még akkor sem, ha a kislány azóta jó úton halad a teljes gyógyulás felé. A sztoriban az a vicces, hogy Zolee teljesen jogos felháborodással idézi fel,…..
veszettfejsze 2009.08.07 09:18:40
Nekem pont jó tapasztalatom van a horvát egészségüggyel kapcsolatban. Annak ellenére, hogy egyébként én is bunkónak és lehúzósnak tartom a horvátokat. 2004-ben voltunk ott nyaralni. Én összeszedtem valami vírust, ami miatt durva hasmenésem volt, és néhány átkínlódott nap után, amikor már a széntabletta sem maradt benn, és szédölögtem a vízveszteségtől, bementünk a dubrovniki kórházba. A portán rendkívül készségesen és kedvesen, bár horvátul elirányítottak az ambulanciára. Ott egy fiatal, angolul tökéletesen beszélő doktornő megvizsgált, vért vett, majd bekötött egy infúziót. Mindent részletesen elmagyarázott, hogy mi bajom lehet, mit fognak csinálni, stb. Miután megjöttek a leletek a laborból, felírt valami gyógyszert, és továbbküldött az infektológiára. A főorvos ott is beszélt angolul. Elmondta, hogy szükségem lenne egy kálium infúzióra, ami 6 óra alatt folyik le, szóval be kéne feküdnöm éjszakára. Kérdeztem, lesz-e ott éjjel valaki, aki tud angolul. Mondta, hogy nem. Mondtam, hogy akkor nem lehetne-e pl káliumtablettát felírni, mert én így nem szívesen maradnék ott. Mondta, hogy simán megoldható, de ha nem vagyok jobban, menjek vissza. Mondtam ok. Az infektológiáról visszamentem az ambulanciás doktornőhöz (megkért, h mindenképp menjek vissza hozzá, ha ott végeztem), hogy akkor mivel tartozunk, meg ő írta fel a káliumot is. Mondta, hogy semmivel, és a recepteket is úgy írta meg, hogy ne kelljen fizetni érte a gyógyszertárban.(Nem is kellett.) És megadta a telefonszámát is. Nem kellett felhívnom, mert 2 nap múlva már jól voltam. Így esett, hogy életem első kórházi élményét ott kinn szereztem, és abszolút pozitív volt.
Én úgy tudom, hogy Magyarország és Horvátország között van vmilyen egészségügyi egyezmény, hogy az ambuláns ellátást a 2 állam polgárai a másik államban ingyenesen vehetik igénybe. Persze lehet, hogy tévedek, vagy ez megváltozott. Az EU taj kártyát nem értem, miért kérik, hisz ők nem EU tagok.
Zero írta tegnap, hogy izgalmas meccsek lesznek a kiemelt helyekért, de hogy már most, az meglepő. Ennyire félnek az elszámoltatástól a kedves szocialista és liberális urak? Szar ügy... Abszolút higgadtan olvastam a hírt, miszerint a XIII.kerületben is volt egy kis ingatlanbiznisz,…..
Egy rövid hír a mi fantasztikus állami pénznyelőnkről, a MÁV-ról.Hétfőn 40 perc késéssel indult tovább egy IC Győrből, mert egy csoport nem tudta feltenni biciklijét a vonatra.Nem azért, mert bénák voltak, hanem azért, mert a jó kis magyar viszonyokhoz illően a vasúttársaság…..
A Fidesznek ismét sikerült bebizonyítania, hogy semmivel sem különb az MSZP-nél. Próbálják ugyan elhitetni velünk, hogy ők az ország megváltói, az egyetlen, patyolattiszta alternatíva a választók számára, de sajnos nem így van. Egyrészt rettentő bénák, másrészt ugyanúgy…..
Vastagbőr Benkő, a festőzseni 2009.01.24 09:01:00
Eric kedvence, Benkő Dániel botrányhős és lantművész 62 évesen sem pihen, most éppen "Magyar Celeblányok kerek idomai ihlette verniszázs" címmel bemutatta női hátsókról készült festményeit. A modellek többek között Horváth Éva, Janics Natasa, Zimány Linda, Falusi…..
Gábor kétségbeesett, mert úgy érzi bármit is tesz, a Capital Partners minden áron el akar neki adni valamit, amire neki semmi szüksége. Tanácstalanságában hozzánk fordult és bár nem akar a hatóságokhoz fordulni, ha másképp nem megy, úgyis az lesz a vége.Most már naponta zaklat…..
Legalább évente egyszer megszállja a médiát a kövér gyerekek hálás témája. 2008-ban ez az elmúlt hétre esett. Minden újság, tévéhíradó és magára adó reggeli műsor foglalkozott a felméréssel, hogy túlsúlyosak a gyerekek. Nem szeretik a tornaórát. Csak tévéznek és…..
A Futóblog egyik sztár-aktív kommentelője Zsola meséli el, hogyan adott le Norbi nélkül 90 kilót egy év alatt. Át is adnám neki a szót.A blogon többször felmerült kérdésként, hogy miként lehetséges 90kg-ot leadni egy év alatt, hát megírom. Bár megfosztom magam attól az igen…..
Szó szót követett: a közösségi hovatartozás első manifesztuma lehet egy személyre szabott Futóblog póló. Hölgyeim és uraim, sporttársak! Elkészültek azok a póló dizájnok, amikből ki kéne választanunk, melyik legyen a végleges Futóblog póló. Három design és a háta:…..
Az elmúlt négy napos hosszú hétvége során változatos családi programokon vettem részt. Egyfelől meglátogattuk az asszony nagymamáját Csongrádon egy roadshow keretében, másrészt az én szüleimet vidéki kúriájukban, a birtokon. Ennek az élményanyagnak a Futással kapcsolatos…..