Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ven

0 bejegyzést írt és 216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hugo Chávez halálát már-már fantasztikusnak mondható misztikusság lebegi körül. A venezuelai vezetőt divat gyűlölni Magyarországon, mert különösebb megszeppenés nélkül képes volt egy brutálisan balos fordulatot végrehajtani hazájában. Az eszközei persze sokszor durvák…..
November 4-én pénteken, azaz holnap jelenik meg a Kiscsillag harmadik nagylemeze Néniket a bácsiknak! címmel, amit innen már elő lehetett rendelni egy ideje, aki pedig ezt ténylegesen meg is tette, az már ma kézbe veheti az albumot. Nekik valószínűleg nem lesz érdekes ez a poszt, bár…..
ven 2011.11.03 21:09:20
Véletlenül, illetve valahogyan kikerült a netre egy videó, amin a Viasat3 két reality műsorának is meglehetősen megosztó személyiségeként aposztrofált Szandra egy barátnője (Éden Levi csaja)…..
ven 2011.08.24 22:22:53
Vastagbőr Pokoli ez a történet 2011.08.18 12:01:00
Barczai Gabi a TV2 Akadémia vendégtanára: Gabika "élőben", a kamera előtt kapta el a kukoricatolvajokat a Napló riportjában (09:30-tól): A "bűncselekmény" után jött a Napló pokoljárása. "A Napló Magyarország vezető riportmagazinja, a kezdetektől…..
A szombat délelőtt az a pillanat, amikor a nem a személyi igazolványa szerinti, hanem valódi magyar ember fel kell, és a kigőzölgések tudatosítják benne, a védőpajzs megvéd bennünket, sumérokat, szkítákat, etruszkokat, keltákat, hunokat vagyis magyarokat. Mondjuk ez nem is nehéz,…..
ven 2011.06.25 12:41:36
Két, a nagyközönség számára eddig ismeretlen jobbikos politikus gondolta úgy, hogy ideje beszállni a Monty Python-cirkuszba, ezért aztán írtak egy rövidke törvénymódosítót.Erre máris visszatérünk, de először ismerjük meg a két ötletgazdát.Dr. Gyenes Géza1949. június…..
ven 2011.06.22 16:43:22
@budai zöld: Azt egy betegség kezeléséhez írja fel.
Nem látom az indoklásban, hogy Gyenes úrék milyen betegség ellen gondolják hatásos megoldásnak a kapadohányt...
Világszerte felmérték az atomenergia támogatottságát. Az MTI és a hazai Ipsos által készített közlemények elhallgatták a felmérés magyarokra vonatkozó adatait.Az Ipsos 26 országra kiterjedő teljes kutatásának eredményei itt találhatók meg.A felmérés szerint a…..
Mandiner blog Atomot nekünk 2011.06.15 14:14:00
  Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy az atomenergiát kiiktassa villamos energia rendszeréből – közölte Fellegi Tamás. A miniszter hozzátette: a növekvő energiaigény miatt mindenképpen bővítik a Paksi Atomerőművet. Végre egy józan hang, amely nem különféle…..
 Kasza Tibi egy balatoni hajón, a nyílt vízen fotózta Rácz Ildikót a Playboynak. Ildikó testét finom ékszerek borították, vagináját combjával takarta ki, hogy ne érezze magát teljesen meztelennek. Ildikó állítása szerint a fotózás szombaton volt Balatonfüred környékén.…..
Kettős Mérce KKV és a multik 2011.06.13 05:26:00
Az LMP benyújtott egy törvényjavaslatot a pláza építések szabályozására, és a helyi közösségeknek nyújtandó nagyobb ellenőrzési jogokra. A Fidesz napirendre vette a javaslatot és elszabadult a pokol. A fő probléma az ellenzők részéről így útilag látva nem is az, hogy mi…..
ven 2011.06.13 15:35:01
@Névtelen Senkiházi:

Bár egyszerűsített nevén, plázastopként került be a köztudatba, azonban a javaslat nem konkrétan csak a "plázákra" vonatkozik, hanem nm alapján a hipermarketekre, és akár nagyobb szupermarketekre is:

"A plázastop a 800 (százezresnél kisebb településeken 400) négyzetméteresnél nagyobb eladótérrel rendelkező bevásárlóközpontokra vonatkozna."
w Lehet más a korrupció 2011.06.10 07:00:00
A Tesco vállalat mindössze kilencven éve foglalkozik kiskereskedelemmel, így kevés fogalmuk van arról, hogy hova érdemes új áruházat építeni, mekkorát, és kell-e egyáltalán. Bizonytalanságukat azzal próbálják leplezni, hogy a forgalmukra mutogatnak, mondván, hogy a magyarok…..
ven 2011.06.10 10:46:58
@amergin: De ez hülyeség amit mondassz... Még egyszer leírom akkor: nem tiltja meg senki hogy a magyar bevásárló tescoban vásároljon.
Jelenleg több mint 100 városban van teszkó Magyarországon. Igen, ezek már meglévő áruházak, tehát ezekhez semmi köze a moratóriumnak. (szövegértés!)
Ezeket nem zárják be, ne szűnnek meg, nem dózeróljak le. Ezekben a jövőben is bármikor vásárolhat a magyar vásárló...
ven 2011.06.10 12:43:59
@Legelő Őse: De könyörgöm, legalább az LMP sajtóközleményét, vagy az előterjesztését olvasd el mielőtt ilyen marhaságokat írsz...
Nem a moratórium a cél. A cél egy SZABÁLYOZÁS kidolgozása a kereskedelmi központok építésére. Ha ez megvan, vége a moratóriumnak. Lehet hogy csak 2011 végéig tartana ez a moratórium is.
  Erről a desszertről mindenképpen tudnotok kell, az a meglátásunk. Nem hizlal és valami orbitálisan finom. Illetve: egyszerű, mint a pofon. Kell hozzá eper, mascarpone (250 gr) és tejszín (4 dl). Tehát végy két maréknyi epret, persze keze válogatja ugye... Mosd meg,…..
Érdekes… érdekes… érdekes… Ma a jó képességű LMP vezér Schiffer András bejelentette, hogy a pártja 10 kérdésben népszavazást kezdeményez. Egy picit populista történet ez „a kiszolgáltatottság és a megszorítások ellen irányuló kérdésben…..
  Népszavaztatna az LMP, rögtön tíz kérdésben. Az alapvető munkavállalói jogok érdekében, mondják. Itt vannak az Országos Választási Bizottság elé terjesztett kérdések:Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának időtartama az…..
Nem az volt a kérdés, hogy előjön-e az ellenzék valamelyik komponense a népszavazás ötletével, csupán annyi, hogy mikor és ki. A legutolsó, 2008-ban megrendezett országos népszavazás tapasztalatai után ez teljes mértékben logikus és papírforma fejlemény volt. A…..
Közel egy éve, hogy a Szkeptikus Klubon a géntechnológiai módszerekkel előállított gazdasági növényekkel foglalkoztunk (Génpiszkált vagy génnemesített?). Ennek kapcsán több olyan kritikát kaptunk, miszerint nem adtunk teret GM-növények ellenzőinek. Ezért most előadásra és beszélgetésre kértük fel a…..
ven 2011.05.17 11:37:11
@Komavary: hol van itt szó GM növényekről?
ven 2011.05.17 12:01:04
@Komavary: áhá, látom.
Hát az egy dolog hogy itt azt írják, hogy kevesebb vegyszer kell, ugyanezt mondja a GMO-t forgalmazó cégek marketingje is. Csak aztán a gyakorlat az ami más. A bt növények minden egyes sejtje rovarölő toxinokat termel. Emiatt eleinte valóban kisebb a vegyszerigény, idővel azonban a rovarok ellenállóvá válnak a méreggel szemben (alkalmazkodnak hozzá, rezisztensé vállnak). Ezt követően újabb, még erősebb növényvédő szereket kell alkalmazni rajtuk, és íme itt az ördögi kör, végül csak nagyobb a vegyszerhasználat. ...és cserébe van egy növényünk ami kívül-belül mérgekkel van átitatva.

De gondolom ezekről lesz majd szó a Szkeptikus Klubon is. :)
ven 2011.05.17 12:40:03
@Komavary: A bt gyapotot tipikusan (és általában a GMO növényeket is) monokulturálisan termesztik.
Ez a "hacsak nem ízelt lábbal" cinikus szöveg... Igen, nem ízelt lábbal gépelek, de képzeld, amiben élünk, az egy ökoszisztéma. Ebben az ökoszisztémában pedig táplálékláncok vannak, nem csak az ember létezik. Nem csak az a lényeg, hogy rád közvetlenül veszélyes-e ez, hanem azt is látni kellene, hogy pl. a GM gyapot virágpora (bogarak, lepkék) vagy magja (állati takarmányként használják) is mérgező.

Lehet ezekre legyinteni, csak én nem akarok. :)

Végül akkor egy olvasmány, ajánlom GMO ügyben:
> www.mtvsz.hu/dynamic/kinek_hoznak_hasznot_2009_rovid.pdf
> www.mtvsz.hu/dynamic/kinek_hoznak_hasznot_2009.pdf

Ha továbbra is vitázni akarsz, javaslom folytassuk azt a Szkeptikus Klubon, ma 6-kor.
üdv.
A Fidesz a mai napon kezdi meg a nyugdíjeinstand második lépését. A kormányzat láthatóan nem tud megbirkózni a nyugdíjrendszer átalakításával, és a költségvetés hiányával, így a teherviselés rendszerének átszabása helyett, egyszerűen visszamenőlegesen elveszi a rendészeti…..
A Szkeptikus Társaság közreműködésével készült Kételkedem, tehát vagyok! című film bekerült a 42. Magyar Filmszemle filmjei közé. Ma és holnap három alkalommal vetítik a filmet az Uránia, a Corvin és a Puskin moziban. Ma, este a Corvin moziban történő vetítés során találkozni is lehet az…..
  Nem is olyan régen még azt írtuk az LMP-ről: a párt olyan, mint a hajnali húgymerevség – tulajdonképpen egész kellemes, de túl sok értelme nincs. Kénytelenek vagyunk revideálni nézetünket, mert most már kifejezetten kurva kellemetlen jelenségnek tartjuk a magyar…..
Egyre jobban dühít, hogy nem telik el úgy egy nap, hogy valaki ne jósolná meg a világ végét. De míg általában 2012-vel jönnek, a Mokka Habbal című műsorból kiderült, akár már ma elkezdődhet a világégés. Joshi Bharat pénteken meghívta Csillag Lilla (muhaha) asztrológust, aki…..
A környezettudatosság ma kiváló marketingkifejezés. Ki ne lenne boldog, ha olyan terméket használhatna, amely egyrészt kíméli a környezetet, másrészt pénzt is megtakarít? Ha egyelőre vízzel hajtott autót még nem is láttunk, de már megvehető a vízzel működtetett ébresztőóra...
Jó, nyilván senki nem kap a szívéhez, ha arról hall, hogy a dobozos tej nem száz százalékosan tej ‒ ott az a sok tartósítószer, meg víz, meg "inkábbnemakarjuktudnimi", de az a Homár kérges szívét is megdobogtatja, ha csak 51% benne a valódi tej. A Pista által…..
Hibát-hibára halmoztál Jánosom, pedig látod, én megértelek. Pontosan tudom, miért van szükséged S8-as Audira. De a polgár nem, ezek ilyenek, rá se ránts. Vélemények az azonos című írásunkról...
ven 2011.02.09 23:02:22