Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beren

0 bejegyzést írt és 747 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mármint azon túl, hogy nagyot szakítsanak. Bár a kevert harcművészet szeret önálló stílusként tekinteni önmagára, az MMA valójában versenyszabály, ami – mint minden sportág – természetszerűleg meghatározza a ketrecbe lépők harcmodorát. De az aranykorban az tette népszerűvé a ketrecet, hogy a…..
Beren 2016.08.30 08:17:01
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
A judo ellen? Ennek azért ellentmond, hogy Funakoshit épp Jigoro Kano támogatta mikor Japánba került. Arról nem is beszélve, hogy szinte az összes karate kata tele van földrevitelekkel, dobásokkal és a Kodokan judo is tartalmaz ütést, rúgást. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy mások a hangsúlyos.
Napi Maflás SISAKKAL KARD ELLEN 2015.11.29 07:00:00
Amikor először láttam ezt a felvételt, úgy gondoltam, a hagyományőrzők ezúttal túltolták a biciklit. Ebbe a hibába könnyű beleesni, hiszen a gyakorlati régészet célja nem az, hogy a mai viszonyok közt működő, hatékony fogásokat gyakoroljanak: a hagyományőrzők az adott…..
Tavaly még mindenki az évek óta menetrendszerűen feltűnő blöffnek hitte, először Varga Miska is csak röhögött rajta, aztán holnap mégis csak bevezetik a vasárnapi zárva tartás nevezetű orbitális baromságot. Ahogy ettől a kormánytól megszokhattuk, folyamatos bénázások,…..
Beren 2015.03.22 10:09:03
@Attila Kovácsi: Írj kérlek egy darab értelmes okot erre az egészre.
Julian Melchiorri és egy eddig sosem látott növény levele egyre többet szerepel a médiában. Nem véletlen, a levél ugyanis nem egy növénytől való, hanem laborból származik, emberi kéz alkotta. A fiatal mérnök a Tufts Egyetem kutatóival közösen úgy fejlesztett ki ezt a…..
Beren 2015.01.24 09:38:59
@Izo: A mesterséges fotoszintézis nem kamu, már évek óta működik. Ez csak az első "termék":

www.origo.hu/kornyezet/20120420-attorest-hozhat-az-energiaiparban-a-szupergyors-fotoszintezis-mesterseges-level-hidrogenhajtas.html

Nagy találmány, de remélem nem arra használják, hogy nyugodtabban pusztítsák az erdőket.
Kutyáknak szabad, Putyin-hívőknek tilos a belépés egy lengyel étteremben. Putyinhívőknek tilos a belépés, ezt a feiratot ragasztotta ki egy lengyel étterem tulajdonosa a bejáratra A hely ukrán tulajdonosa azonban szívesen kiszolgál olyan oroszokat is, akik lefotózzák a…..
Beren 2015.01.05 07:36:41
@Muad\\\'Dib: Talán, mert az egyik miatt emberek halnak meg.
Beren 2015.01.05 12:12:07
@Muad\\\'Dib:
Nagy duzzogva, de el kell ismernem, hogy igazad van.
Az alábbi rövid és tömör tézismondatok mentén alakítja majd a jövőbeni politikai kommunikációját a Fidesz-KDNP. Aki nem támogatja a vagyonosodást, az a szegényedést támogatja.Aki nem támogatja a drogtesztet, az a drogot támogatja.Aki nem támogatja a buzilobbi…..
Az internetadó leple alatt számos egyéb adóemelést jelentett be a kormány, amit nem hangsúlyoztak ki, és az emberek figyelmét is elkerülte a tiltakozási hullámok közepette.  Új különadót vezet be a kormány, amely a befektetési alapokat fogja érinteni. Növekedni fog a…..
Beren 2014.11.07 10:08:38
@Mr.Brown: Megnyugtatlak, nem 35%-ot vesznek le a fizetésedből, hanem majdnem a felét. Kérdezd a munkáltatódat.
Bár az esélyesek között tartják számon, nem lehet ott Orbán Viktor tanácsadója New Yorkban a nyugdíjas-bántalmazó világversenyen. A miniszterelnök tanácsadójának nyilatkozata szerint betegség miatt kell elhalasztani az amerikai utat. A szakmai sajtó egyöntetűen sajnálatát…..
Kép forrása: https://www.flickr.com/photos/jdhancock   5 ok, amiért piszok mázlista vagy, hogy introvertáltnak születtél:   1. Minden időjárás a barátod. Soha nem kell azon gondolkodnod, mi a fenét kezdj magaddal, ha az eső miatt elmarad a kerti parti vagy a hóvihar miatt a…..
Beren 2014.09.15 21:03:55
„A háború a politika folytatása egyéb eszközökkel.” (Carl von Clausewitz) Turul főszerkesztő kolléga cikket írt a magyar hadi kiadások alacsony színvonala ellen, mely kiadásokat – némileg populista módon – a nyugdíjak emelésével állított párhuzamba. Meglátása szerint…..
Napi Maflás A TÁVOLSÁG 2014.09.10 07:00:00
A távolság döntő tényező a pusztakezes küzdelem során. Első lépésben távolság növelése illetve szűkítése révén tanuljuk meg uralni a teret. Mindenkinél megvan az a távolság, aminél biztonságban érzi magát, és rendszerint akkor fordul élesre a helyzet, amikor az ellenfél…..
Napi Maflás ODAMEGY, FELRÚGJA 2014.01.04 07:00:00
Nathan Scarano nem bonyolult lélek, és ebből fakadóan a küzdelem felfogása se túl cizellált. Odamegy a másikhoz, felrúgja, azután megkínálja pár pofonnal a talajon. Persze ehhez a taktikához nem árt a tömeg. A mesteren van is pár kiló felesleg, de ez nem zavarja. Egy nyílt…..
Beren 2014.01.04 16:43:54
@Napi Maflás: Megvan, köszönöm! :-)
Egy napokban megjelent tanulmány borzolja már napok óta az idegeket, pontosabban az én idegeimet. A félelmek (genetikai) örökölhetőségét sugalló cikket elég jól bemutatták már az origón, így én csak rövidre fogva adnám elő a tézist, majd valamelyest terjengősebben, hogy mi…..
Aki azt hiszi, hogy a tegnapelőtti cikket musical-ekkel folytatjuk, az most akkor kattintson az X-re a sarokban. A TOP30 zenés jelenet filmekből EVÖR első 15 helyezettje következik, tökéletesnél tökéletesebb zene+kép házasságokkal. Most már lehet vitatkozni, na mi maradt ki? 15. A…..
Szerkesztőségünknek némi utánajárással sikerült kiderítenie, hogy a hangzatos ,,civil” és ,,független” szavak mögé bújó Hallgatói Hálózat, amely papíron elhatárolódik minden párttól, valójában tagjain keresztül szorosan kötődik a Fidesz és más, úgynevezett…..
A Curiosity legújabb felvételein wellness fürdőt, egy horgászt és egy vízóraleolvasót is lehet látni. A NASA magyar idő szerint tegnap éjjel hozta nyilvánosságra azokat a felvételeket, amik kétségtelenül bizonyítják, hogy valaha víz lehetett a Marson. „Mindeddig csak a…..
Beren 2013.01.24 16:29:09
Napi Maflás KÉSELÉS ÉLESBEN 2013.01.22 06:00:00
Ma szinte minden utcasarkon találunk egy dojót, ahol késharcot oktatnak. Aki késharcot tanul, annál nagy valószínűséggel lesz penge, és azért hordja magánál, hogy használja. Ez persze nem jelenti azt, hogy magasan képzett késharcosok mászkálnak az utcán. A késharc…..
A devizahiteleseket nem lehet megmenteni - legalábbis úgy biztosan nem, ahogyan a kormány nekiállt. Sem a végtörlesztés, sem az árfolyamgát egy-kettő nem jelentett megoldást, a kedvezményes forinthitelre váltáson pedig összességében csak röhögni lehet. És teljesen mindegy, hogy…..
Beren 2013.01.16 10:11:07
Az árfolyamkockázattal, úgy gondolom minden normális ember számolt hitelfelvételkor. (Én is. Dupláztam magamban az árfolyamot, kiszámoltam, hogy duzzogva ugyan, de akkor is tudjuk fizetni. Mondjuk ekkora ugrás akkor nem tűnt reális forgatókönyvnek.) A válsággal senki nem számolt. A világ "okos, mindent jobbantudó" közgazdászai sem.
OFF
Mellesleg csodálatos tudomány az ahol mindig mindenki utólag okos. Ha bármit így építenének sátorban kellene lakni.
ON
Én két olyan problémát látok, ami odaver mindenkinek:
1. A kamatok emelése és ezzel a kockázat teljes áthárítása. Ez kifejezetten tisztességtelen viselkedés és vastagon a bankok sara, ráadásul a vétel-eladás árfolyamkülönbözet és a kezelési költség CHF-ben számolása is rárakódik. Ez a sok pici tétel együtt jelentős könnyebbséget hozna mindenkinek, sokak esetébe életmentő lenne.
2. A felelőtlen kijelentések a kormányon lévőktől, amik miatt az árfolyam rendszeresen elszáll. (Biztos vagyok benne, hogy ezek nem véletlenek, ezért én ezt konkrétan gazdasági bűncselekménynek tartom, de ez magánügy.)

Az első ponttal szerintem lehetett volna mit kezdeni, ha a bankok egyéb módon történő cseszegetése helyett rögtön ezt kezdik el kapargatni egy mentőakció keretében, de most már késő, mert eléggé megmerevedtek a zálláspontok és senki nem hisz senkinek. A második védhetetlen. Persze, hogy jönnek és spekulálnak ellenünk, ha etetjük őket. Pont úgy, mint a trollok. :o)

Még egy apróság:
2010-ben, kormányváltáskor 180 körül volt a CHF és már két éve tombolt a váság. Most már egy bő éve 240 körül van és mindenki döngeti a mellét, hogy a válságnak vége.

Shawher:

Az a pont, hogy a jól fizető hitelesekért versenghetnének a bankok, kifejezetten jó ötlet.
Úgy tűnik, maga a Fővezér is személyes kudarcnak érzi, hogy a 450 ezer érintett devizahiteles nagy része magasról  szarik a megsegítésükre kitalált árfolyamgát konstrukcióra. Akárhogy erőlködnek a bankok és a kormány közösen, az érintettek csak nem akarják vállalni az…..
Beren 2012.12.11 10:57:25
Nem szeretném az árfolyamgátat, ha nem muszáj, az alábbi okok miatt:

1. Tudom fizetni a jelenlegi megemelkedett részletemet. Az árfolyamgáttal viszont besöpröm a problémát a szőnyeg alá és egy későbbi, beláthatatlan időpontban fog a nyakamba szakadni.

2. Hiába takarékoskodom közben, nem törleszthetem előre az új hitelt. Amit így megtakarítok és a devizahitel előtörlesztésére fordíthatok, az érdemben nem fogja csökkenteni a két hitel együttes költségét, tehát nem fogok jobban állni 5 év múlva a jelenlegihez képest, csak öregebb leszek.

3.A második hitelt a devizahitel megszűnése után is kell fizetnem.

4. Őrült mennyiségű per zajlik éppen a devizahitelek szerződései ellen, több kevesebb sikert is fel mutatva. Ha kérem az árfolyamgátat, azzal egy külön szerződésben mégegyszer elismerem a fennálló tartozást, tehát, ha ezekből a perekből egyszer lenne is valami, akkor attól biztosan el fogok esni. (Már 40e forintot "magától is" visszaadott a bank, mert kiderült, hogy törvénytelenül szedte be:o))

Rövidtávon gond lehet viszont, ha (inkább amikor) a kormány hozzányúl a Jegybankhoz. Akkor biztosan megint elszabadul a forint és lesz egy bő fél év hullámzás. Ez márciusban várható, de összességében azt várom, hogy max egy évig fog tartani, mert 2014 tavaszán választások lesznek, aztán minden visszaáll kb. a jelenlegi szintre, vagy inkább kicsit alá.

Ha rosszul kalkuláltam, már kinéztem egy szép kemény falat a hitelezett házam oldalán, oda fogom verni a fejem..
Peter Thiel, a PayPal megalapítója és a Facebook első befektetője mindig őrült ötletekkel áll elő, most éppen egy „törvényen kívüli” vízi államot álmodott nemzetközi vizekre, nem messze San Francisco partjaitól. A vízi államban nem lenne szociális rendszer és…..
Beren 2012.10.03 10:48:11
A fideszes Varga István például úgy fogalmazott, a Büntető törvénykönyv nem mindenható, a rossz házasságokon belüli bűncselekményeket külön tényállással nem akadályozhatjuk meg, talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább…..
Sikeres európai szabadalmi perei után az Apple Magyarországra is lesújt. Miután a Samsunggal szemben dizájn-kérdésben pert nyert, az Apple tovább folytatja per-hadjáratát: szerda reggel védjegypert indított az Alma együttes ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A keresetben…..