Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Öngerjesztő Erg

2 bejegyzést írt és 286 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kérdés nagyszerű és elgondolkodásra késztető, és már csak azért is érdekes, mert nemrégiben ugyanez merült fel a baráti társaságban. Szóval Steve kérdésfelvetése úgy szól: ha nem lenne semmilyen gátja, hol élnél legszívesebben? Az ő válasza kissé meglepő, de a magunk részéről nagyon szimpatikusnak…..
1979 egyik nyár eleji szombat estéjén az "Egymillió fontos hangjegy" c. zenei műsor egy egész adást szentelt a semmiből nagy hirtelenséggel felbukkant supergroup-nak, a Dinamit Együttesnek. Felcsendült az első szám, a "Tinédzser dal" és rohantam az ablakhoz, hogy az bérházunk udvarán lebzselő…..
Öngerjesztő Erg 2021.06.15 11:45:42
@Killary Fucking Clingon: A lopás szerintem erős kifejezés. Nevezzük inkább inspirációnak. És ugye már Zappa is megmondta, hogy nehéz új dologgal előjönni, mert minden jó zenét megírtak már száz éve a parókás fickók..
Öngerjesztő Erg 2021.06.15 22:09:02
@Killary Fucking Clingon: Egy mashup alapján az is megállna, hogy Steve Harris lenyúlta az ABBÁt, van ilyen mashup is. :)
Itt az eredeti Chicago dal: www.youtube.com/watch?v=80s3warB_c0
Maximum inspiráció a Szól a rádió. Ha már mindenáron nyúlást akarunk kiáltani, akkor inkább a Bergendyt mondanám - a ritmus-sika és a fúvószekció elég tipikus Bergendy stílusjegy.
És én már a Chicagoban is hallom az ihletet: a középrész itt-ott a Beatlesre hajas, a gitárnyűvés meg Clapton-Hendrix hibrid.
Szerintem.
Újabb Napi érdekes, a múlt vasárnaptól (aki nem látta: mars vissza) a sorozat elején egy kissé szubjektív, kedvenc képpel kezdődik az összeállítás és egy kérdés is mindig lesz a hardcore töribúvároknak! Lássuk! MAI KEDVENC KÉP: 1954. Marilyn Monroe látogatja meg a Japánban állomásozó amerikai…..
Öngerjesztő Erg 2021.05.25 10:44:47
@Club Sandwich: Nelsonnak pont egy robbantás hiányzott volna, miután az egyik szeme és a jobb karja is odalett őfelsége szolgálatában.. :)
1853 körül. Egy asszony mosáshoz vesz vizet egy angol falu kútjáról. Csaknem 170 éves a fotó ..
Hekus Dönci, a kamaraerdei ügy, a szőkített hajú gyilkos Sántha Dezső, az ámokfutó Richter Richárd, a martfűi rém és a rendőrgyilkos Soós Lajos. Benzinkút- és gyerekrablás, családirtás és a zuglói nyilasper... Biztos vagyok benne hogy az olvasók közül nincs olyan, aki legalább egyikről - ha nem…..
Öngerjesztő Erg 2021.04.22 09:46:48
@MIG-31: És mit csinál a hátsó difiben a bolygómű?
A Kádár-rendszer társadalmában kiemelt szerepet töltöttek be az anyagi javak, különösen a személygépkocsik. Ekkoriban vált alapvető céllá, hogy minden családban legyen legalább egy autó, lehetőleg minél korábban- ahogy a szólás mondja: "előbb a kocsi aztán a kicsi". Azonban nem volt egyszerű…..
Öngerjesztő Erg 2021.04.20 14:34:28
@MAXVAL birсaman közíró: Mi baja volt a verdának, hogy ilyen olcsón elkótyavetyélte? ;) Abban az időben három éves koráig nem is lehetett hivatalosan eladni az autót, ment is a trükközés az "üzembentartói szerződés"-ekkel.. A három éves kocsik az új áruk fölött mentek el általában.
Ez a közel száz éves történet egy kispesti selyemszövőgyárral kezdődött 1927-ben. A magyar selyemipar előretörését letörés követte. A Carpathia Selyemszövőgyár államosított maradványára Közép-Európa legnagyobb konfekciógyára épült, amely folytonosan próbált alkalmazkodni a változó helyzethez,…..
1903. Szentpétervári szaniteráruház..
Öngerjesztő Erg 2021.03.08 12:22:09
@Bretschneider detektív: Basszusgitárosnak és zeneszerzőnek szerintem jó. Az énekléséről megoszlanak a vélemények, én bírom azt is. A szövegírói munkásságát borítsa balladai homály... :)
1889. Kisgyermekek imádkoznak a New York-i Five Points House of Industry szociális intézményben, ahol a nehéz sorsú embereken igyekeztek segíteni, így a rendkívül rossz körülmények között élő családok gyermekein is..
Öngerjesztő Erg 2020.11.02 12:49:50
@¿Qué tapas hay?: A gugli fordító szerint Atom Shobo :)
A Harmadik Birodalom fénykorában Franciaországtól Sztálingrádig, valamint Berlintől Észak-Afrikáig húzódott. Ezeken az irdatlan távolságokon keresztül mégis pillanatok alatt tudtak a parancsnokok a német főhadiszállással kommunikálni. A frontvonalakban működő sokféle középhullámú és rövidhullámú…..
Öngerjesztő Erg 2020.10.18 10:10:01
@58múltam: Én mikrohullámú híradástechnika szakirányon végeztem a BME-n (jó régen..) és a konzulensem kedvenc mondása szerint a frekvencia 1 GHz-nél kezdődik, ami alatta van az egyenáram :) Az 500-600 MHz-es sávokat a szakmában senki sem nevezi mikrohullámnak.
A lehallgathatósághoz: nem csak az volt a baj, hogy az angoloknak (vagy a többi szövetségesnek) nem volt megfelelő hullámhosszú vevője, hanem az is, hogy ezek a kütyük viszonylag kis teljesítményűek (50 km-enként ismétlő állomás kell) és erősen irányított antennákat használtak. Azaz hiába lett volna megfelelő hullámsávú vevő, nem nagyon lett volna mit hallgatni vele.
Bevezető A légvédelmi rakéta-rendszerek a hidegháború korai időszaka óta a szovjet, majd később az orosz honi légvédelem egyik alappillérét jelentették és a világ számtalan országába exportálták azokat. Ez a videó sorozat bemutatja a hidegháború kezdete óta kifejlesztett és hadrendbe állított…..
Öngerjesztő Erg 2020.09.21 13:34:51
@molnibalage: Így tanították az egyetemen: vik.wiki/images/3/30/Antenna_konyv_teljes.pdf
(3.2 fejezet). Érdekes, h a tanár urak is lokátornak hívják a radart, ebben nem értünk egyet, de ez az én bajom. :)
A katonák azért szirmoznak, mert vagy ők maguk, vagy akitől tanulták a szakmát a szovjet nomenklatúrán szocializálódtak.
Btw. Fourier már az antennakarakterisztikák leírásánál benyomja a csizmáját az ajtórésbe, szóval csak óvatosan.. :)
       Neumann János/John von Neumann 1929-ben, huszonhat éves korában írta meg Zur allgemeinen Theorie des Maßes című cikkét.  Számomra ez von Neumann legizgalmasabb munkája. Ebben definiálta az amenábilis csoportokat.       1924-ben jelent meg Stefan Banach és Alfred Tarski híres cikke, amelyben…..
Öngerjesztő Erg 2020.09.17 08:53:05
@látjátok feleim szümtükkel:
Közbekotyog a nyelvész: a fazekat be lehet kapcsolni? :)
1910. Sinbiciklik. Pellston, Michigan, Egyesült Államok..
Tudjátok egyetlen dologgal nem számoltam mikor elkezdtem a történetem kiírását blog formájában. Ez a dolog pedig a kommentelők voltak. Azt már említettem Nektek, hogy van egy másik blogom is, ott nem nagyon jellemző, hogy kommentálnának az olvasók. Na nem úgy itt! Először meg is lepődtem, hogy…..
Öngerjesztő Erg 2020.01.24 13:04:46
@Tewu: mint a segglyuk :)
1931. Winston Churchill New York-i balesete után tér haza. A forgalmas Fifth Avenue-n - a fordított közlekedésről megfeledkezve - az úttestre lépve egy autó elütötte..
1918. június. A Hagenbeck-Wallace cirkusz vonatbalesetének áldozatait temetik Hammondban (Indiana, USA). A brutális utoléréses balesetben a cirkusz 86 művésze és alkalmazottja halt meg, és további 217-en sérültek meg..
1918. IV. Károly magyar király (I. Károly néven osztrák császár) egy idős nő panaszát hallgatja az isztriai Labinban tett látogatása alkalmával..
Öngerjesztő Erg 2019.12.30 22:55:41
@Munro: Pedig Freddie a Bicycle Race-ben ('78-as szám) még azt énekelte, hogy 'and I don't like Star Wars"...