Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kutty

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A tapasztalt, öreg és okos emberek be nem bizonyított kijelentéseire és véleményeire éppúgy hallgatnunk kell, akárcsak a bizonyításokra: minthogy a tapasztalat megélesítette a szemüket, jól látnak.Arisztotelész: Nikomakhoszi etikaA Fidesz elmúlt egy éves kormányzása a…..
kutty 2011.04.03 07:52:53
@Con Storm: Hálás lennék, ha a pontos törvényi helyet is bemásolnád!
Igazán érdekel, mennyi jár a véleményért, illetve annak internetes - azaz nagy nyilvánosság előtti - közléséért!
Vagy rosszul olvastam a legújabb Alkotmány-tervezetet, mely külön engedélyezi a véleményszabadságot?
A harmadik fordulón már önálló, három perces filmet kellett készíteni. Addigra huszonegyen maradtunk, és köztünk meglepően sok volt a lány. Egyikük, - Zsuzsi, - alacsony, szemüveges, izgága okoska, - egyszer csak elém állt:- Neked mi a koncepciód? – kérdezte komoly…..
 Fidesz –párti beszédet tartott a köztársasági elnök újévkor.Ha az hangsúlyozza, változásra van szükség, s a szocik a béka segge alatt vannak, s a választás a változás eszköze, akkor nem lehet másra gondolni, mint a nyerésre álló jobboldali koalíció…..
A héten a Tisztelet Társasága (TT) nevű szervezet vezetője, a volt szocialista politikus, Schmuck Andor pártvezetőkkel tárgyalt. Miután a TT – támogatói, vezetői és korábbi vonzalmai okán - a magyar közéletben alapvetően a baloldalhoz  kapcsolódik, nem meglepő módon a…..
kutty 2010.01.01 11:09:16
@Kalmár:
Nem Kalmár, a HIT-nek se szabad, és a többinek se!

Ez a vita jó ezer éve tart már, és maga az egyház szekularizálta magát, amikor a hatalommegosztás idején - valamikor 1000 körül Gergely pápa reformjával és az invesztitura harc lecsengésével rendeződöt az ügy, persze jócskán elhúzódva időben -, a világi hatalmat a fejedelmekre hagyta, az égit pedig magának tartotta meg.

Ma is annyi az egyház funkciója, hogy teljesítse a hívek szakrális igényét, és bizonyos oktatási, valamint - hitéhez méltó - karitativ tevékenységet végezzen.

A többi a világiak dolga.
kutty 2010.01.01 12:37:17
@Kalmár:
Kedves Kalmár!
Nem akartalak megbántani, sem hitedben, sem vélekedésedben.

Hogy a keresztény katolikus egyház ma a világ legnagyobb gazdasági ereje, az tény. (Persze nem forgótőkében, hanem ingatlanban, műkincsekben, nemesfémben és logisztikai értékben számolva.)

Továbbá tény az is, hogy története során soha nem mondott le a gyakorlatban a világi hatalomról.

Hogy magáról - feladatairól - mit mond ő maga és tanítása - olykor még ebben is akad ellentmondás bőven, de ez egy másik poszt témája lenne -, az mit sem változtat a fentieken.

Ám mindezek után is állítom, hogy a napi politikai életben nincs keresnivalója!

Engedd meg, hogy röviden kifejtsem.

Az egyház - mindegyik! - az emberekhez azok hitén keresztül jut el, tehát nem racionális úton. Ez olyan kapocs, amin a racionalitás nem tör át. Ha azonban a politika a hit világába keveredik a racionalitás helyett, az baj! Pont arról mondanak le a választók, ami a legfőbb fékje (lenne) a politikai hatalomnak: az észszerű megítélésről! (Ez esetenként persze a vallástól függetlenül is megjelenik hazánkban, lásd a különböző "politikai fan-ok" táborait, de ez létszámában még nem meghatározó.)

Ezen kívül, az ilyen ráhatás egyszerűen visszaélés a "lelkek feletti hatalommal", hiszen akinek hittel hisznek, annak különösebb meggondolás nélkül elhiszik azt is, amit mond. És mindezeken túl: az egyháznak van egy mindenek feletti "érve" is: "akkor vagy jó hívő, ha oda szavazol, ahová mondom".

Ez pedig - ha nem is ilyen nyíltsággal jelenik meg - egyszerűen aljasság.
kutty 2010.01.01 13:16:41
@Kalmár:
Szerintem érted amit írtam, csak kiforgatod.
Nekem viszont nem dolgom meggyőzni senkit. Téged se.
Ezt a posztot azért írtam, hogy megtaláljak egy nagyon régi pornófilmet. Amikor a nyolcvanas évek elején felső tagozatos lettem, az osztályban talán két gyereknek volt videója. Az egyikük Z. volt, akinek az apja külügyes volt vagy krupié - nekem mindegy volt, mert egyik szót sem…..
kutty 2009.11.30 06:24:08
@magyar-magyar szótár:
Hű apafej, te aztán tényleg nagy Jancsó-rajongó vagy, az már szentigaz!
Ráadásul - beírásodból ez derül kit - annyit értesz hozzá, mint hajdú a harangöntéshez!
Csak néhány apróság:
Jancsó nem szeretett vágni, ezen felül tartalmi jelentése is volt annak a snittelési módnak, ahogy a színészek és a kamera mozgása egymásba kapcsolódott a hosszú-hosszú, vágatlan jeleneteken belül. Így aztán a legkevésbé a vágóasztalon alakult ki a film, de hát mit magyarázok én egy ilyen fantasztikus bölcs esztétának, aki Jancsó éltművéből - az "értékesebbekből" - kihagyja a Még kér a népet, a Szegénylegények is csak fele-harmadába fér bele, stb.
Egy - annak idején - nála (is) "gályázó"...
A "portásország" fogalmán elgondolkozva írta meg nekünk Louise a levelét. Részletesen leírja, órákra lebontva, hogy hogyan is nézne ki egy napja, ha nem tanárként viselkedne, hanem egy hétköznapi emberként, aki kimondhatja, amit gondol és nem próbálná csillapítani a…..
Azt már Bárdos András és Máté Kriszta hirtelen jött távozás után két nappal lehetett tudni, hogy a hétköznapi Tények műsorvezetői székébe beugró Várkonyi Andrea-Pachmann Péter páros csak átmeneti megoldás lesz, és október közepétől Várkonyi végleges párjával, Azurák…..
kutty 2009.10.19 15:40:29
@Earthq: Mit csináljanak, drága earthq, ha egyszer se Orbán Vitya, se a Kövér Lacus nem vállalták?
A Vona is vonakodik még, ő se nagyon akarja...
Látod, így megy ez: ha te nem írod tele az újságokat magvas cikkekkel, maradnak a hülye komcsik írni.
Gyerünk barátom, dologra!
Tulajdonképpen hiányozni fog Verebes István, ahogy két tuja mögül szuszogva kérdez valamit, hogy aztán meg is válaszolja. Vagy Lakat T Károly, ahogy gyöngyöző homlokkal szerelmet vall Szekeres Imrének egy irdatlan méretű plazmatévé árnyékában. A Napkelte a rendszerváltás…..
Újból méri a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség a Magyar Hírlap példányszámát, miután éveken át azt mondogatták Széles Gábor kedvenc lapjánál, hogy teljesen felesleges az ilyesmi.Amikor utoljára, 2004 első félévében auditálta a Matesz a lap eladási adatait, akkor 28…..
kutty 2009.09.24 10:38:58
@radiator1: (magyarul: fűtőtest!)
Olyan hülyeségeket írsz, hogy elsötétül még a monitor is!
Politikai sallangok szajkózása helyett inkább gondolkozz.
294 éve (1715) halt meg a Napkirály. Röviddel 77. születésnapja előtt halt meg Versailles-ban XIV. Lajos francia király. Dédunokája, XV. Lajos gazdaságilag és külpolitikailag szétzilált államot örökölt, noha Franciaország XIV. Lajos idejében Európa leghatalmasabb államává…..
kutty 2009.09.05 11:56:19
@Hellscream:
Én úgy tudom, hogy az amerikai kontinensen levő gyarmatai miatt mondták, hogy XIV Lajos birodalmában sosem nyugszik le a Nap. Úgy tudom, emiatt nevezték "Napkirálynak".
Mindemellett persze a te verziód is igaz.
w A kurvára nemzeti oldal 2009.08.11 05:50:00
Volt valamikor, a békeidőkben – a 2009-es EP-választás előtt – ez a meghitt hülyeség, hogy nemzeti oldal. A jobb-bal dichotómia fideszes feloldása: mi vagyunk a nemzetiek, a többiek meg, khm, azok valami mások, vérmérséklettől függően. Globalisták, internacionalisták a…..
kutty 2009.08.11 09:48:01
Elvileg maximálisan igazad van, kedves Tóta, de kihagyod, hogy itt két alternatíva lehetséges.
Az egyik az, amiről írtál, az önjáró, magától kifejlődött Jobbik. (Most hagyjuk, hogy a palántát a cserépben Orbán gondozta.) Ebből a szempontból a Jobbik valóban Orbán kudarca, a szellem, amelyik levágta magát a pányváról, vagy Loew rabbi Góleme, kinek hogy "tetszik".
De van egy másik lehetőség is, legalábbis elvileg.
Ez pedig az, hogy valójában tényleg színjáték az egész. Talán megtanulta Orbán, hogy valós létszámokkal bíró szövetséges nélkül - a KDNP nem az! - nem fog győzni, ahogy azt is, hogy neki olyan szövetséges kell, mint a KDNP; azaz olyan, amelyik sosem fog lázadni. Emellett persze a szövetségesnek is kell egy arc, egy profil, függetlenül annak valós tartalmától, ill. e tartalom értelmi szintjétől.
Egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy egy választási győzelem után Orbán majd azt mondhatja Vonáéknak, hogy: "Köszike fiúk, ennyi volt, most szépen menjetek be egy Nemzeti Őrségbe, vagy valami más francba, oszt jónapot."
Orbánról tudjuk, hogy gátlástalan játékos, szerintem bőven belefér, legfeljebb ha intellektusába nem. (Már ami abból hiányzik egy ilyen nagyobb szabású játékhoz.) Azért nálam a pakliban bent van ez is.
Ebben a verzióban pedig maga Orbán is magasról tojik az egész nemzeti blablára, hiszen az amúgy sem egyéb, mint eszköz, Gergő juhász kanala a mese végéről: "De most aztán huncut ám, aki meg nem eszi a kanalát!"
Az ING Befektetés Menedzsment újabb nemzetközi jelentést közölt a feltörekvő piacokról. Ebben hazánkat a legjobb feltörekvő piaci befektetések közé sorolta. Merthogy:"Az IMF és az EKB gyors segítségével és a kormányzat határozott intézkedései nyomán viszont…..
kutty 2009.08.07 14:41:20
@egri Fehér: De, adtak volna - szinte mindig lehet hitelt kapni -, csak sokkal drágábban, mint az IMF!
Ez pedig elég jelentős különbség.
Viszont az a tény, hogy az IMF adott - és a viszonyokhoz képest jó kondíciókkal -, az siker. Ahogy a hitel felhasználása is az.
Jó lenne, ha a Fidesz némi paradigmaváltással nem fikázna mindent gondolkodás nélkül, mert ez csak saját hitelét ássa alá.
(Ezzel a poszttal azoknak szeretnék segíteni, akik kutyabeszerzésen gondolkodnak, és felmerült bennük, hogy mudit tartsanak.) Különös fényt vet a régi magyarokra, hogy a 8 ősi magyar kutyafajtából 3 neurotikus, üveghangon csaholó ideggombóc (puli, pumi, mudi), 2 szintén…..
kutty 2009.07.30 11:29:24
No!
mindhárom rokon - a puli, a pumi és a midi - ún. "beszélő kutya", azaz alaptulajdonsága, hogy rendkívül ugatós. Ezek pásztor-kutyák, terelésre és jelzésre tenyésztették ki, és erre is tartották őket.
Városban bizonyára nem érzik jól magukat, mert igen nagy a mozgásigényük.
Nekünk két pumink van - anya és lánya -, az egyik már elmúlt 12, a másik 10 éves, ez kutyában már öreg, de bizony még mosz is ugatnak, ahogy a torkukon kifér.
ha rájuk szól az ember - határozottan, keményen -, elhallgatnak. A pásztorkutyákat egyszerre kell keményen és szeretettel tartani, nevelni, amit nem szabad nekik, azt nagyon nem szabad, de naponta legalább egyszer közvetlen test-kontaktusba kell kerülni velük, játszani velük, simogatni is kell őket.
Mindezen túl, nagyon határozottan védők is, nem szeretnék rossz szándékkal belépni olyan házba, melyet pumi őriz. (Kis testük ellenére rendkívül erős a harapásuk, és adott helyzetben nem félnek használni a fogaikat. Az anyakutyánk egyik kölke egy kisgyerek védelmében agyonmaratta magát egy pitbullal. Kiállt ellene a gyerek védelmében, míg a felnőttek oda nem értek, csak a puminak akkor már késő volt. A gyerek így úszta meg a támadást.)
Azt pedig ösztönösen érzik, hogy ki a "jó ember", és ki nem az. (Nem tudom, hogy csinálják, de 12 év alatt még egyszer sem tévedtek.)
Szinte mindenre betaníthatók, kivéve az ugatás elhagyását. De hát végtére is: kutyák...
Az Index Fórum rendszerében, mindenki Törzsasztalában, az elmúlt 12 év alatt több mint 880 000 felhasználó majd 200 000 topikban közel 80 millió hozzászólást követett el. Ezt a sok adatot tárolja, kezeli és teszi elérhetővé a forum.index.hu Az elmúlt időszakban folyamatos…..
kutty 2009.05.11 10:16:19
Igen, tudom, hogy napokkal ezelőtt történt és a Reakció is írt már róla. Csakhogy amikor megláttam, lefagytam kis időre, meredtem magam elé, és csak azt dünnyögtem, hogy ez durvább, mintha Lakat T Károly élő adásban olajozná be Bajnai Gordon felsőtestét. A reggeli tévés…..
kutty 2009.04.28 10:21:59
@akira2:
Nem!

Leginkább azért nem, mert a háborúk többségükben FEGYVERES emberek egymással szemben vívott harca, az abban nem részt vevő civileket - persze egy korlátozott határon belül - VÉDI! (Az ő sérelmükre elkövetett háborús bűnökért felelősségrevonás jár, törvényi szankció, függetlenül attól, hogy a gyakorlatban az hogyan érvényesül.)
A népirtás többek között éppen abban különbözik a háborútól, hogy nincs tekintettel semmi másra, mint a faji, etnikai, vagy vallási hovatartozásra.

Ezen kívül van még egy másik, igen fontos különbség.
A háborúknak általában konkrét gazdasági, v. területi, esetenként ideológiai CÉLJA van, mely célok elérése, v. el nem érése után a háborúság megszünhet.
A népirtás célja egy körülhatárolt embercsoport totális megsemmisítése! Ez - mint cél - alapvető különbséget jelent e két - elismerem, sokban hasonló - dolog között!

Persze mindezzel együtt abban egyetértünk, hogy a háború is iszonyatos, elkerülendő, magam is elutasítom!
kutty 2009.04.28 11:05:04
@akira2:

Az a helyzet, hogy a XX. sz. végétől - hál' Istennek! - már a háborúk sem "legálisak"! (Sorra folynak a nemzetközi perek a háborús bűnök ügyében, és ezek között ott vannak a háború megindításának vádpontjai is!)

Egyébként nem a háború mellett írtam a válaszomat - újra leírom: egyetértek veled abban, hogy semmilyen gyilkosság nem lehet "legális", elfogadott, még a halálbüntetés sem! -, hanem az ellen, hogy két dolgot összekeverjünk csak azért, mert hasonló következménnyel járnak.
Azért a háborúk talán mégsem a csecsemők, az öregek és védtelenek ellen folyik, és ez még akkor sem mindegy, ha ott is sokan meghalnak közülük is!

A faji, etnikai, vallási alapon történő népirtás ugyanis egyszerűen nem háború; nem két - vagy több - ország vívja egymás ellen, hanem egy embertelen ideológiát megtestesítő hatalom egy neki kiszolgáltatott, védtelen csoport ellen.
Célja e kiszemelt népcsoport totális megsemmisítése, kiirtása, minden más szempontot figyelmen kívül hagyva.
Ez szerintem sokkal sötétebb dolog, mint egy nemzetek közötti vita, vagy követelés szintén embertelen megoldási kísérlete.

Természetesen nincs igazságos háború, de ezzel együtt is más kategória.
kutty 2009.04.28 11:51:21
@akira2:
Írtam már, hogy a holokauszttagadás mivégből kap hangot manapság.
De kérlek ne felejtsd: a nácizmus - és a holokauszt! - nem "csak" a zsidókat érintette! (Tudom mit jelent a szó, de beszélünk cigány holokausztról is pl.)
Minden nem "ária-fajú" népet, továbbá a homoszexuálisokat, a cigányokat, a szlávokat, de a betegeket, nyomorékokat is, hogy a politikai ellenfelekről már ne is beszéljünk!
Egyszerűbben szólva: mindenkit, aki nem "mi" vagyunk! (Értsd: ők!)
Ezen eszme érdekében és értelmében tagadtatik meg napjainkban a holokauszt! Erről van szó, semmi másról.
Másoknak:
A holokauszttagadás messze nem egyenlő a kétkedéssel, a kutatással, a tények - a valós tények - feltárásával! Ezeket senki ne mossa össze.
Amikor már azt hittük, hogy a Gréczy Zsolt-féle vídiázást  - "Amikor néhány napja azt írtam, az országnak és a baloldalnak Gyurcsány Ferencre van szüksége, ez ma hatványozottan igaz. Egy vidia keménységű pártelnökre"í - egyszerűen képtelenség überelni, egy…..
kutty 2009.03.30 12:02:52
@élő szövet a belső mészvázon:
Kedves Élőszövet!
Chile történetében - ha jól tudom - a mai napig is a Pinochet féle katonai puccs volt az egyetlen. (Nem véletlen, hogy ehhez előbb le kellett mondatni Foch marsalt, a szárazföldi erők főparancsnokát júliusban.)
Amúgy Orbánt nem hasonlítottam Pinochethez, ha hozzá kell történelmi analógiát keresnem, inkább jut eszembe a mi Gömbösünk, mint Pinochet. (Eszembe sem jutott, hogy Orbán stadionokba záratná és százszámra gyilkoltatná politikai ellenfeleit!)
kutty 2009.03.30 12:12:48
@dino vercotti:
Kedves Dino!

"Szükségessé vált a szabályozott piac megteremtése (...) a verseny erősítése a szolgáltatók között, a piacralépést korlátozó szabályok kiküszöbölése (...).
... fontos elválasztani egymástól az egészségbiztosítás hatósági, forrásallokációs és szolgáltatás-vásárlói funkcióit."

Tudja ki írta ezt, hol és mikor?
Nos az idézett részletek a Fidesz 2001-es (három évnyi kormányzati tapasztalat után írt!) "A jövő elkezdődött" című programjából való!
És mikor a Gyurcsány-kormány meg akarta valósítani szinte pontosan ugyanezt, akkor...
Ugye tudja, kik, miért és hogyan reagáltak?
kutty 2009.03.30 12:17:14
@élő szövet a belső mészvázon:
Kedves Élő szövet!
Ez butaság! (Bocs!)
Miért adna kisebb mozgásteret egy területileg, lélekszámában és gazdaságilag is sokkal nagyobb egység, mint az ezer apró? Éppen fordítva!
A poroszos oktatási modell válságát éljük éppen, (ugye nem tegnap végeztek azok a félanalfabéták?) többek között ezért is kell a modellen változtatni.
A színvonal egy más kérdés, annak rettenetes silányságával egyetértünk!
A történelemkönyvek 2009 március 19-ről majd úgy fognak megemlékezni, mint a napról, amikor megindult a végső ütközet Gyurcsány Ferencért. Előbb az eddig ismeretlen Böcskei Balázs jelentkezett, este pedig már egy igazi nagyágyú, Bauer Tamás közgazdász és egykori politikus…..
A hiénákról legtöbbünknek valami kellemetlen, homályos benyomása van. Talán mert lejtős hátával, csámpás járásával olyan kis szerencsétlennek tűnik. A hiéna azonban afrika egyik legjelentősebb és legokosabb ragadozó állata. A testsúlya elérheti az 50-90 kg-ot is,…..
Bár megígértem, hogy több antidohányos reklámot nem teszek ki egy ideig, de közben a hátam mögött össze vont fonva az ujjam, így lelkiismeret-furdalás nélkül adom most közre ezt az indiai közhasznú printet. Nem azért, mert annyira szeretem a dohányosokat csesztetni, hanem mert…..
Nem tudni, hogy a kereskedelmi TV csatornák műsorszínvonala hozta-e az áttörést, vagy egyéb behatások is felelősök a szürkeállomány ipari méretű leépüléséért, mindenesetre a jelszóválasztási fantáziátlanság az emberek többségénél katasztrofális. Az Errata Security…..