Regisztráció Blogot indítok
Adatok
párka

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1792-ben III. Gusztáv svéd királyt a stockholmi Operaházban, egy maszkabál ideje alatt a sorshúzással kijelölt merénylő, Anckarström kapitány orvul hátba lőtte.  Gustavo furcsa király volt: imádott utazni, háborúzni, hódítani. Gyűjtötte a műtárgyakat, a korabeli celeb-barátokat, az élményeket...
A versenyprogramban mutatták be a POSZT-on a Bolha a fülbe című vígjátékot Vidnyánszky Attila rendezésében. Ha ez a produkció valóban az elmúlt év tizenkét legjobb magyar nyelvű előadásának egyike, akkor nem szeretnénk többé színházba járni Magyarországon. Megvolt…..
Vannak dolgok, amiket csak fogyasztásra kész állapotban látunk, és sok esetben jobb is így. A mindenki által kedvelt hekk például a való életben olyan visszataszító, hogy nem ajánlom senkinek sem a megtekintését, mert oda a jóízűen elfogyasztott, nyári balatoni ebéd (bátraknak…..
párka 2012.12.31 07:50:25
@Bebes: Szó nincs arról, hogy itt egy szónak lenne szaknyelvi és köznyelvi jelentése. Az eredő nem eredet, még ha a köznyelv (és a média) sokszor használja is ebben a jelentésben. Ez sima tévedés, amire itt figyelmeztetett egy hozzászóló, a blogger pedig javított. Ez így teljesen korrekt.
Vízilabdában van a legtöbb magyar aranyérmes, Biros, Kásás, Kiss és Szécsi a negyedikre hajt. A 160 újkori magyar olimpiai aranyérmet 285 sportolónk nyerte. Ebből 69 vízilabdázó 9 aranyat szorgoskodott össze. A 69 közül négynek megvan az esélye arra, hogy sportága…..
  Az év első ebédje: az ünnepi gasztronómiai tobzódás után az újévet egy kis böjtöléssel kezdtem. Nem terveztem el előre, de másodikán arra ébredtem, hogy nem bírok táplálékra nézni, és a konyhába is csak rendrakás céljából szeretnék bemenni: leolvasztottam hát a hűtőt, kimostam a…..
 FIGYELEM! A film egy héttel korábban, azaz már április 21-től lesz az Uránia Nemzeti Filmszínház műsorán! ..
Karácsonyi fekete. Ezt a fotót a mai napra tettem félre. Néhány napja készült, amikor még volt remény, hogy fehér lesz a karácsony. Nem lett. Elolvadt a sok hó, mára virradóra pedig rengeteg eső esett. És akkor most legalább mi gondoljunk azokra a debreceniekre, akik elárasztva…..
Varánusz Parizerkommandó 2010.08.01 08:00:00
A Jobbik nem bír kikeveredni a militarizmusból. Ráharaptak, mint fogatlan apóka a szalonnabőrre, és bár se megrágni, se lenyelni nem tudják, erőltetik vég nélkül. Mintha az alapból elfogadható ötletet is kizárólag túlkompenzáló, cerkahegyező kadétokkal lehetne…..
Bár naivnak tűnik a levélíró kérdése, sokan nincsenek tisztába az ügyvédi letét mibenlétével, amin nem segítenek a sikkasztó ügyvédekről szóló híradások sem. A válaszadás lehetőségét – mint általában – a Zugügyvéd a kommentező kollégákra…..
Alig négy napja írtam itt az LMP népszerűségéről, azzal a kérdéssel: miért szavaznak százezrek olyan pártra, ami lehet szimpatikus, de nem tudunk róla semmit? Azóta fordult pár nagyot a világ. Az LMP 2010. április 11-e óta parlamenti párt. Miért?Az LMP önmagát elsősorban zöld…..
Az SZDSZ várható parlamenti búcsúja kapcsán korábban már írtam a liberális tábor lehetséges jövőjéről. A kérdés azonban ennél tágabban is megfogalmazható: vajon hogyan hat az SZDSZ kiesése a teljes magyar politikára? Ne feledjük, a liberális párt húsz évig –…..
Egy osztálynyi gyereket éjszakáztatott a MÁV Mezőtúron. Ha van hely, ahol az "elképesztő" jelző igazán el lett koptatva, akkor az a Homár, de mit tegyünk. A folyamatosan korszerűsödő, utasbarát vasúttársaság egyszerűen ott hagyott egy vonatrakomány embert - köztük a…..
Nagy Feró és a Beatrice: Nem kell! A tegnapi választáson bebizonyosodott, hogy az LMP csillaga erősen felívelőben van. Miként az is, hogy a parlamenti pártok egy részének meg leáldozóban, fontos lépéseket tettek megérdemelt helyük, a történelem roncstemetője felé. És ez…..
párka 2009.06.10 13:26:57
@werjio: Teljesen tipikus eszmecsere alakul ki: "kirekesztők vagytok" - "nem vagyunk kirekesztők" - "határolódjatok el!" - nincs mitől elhatárolódnunk" - "Nem határolódtatok el, tehát kirekesztők vagytok"
Szerintem olvasni, megismerni, megérteni, ennyi:-)
párka 2009.06.10 14:35:23
@Accept-HA: A cigányprobléma sokkal bonyolultabb annál, semmint egy-egy sarkos elemére le lehetne szűkíteni a megoldást. Van kifejezetten kriminális oldala. Ne felejtsük el, hogy ez nem csupán a magyar lakosság irányában nyilvánul meg, hanem a cigányok nagy részét csapdában tartja egyrészt a mintával, másrészt az uzsorával, harmadrészt mentális terrorral. Egy másik a munkanélküliség. Az átkosban a képzetlen munkaerőt az építőipar foglalkoztatta, fizették az ingázás költségeit, voltak munkásszállások, vagyis a dolgozni akaró cigányember el tudta tartani a családját. Ma ez nincs így. Harmadrészt szociális háló problémája. Sikerült olyan rendszert kialakítani, ami nem ösztönöz a munkára. Ez természetesen a magyarok között is működik, és jó néhány olyan példát lehetne mondani, amely azt igazolja, hogy a magyarok körében is terjed ez az ún. "cigány" mentalitás: pl. rokkantnyugdíjazások, adóelkerülés, be nem jelentett dolgozók, stb. Amíg ebben nincs változás, addig bizony nehéz összekötni a munkát a szocpollal. Negyedrészt az oktatás kérdése. Az erőltetett integráció csak a feszültség növelésével jár. A szegregált - de mondhatnánk pozitív diszkriminációt is - neveléshez ki kellene húzni a fejünket a homokból, és igenis meghatározni és nyilvántartani azt a szocio-kulturális alapon is létező sajátos társadalmi csoportot, amit mi cigánynak nevezünk. Célcsoport meghatározása nélkül ugyanis nem lehet módszertant kidolgozni. Nem is tudom hanyadrészt meg meg kellene nézni a cigányságot belülről: hol van az a cigány értelmiség, amely kellő empátiával tudná az integrálódás igényét felébreszteni? Hol van az a cigány értelmiség, amely letenne egy általuk támogatott programot az integráció elősegítésére? Hol van az a cigány értelmiség, amely meghatározná a cigányság identitását, amihez viszonyulni lehetne? Ezt a munkát el kell végezni. Viszont mindez sokkal nehezebb, mint egyszerű lózungokkal rájátszani a választópolgárok negatív érzelmeire
párka 2009.06.10 15:16:11
@Accept-HA: Nem, nem megoldások, csupán azt akartam érzékeltetni, hogy oka van annak, hogy lassan készül a program:-)
Ma Debrecenben döbbentem le, hogy a Piac utcát gyakorlatilag az LMP uralja. Tegnap Pécsett, múlt héten Kaposvárott volt részem egy halál profin összerakott választási rendezvényben. Ugyancsak ma, Pinczés Bálinték úgy beszéltek szép számú közönség előtt Szegeden, hogy ott…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
A Lehet Más a Politika + Humanista Párt összefogás tegnap és tegnap és ma leadott összesen az Országos Választási Irodánál 27500 ajánlószelvényt. Körülbelül negyven kiló volt.Más pártok cédulagyűjtésben járatos emberei egyöntetűen azt mondták, nekünk nem fog sikerülni,…..
párka 2009.05.11 14:54:33
@Nyár: Ez a Seres Mária-féle szervezkedés volt az, amelyiknek azonos volt a telefonszáma a Tomcat-féle Zöld Pártéval. Itt egy cikk: hungary.indymedia.org/node/10984
meg egy másik:
hvg.hu/itthon/20090122_seres_maria_zold_part_tomcat.aspx

Én ugyan nem látok tisztán, csak zavar ez a kavar:-)
párka 2009.05.12 14:55:34
@Little scallywag: Sajnos, ezt nem tudom, de valaki, aki olvasta az OVB jelentését erről, hátha megadja a választ. Viszont az jól érzékelhető, hogy elég ügyesek voltunk, mert nagyon keveset szűrtek ki. Már, ha jól számolok, és a 24.000-t ellenőrizték. Akkor 2,5-3 %, ami a szokásos alsó határa.
párka 2009.05.14 20:52:07
@JozsiWalker: Általánosságban nem tudom, de Debrecenben pl. a pártok megegyeztek a plakátolási szabályokban, amelyek nálunk elég szigorúak. Gyakorlatilag alig lehet valahova plakátolni. Matricát meg sehova se lehet ragasztani, szóval nagyon kreatívnak kell lennünk:-) Mi a kitelepülést választottuk, és osztogatni fogjuk a szórólapokat, újságot, és beszélgetünk, beszélgetünk.
Az a helyzet, hogy megvannak. Egészen pontos és biztos számot még nem tudunk mondani, valahol 23 ezer környékén jár a leellenőrzött, csomagolt és a széfbe átküldött cédulák száma, de izgulni már nem kell, ezt egészen pontosan és biztosan meg tudjuk mondani. :-)Ami még van, azt…..
Május elsején a Lehet Más a Politika (LMP) vendége volt Budapesten Daniel Cohn-Bendit, egykori 1968-as diákvezér, ma az európai zöldek (EGP) frakcióvezetője. Cohn-Benditet a gazdasági válságról, és az európai zöldek EP-választási programjáról, a zöld New Dealről kérdeztük.…..
párka 2009.05.07 15:06:01
@Darvon: Bizony nem hülyeség, sőt valószínűleg ez a kilábalás útja. Az LMP, ha komolyan gondolja a programját, egy 20%-kal jó kontrollja lenne a következő parlamentnek.
A ma délelőtti számítás szerint csak 19.530 cédulánk van, tehát a mára kitűzött húszezret nem sikerült még elérni. A gyűjtés sebessége, ha nem is végzetesen, de lelassult.  Úgyhogy húzzunk  bele!Továbbra is szerda reggel tervezzük a cédulák leadását, akkorra már…..
  Drága érdeklődők! Egy kis használati utasítás a számlálóhoz: Csak azokat a cédulákat tüntetjük fel, amikről biztosan tudjuk, hogy valamelyik központunk fehérneműs szekrényében van. Nagy, megyei és kerületi vezetőkkel történő összesítést szerda este tartunk,…..
Ha hiányzik, 20 kopogatócéduláért (szmájli...) átveheted az Andrássy út 77-ben, az irodánkban. ..