Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joaquin

0 bejegyzést írt és 1198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jó öreg kutatások szerint bizonyított tény, hogy egymás közti kommunikációnk jelentős része nem verbális, azaz számokra vetítve a kommunikáció 55 százaléka gesztusokon, 38 százaléka hangokon és csak 7 százaléka szavakon keresztül zajlik. Mindez egyértelműen bizonyítja a testbeszéd fontosságát,…..
Joaquin 2019.07.30 23:20:32
@Mankel: csak hogy lass ilyet is: mint IT szakember, ertekelem a munkadat! Ha embereket akarnek felveteliztetni, azt a szakmat tanultam volna. En azert vagyok ott, hogy szoftvert fejlesszek, ha csak a jelentkezok felevel beszelnem kellene nem tudom mikor dolgoznek. Igen, ez a rendszer nem tokeletes, de mutasson valaki jobbat.

Teljesen egyet ertek (es tapasztalatom szerint nagyon nem vagyok egyedul a velemenyemmel): egy kozepes tudasu, emberileg megfelelo es jo hozzaallasu ember sokkal tobbet er, mint egy jo tudasu aki keptelen beilleszkedni a csapatba. Az igazsag az, hogy sokkal konnyebben faragok normalis emberbol jo szakembert mint rossz szemelyisegubol normalis embert.
Van annál jellemzőbb erre a nyomorult NER-világra, mint az, hogy amikor egy magyar, oppardon Magyar, még inkább MAGYAR sikert a nemzeti szócső, a hírügynökségnek csúfolt MTI, amit már tényleg csak nagyon kivételes esetben és alapos forrásvizsgálat után lehet picit is komolyan venni, konkrétan…..
Joaquin 2018.10.22 18:43:33
@Mr. Neutron: Egyet értek. Ezek a CEU-ellenes emberek ráadásul olyan tényekkel találkozhatnának, amik esetleg nem illenek bele világképükbe, ami bizonyítottan növeli a vérnyomást, pedig ebben az országban már így is elég sok embernek van magas vérnyomása. Az MTI csak óvja a magyar emberek egészségét, a lipsi index-szel szemben, amely országunk vesztét akarja, így ez nem érdekli.
Ma a vízcsapból is az folyik, hogy egyre növekvő számú informatikus hiányzik Magyarországon. Nem csak informatikusok, hanem jószerivel minden szakmában hiányoznak a jól képzett szakemberek.   A valóban jól képzett informatikusok hiányára utaló nagy port felvert ide illő hír, hogy évek óta nem…..
Joaquin 2018.10.03 15:43:53
@munkanélküli informatikus: nem volt netre kotve, adathordozokon, pl CD vagy usb jutott be.
Joaquin 2018.10.03 15:48:17
@munkanélküli informatikus: ez egyebkent szep elv de az irani atomprogram ezen a ponton meg biztosan nem tartott ott, h ne kelljen sortware update-eket felrakni, igy a teljes szeparalas a kulvilagtol nem megoldhato.
Joaquin 2018.10.03 15:56:52
@Berelhetoreklamfelulet: nem itelkeznek ilyen gyorsan, lehet h a bejuttatas kalandosabb modon tortent mint mi azt elkepzeljuk. Nem hiszem h belsos ember nelkul egyaltalan a virust meg lehetne irni: ok bejut egy 0day hibaval, es onnantol mit csinal?
Archiregnum Tüntihelyzet és a NER 2018.06.27 13:41:14
Változtak a tüntetéseket szabályozó jogszabályok. A TASZ már retteg. Én már nem izgulok. Illiberális demokráciában a hatalom minden forrása Orbán Viktor, ha egyszer a zemberek megszavazták. A NER pedig 100% hatalomtechnika. Akkor pedig mi értelme a törvénymódosítások szövegén kukacoskodni?..
Joaquin 2018.06.28 00:10:45
Joaquin 2018.06.28 00:15:16
@Tata86: Jogos, ennek szerintem az lehet az oka hogy Gyurcsany 2006 oktoberi szereplese a baloldal azota is tarto haldoklasanak egyik leglathatobb oka, ezt pedig hulye lenne a fidesz (foleg amig ilyen jol allnak) megismetelni.

Raadasul amig videkre tamaszkodnak (nem mintha a fovarosban nem leteznenek de az alapjan nem lenne 2/3, de meg az egyszeru tobbseg is csak az ellenzek szetforgacsolodasaval van meg), addig eleg ha minden tuntetesrol a megszokott minosegben tudosit a kozmedia.
Manapság sokan gondolkodnak azon, hogy mi által lehet behatárolni azt a fogalmat, hogy kit is nevezzünk értelmiséginek, és sokan arra a következtetésre jutnak, hogy ez annak a függvénye, hogy az ember diplomát szerzett-e, és tartozik-e ehhez egy felső fokú nyelvvizsga. Azokra is rászokták aggatni…..
Joaquin 2017.08.15 20:23:31
@hatarbab: +1
Pedig semmi rosszat nem tettek. Tuti, neked is van olyan szomszédod, akiről alig tudsz valamit, nem is nagyon beszéltek, de mégis, valahogy néha picit talán, titkon zavar a stílusa. Vagy csak nem tudunk velük mit kezdeni. Mert picit furák. Tudod, pl. az, aki a falhoz simulva cammog le reggelente és…..
  A nagy rossz érzés Sokan úgy érzik, hogy kizökkent a világ. És itt most elsősorban nem a konkrét eseményekre, a Brexitre vagy Trump megválasztására gondolok, hanem a növekvő általános rossz érzésre. A világ egyre bizonytalanabb helynek tűnik, növekvő erőszakkal, fokozódó instabilitással. A jövő…..
Joaquin 2017.02.14 19:28:02
Bár részben egyet értek veled, de más irányból közelíteném meg. A fehér középosztály történelmileg komoly előjogokkal rendelkezett és rendelkezik a mai napig, ezeket kezdig sorra elveszteni, aminek - roppant meglepő módon - nem örülnek. Ennél azért persze bonyolultabb:

A középosztálybeli fehérek többségében azt látták, hogy szüleik munkával jól megélnek. Ez a jólét azonban a többi ország lakóinak és más nemzetiségüek kizsákmányolásán alapult, a tőlük megszerzett (az "elvett" nem lenne jó kifejezés) javak biztosítottak egy életszínvonalat. A globalizáció azonban az országok közötti különbségek csökkenéséhez vezet, amivel az említett fehér középosztály hatalmas konkurenciát kapott. A szüleitől nem azt látta, hogy ezzel meg kellene kűzdeni, nem gondolták, hogy nekik viszont már igen. Keleten ezzel szemben az ellentéte van: már a szüleiknek is sokat kellett kűzdeni kevésért, ezért náluk magasabban van az elvárás az egyének felé (lásd a viccet: Karrieropciók ázsiaiaknak: 1.) mérnök, 2.) orvos, 3.) ügyvéd, 4.) család szégyene). Ebben a felállásban a javak sorra a korábban kirekesztettek felé tolódnak, ez ellen kelnek ki az emberek.

Ha megnézzük, a Brexit és Trump megválasztása (de a szélsőségek megerősödése) is beleillik ebbe a képbe: nem akarják a bevándorlókat, mert a helyiek elveszítik egyik utolsó előjogukat: azt, hogy szerencsés országba születtek. Ehhez kínál a média egy kényelmes narratívát azzal, hogy sokkal több bűnügyet mutat be, mint tette azt akár 10 évvel ezelőtt. Mivel a szegény emberek jellemzően több bűnesetet követnek el, és a bevándorlók jellemzően szegényebbek a javakat már régen felhalmozott helyieknél, ezért valóban több bűnesetet is követnek el. Ez adja a kényelmes narratívát, hogy a bevándorlókat azért nem szabad beengedni, mert rosszabbak a helyieknél, mivel a valóság - hogy a szabad versenyben a helyieknek kevesebb jutna, mert egyszerűen nem érdemlik meg - egyáltalán nem hangzik olyan jól.

Az alternatív valóságok térhódítása csak egy tünet, az emberek azért hiszik el a nyilvánvalóan ostoba híreket is, mert kényelmes világképet ad nekik. Az agynak nem feladata az igazság kiderítése, csak is kizárólag a gének továbbörökítése, ehhez pedig a hazugságok és az előjogok kiváló eszközök (lásd még: szőke herceg fehér lovon - a herceget nem kell magyarázni, de a fehér ló is társadalmi státuszra utal. Nem számít, hogy megérdemli-e az előjogait, a fontos, hogy van neki, mert az jól biztosítja a gének továbbörökítését).

Ettől függetlenül rengeteg kérdés van:
1.) szükség van-e előjogokra, vagy a világ tovább haladhat egy sokkal inkább meritokratikus társadalom felé?
2.) ha szükség van előjogokra (mert pl mindig lesz, aki ki tudja kényszeríteni, hogy neki legyen, és akkor miért ne tenné?), akkor milyen csoport lesz a következő kivételezett?
Nemcsak Brüsszelből, hanem úgy tűnik Strasbourgból is nagyon figyelik az Orbán-kormány ténykedését: legalábbis erre (is) enged következtetni a tény, hogy az Európai Emberi Jogi Bíróság rekordgyorsasággal tárgyalhatja a Kétfarkú Kutya Párt  panaszát. A Bozótharcnak nyilatkozott egy az ügyre rálátó,…..
Joaquin 2017.01.31 22:02:26
@nick papagiorgo: Es ha sima kamera appal fenykepezem le es azt osztom meg, akkor annak a keszitoit birsagoljak meg?

Ertem amugy a logikad, es azt is, hogy ez jogi szempontbol miert lehet aggalyos, de legyunk oszintek, jozan esszel vegiggondolva ez nonsense, nyilvanvaloan senki nem fog ervenytelen szavazatokert fizetni, es ha meg is, akkor megoldjak vmi kevesbe feltuno csatornan keresztul. A feltetelezes, hogy erre lehetne hasznalni ezt az appot, egeszen abszurd.
Minden bizonnyal sok ember fejében megfordult már, hogy mi lenne ha… A kedvenc rendezője, a kedvenc könyvét filmesítené meg, a kedvenc színésze, a kedvenc játék-adaptációjában szerepelne, stb, stb. Sajnos beleszólásunk nincsen az ilyen dolgokba, nem mondhatjuk meg a székünkből…..
Az utóbbi években a focimeccsek alatt egyre több valós idejű statisztika jelenik meg a közvetítésekben. Melyik játékos mennyit futott, mekkora sebességgel lőttek egy szabadrúgást, hányszor passzolt rosszul egy játékos, vagy éppen milyen távon és milyen gyorsan futott…..
Joaquin 2014.05.25 21:39:13
@inhibited: Hát, képfeldolgozó algoritmusokkal :S Tudom, nem mond sokat, de ez az igazság.

(Azért veszik ketté, mert megtalálni a játékost a képen a szgép számára nagyon nehéz, de onnan követni már viszonylag egyszerű: messze nem repülhet, ott van az előző pozíciója mellett valahol.)
A horvát business.hr gazdasági portál átvette a Glassdor összállítását a legfurcsább állásinterjú kérdésekről. Tízezren küldték el a nekik feltett különös kérdéseket és ezekből állították össze a toplistát. Annak ellenére, hogy a kérdések nagy része bármennyire is…..
Több ízben is szó esett már arról, mi vonzza a nőket a férfiakban (I., II., III., IV., V., VI., VII.). A kérdés természetesen összetett, s előfordul, hogy sokféle szempontot kell mérlegelni, azonban úgy tűnik, bizonyos prioritások szinte minden esetben megfigyelhetők. Olyanok,…..
Ha már a háeres ilyen-olyan előszűréseket végez: egy huszonéves kiscsaj pontosan hogyan is állapítja meg valaki szakmai rátermettségét ? A marhanagy élettapasztalatával ? Esetleg a világ összes szakmájának a szakmai tapasztalatával ? Mondjon bárki bármit, háereséknél ha a…..
Joaquin 2013.12.05 20:25:20
@efi: Informatikában itt is pont leszarják hogy nézel ki.

Amúgy meg 1 interjú erejéig meg lehet fésülködni meg ki lehet öltözni, aztán ha bizonyítottál úgy nézel ki ahogy akarsz. Nem ideális, de ez van.

A szakmai vezető is dönt szimpátia alapon, legtöbbször azért, mert nincs más szempont. 5 megfelel van 1 hely, mit csinálsz? Jelentkezz sok helyre előbb-utóbb felvesznek, ha alkalmas vagy.

Egyébként ez a ki szimpatikus taktika néha működik, mert nagyon jó fej társaságot szednek össze, ahova élmény bejárni dolgozni és ez az elvégzett munkán is meglátszik. Pl. nálunk. Ha ide felvennének egy kicsivel jobb képességű de nehezebben elviselhető embert az elronthatná 100+ ember munkamorálját. Megéri?
A TV a hálószobában, ma már mindennapos. Jó néha kikapcsolni, nézni valamit csak úgy. De ez a komfort bizony sok hátránnyal is jár. El tudnád képzelni, hogy ne legyen tv a hálóban? Kiemelném néhány előnyét, hátha valaki úgy dönt, száműzi a TV-t. Én, ha egyedül vagyok, be…..
Amerika elhallgatott történelme címmel mutatja be itthon a Spektrum Oliver Stone tavalyi dokumentumfilmjét, amiben a háromszoros Oscar-díjas rendező egy lázadó punkzenész magabiztosságával megy neki a demokrata párti Truman és Clinton mellett a neokonzervatív Bush-családnak. De…..
Joaquin 2013.11.30 13:22:32
@sanyix: @citzen: Szánalmas kifogás a tájékozatlanságra. A történelemkönyvek több narratívát is tartalmaznak, egyáltalán nem olyan egyoldalúak, mint pl. a dokumentumfilmek szoktak lenni. Meglepődnétek szerintem.

A köztudatban lévő történelmet valóban a győztesek írják, de a történelem mint tudomány viszonylag elfogulatlan, találnak benne muníciót a másképp gondolkodók is; persze úgy, hogy a nekik tetsző tényeket kiemelik, a többit pedig elfelejtik, majd csinálnak egy ilyen dokut...
- SPOILERMENTES - 50 évvel ezelőtt a hangyok - egy rovarszerű faj - majdnem kiirtották az emberiséget. Akkor egy zseniális tábornok önfeláldozása gátolta meg az inváziót (kb. úgy, mint Randy Quaid A Függetlenség Napjában). Újabb rohamtól rettegve keressük örökösét,…..
„Annyira vicces, ahogy a hiszteroliberális értelmiség rasszizmust kiált a székelyföldi autonómia kapcsán.” (Schiffer András) „Ha rögeszméjüket megérintik, dührohamot kapnak” – írta Hamvas Béla az ateisták viszonyáról az istenhithez. Ma leírhatná ezt sok minden…..
Joaquin 2013.10.29 01:05:37
@Holger Hartland:
"Gyanítom, a románok közt élő erdélyi magyarok között több a liberális és a baloldali [...], mert nekik ez ad inkább lehetőséget a boldogulásra. Aki egy 10-20%-os kisebbséghez tartozik, az nem nagyon emberkedhet a többséggel.[...]"

Nem. A kisebbségek jellemzően mindenhol összetartóbbak mint a többség. A lényeg a kulturális hatás: mindkét fél hatással van a másikra, a többség hatása azonban erősebb. Liberális környezet az asszimilációnak kedvez a határok elmosásával (legfeljebb ez ellen hatnak más erők, pl. szociális problémák öröklődő jellege). Egész közösségek ettől nem olvadnak be, de mindig elszivárog egy-két ember, amíg a túloldalon (a többségből a kisebbség fele) ritka. Az ellenségeskedés elhatárol: ha demarkációs vonalat húznak nehezebb megtéríteni a kisebbséget.
Egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson. (Ezt a hírt 20-án a HVG.HU megcáfolta ITT , Távozik Gavra Gábor, a HVG.HU főszerkesztője - KÖZLEMÉNY) Egy videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány…..
Joaquin 2013.10.18 20:10:55
@susu64: nem lehetetlen, minden bizonnyal nem ingyen adtak at a felvetelt, szoval igy ket tehenet is fejhettek egyszerre. valaki tudja, hogy a szavazat eladasa milyen buntetest vonhat maga utan?
Joaquin 2013.10.18 20:31:51
@Konzervatív0: habar egyertelmuen nem jelentenem ki, szerintem is hiteles a felvetel. nezd meg pl a piros polos embert. nem hiszem, hogy elokapartak hirtelen egy ilyen jo szineszt, de persze barmi lehetseges. a birosag azonban mas tema, mert ott eleg, ha nincs eleg bizonyitek es ejtik az ugyet, ettol meg bcs tortenhetett.
Joaquin 2013.10.18 20:43:00
@rockjano: csak megjegyzem, az ugyeszseg meg az amnesty international szerint sem all fidesz befolyas alatt. ettol meg persze lehet, hogy siman megvesztegetheto egy-egy biro, de a fidesz ugyeszsege egyelmuen helytelen kifejezes.