Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skatulya bácsi megmondta

0 bejegyzést írt és 201 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többgenerációs színészcsalád volt az övék - apai dédnagyanyja, Szelényi Emília, édesapja, Ernő, és nagynénje, Neményi Lili is mind a szakma jeles, ismert képviselői voltak. Sorsszerűnek tűnt, hogy ő is a nyomdokaikba lépjen - színpadi alakításokkal kezdődött, szinkronstúdiókban és a tévében…..
Skatulya bácsi megmondta 2020.12.25 19:34:07
Szereplők: Páger Antal (Bódog), Bulla Elma (Bódogné), Béres Ilona (Vanda), Ernyei Béla (Dönci), Halász Judit (Saci), Nagy Gábor (Imrus), Tahi Tóth László (Emberfi). ..
Skatulya bácsi megmondta 2020.05.06 13:34:30
A szexuális élet szempontjából 2017 tragikusan rossz év volt. Mármint a nagy összképet nézve, hiszen számos országban egyszerűen nem szexelnek eleget az emberek...
Aki repülő autókról és robotokról szóló posztot vár, az ne is olvasson tovább, mert nem erről lesz szó (noha a robotok szinte biztosan köztünk lesznek, az önvezető autók is, de ezt most hagyjuk). Sokkal földhözragadtabb, és talán baljóslatúbb előrejelzés következik...
Képzeljük el, hogy egyszer csak fölébredünk, teljesen ébernek érezzük magunkat, ám képtelenek vagyunk megmozdulni, tagjaink nem engedelmeskednek akaratunknak, csak a szemünket tudjuk ide-oda forgatni. Érezzük, hogy valaki ismeretlen van a közelünkben, és furcsa nyomás nehezedik a mellkasunkra...…..
38 évesen elhunyt Selmeczi Borbála, aki éveken át vezette Duna TV Dunáról fúj a szél című műsorát. Selmeczi György lánya a Kolozsvári Magyar Opera munkatársaként tanított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2009-ben a Hárman Erdélyben című dokumentumfilmet szerkesztette, a Zenei Műhely című…..
Skatulya bácsi megmondta 2017.05.23 17:30:02
@Punxsutawney Mormota:
A tragikus hirtelenséget akkor írják, ha valaki öngyilkos lesz.
Pár nap és itt a karácsony, a héten már mindenki megindul beszerezni az ajándékokat. Sokak nem szívesen mennek ilyenkor bevásárlóközpontokba, ugyanis elborzadnak a konzumidiotizmus szellemében mindenkin áttaposó tömegeken, de a jóízlésű emberre ebben az időszakban más veszély is leselkedik: azok a…..
Skatulya bácsi megmondta 2016.12.25 12:37:39
@Látens Inszinuáció:
Aztán ki a szart érdekel a te lófasz véleményed te majom?
Meg fogom nézni harmincadszorra is, akárhogy is köcsögülsz.
Ahogy közeledik a European Championship of Darts 2016-os döntője egyre többet foglalkozunk a témával. A mai posztunkban egy kicsit vicces és egy nagyon is komoly részét idézzük fel, és az időutazásunk célpontja 2011. Az öt évvel ezelőtti döntőben Phil Taylor 11-8-ra nyert Adrian Lewis ellen. Nézzük…..
Skatulya bácsi megmondta 2016.10.28 17:59:16
Hogyan legyünk britek? Nevelés osztályfőnöki órán: sorbanállás.Photo: Andy Matthews, Flickr Creative Commons Az Egyesült Királyságban nyilvánvaló, hogy bevándorlókból nem válik angol, skót vagy ír nemzetiségű. Az ide vándorló népek új identitása "brit": nem angol, de "közénk" tartozik. Melyek azok…..
Napi érdekes, immár a 159. Ünnepelhetünk, pedig nem kerek szám, azonban tegnap elértük a blogon 1000. követőt, a Facebookon pedig D.David szorgos munkájának eredményeként e hónapban átléptük a 16 ezrediket! Az oldalletöltéseink pedig lassan elérik a 16 milliót! Köszönjük a kitartó érdeklődéseteket,…..
Pontosan ma 50 éve két olyan emblematikus album látott napvilágot, amelyek örökre meghatározták a poptörténelem menetét. Mint amikor a történészek a francia forradalom vagy a könyvnyomtatás kezdetéről diskurálnak, úgy beszélnek az úgynevezett a könnyűműfaj szakértői 1966. május 16-ról, amikor Bob…..
1906. A Minecraft játékszoftver hivatalos bejelentésére készülnek a Mojang fejlesztőstúdió vezetői... helyett a szentpétervári III. Sándor lovasszobrának dummyja, azaz eredeti méretű próbaverziója  ..
Ezekben a napokban emlékezik meg Nagy-Britannia (és az egész világ) William Shakespeare halálának 400. évfordulójáról. Minden idők egyik legnagyobb hatású szerzője 1616. április 23-án hunyt el, 52 éves korában, ami abban az időben már meglehetősen idős kornak számított.…..
Skatulya bácsi megmondta 2016.04.25 21:04:46
@fullerg:

Nekem is rögtön szemet szúrt, de szerintem másoknak is.
Skatulya bácsi megmondta 2016.04.25 21:05:36
Érdekes kérdés, hogy miért kell filmes lista a börtönös alkotásokról? Nos, azon túl, hogy sokan szeretjük az ilyen típusú filmeket, kétségtelenül színvonalas, érdekes és szórakoztató művek tartoznak ebbe a kategóriába. Persze a különböző filmes listák összeállításakor két kérdés mindig felvetődik az…..
Focker Blog Retrospektív: Skins 2016.01.27 15:00:00
(Figyelem: spoileres!) Nagy sorozatbarát vagyok. Persze nem nézek egyszerre 5-6 sorozatot (tehát túlzásba nem viszem), de megvannak azon kedvenceim amiket a világért sem hagynék ki. Jelenleg az etalon a Banshee. Két hét alatt daráltam le az első két évadot és amikor azt hittem hogy ennél jobb már…..
Skatulya bácsi megmondta 2016.01.28 19:19:49
@-Britpopper-:
Már hogy a fszba ne!
A zuhany alól jött ki, valami szolid brazil fazonnal. (Nem, nem egy dél-amerikai ipsére gondolok.)
Minden diák álma ez az élethelyzet! :)
A filmtörténet tele van jobbnál jobb háborús filmmel, így nem könnyű feladat a 12 legjobb kiemelése. Mi mégis megpróbálkoztunk vele azzal a kitétellel, hogy értékelésünk és rangsorolásunk kettős: egyrészt az 1 -től 12 -ig terjedő listán kifejezetten a "háborús kategórián" belüli helyezést adtuk meg,…..
Skatulya bácsi megmondta 2016.01.24 13:01:44
Meg kell állítani a magyarság fogyását, és erre nagyszerű megoldás született. Kicsit fű alatt, de elfogadta a Magyar Országgyűlés a szingliadó bevezetésének tervét. Hogy ez ne csak egyszerű pénzbehajtás legyen egy komplex akciótervet is elfogadtak, hogy a népesség fogyása ne csak megálljon, de…..
A Sicratmanként is ismert Paizs Miklós 50 éves. Meg is ünneplik barátai és rajongói pénteken a Dürerben, ahol a neves és sokoldalú művész, aki nem mellesleg szürreálisan humoros interjúalany is, újra belebújuk majdnem minden szerepébe. (Kép: Barakonyi Szabolcs/Index.hu)..
Van, hogy egy délután elég, hogy átértékeld az életed. Nekem sikerült. Elmesélem Neked is. Ez a történet egy nem mindennapi családról szól. Egy anyáról, aki nyolc év leforgása alatt harmadjára is erőn felül harcol a rákkal. Egy nőről, aki roppant szerény körülmények…..
Skatulya bácsi megmondta 2016.01.03 11:01:17
Skatulya bácsi megmondta 2016.01.07 13:20:24
@Csehné Nagy Tünde:
Aljadék dolog, ha így van.
De, gondolom, azért segít neki, ahol tud.
Bár ez sajnos, az anyagi lehetőségeiken nem látszik. :(
13-szoros magyar bajnok, 7-szeres magyar gólkirály, válogatott labdarúgó 21 éven keresztül, a világ valaha volt 6. legjobb góllövője. Aki egy kicsit is képben van a magyar labdarúgás hőskorával kapcsolatban rögtön tudja, hogy a felsoroltak nem illhetnek senki másra, csakis Schlosser Imrére, a…..
Az év első munkanapjai a kutatások szerint a legutáltabbak közé tartoznak. Ez persze érthető is. Megettük a bejglit, kibontottuk az ajándékokat, együtt voltunk azokkal, akik fontosak nekünk, és még egy nagy buli is belefért szilveszterkor. Csoda ha senki sem akar visszamenni dolgozni? Na, de mielőtt…..
Az én új évem rögtön szülinappal indul. Igen, igen, a sajátommal. Az idén ráadásul az ötvenedikkel. Hogy milyen érzés? Mármint félévszázadosnak lenni? Még keresem a legjobb szót rá, és talán, mire ennek az írásnak a végére érek, meg is találom, de most még jobban…..
A napokban került a kezembe a tekintélyes és népszerű amerikai hadtörténeti magazin, a nem túl meglepő című Military History 2016 januári száma, melynek címlapjáról Erwin Rommel tábornagy néz farkasszemet az olvasóval, s ezek a provokatív szavak láthatók: Csalás (csaló) volt-e Rommel? A Sivatag…..
Jön a szilveszter, de azért óév búcsúzásaként kaptunk három remek meccset. Kezdődött két közel azonos tudású játékos, Peter Wright és Dave Chisnall csapott össze, és egy egészen fantasztikus meccsen Wright ment tovább. Aztán Alan "Chuck" Norris nagyon simán ment tovább. És…..
Sokszor gondoltam már, hogy nem foglalkozom tovább ezzel a kérdéssel, hogy melyik kérdésről van szó nem árulom el, mert megvagyok az életemmel ahogy vagyok. Jó  kedvem van, röppenek és így tovább, máskor meg kicsit szomorkás vagyok, mint a földi halandók nagy része.. Persze biztos valamivel jobb…..
Skatulya bácsi megmondta 2015.12.31 01:39:14
@csepke:
És ebben mi a furcsa?
Milyen érdekes, senki sem tökéletes…
Nagy felfedezés!
Skatulya bácsi megmondta 2015.12.31 01:43:40
@Alibanya1:

Most miért?
Ne mond már senkinek, hogy a szerénység nem egy végtelenül rokonszenves tulajdonság!
Skatulya bácsi megmondta 2015.12.31 11:31:04
@Alibanya1:

Na igen.
Mihez képest, ugye.

Te olyan hejdenagyon intelligensnek tartod magad.
De kihez képest?

Skatulya bácsi megmondja:
Inkább a jók között legyél szar, mint a szarok között jó!