Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jahno

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen fényképezőgépet vegyek? Ha fényképezőgépet szeretnél vásárolni, de nem tudod, hogy milyet vegyél segítek neked...
Jahno 2020.07.06 09:44:55
@Ph0en1x: " Ráadásul esküvőzni jó AF kell, az meg pont nem az, amiről a Pana meg az Oly m4/3 gépei híresek..." Hát pont de.
A Lightroom lelke a katalógusa. Ebben tárol minden információt, amit a fotóhoz hozzáadunk (pl. copyright információk, metaadatok), valamint minden módosítást, amit a fotókon végzünk (pl. minden, amit a Develop modulban csinálunk a fotóval). Magát a fotót nem tárolja, az a…..
Jahno 2020.04.16 19:51:54
@cac666: és közben évek alatt ki is derült, hogy a fenét akkora a ciklus, SSDnek meg ez a dolga. És nyugodtan lehet tenni c:-re is, meg bármit mert az egész ilyen régi beidegződés, kár az újrateelíptésre gyúrni, ha meg igen akkor előtte mentünk meg hát műszaki hiba is lehet és ugye van mentés? Sokkal durvább folyamatos írás kell az SSDnek. Ez a dolga és legalább gyors lesz.
A tízmillió karanténszakértő és epidemiológus országában elég kockázatos erről a járványügyi kényszerintézkedésről írni, de mivel az elmúlt napok koronavírusos témái (és konteói) között kiemelkedő helyet foglaltak el a főváros lezárásának lehetőségeit taglaló topikok, úgy éreztem, hogy a…..
Jahno 2020.03.20 11:32:38
@tiboru: Na, aztat mondták, hogy ide írjak, mert csak :-D

"70-75 utat, utcát említettem. Ezek közül úgy 40 esetében elég mondjuk két egyenruhás, elvégre nem Chuck Norrisra vagy a Terminátorra készülnek fel. Egy-egy ilyen kisebb EÁP-on (Ellenőrző-Áteresztő Pont) három váltásban 2-2 ember az 6 fő. Negyven EÁP esetében 240 főnél tartunk, tartalékról, beugró állományról még nem beszélünk."

Erre azt írtam havernak, idézem egyben mert először előbb okoskodtam, mint olvastam a cikket, abból jött a 2-6 ember, szerintem 4 napot 16 embernyi váltással minimál módon meg lehet oldani, +kerekítés. Ezek meg úgyis megszokták, hogy szívnak és csak most egy kicsit erőltetett műszak lesz.

"Na, 2 és 6 ember majdnem stimmel, de nem három a váltás, mert teljesen más a műszak.

Azt ne mondjad már, hogy kb. 70 utcát nem lehet csak úgy becsukni. Ha nagyon kell, akkor haveri körből összeverbuválok ennyi embert, bár kell mélységi ellenőrzés és kezdődhet a medmex :-D"
A Pong egy, az Atari által kiadott videojáték, amelyet először 1972-ben adtak ki a játéktermekbe. A Pongban az a cél, hogy a labdát a játékban tartsuk. Egy lapáttal kell ütögetni a labdát, és több pontot összegyűjteni, mint az ellenfél. A játékot először egy helyi kocsmában, az Andy Capp's…..
Levélírónkat  októberi Gearbestes, kínai webáruházas posztunk ihlette írásra. Slágvortokban előadott sztorija szerinte ékes bizonyítéka annak, hogy a Paypal sem véd meg olykor. Szerintünk emellett újabb tanulságos történet arról is, hogy az olcsóság árát gyakran a sok órás ügyintézésben, a hetekig…..
Jahno 2019.12.05 09:53:33
@ekat: " továbbra is az, hogy figyelni kell, hogy honnan rendel az ember." És ezt miképpen csinálod, van listád a kamu termékekről és csaló boltokról, közben olcsóbban egyik ugyanazt adja, mint a másik drágábban és az első 500 boltnél még a termék képe is ugyanaz? Aztán majd valami érkezik.
Jahno 2019.12.10 02:52:37
@ekat: És akkor a megbízható kereskedő cégekről van listád? Most ugye Ebay/Ali/egyéb vonalat emlegetek, Amazonról amikre általában szükségem van az irreálisan drága, vagy nincs. Eélmúlt időszakban kábelek és hasonló tartozékok, akkutöltő, LEDes cuccok, fényképezőhöz vezérlések, kioldók, multifunkciós távirányító, elemek meg a jó ég tudja micsodák. Ezeknél a gyártótól Te ugyan semmit nem fogsz rendelni, másfajta cuccokból meg aztán főleg nem és szerintem SD kártyáért sem biztos, hogy a DMOttóMM-be mennék, ezek teljesen más vonalas megfejtések lesznek. Így mondjuk könnyű, ha közel van, olcsón és teljesen más fajta cuccokról van szó.
Jahno 2019.12.10 02:55:48
@Etniez: Azért Amazonnal is voltak már elég nagy ordas szívások.
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
Jahno 2017.07.13 14:27:03
@Benoke2: Haverom minőségi teázója meg döglődik a Móricz környékén....
Hány órát kéne dolgozni egy nap? Hát nyolcat, ezt már a gyerekek is tudják! Aztán a nyolc óra munka után jöhet a nyolc óra szórakozás, meg a nyolc óra pihenés. De mivel is telik el pontosan a nyolc óra? Meg most akkor hány órát is dolgozunk egy nap igazából? Praktikus, könnyen áttekinthető formában…..
Jahno 2017.05.03 09:35:40
@H?P?: Van olyan, hogy napi munka? Ha 5 óra alatt meg van, akkor onnan már csak egy lépés a 10 órás műszak, ami majdnem nyolc, tehát egy munkanap.
Minden évben felelős lakóként átolvasod az éves elszámolást, terveket, tényeket, de egy valamit nem értesz: miért olyan borzasztó magas a villanyszámla?! Konkrét történet, hogy egy ismerősöm megkeresett azzal, hogy agyaljak egy kicsit vele, mert nem érti, hogy hogyan lehet a társasházuknak…..
Jahno 2017.01.29 01:27:40
@lutria: Nálunk az ilyen esztergácsolós vállalkozók többet fizettek, de aztán el is fogytak a pinyóból. Régebben razzia is volt, akinél 100-500as halogén volt felszerelve pinyón belül, azt basztatták, hogy gazdálkodjon okosabban. Lehet ez egy rendes ház?
Feje tetejére állt a világ: Budapesten már ember sem mindig van a csomagméricskélésre, bezzeg a legnagyobb Wizz-csomópontban keményen büntetik az utasokat, ha nem tartják be a szabályokat. Konkrét intő példa: még mindig vannak olyanok, akik más légitársaságra hivatkozva próbálkoznak három…..
Jahno 2017.01.24 10:00:53
@VaradiJanos: Mert, bizniszen nincsenek szabályok, vagy mi?
Hama blog MILC vagy DSLR? 2016.07.01 16:00:00
Aki egy kicsit is komolyabban érdeklődik a fotózás iránt, és most szeretne gépet venni vagy egy jobb típusra váltani, rögtön szembetalálja magát a kérdéssel: vajon a MILC vagy DSLR kategória jelenti a jobb választást? A válasz – mint oly sokszor – több dologtól is függ. Nézzük gyorsan, mik ezek...
Jahno 2016.07.09 15:58:20
"Persze aki a fotózásból él vagy hobbi szinten komolyan foglalkozik vele, teljesen biztos, hogy továbbra is a DSLR gépeknél fogja megtalálni a számítását," Azért 1-2 haladósabb fotós linkjét meg kellene nézni, hogy mivel melóznak. Meg a HuffnágelPisti is Olyra váltott, igaz itt a pénz, marketing, szponzori támogatás is játszik, de elég sok Fujis van a világban. Itt egy gagyi MILCes esküvői fotós csoportja, csak úgy belenyomtam a közepébe, de érdemes az elejétől megnézni. Elviseltem volna, ha Ő csinálja az esküvő képeim és nem az a csaj a DSLRel: www.mu-43.com/threads/featured-mu43-wedding-experience-by-sssyurrr.61628/page-6

Pfff, darabokra lehetne szedni a cikklet. "általánosságban véve a DSLR gépek jobb képminőséget nyújtanak " Általánosságban. Bár nézzük a piacon kapható és új szetteket, elvégre a Canon 40D is DSRL, a legkisebb Samu is MILC, meg hát a D4es is DSRL meg az A7 is MILC. "a rengeteg opcióhoz sokkal több tárcsát és gombot helyeznek el egy profi kamerán, így a temérdek funkcióhoz könnyebben és gyorsabban tudunk hozzáférni. " Ez is gépfüggő, bármelyikre megmondok az ellenkezőjét és ellenkezőjét. És ha nem ismerjük a gépet, akkor egyszerűbbet és pár gombosat hamarabb tudunk kezelni. Vagy nem. "ezért a valós viszonyokat nem feltétlenül tükröző képet mutat" Visoznt az van a keresőben, ami a képen lesz. És esetleg azzal a színhővel ugye smile emoticon:-) "A MILC-ek helyzeti előnyben vannak viszont, ha gyors sorozatfelvételeket és/vagy videókat is szeretnénk rögzíteni" Sony A7nél pld. nagyon lassú a sorozat, azt jópár DSLR lekörözi. Kicsit kisebb felbontásban a Panám azért 20-40 képet ledarál. Nem kevés, cserébe csak M4/3 és hát nahh, fény az kell hozzá. Így hirtelen beleolvasva, szóval jahh, csak felületes marhaság, viszont akkora a témakör, mint állat és én sem nagyon hasonlíthatom az 50ezres MILC Panámat az 1 millás MILC Sonyval, ahogy az alap gépet sem érdemes másikhoz mérni DSLRben. Fenti képek viszont magukért beszélnek... Szrencsére sok profi nem ebből a blogból tájékozódik, kipróbálja és lehet meg is tetszik: www.michaelrammell.com/blog/moving-to-mirrorless
Biztonsági kutatók igazolták, hogy a számítógépházban található hűtőventilátor gyorsításával és lassításával adatok továbbíthatók egy közeli mobiltelefonra vagy más hangrögzítő eszközre.   Azt gondolhatnánk, hogy nem lehet jelszavakat ellopni olyan számítógépről, ami nincs hálózatba kötve, és még…..
Jahno 2016.07.01 14:44:51
@dr. vuvuzelafan: Ennyi, infótartalom a lényeg és az átviteli közeg. Egyik nem normális ismerős pld. olyan "zenét" írt karácsonykor, aminél ha a hangszóró kimenetet szkópra kötöd, akkor karácsonyfát rajzol a kijelzőre. Mert miért ne, hülye mérnök, megteheti.
Jahno 2016.07.01 14:48:08
@Gerilgfx: Vinyót lehet ütemre, csak állítsuk le mellé az összes szervízt. Meg az OS-t. Látom más is megírta, csak elsőre nem értetted. Erősen gépfüggő a dolog, remélem egy torrentezős gép jelszavát akarják majd ellopni ilyen módszerrel a mosókonyhából és akkor izzadhatunk gazdagon, hogy mi a zaj és hol a jelszó.
Előre figyelmeztetlek, hogy most elgurult nálam a gyógyszer és a szövegben súlyos megállapításokat fogok tenni nem egyszer nyomdafestéket nem tűrő alpári stílusban. Számomra itt ért véget az akadémista díszmaszlag és a mindenhez ultraliberális megmagyarázósdi-belemagyarázósdi. Ha nem tetszik, akkor…..
Persze, nincs olyan, hogy 10 legjobb C64-játék. Minden idők egyik legnépszerűbb személyi számítógépére több tízezer játék jelent meg fénykorában, és a platform rajongói ma is aktívak, az elmúlt években olyan játékok születtek, mint a Prince of Persia C64-verziója vagy akár…..
Jahno 2016.06.10 15:09:59
@Dr. Fred Edison: Jobb későn, mint soha de Manic Miner :-P
Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása. * Hogy kik vagytok, valószínűleg soha nem fogjuk megtudni. A német sajtó bizonyára mindent meg fog tenni azért, hogy homályban tartsa, hogy egykor a szüleitek, vagy az elmúlt év során ti magatok költöztetek egy szebb jövő reményében…..
Jahno 2016.01.06 01:24:39
@bernivan: Ha muszlimot nem is, de azért egy kisebb kurd-török barátsás született és voltak hasonlók.
Q3 végi értékelésen hallottad már, hogy readresszálni kell a balanszot? Volt már olyan kollégád, aki egy meetingről kifelé tartva vigyorogva megjegyezte, hogy notifikálták a celebration dinnerre? A multinacionális cégek szókészlete szerves részévé vált mára a nyelvnek, pedig a…..
Miért érdemes ezzel a tanúsítvánnyal rendelkezni? - teszi fel a kérdést  a "Megbízható Cég Tanúsítvány" kiállítója. A honlap csekkolása után erre minden kicsit is gondolkodó cégvezetőnek egy válasza lehet csak: semmiért. Annyi szemfényvesztő hülyeséget ugyanis rég…..
Jahno 2015.09.22 13:26:26
@ColT: Az miatt csalás, hogy "A "Megbízható Cég " tanúsítványt csak olyan vállalkozások érdemelhetik ki, melyek az ügyfelek visszajelzései alapján kifogástalan véleménnyel rendelkeznek"

Én is megkaptam (Volna, höhö), de egyik ügyfelem sem informálták le és a szerencsétlen kisasszony szerint akiről negatívat nem találnak a neten az megbízható. Fel is vetettem, hogy nálam a nagy bizniszről nem beszélhetnek neten, ezt külön szerződés szabályozza, innentől milyen ügyfelek visszajelzésére kíváncsi? Egy ügyfelem nem keresték meg, azok meg ha féletlenül nem küldik tele a netet rossz véleménnyel (amit vagy megtalálnak, vagy nem), akkor megbízható leszek? Néninek is emlegettem, hogy több éves kifizetetlen számláim vannak, nem érdemes megbízhatónak minősíteni :-)
A magyar az olyan fajta, hogy ezer éve (vagy a tök tudja, amióta eljöttünk Levédiából) ugyanazok az alapkérdések foglalkoztatják. Ezek egyike a négy deci ügye. Most épp a fogyasztóvédelmi hatóságot buzerálják, hogy nem átkúrás-e véletlenül a Heineken négy decis Soproni…..
Jahno 2015.08.22 21:35:17
@cso zsi: Borsodi csapoltat szeretem és a piros karimás dobozost.
Jahno 2015.08.22 21:38:24
@Byk001: kis üveges vagy a kisebb dobozos a relatív legdrágább.
Jahno 2015.08.22 22:38:09
@ProsTata: Akkor Neked jó lenne a 0.33-as, mert minimáis az eltérés, mi viszont pont jól voltunk a fél literessel. Igazából nekem jöhet a literes is, vagy 2 darab Birra Morettitől sem lepődök meg, az a dolga. Mit kell ezen szenvedni? Legnagyobb csapolt söröm kb. 4.5 literes volt, bár annak a vége már majdnem megmelegedett.
A fülgyertyázás egy olyan alternatív gyógymód, mely során egy üreges gyertya egyik végét a fülünkbe helyezik, másik végét pedig meggyújtják. A páciens általában az oldalán fekszik, a gyertya pedig függőleges helyzetben van, gyakran használnak valamilyen kör alakú papír…..
Imádok enni. Séta közben pedig időnként megéhezem, budapestiek tízezreihez hasonlóan. Ezért örülök annak, hogy az utóbbi években óriási mértékben bővült a város street food kínálata. Ajánlok néhány nagyszerű helyet. Az összeállítás egyik célja az, hogy bebizonyítsam Önöknek: nem csak a…..
Határonkívül Nem unjátok még ? 2015.05.17 10:04:06
         A mai posztban a teljesség igénye nélkül, ferde tükröt tartok azoknak akik még mindig nem unják összehasonlítgatni Magyarországot más országokkal.Igen! Lerágott és gumicsont ! Rém unalmas! Értelmetlen! /Megjegyzem, az én véleményem majdnem 2.5 év külföldön…..
Jahno 2015.05.18 13:43:52
@enpera: "és egy cég sem olyan hülye hogy" De, bármit írhattál volna a végére, vannak ilyen hülyék. Előfordul.
Régi vágyunk teljesül, beindul október végén a Wizz Air Budapest-Tenerife járata. Az infót egy spanyol lap hozta, de tele volt konkrétumokkal, elhittük, hétfőn reggel pedig megjelent a járat a foglalási rendszerben is. Azt mondtuk, hogy ha 20 ezer alatt lesz a jegy, akkor esetleg…..
Jahno 2015.04.20 14:34:28
@Ddodi: nagyba nem fértek bele 1 hétre? Néha még 3an is. Mi 1 hétre ha a világot visszaük, akkor is bele szoktunk férni 20 kilós csomagba. Itt 32 kilóval operálhatsz, ha feladós.
Jahno 2015.04.20 14:35:40
@Basilisk Captain: Én mentem átszállással, mert pont összejött és akkor még az odafelé járatot is törölték nem sokkal az indulás előtt, szóval volt egy kis para, de nem egyszerű összesakkozni, hogy annyira olcsón legyen. Bár fele csoportnak mondhatod, hogy mikor legyen átszállós és merre menjünk.
Jahno 2015.04.20 16:02:11
@Basilisk Captain: Egybe lehet, de azt már kényszerből megcsináltam, csak mi a garancia, hogy tudsz helyette hasonló jó árban másikat foglalni? Az meg már a kvöetkező történet, hogy Madridban már jártam, ha nem muszáj, akkor nem ott cseszném el az időt.
Ez az egész vasárnapi zárvatartós mizéria eléggé kontraproduktívnak tűnik politikailag a kormánypártoknak. Eddig nem volt szokásuk direktben a többségi vélemény ellen menni. A legújabb zseniális húzásuk azonban keresztbe veri a mégoly erőltetett kommunikációs maszlagot is.…..
Jahno 2015.04.01 14:25:01
@gúnyolódó közös képviselő: Jó, hogy emlegetted, szombat este érek vidékre, vasárnap záróra, hétfő ünnep. Még jó, hogy önellátós apartmant választottunk, mondván összeütünk valamit a közértből, mert az occsó. Újra kell gondolnom.
Amióta vezetek, mindig is motoszkált a fejemben a gondolat, hogy taxizni kéne. Szeretek vezetni, ismerem a várost, bírom a budapesti éjszaka hangulatát. Ha belegondolok, taxiztam is eleget, hoztam-vittem a rokonokat a reptérről, sofőrködtem a buliból hazafelé nem egyszer, százszor.…..
Jahno 2014.11.19 14:20:21
@Pierr Kardán: sofőr a felelős mindenért. Aztán lehet árnyalni, hogy sofőr ivott és J1en ülő adta oda a kolcsot. Rakományért is felel.