Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GEA

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagymamám azt mesélte, hogy a negyvenes években feléjük (vidéki város) sokkal gyakrabban szültek otthon a nők, mint kórházban. Akkoriban ez volt természetes, ennek oka jórészt nyilvánvalóan az egészségügyi infrastruktúra hiánya volt (és még sorolhatnánk az okokat), de…..
GEA 2009.08.16 22:14:30
Hat ennyi hulyet egy rakason:
@Gumineaux:
"Tévedés, nem a _gyerek része_ volt a lepény. Szépen is nézne ki szegény gyerek… a lepény azután jön ki, hogy a gyerek megszületett, és inkább a méh része, ha már."
A lepeny tkp. a magzat egy endokrin szerve (lasd tankonyv), tehat igen is a magzathoz tartozik, hogyan is tartozna a mehhez, mikor az egesz cucc mindenestol a mehben fejlodik, ugyi? Gaz is lenne, ha a meh egy resze kijonne a gyerekkel (van ilyen szovodmeny, de nem ez az alap kerem).
Na, de tenyleg valaki irja mar meg nekem, hogy azok, akik mondjuk szult no letukre ennyire nem ertenek a szuleshez, a sajat testukhoz, az osz-t meg a Blikkbol ismerik, azok miert pont ehhez a temahoz szolnak hozza?
GEA 2009.08.16 23:07:15
@csutkababa:
"Vállelakadás: 3 emberes, műfogásos művelet, alapból nagy gátmetszéssel.Ezt GÁ nem tudta otthon megcsinálni, de ahogy a bírói ítéletből kitűnik, még azt sem tette meg, amit megtehetett volna."
Mielott beleeled magad: a vallelakadas ugye a vademelesnel tart, tehat nem volt meg birosagi szakasz sem, nemhogy itelet, vilagos? Ugyan mutasd mar meg a tankonyvben, hogy melyik vallelakadasos manovert (mert ugye tobb is van) lehet csak harman csinalni? Megjegyzem volt 3 segito a helyszinen, csak eppen az emlitet mufogas nem letezik. Mindegyik tankonyvihez eleg 2 ember. Es mint minden manualis muveletet, ezt is meg lehet otthon csinalni, leven meg muszer sem kell hozza (es meg is csinaltak). A gatmetszes csak akkor szukseges, ha ahhoz a manoverhez, amihez be kell nyulni, nincsen eleg hely. A vall ugyanis nem a gatban van elakadva, hanem a csontban, azon nem segit a gatmetszes. Megjegyzem elofordul, hogy csinalunk otthon gatmetszest (3300-bol 10x), mert kivitelezheto, csak eppen a vallelakadason nem segit, ha a kez befer. Tovabba a gat nem vasbol van, hanem egy emberi szovet.
Azt is megkerdeznem, hogy hol vannak a hirek a korhazban evente 5-6 vallelakadasban meghalt vagy sulyosan megserult babarol? Vagy te sem latal meg ilyet a Blikk cimlapjan? Pedig vannak.