Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gumineaux

1 bejegyzést írt és 279 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Egyelőre az a két hónap, amióta együtt vagyok ezzel a fiúval, még nem sok idő: innen már bármerre elkanyarodhat a történet” – nehéz helyzetben van következő Levélírónk, ugyanis évek óta nem tudja elhagyni a családi fészket és sárkány anyját. Most egy…..
Gumineaux 2011.07.11 15:48:43
@Rebelde: Két szó: MamaHotel (és/vagy PapaBank)

Amúgy meg nem tudok sajnálni egy önző 29 éves csajt, aki elvárja az 50+ anyjától, hogy körbeugrálja. Ha nem tetszik neki a helyzet, költözzön el.
Megsúgom: sehol nincs az megírva, hogy mindenkinek _egy teljes lakást_ kell bérelnie. Laktam én is negyedmagammal albérletben és nem ártott meg.
Hosszú vita után ráálltam, de kijelentettem, hogy a gyerekek nem kerülnek a nevére, hanem az enyémre. Belement. Sziasztok! Rövid leszek és tagolt. :) Azért hagyott ott az élettársam, mert nem mentem hozzá, de kezdem az elején. Megismerkedtünk, egymásba szerettünk,…..
Gumineaux 2011.06.30 15:44:50
@Brúnó_: “A keresetek feltünő aránytalansága esetén nem érzem jogosnak, hogy a másik fél az időközben szerzett vagyon felére igényt tart.”
És amikor a másik félnek azért nincs “vagyona” mert a gyerekeket istápolta és csak úgy mellesleg egyik félről meg a háztartásról is gondoskodott? Ezeket a munkákat ugye nem szokás pénzben kifejezni pedig van értékük.
Gumineaux 2011.06.30 15:49:33
@Brúnó_: “Szerinted jó-e az, hogy az egyik fél a háta közepére sem kívánja a másikat, de nem válik el, mert a válás sok problémával jár/nem akar kiköltözni, stb...?”
Nyilván nem. Ha ennyire megromlott a helyzet, akkor el kell válni és kész.

De ahhoz, hogy egy házasság ide jusson, két ember szükséges. Mindketten felelősséggel tartoznak azért, hogy a házasság NE “finoman cizellált családi pokol” legyen. Fel kéne hogy ismerjék, hogy nem csak az egyik vagy másik fél felelőssége, hogy milyen a kapcsolat.
Persze ehhez nem kevés önismeret és érettség kell, és manapság mindkettő nagy hiánycikk.
A fogom a bőröndöm azt’ csá – hozzáállásra nem lehet családot, gyereket vállalni.
Mondjuk ki: egy kicsit gyávaság is, egy kicsit kényelemszeretet, egy kicsit kompromisszumképtelenség.
„Hogyan szólítjátok meg azt (a lányt), aki szinte semmit nem ad meg magáról?” - ezúttal nem egy konkrét történetet olvashattok, mert Levélírónk egy érdekes kérdést hozott. Posztolónk tanácsra szorul abban a kérdésben, hogy milyen a jó megszólító levél, amely a…..
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakhatósági állásfoglalást ígérő legutóbbi levele óta több, mint két hónap telt el, de még mindig nem kaptunk tájékoztatást a Zeneakadémia felújításáról.   2010 április 30-án feladtuk a levelünket, amelyben ismét…..
Kacagó gerlétől kaptuk - Az aranyos srác tökéletes folytatása. Nagyon kellett már egy ilyen is. A szárazbarátA saját élmények, illetve a jelenség általános létezése miatt legjobb cimborámmal folytatott végtelen telefonbeszélgetések és kocsmai lerészegedések mellett…..
Gumineaux 2010.04.28 12:32:52
@scsaba1: Miért röhögnélek ki, az én szememben egy igazi, régivágású lovag voltál.
Más kérdés, hogy a csaj ezzel nem tudott mit kezdeni. Körülmények ismerete nélkül akár még korrekt is lehetett.
Gumineaux 2010.04.28 14:06:01
@balage_81: Nem. Max határozatlan. :)
Gumineaux 2010.04.28 14:29:19
@balage_81: "10 hónap után írtam neki emilt, hogy van," Ezt előbb is kideríthetted volna, munkahely vagy sem. Ezért írtam a határozatlant. Igazad van h melóhelyen óvatosan kell ügyködni, na de 10 hónapot várni...:)
Néhány nappal ezelőtt született az Egyesült Államokban a világ valószínűleg legkisebb lova. Amellett, hogy igazi különlegesség, az állat gazdái szerint ráadásul még gyönyörű is. 35 centiméteres magasságával pedig valószínűleg ő a világ legkisebb lova. Noéminek…..
Styxx barátom rég volt már, de közben egyre jobb posztokat küld - minden elképzelhető műfajban. A mai párbeszéd alapját ismét neki köszönhetjük, talán sikerült valamennyire az öngyilkos merénylő és a nyelvtannáci után egy újabb jellegzetes csoportot megviccelni a…..
Modorosblog Irénkénél Surányban 2010.04.19 07:00:00
-Szevasz, aranypöcsűkém. Add már oda a jó anyádat nekem. A Ancsát. Pusszancs. Na drága Csőrikém, figyelj már ide. Kinéztem a Hermesben egy nagyon penge vaslétrát meg az mellett egy új búvárszivattyút a telekre, ezt a Gábor két fuvar között nem-e tudná nekem kivinni valamikor?…..
Gumineaux 2010.04.20 14:27:38
@Marquise d'Aiglemont: Alapjáraton a SOKOL rádióba 9V-os elem kellett. Nagyanyám mindig velem cseréltette ki, mert „ő nem ért az ilyen műszaki dolgokhoz”. A rádió műbőr tokja egy idő után menthetetlenül elzsírosodott és jellegzetes szaga is volt.
-Nagyfaterom borzasztóan kemény ember volt. Igazi szikár, szíjas, büszke parasztembert képzelj el. Ott a vasárnapi ebéd alatt egy pisszenés nem sok, annyit sem lehetett hallani. Úgy lapátoltak anyámék, mint a kisangyalok - meg se mertek nyikkanni. Szegény nagyanyám... ha nem volt…..
Gumineaux 2010.04.13 16:02:13
@cd-r: „nem hinném, hogy egyazon cégnél azonos beosztásban egy nő kevesebbet keresne egy férfinél.
Tudom ajánlani a KSH oldalait ebben a támában. Ezek tények, kár ezeken rugózni.

„ugyan nincs erről semmiféle hiteles statisztika a birtokomban, kizárólag személyes tapasztalatok.”
Tehát te mindenkről tudod, mennyit keres? Te vagy a HR-es?
Gumineaux 2010.04.13 16:06:31
@GERI87: Kapaszkodj meg: Magyarországon is ezt mutatja a statisztika, nézd csak meg a KSH oldalát. Először talán tájékozódj, és csak utána beszélj.
Gumineaux 2010.04.13 16:35:05
@GERI87: „amit én olvastam felmérést az világszintű volt.
nem tehetek róla hogy te nem azt olvastad!”
Engem jobban érdekel a magyarországi helyzet, mint a, teszem azt, burkina faso-i.
Kedves Praxis Blog! Először is, gratulálok a bloghoz, nagy szükség volt rá. Velem pár hete történt ez az eset, és még mindig forr bennem a düh. Panaszt fogok tenni a kórház betegjogi képviselőjének, de úgy érzem a nyilvánosság az egyetlen igazi fegyver ezek ellen a…..
Gumineaux 2010.03.30 16:55:12
@Sanima: "Az olyan szörnyű?"
Igen, tudják úgy csinálni, hogy szörnyű legyen...
"Csak mert én is járok nőgyógyászhoz, de sosem jöttem még ki zokogva azért, mert milyen borzasztó volt a vizsgálat."
Akkor neked nincs ilyen tapasztalatod. Szerencsére.
Nekem volt, 19 éves koromban. Nagyon megalázó, és azóta eléggé bizalmatlan vagyok az orvosokkal szemben.
Gumineaux 2010.03.30 17:06:37
@lúzer_: Nem írta, hogy védekezett-e vagy sem. Sürgősségiről volt szó, tehát NEM az az eset állt fent, hogy NORMÁL rendelés keretében íratott volna valamilyen, naponta szedendő fogamzásgátlót.
Arról van szó, hogy az illető valamilyen okből kifolyólag _egyszeri_, _sürgősségi_, gyors és biztos megoldásra szorult. De ez, úgy látszik, nem sok embernek jutott el a tudatáig.
Legkevésbé a gyilkosozó versenyzőnek. LOL
Modorosblog A Motivációs levél 2010.03.30 07:00:00
Motivation Letter   Tisztelt Vonhinten Helga úrhölgy!   A Párthus Magazin februári számában közzétett álláshirdetésük keltette fel az érdeklődésemet, melyben Senior P2P Account Executive-t keresnek a német piacra. Jelenlegi munkaadómnál 2009 júniusa óta Junior P2P…..
Gumineaux 2010.03.30 11:48:58
@Szalacsi_Dezső: A pergolánál sokkal rosszabb a „filagória”. :)

"out-of-the-box" gondolkodásmód jellemez.”
Nekem erről a jack-in-the-boksz jutott eszembe, magyarul paprikajancsi. :)
Gumineaux 2010.03.30 11:49:55
Styxx szerepel ma ismét - egy olyan poszttal, amit bevallottan hácsé író-költő-interjúi ihlettek.  HGV Portré: Hártyás Csanád nagyvállalkozó, a Púzószövetség Elnöke - Származásom anyai ágon szlovák, vagyis nevezzük nevén a gyereket, mint ahogy mifelénk mondták,…..
A témában igencsak jártas szerző a talányos nevű B.: A múltkor volt egy írás a modoros rapperről és a kommentekben páran megemlítették a graffitit, gondoltam írok róla egy posztot. Tegyetek be valami zsíros rappet, nyissátok ki az ablakot, hogy bejöjjön az utca szaga és…..
Milyen leleményes a mi olvasótáborunk - ma ismét bebizonyítja, hogy bármilyen területen képes felvenni írásaival a szakblogokkal is a versenyt. A szerző, LMT egy kifejezetten csajos témáról írt nekünk:  A modoros hűtlenkedő férj mottója: "én nagyon szeretem a…..
Gumineaux 2010.03.25 16:12:58
@Balance Of Power: “ha veled mint kapcsolatban elovel kikezd valaki es valamiert olyan pillanatban kap el, hogy kedvedre van a dolog, akkor maris csapot-papot hatrahagyva ossze kell vele butorozni?”
Kérdés, hogy miért van kedvem a dologhoz? Mert nem kapom meg otthon, amire szükségem van? Mert akkor ideje váltani.
Valahogy az a közvélekedés, hogy dolgok csak úgy megtörténnek az emberrel, holott egy ilyen folyamatban a félrelépőnek is van döntése, annak következményei stb. A posztban szereplő hűtlen férjek persze nem akarnak dönteni, ez is kell, meg az is…hogy _nekik_ jó legyen. Nem akarnak szembesülni a következményekkel sem, és ennek érdekében nyomatják a béna szövegeket, átlátszó hazugságokat, amiről a poszt is szól.
Gumineaux 2010.03.25 17:03:20
@Balance Of Power: “akozott, hogy gondolatban vagy tenylegesen megteszi-e valaki, lenyegeben nincs kulonbseg.”
Vagyis, ha elképzeled, hogy egy kellemes reggelen Angelia Jolie hm, odaadóan kényeztet, az lényegében meg is történik?
Gumineaux 2010.03.26 11:07:02
@medvedr: „jön az első kisklambó az úgy megszaggat Téged, hogy még. Akkor is ha sectioval fordítják ki belőled. Mert az involució, szülés utáni stressz, depi, kialvatlanság elviselése -30-on túl nem könnyű, és nyomot hagy a testen ésa személyiségen, nem feltétlenül pozitív értelemben.”
Valahogy érzem, hogy igazad van
De egy sectio 22 évesen is nyomot hagy, nem beszélve a többi, állítólag szükséges orvosi beavatkozásról: amit vágnak, az többet nem lesz egész, na.
Modorosblog A vidéki Mamáéknál 2010.03.24 07:00:00
-Na jól van akkor, Gabikám. Üdvözlöm Apádékat. Mondd mëg a Ferinëk, hogy majd a hétën benézëk valamikor pár liter Ezërjóért. -Átadom, megmondom. Köszönjük szépen, viszlát. Srácok, gyertek, leszállás! Köszönjetek el a buszvezető bácsitól. Irány a Kossuth Lajos…..
Gumineaux 2010.03.24 11:44:28
@afromagyar: ÁFÉSZ
Mosószappantól a permetezőszerig minden. :)
Gumineaux 2010.03.24 12:28:58
@Kermit: „Ki az urát szereti/jó ebédet főz neki” – Kicsit horpadt fejű háziasszony, kezében gőzölgő levesestállal, mellette kipödört bajszú (huszárzsír?), mosolygó férfi, vörös fonállal kihímezve.
Alul-felül cirkalmas virágdísz.
Gumineaux 2010.03.24 17:22:33
@noirp: LOL:D:D:D
(De mi az a HÁTVAKARÓKÉS?)
Mit lehet tenni, ha párunk nem akar közös fedél alá cuccolni velünk? Következő sztorinkból kiderül, hogy a családi fészek néha nagyobb vonzerővel bír, mint a barátnő lakása. Levélírónk nem egy másik nőre, hanem másik lakásra féltékeny.   Csaj vagyok, 25 éves –…..
Gumineaux 2010.03.23 15:18:12
@Kósza: Nyugi, nem hozzád szóltam, de ha már magadra vetted, akkor elmagyarázom: nekem úgy tűnt, hogy a leánka nagyon meg van győződve róla, hogy neki minden jár. Van lakás, tehát a kiszemelt “álompasi” is költözzön be hozzá izibe. És amikor ehhez a fickónak nem fűlik a foga, akkor csodálkozik nagy szemekkel, hogy de hát miért nem? Nincs ahhoz szokva, hogy az övén kívül más akarata is érvényesülhet.
Gumineaux 2010.03.23 15:35:50
@Kósza: „De továbbra sem értem”
Leírtam, olvasd el, ha nem érted, nem az én hibám. Ne akard már átharapni a torkomat, csak mert máshogy vélekedek a történetről, mint te. Sajnálom, ha ebből személyes hiúsági kérdést csinálsz és magadra vetted, nem rólad van/volt szó, hanem a posztolóról, aki nem képes felfogni, hogy a csávó NEM akar vele összeköltözni, X okból, amit MI, akik nem ismerjük az illetőt, nem tudunk neki megmondani. Valószínűleg több oka is van erre a fiúnak, de nem tudja hogy elmondani, ha akarta volna az összeköltözést, 1,5 év alatt nem 2 napot töltött volna a csaj lakásában, hanem többet.
...ó-o-ó, a milarepaverzió... szélfoszlánybeszáradás, beszáradás, beszáradás... ó-o-ó, a milarepaverzió, áááááá.... /A.E. Bizottság: Milarepaverzió/ -Ezt nézzétek, mit találtam! Was, Retróbuli a 70-es, 80-as, 90-es évek legőrületesebb slágereivel,…..
Gumineaux 2010.03.23 10:28:16
@El Topo (Sgt. Elias): kisgavallérok :)
Gumineaux 2010.03.23 11:02:49
@cd-r: sziget pl sztem soha nem volt underground.
Az elején annak indult, akkor még Diáksziget néven futott. “Kell egy hét együttlét” – mondta a szlogen, egyfajta elvonulást jelentett a többségi – “normális” társadalomból.
De lehet, hogy nem jó a példa.

“csomó olyan zene van most is, ami soha nem lesz mainstream, mert a legtöbb embernek annyira befogadhatatlan, hogy kizárt, hogy divat legyen belőle.”
A globalizáció világában mindenből, amiből egy kis hasznot ki lehet préselni, árucikket és divatot csinálnak. Pl régen a dark/goth/grufti egy szubkultúra volt. Ma meg webáruházban rendelheted meg a felszerelést, az arcfestéktől a harisnyáig.
Gumineaux 2010.03.23 11:53:32
@cd-r: “rengeteg olyan lemezkiadó van, akik 50-100db-ra limitált cdket, vinyleket adnak ki,”
Igazából nem azt állítom, hogy _nincs_ underground, hanem csak azt mondtam, hogy az underground is mainstream lesz _egyszer_. Nyilván nem _mindegyik_ törekvésből lesz divat, de sok olyan van, ami időközben sikk lett szélesebb körökben.
-Mankiewicz László. -(a vonal végén túlartikulált, modoroskodó, tudálékos, negédes, fiatalos férfihang) Szép jó napot kívánok, kedves László - Somogyi Armand vagyok a Stockexchange.biz-képviseletében, és egy közös ismerősünk, Krabócz Patrik ajánlotta Önt nekem mint…..
Gumineaux 2010.03.22 11:12:11
@Szevasztok: Ez így mind stimmt. Nem is ezzel van baj, hanem az erőszakos rámenősséggel, azzal, hogy pimaszul zaklatják az embert telefonon és nem értik meg azt a szót, hogy NEM.
Gumineaux 2010.03.22 13:07:35
@Styxx: Személy szerint jobban szeretem, ha az eladó csúnyácska/idősödő hapsi, egyrészt, jobban is ért az eladandó áruhoz, mint valami huszonéves nyikhaj, másrészt kezét-lábát töri, hogy a kedvemben járjon. :)
Ilyet én is akartam már írni, de valahogy nem volt meg a keret. Ám jött ez a levél Éterfy Robitól - már a névért is tisztellek -, és ő előállt egy kész párbeszéddel - talán még sehol meg nem örökített magyar nyelvi bravúrokkal. Hurrá!Szegény budaiak többet kaptak, mint…..
Gumineaux 2010.03.19 14:29:50
@Püspök utcai gombaszedő: Gerappázás? Erre nem is emlékszem. Mit jelentett?

A bicikliseket pedig utálom!
Mert átmennek a piroson, szabálytalankodnak, nem jelzik a kanyarodási irányt és sötétben nem lehet őket látni. Mert se lámpa, se mellény, se fényvisszaverő csík nincs rajtuk.
Miattuk van a kerékpárosonak rossz hírük. És ezt, mint kerékpáros, én is érzékelem.
Gumineaux 2010.03.19 14:46:42
@Modor Tibi: Én is biciklizem. Herótom van a KRESZ-t nem ismerő majmoktól, legyen az autós/biciklis/gyalogos.
Úgy tűnik, választ kapunk egy hónapok óta minket kínzó kérdésre: vajh mire fogja költeni a nyakába szakadt állami milliárdokat a Duna Televízó? Megmondjuk: kurvákra. Na nem úgy, hogy rendelnek belőlük párat a igazgatói irodába, hogy az üvegasztalra kiszórt kokóban…..
Gumineaux 2010.03.19 14:16:04
@foxglove: Egyetértek. Szánalmas.hu
Eddig sem nagyon néztem tv-t, ezek után nem is fogom erőltetni.
Modorosblog A retróbuli 2010.03.18 07:00:00
-Köszönjük szépen Végvári Ádámnak & Csepregi Évának a csodálatos műsort - még egy nagy tapsot nekik -, de senki ne menjen sehova, hiszen az ereszdelahajam csak most kezdődik igazán itt a Retrósátorban - DJ Diffenbachia zenél Nektek egészen hajnali háromig,…..
Gumineaux 2010.03.18 15:34:17
@persicsbalint: Köszi! Most már minden világos:)
Gumineaux 2010.03.18 17:08:52
@Professor Pizka: Hehe ilyen tervem nekem is volt/van. Pedig nem vagyok ffi. :)
Gumineaux 2010.03.19 12:47:33
@afromagyar: "Es kikapcsolok tole."
Így van. Aki meg a táncolókon röhög, az nem tudja, mit hagy ki a gátlásossága miatt. :)
„riszálom úgyis-úgyis” LOL
Avagy a Facebook Addiction Disorder, ahogy a szerző, Orsi írta az alcímben. Látom, az Arckönyv kimeríthetetlen téma, és még a sokadik kapcsolódó írás után sem unjátok :)   A modoros facebook-függő   Iwiw-et lassan már csak az információs társadalom legalja használ…..
Az amerikai fiatalember beleszeret a lányba, és hamarosan becsúszik egy gyerek is. Eleinte minden simán megy, a gyermek megszületik és mindketten elhalmozzák szeretetükkel. A lány azonban nem érzi jól magát a „házimami” szerepében és szeretne egy kicsit kalandozni még. A…..
Gumineaux 2010.03.12 14:57:38
@mirage666: Ezt nem én találtam ki, hanem Kohe emlegette a tökéletes szülőt egy korábbi kommentjében.
Gumineaux 2010.03.12 15:11:09
@FlybyWire: “ugyanis azt szokták annak hívni, amit megbán az ember utólag, erre gondolsz, nem?”
Nem, az elhamarkodott döntés az az, amikor a következményeket valaki nem pontosan méri fel, mert azt hiszi, hogy ismeri őket, pedig nem.
Gumineaux 2010.03.12 15:30:56
@FlybyWire: “ez megint nem jó definíció,” _megint_ ? Hol definiáltam ezelőtt bármit? :)

“ugyanis semilyen döntés következményeit nem lehet pontosan felmérni. Vannak nagyon valószínű, kicsit valószínű, és tökéletesen váratlan következmények is, ez minden egyes döntésre igaz.”
Nyilván, ha mindezt végiggondoljuk, akkor a döntés már nem elhamarkodott. Elhamarkodott az a döntés, amikor azt hiszem, csak A lehet a kimenetele a döntésemnek, de azzal már nem foglalkozom, hogy lehet B, C és D is, arról nem beszélve, hogy A folyománya lehet X.

Lehet, hogy neked a “megbánt” kategória létezik, nekem a megfontolt vs elhamarkodott döntés sokkal egyértelműbb.

Na, nálam kitört a hétvége, mindenkinek jó pihenést!
Egyik olvasónkkal, Józsival (ez nem AZ a Józsi) ijesztően egy rugóra jár az agyunk: szinte egyszerre készültünk el mindketten a felsőoktatás kritikusait megörökítő írással. Itt van az övé: Divat lett szidni a magyar felsőoktatást, tízmillió oktatási miniszter országa…..
Gumineaux 2010.03.09 12:43:09
@Püspök utcai gombaszedő: Akkor már:
“Mi visszük az országot a hátunkon VESSZŐ ti csak élősködtök, ITT NINCS VESSZŐ! a megtermelt javakból.”
LOL
Gumineaux 2010.03.09 12:48:27
@BaBek: Lógjál te is, ha ennyire irigyled a jogász kollegát…
Gumineaux 2010.03.09 14:28:57
@Sadist: És almát a körtével érdemes-e összehasonlítani?
Már ha érted, hogy mondom.