Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sodoma

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Művelt Alkoholista Bőségszaru 2009.01.08 06:00:00
Az 1 borvidék 1 fajta kompakt ésszerűségével és plakátkonform egyszerűségével nem lehet versenyre kelni. Országimázsként az én szavazatom ugyan a kékfrankosé és az olaszrizlingé - Tokaj nyilván külön kategória -, Villány szekere elé azonban a cabernet franc-t fognám be. Ez a…..
Ebben a pillanatban jutott eszembe, hogy pontosan egy évvel ezelőtt milyen szívesen társalogtak kommentezőink arról, ki mit tesz az asztalra. Hátha most is kialakul az ünnepi diskurzus. Felütésképpen: nálunk libacomb lesz aszalt szilvával és puliszkával, desszertnek bejgli, bornak…..
Hogy miért az Istenek ajándéka? Szerintem azért, mert úgy tud méltóságteljes lenni, hogy közben barátságosan simogat és gyönyörködtet. Ízeinek gazdagsága több dimenzióban is képes egyszerre jelen lenni; az igazán szép merlot nem csak hosszú, de kellően mély is. Kóstolóink…..
Sorozatunk negyedik részében ismét dél-pannon borászok válaszait adjuk közre. A mai porcióban az aktuális Év Pincészetének főborásza, Ipacs Szabó István, továbbá Szekszárd ifjú mohikánja, Vesztergombi Csaba, végül a rendkívül ígéretesen induló Szekszárdi Borműhely…..
Úgy tűnik, az Index olvasói a legkevésbé sem látják zsákutcának a legvörösborosabb magyar borvidéket, néhány hete indított szavazásunkon ugyanis, amelyben a legkedveltebb boros úti célt kerestük, messze a legtöbb szavazatot Villány kapta. A leadott 3824-ből nem kevesebb, mint…..
A Wine Spectator megszülte első százát, és ebből az első tízet a szokásos visszaszámlálós thriller keretében az elmúlt egy hét során hozta nyilvánosságra. Pénteken a námbörvanról is lehullt a skarlát lepel. A bor, amire majd számtalan híradásban a világ legjobb boraként…..