Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szusi úr

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Velencei Bizottság 2012. június 19-én publikálta szakvéleményét, amelyben több ponton is felülvizsgáltatná az alkotmánybírósági törvényt, valamint az ügyészségi és a kisebbségek jogait lefektető sarkalatos törvényeket. Nem ez az első jelentés, amelyet az Európa…..
szusi úr 2012.06.21 20:05:31
@Blogger Géza:

Ha ilyen részletesen érdekel, akkor miért nem olvasod el? Csak 17 oldal.
szusi úr 2012.06.21 20:10:43
@philozófika:

Hja. Bár nem hiszem, hogy erről lehet szavazni. :(
szusi úr 2012.06.21 20:57:27
@Ténytár:

Köszönjük!
Mi sem örülünk neki, de ismét bebizonyosodott egy korábbi jóslatunk: elemzések szerint, a nyugdíjvagyon közel 10 százalékát tőzsdézte el az állam – leginkább az árfolyamveszteségnek köszönhetően – 2011-ben.  Ez az összeg még a legveszteségesebb…..
szusi úr 2012.05.29 01:28:16
@Pendemonda: pontosan hol is van ebben, h megszűnik a pénztárakhoz való utalás?
[update 2013. új kedvenc van!]Elég régóta keresgélem a legjobb vietnami marhahúslevest, a phó-t (ejtsd: fö) itthon is. Ahogy azt már korábban megírtam, szerintem ez a világ legjobb levese, aztán a tegnapi vietnami gasztrovideó kapcsán kaptam egy tippet, egy nem titkoltan szoros…..
Még a legszárazabb szürkekardigános politikai elemző is képes mosolyra fakadni annak láttán, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere milyen vehemensen próbálja az ellenzéket visszacsalni az alkotmányozási folyamatba. Tényleg csak az hiányzik, hogy a kormánypárti frakciók…..
szusi úr 2011.03.09 21:53:11
@Várúr: ha elérhető lenne a hétfői parlamenti ülés jegyzőkönyve, akkor vicces dolgokat olvashatnál arról, h lázár mit meg nem tenne azért, h az lmp menjen alkotmányozni.

itt van továbbá az posztban is linkelt előterjesztés, ahol kötelezővé teszik a beterjesztett alkotmánytervezetek megtárgyalását.
www.parlament.hu/irom39/02057/02057-0001.pdf

eddig ilyen kötelezettség nem volt, sőt, arra játszott a fidesz, h semmit nem vett napirendre abból ami neki nem tetszett.

ja, és tippelj, h kinek van alkotmánytervezete? igen, az elempének.
  Szlovákia a hétvégén választ, a felvidéki magyarok pedig tizenhat év után ismét két párt között dönthetnek – az MKP mellett ugyanis megjelent egy új párt, a Híd (szlovákul Most). Van-e esélyük bejutni a parlamentbe, mi köztük a különbség, és mit jelent a…..
szusi úr 2010.06.07 13:37:40
ha esetleg valakinél némi bizonytalanság felsejlene ebben a témában, akkor a www.valasztasom.sk -n található kérdőív segíthet a dilemma eldöntésében.

én kitöltöttem és némileg meglepődtem! ;)
Ennek a történetnek a segítségével valószínűleg több emberrel lehetne elhitetni, hogy a Fidesztől félni kell, mint anno a sokkal elvontabb fenyegetésként bemutatott köteles beszéddel. (Fotó: szegedma.hu) Itt a Fidesz idei köteles beszéde. Egy hangfelvételen Kubatov Gábor, a…..
szusi úr 2010.04.08 13:53:29
@kíváncsivagyok: hááát. ez egy jó kérdés. ha esetleg átgondolnád, h kire szavazzál, akkor a www.valasztasom.hu segít ebben. :)
"Egy sajtóbölény (értsd: főszerkesztő), egy miniszterelnök, egy pedagógus, egy pártelnök, egy gazdaságpszichológus, egy miniszterelnök-jelölt, egy politológus, egy volt szabad-demokrata – az atv.hu információi szerint érdekes egyveleg ült össze a Toldi moziban, ahol az…..
szusi úr 2010.04.08 13:51:05
@evil overlord: esetleg kérdezze meg a www.valasztasom.hu -t, h kire szavazzon :)
  Alig várom a napot, amikor üzenhetek a szavazócédulámmal. Persze ikszelni is szoktam. Szóval szavazok is. Mifelénk, ahol évtizedekig vártuk a természetest, hogy beleszóljunk a politikába, közéletbe, magyarul az adónk újraelosztásába, nagyon snassz nem elmenni. De…..
szusi úr 2010.04.08 13:45:14
@tóni: nem érvénytelen. viszont ha esetleg nem tudod, h kire ikszélnél, akkor a www.valasztasom.hu segít. :)
Gulyásdemokrácia Az LMP-jelenség 2010.04.08 00:48:00
Az LMP egyszerre több és kevesebb, mint egy párt. Kicsit protestmozgalom, kicsit divat, sokaknak szimpatikusak, lelkesek, fiatalok, a céljaikról nem tudunk semmit, olyanok, mint az 1990-es Fidesz és a 2002-es Centrum Párt összegyúrva. Nem is annyira párt, inkább egy nagyon érdekes…..
szusi úr 2010.04.08 11:19:19
nyilván sokan tanácstalanok, és kiábrándultak. pedig a www.valasztasom.hu sokat segíthetne a döntésben nekik is :)

5 perc, 25 kérdés a programokból, és egy lista a kitöltőköz közel, s távol lévő pártokról!
Polír Oltás miért van? 2009.11.04 13:21:00
Vírusok mindig is voltak. A vírus támogatja az evolúciót, támogatja az alkalmazkodást, fejben és testben is kondícionál. Amíg nem tudta az ember, hogy mi az a vírus, addig nagyjából az erősebb élt túl, aki kibírta a betegséget. Ma már tudjuk, hogy létezik vírus, nagyjából…..
szusi úr 2009.11.04 16:44:10
@LION_heart: ahogy elnézem, ez egy oltáspárti blog :o

én is oltatnám magam, de megbetegedtem, s úgy nem adják a vakcinát...
A Homáron gyakran szerepelnek dühös ügyfelek, sőt ugye a vadak meg a trágárak sem ritkák. J. OTP Bankhoz írott búcsúleveléből több szenvedély süt, mint bármelyik agresszív, anyázó, vagy fenyegetőző levélből. J. ugyanis mélyen csalódott: nem káromkodik, nem emeli föl a…..
szusi úr 2009.09.04 01:03:02
VENDÉGPOSZT Kósa András, a Hírszerző rovatvezetőjének írása. A 168 óra online-on „Király Helga írása” megjelöléssel publikáltak egy cikket szerdán, amely az OECD szeptember 1-én közölt gyermekjóléti felméréséről szól. Ugyanebben a témában Tóth Vali, a Magyar…..
Az egymáshoz közeledő „nemzeti radikális” párt és a szélsőjobboldal szervezetei nem jobboldaliak a szó semmilyen értelmében sem és a konzervativizmussal semmilyen szinten nem állnak kapcsolatban. A szélsőjobboldallal, a „jobboldali” Marat-kkal szembeni…..
szusi úr 2009.08.26 16:39:03
@evil overlord: nem akarom megvédeni őket, mert védjék meg saját magukat... de egyrészt a politikai térkép messze a legkorrektebb és módszertanilag leginkább megalapozott politikai teszt mao.n. (nyilván vannak gyengeségei...)

néhány kérdés valóban ua, v hasonló, mint a political compass, és most a tudatlanságodat árultad el.... ugyanis azok a kérdések egyeznek meg, (pl amit te is felháborodottan kérsz számon) amelyek a nemzetközileg is elfogadott, standardnak számító, az előítéletességet mérő f-skála kérdése. így bizony ez nem egy logikai teszt, hanem pont az előítéletességet mérő kérdést.

en.wikipedia.org/wiki/F-scale

magyarul, részletesen, és a 8 leggyakoribb f-skála állítás itt:
www.tarki.hu/adatbank-h/kutjel/pdf/a895.pdf
szusi úr 2009.08.26 16:49:27
@dzsucseharcos: hm. jó kérdés. definíció és bonyolult, és a mérés is.

1 kis szakirodalom:
www.ingentaconnect.com/content/klu/soci/2007/00000080/00000003/00000011
ftp://132.205.182.30/spss_2001/3csmeasures1.pdf
Az EP-képviselők java tervezi, hogy az online eszközöket is használni fogja. Szép mondat, nem? Annak a felmérésnek az összefoglalójából származik, ami strasbourgi nagyjaink nethasználati szokásait próbálta körüljárni.A Fleishman-Hillard e vizsgálata szerint az EP-képviselők…..
Végre! Itt az MSZP EP-szpotja, ahol egy ábrándos tekintetű nem-olyan-csúnya-jobboldali-hanem-fejlesztéspárti-a-maga-útját-járó-igazi-európai lányka zümmögi el, hogy gyűlölködni rossz, a jót észrevenni jó, az ország épül, a baloldal meg elhatárolódik a csíkos…..
szusi úr 2009.05.21 16:54:37
@zsombor: akkor miért nem azt írjátok? (csak kérdezem)
Nem hittem volna, de mégis van értelme az EP-választásnak. E nélkül akár egy évet is várhattunk volna Schiffer András kámingáut nyilatkozatára, miszerint a jelenlegi drogpolitika úgy jó, ahogy van. A Lehet Más a Politika Párt szóvivője a 168 órának bírta ezt mondani: A…..
Mandiner blog Unjuk 2009.05.16 11:11:00
  Ma elérkezett a nagy nap, amit ugyan nem vártunk, de amelynek előbb-utóbb be kellett következnie: új, nagyszabású előadást tart az antirasszista csimbum-cirkusz. A Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom Szent István parki rendezvényén főleg bohócokkal…..
szusi úr 2009.05.17 22:59:11
hát nem tudom, hogy jó dolog e relativizálni a szélsőségeket. még a végén az lesz az eredménye, hogy az emberek nem gondolják szélsőségesnek a szélsőségest.

http://www.publicus.hu/blog/magyar_garda

kopi a szövegből:

A társadalom közel 10%-a szimpatizál a Magyar Gárda tevékenységével: működését teljes mértékben helyesnek tartja és kompetensnek látja az ország problémáinak megoldásában, derül ki a Publicus Intézet kutatásából. Sőt, hogy a megkérdezettek 9 százaléka szavazna is a Magyar Gárdára, ha az párt lenne, mutatja a kutatás. Tehát, ha csak egy szűk réteg számára is, egyértelműen van nyitottság a társadalomban a szélsőséges mozgalmak irányába.

Ezzel párhuzamosan a társadalom többségében nem fedezhető fel félelem a politikai extremitásokkal kapcsolatosan: a szélsőséges pártokat és mozgalmakat csak 5 – 7 százalék tartja a hétköznapok biztonságára veszélyesnek. Az emberek többségének elsősorban egzisztenciális félelmei vannak: a szegénység növekedésétől, a gazdasági válságtól és a munkahelyek megszűnésétől félnek. Utóbbi jelenség valószínűleg arra is magyarázat, miért nem tartanak az emberek a szélsőséges pártoktól, mozgalmaktól. A bűnözés mint veszélyforrás is csak az anyagi biztonság fenyegetettsége után következik.

Erősödése okán az utóbbi időben komoly érdeklődés övezte a Jobbikot, illetve az elnöke által alapított Magyar Gárdát, amelynek működése élénk közéleti vitákat váltott ki. Ezért kíváncsiak voltunk arra, hogy a közvélemény miként tekint a Magyar Gárdára, amely alapító okirata szerint aktívan részt kíván venni a rendvédelmi feladatok ellátásában, de amelyet ugyanakkor demonstratív felvonulásai miatt, több oldalról is kritika, a félelemkeltés vádja ért. A többség egyetért ezzel a kritikával: a kérdésre érdemben válaszolni tudók 53 százaléka a Magyar Gárda működését félelemkeltőnek, ezért helytelennek gondolja
Egyelőre óvatosan kezeljük, vagyis nem vesszük készpénznek, amit Attila leírt a Gastroyalról, hiszen végül is kidobták a cégtől egy beszélgetés végén, ami abból a szempontból nem csoda, hogy felvételi beszélgetés volt, ő meg alaposan beszólt a reménybeli munkaadónak.…..
Komoly lájnapra lehet számítani a Balaton Sound 2009-en. Bár a fellépők többsége már egy jó ideje nem tündököl régi fényében, mindenképp örömteli látni, hogy eljön hozzánk a szeretett/gyűlölt Moby, és a már Szigeten is bizonyított Underworld. Lesz még Röyksopp, és a…..
B-oldal Legjobb zenecsatorna EVÖR 2009.02.02 09:22:00
A Deluxe Music helyreállította a szememben a német nép becsületét. Pedig a South Parkban már a genetikához fordultak, hogy kijavítsák az Isten által elkövetett hibákat, "például a németeket". Mert amellett, hogy nagyon komoly előadók, mint a Tangerine Dream vagy a…..
szusi úr 2009.02.04 13:22:36
2008 októberében nyitotta meg a Nordsee Magyarországon az első tengeri halakat, tenger gyümölcseit árusító egységét. A Nordsee Snackbar a Westendben található, kínálatát, minőségét már tesztelte az Index, illetve több blogon is írtak róla, például itt. Úgy gondoltuk, itt…..
Konzervatív fordulat jön. Így fél a miniszterelnök. És igaza van, tényleg jön. Nem rövidtávú pártpolitikai fordulat Magyarországon, hanem masszív és erős történelmi fordulat egész Európában. Sőt, nem is igazán kérdés, hogy jön a konzervatív fordulat. Ez tény. A kérdés…..
 Gyurcsány Ferenc a Népszabadságban, Tóta W. Árpád a w blogon vészcseng. Worluknak nem érdemi, csak terminológiai vitája van a miniszterelnökkel: a veszélyt ő is érzi. A racionalizmusára máskor oly' kényes Worluk agyát egyszerűen elönti a harci düh, ha vallásról,…..