Regisztráció Blogot indítok
Adatok
haku

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Akkor is olvasd el, ha nem szoktad hallgatni a podcastet! Köszi!) Eltelt két hét, újabb Checkpoint Mini jön, és mint két hete írtuk, ezentúl próbálunk azoknak is a kedvére tenni, akiknek a podcast műfaja annyira nem fekszik. Vagyis minden Checkpoint Miniben megénekelt játékról lesz pár bekezdés…..
haku 2016.02.09 12:13:44
@Savior: Jesszum Pepi a Tyrian-t hogy imádtam! Főleg co-op módban ketten egy gépnél: haver irányította az egyik hajót billentyűzeten, én a másikat egérrel.

Mellesleg a Tyrian 2000 a GOG-on tök ingyen beszerezhető.
Balesetet szenvedett egy magyar Gripen Caslavban – közölték a cseh hírközlő szervek. A pilóta(k) katapultáltak, élnek. Összetört magyar Gripen a caslavi határban, jó pár száz méterre a küszöbtől. Fotó: ctk ...még ép állapotban a 42-es a 2010-es Load…..
haku 2015.05.19 17:30:20
@Levente B.: Szerintem a masik csapasnyom csak a tuzoltok jarmuveinek a nyoma.

En azt nem ertem hogy hogyan lett igy "aladucolva" szegeny griffmadar.
haku 2015.05.19 18:45:00
@Z69: Huh, most latom csak a kereknyomot, meg az ernyoket.

Gondolom a katapultules elorefele is nyomja a szemelyzetet valamennyire, de laikuskent ugy tunik az utolso pillanatig vartak.

Kicsi a felbontas de ugy latszik a szarnyak leszallas-konfiguracioban vannak. (Bar lehet, hogy csak 'lekokadtak' az ivelolapok miutan a hidraulikafolyadek elveszett). A kacsaszarnyak adjak a fekero nagyreszet gurulaskor, sajnos annak poziciojarol fogalmunk se lehet ezen kepek alapjan ertheto okokbol :(.

Lehetseges-e esetleg egy teljes hidraulika-rendszer meghibasodas? Ez megmagyarazna a fekero elveszteset, es az atstartolas hianyat.
haku 2015.05.19 18:56:17
@zord: Elnezest, keson vettem eszre a figyelmeztetesed, es mar elkuldtem a a gyenge spekulaciomat.

A lenyeg, hogy a legfontosabbat mar tudjuk: embereletben nem esett kar! Ez a legfontosabb.

Gep majd lesz masik, az ember viszont potolhatatlan!
Tavaly december óta sajnos nem sok időm volt cikkírásra, most is csak egy rövid szösszenet erejéig ugrottam be. Elkészült a Szent-Györgyi Albert Agóra virtuális sétája. És hogy ez miért érdekes nektek? Azért, mert itt található az Informatika Történeti Kiállítás is (a 2.…..
Az első részben megismertük a keveréses kódokat, a mono-alfabetikus kódokat, valamint a homofonikus rejtjelezés alapjait. Épp ott tartottunk, hogy Etien Bazaires 1893-ban feltöri a homofonikus kódok királyát, a Grand Schiffet, amivel újabb hatalmas szöget ver be az egyábécés…..
haku 2015.01.27 18:47:42
Az RSA-t nekem is próbálták tanítani egyetemen, több-kevesebb sikerrel. Laikusnak úgy foglaltam össze, hogy a kód nem feltörhetelen, csak egész egyszerűen olyan sokáig tartana feltörni, hogy az már nem praktikus. (1-2 milliárd év.) Szerintem zseniális.

Az italautomatás problémát pedig úgy hívják, hogy "utazó ügynök probléma" (
en.wikipedia.org/wiki/Travelling_salesman_problem). NP-teljes (azaz a bemenet növelésével (városok száma) a számítási idő exponenciálisan nő.)

Kicsit OFF, valamint nem kissé KONTEÓ is: A quantum számítógép elméletileg P időben (=erős géppel belátható időn belül) futtat NP teljes problémákat (kihasználja, hogy egyszerre több állapotban is lehet.) Ezzel RSA-kat feltörni elméletileg már értelmes futási idővel lehet. Kíváncsi lennék vajon nem rejtegetnek efféle célra quantum szmámítógépeket mindenféle sivatagi bázisokon :).
Mindenestre a quantum számítógépek megjelenése alapjában fogja felforgatni a titkosítások világát.
FocacciAország 6. Cinque Terre 3. Manarola Maga a csoda    Bár első blikkre nincs túl sok különbség Cinque Terre települései között, mégis számomra Manarola talán egy fokkal még csodásabb, mint a többi. Nem tudom, talán a Via dell’Amoréról élvezhető látványának…..
Idén se lehetett nem észrevenni pár dolgot egy észak-olaszországi utazás alkalmával... A Nucleo Elicotteri della provincia autonoma di Trento I-TNDD lajstromjelű gépe, amit tavaly is sikerült elcsípnem, leszállás közben bázisán, a trentói repülőtéren. A fenti szolgálat…..
haku 2014.02.26 13:28:35
@zord: Uh, de ciki :).

Köszi, javítottam a képaláírásokat. Mentségemre legyen mondva, hogy a kommentátor a helyszínen sokszor mondta, hogy "Super Puma" :). (Meg persze, hogy "Signore e Signori!" :) ).

(A hivatalos programban sincs HH-139: www.jesoloairshow.it/partecipanti.php

Valami zavar lesz a Mátrixban, de mindenestre akkor is csúnyán benéztem! Köszi a helyesbítést újfent.)
Ma aláírták azt a szerződésmódosítást, mely a ratifikációt követően végre megnyitja az utat a magyar készültség szlovéniai bevetéséhez, melyre így tavasztól sor kerülhet. Fontos mozzanat: a szomszédos ország légterének védelmében történő részvétellel Magyarország a…..
A LégierőBloggert jószerencséje (és persze a munkája...) a remélt magyar állami helikoptertenderen induló egyik gyártóhoz, az AgustaWestlandhoz sodorta a napokban. Nagy lehetőség ez, összehasonlítva azzal a kis hazánkat és kormányát jellemző félelemmel vegyes hallgatással, ami…..
haku 2013.11.14 14:42:00
haku 2013.11.14 14:57:21
@Gaudi: Pár perccel nyertél, mikor elkezdtem írni a kommentem még csak 5 válasz volt :).
Alu, acél, széles, keskeny, pöttöm vagy malomkő - felniből millióféle van. Melyik lesz nekem a legjobb? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Mindennek van következménye. Annak is, hogy Medinán lesz a NATO-lokátor. Fussuk át, hogy jutottunk idáig: - Első terv: Zengő. Az Orbán-kormány a 40/2002. (III. 21). Korm. rendeletben a Honvédelmi Minisztérium hatáskörébe utalta a beruházás ("beleértve a nemzetközi katonai…..
Mindannyian tudjuk, hogy milyen furcsa érzés találkozni a saját múltunkkal: szerelmekkel, régi grundokkal, kocsmákkal, iskolákkal, egykori tanárokkal, katonatársakkal. És laktanyákkal is persze…Optika barátunkat a sors (pontosabban saját elhatározása) 23 év után ismét…..
Kis híján tragédia történt a svéd másodosztályú bajnokság Örebro–Bofors mérkőzésén. Az örebrói Niklas Lihagen minden előzmény nélkül összeesett a jégen az első harmadban. A játékosnak megállt a szíve, életét Wolmer Edqvist játékvezető mentette meg, aki azonnal…..
Nem én kongatom itt a vészharangot, hanem nálam sokkal bölcsebb emberek. Most például Parragh László. Talán adni kellene a szavaira.A  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke azt nyilatkozta a zoom.hu-nak, hogy "Magyarország évek óta sodródik, csúszik és a szemünk…..
 Úgy tűnik, egy specifikus területen befejezte az élő embereken folytatott kísérletezést a HM, és a hibás, körülményes beszerzési rendszer (ezúttal helyes) megkerülésével végre működőképes, harcban bizonyított pilóta nélküli repülőrendszert vásárol…..
Tegnap volt a megerőszakolt és meggyilkolt Nóri temetésének napja. A TV2 Mokka című műsora a gyilkosság óta eltelt 6 (munka)nap közül pont ezt a napot választotta, hogy a klinikai szakpszichológussal(!) elemezze a mai fiatal lányok kihívó öltözködését és közösségi oldalakra…..
Péntek (rendben) lezajlott Kiskunlacházán a megerőszakolt és meggyilkolt és 14 éves Nóri emlékére rendezett fáklyás felvonulás. Az MTI szerint 3000-en, más helyszíni beszámolók szerint 8-10 ezren vették ezen részt. Felesleges a számháborúba belemenni, ha a…..
Fordítva ülünk a lovon, ami vígan száguld a szakadék felé ... Íme, ez ma Magyarország. Nem tudom kinek kell érte köszönetet mondani, de köszönjük, megcsináltátok, győztetek... Bodor Imre 2006-ban Szolnokon, az egyik általános iskola mellett azt vette észre, hogy egy nagyobb…..
haku 2008.11.19 09:59:03
A borsonline cikke szerint az "iskola elött". Jó, oké, tudom, az iskola nem tudom hány méteres körzete még az iskolához tartozik jogilag. De most nem ez a lényeg, pont erre akarnék gyorsan most rávilágítani: ha JOGILAG értelmezzük, akkor valóban fennáll(hat) a személyi szabadság korlátozása, sőt JOGILAG akár az iskola területén is történhetett az eset: lehet, hogy csak 30 centire voltak a varázslatos láthatatlan jogi határvonal valamelyik oldalán (ebből is látszik, hogy menniyre abszurd ilyenkor a helyzet, fél méterre arréb állok, és törvényileg tök más lesz az eset). Viszont ha a törvényeket alaposaabban nem ismerjük (átlagpogár), és kívülről nézzük az esetet, akkor azt látjuk, hogy a nagydarab bácsi leválasztotta a nagyobb srácot a kisebbről, segítve ez által kiszolgáltatottat (bár nem tudhtajuk miért verte...), és beviszi az iskolába, hogy egy tanára vonhassa felelőségre, nem pedig ő maga két pofonnal mondjuk. Tehát erkölcsileg talán a legjobb utat választva áthágjuk a törvényt, és ez a gáz. Az ügyészség meg végzi a dolgát, az ellen nem agitálhatunk, mint korábban írtam ez esetben a rendszerrel vannak bajok. Sajnálatos, hogy ilyen kis esetebne is már ilyenek előfordulnak. Mivan, ha mondjuk egy fegyveres rablást lát az ember, ahol gyorsan kell valamit döntenünk, mert 10 másodperc múlva vége az egésznek, és annyi iső alatt még superman sem ér oda a helyszínre.