Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skaven

7 bejegyzést írt és 528 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aeon flux a függetlenedés napja 2019.07.04 17:30:00
Minden, aminek kezdete van, véget is ér – fogalmazta meg mélyenszántó gondolatait a Mátrix: Forradalmak plakátja, de bármily bárgyúnak is tűnt ez a szlogen tizensok évvel ezelőtt, igazabbat nem szólottak filmmarketingesek, forgatókönyvírók. Az aeonfluxra 2005-ben vésődtek az első sorok, akkor még…..
Egyre jobban megy az utazási irodáknak a hírek szerint. Árbevételük végre elérte a válság előtti szintet, kevesebb cég megy csődbe. Bár reálisan egyre kisebb az esélye, hogy bedől az irodánk, és itthon maradunk - vagy kinn ragadunk - összeszedtünk néhány indokot, hogy miért érdemes inkább másra…..
skaven 2016.10.31 19:06:04
@Mitzi von Küche: mi londonbol mentunk, innen is van kozvetlen jarat.
egyebkent oda nem igazan erdemes szerintem szuper-szervezett modon menni, szallodat tudsz foglalni (minel kozelebb legyen a varoskozponthoz, a szallodak nagy resze kint van a rakban, erdemes a terkepen korbenezelodni), aztan ha ott vagy, akkor meg mindig lehet siman egy napos utakat befizetni mindenhol, jonnek erted kocsival, kisbusszal, akarmivel aztan hurcolasznak mindenhova, ugyanigy lehet menni turazni is hogy felvisznek a hegyre ahonnan indul a turoutvonal aztan hello. mi egyebkent ezekkel elegedettek voltunk, befizettunk par ilyenre, a tobbi napon meg magunknak csinaltuk a dolgokat. en szemely szerint nem vezetnek ott,eleg brutal szakadekos-kanyargos hegyi-tengerparti utak vannak, de mast ez biztos nem zavar.
 - SPOILERMENTES - Most, hogy nincsenek itt a férfiak, beszélhetünk végre az ionizációs folyásról. Szerencsére meglehetősen ritka jelenség, előfordulási esélye azonban nagyban megnő, ha leokád egy hármas típusú inhumán entitás ektoplazmával. Nem hangzik túl felemelően. Pontosan annyira, mint…..
A film, amit egy párhuzamos dimenzióban Neil Gaiman írt és Guillermo del Toro rendezett, avagy ősszel vajon megmutatja-e a Marvel a DC-nek, hogyan kell sötét és komor hangulatot varázsolni könnyedén? Alkotói szerint a mű magasabb szintre emeli a 3D technológiát, a látvány a sztorit szolgálja és…..
  Várj! Tippelj! Szerinted melyik fehérnemű típusra szavazott a legtöbb férfi?  Ha te is a tanga bugyira szavaztál, el kell keserítenünk, Nem nyert. A Women’s Health magazin szavazást indított a Facebook-on, azzal a kérdéssel, hogy milyen fehérneműben szeretik leginkább látni a csajokat. A…..
skaven 2016.03.15 22:32:32
Hadd ne cifrázzam. Mi jelöltünk, ti szavaztatok, íme az AeonFlux házi díjátadójának végeredményei.....
Nos, eljött az igazság pillanata, megtudjuk, hogy az Amerikai Filmakadémia tagsága hogy vélekedett a tavalyi felhozatalról. Vajon egyezik az ízlésük a BAFTA szavazóival vagy inkább a populárisabb Golden Globe felé hajlik a kezük? Vajon sok egyezés lesz a teljes szakma jelöltjeivel, esetleg újra…..
skaven 2016.02.29 15:07:58
@Atkakukac1989: mondjuk annyira nem malick hogy mi pl a birdmant ugy lattuk hogy utana kozvetlenul megneztuk az elet fajat. elkeserito volt a kulonbseg, a birdman mar onmagaban is bena, tuljatszott es erdektelen lett volna, igy meg aztan foleg az lett.
ettol meg persze a revenant lehetne akar jo is, de mindentol fuggetlenul ugy erzem hogy inarritu az egyik leginkabb tulertekelt rendezo manapsag.
Május 1-jén folytatódik a Londoni rémtörténetek, és már meg is érkezett a harmadik évad első előzetese egy szépen megkoreografált és kellőképpen para poszter kíséretében. Az első két évad alapján én korántsem vagyok maradéktalanul kibékülve a Showtime gótikus crossover-horrorsorozatával, de mint a…..
Igazán sajátos a mai poszt, hiszen Digger az angliai létnek elsősorban az őt leginkább zavaró elemeit emelte ki. Szó lesz hát (tömeg)közlekedésről, parkolásról, vásárlásról, és a legendás brit munkabiztonsági előírásokról (tessék megguglizni azt, hogy health & safety…..
skaven 2016.02.12 16:06:24
@puhacica: mi alt. az M&S-ben vasarolunk, bar pl a waitrose-ban nalunk eleg jok a baguette-ek es a kenyerek. sajtot, wc papirt, par kekszfeleseget, ilyesmiket szoktunk csak a waitrose-ban venni.
hust meg felvagottat regebben vettem neha mashol is, de kritikan aluli volt a minoseguk, sajnalom, ez van. teny hogy a 60 fontos halat en sem veszem meg az M&S-ben, de azert akozott es a par fontos sainsburys csirke kozott sok lepes van.
zoldseg/gyumolcs gyk csak M&S nalunk. felesegem vega, de en is sok ilyesmit eszem, gyumolcsbol szerintem a nagy atlag tobbszorose fogy nalunk. maradjunk annyiban hogy erezheto a kulonbseg.
egyebkent egyszeru videki gyerek vagyok, de talan pont emiatt a zoldseg/gyumolcs/hus mindig jo minosegu volt nalunk.
kolbaszt, szalamit, szalonnat meg ilyen szarokat nem eszem, szoval arrol nem tudok nyilatkozni. :)
skaven 2016.02.12 17:05:57
@diggerdriver: en Chiswickben lakom es a Mayfairben dolgozom, de szerintem ez irtam mar maskor is, nem szoktam belole titkot csinalni.
Nem gettoztam amugy, de szerintem vicces ordasnagy szinvonalat varni a Lidltol. De igen, szoktam a Sainsburyben is vasarolni, a frissen facsart naracslevuk pl szerintem siman a legjobb (de pl a siman narancs ami naluk van, mar szar). Cidert is arulnak, kolat meg szojatejet is lehet venni, szoval erre teljesen jo. Sot, van egy nagy Sainsbury nem messze ahol valami csoda folytan aruljak a kedvenc japan whiskymet, azt ott szoktam megvenni. :)
skaven 2016.02.12 18:43:25
@diggerdriver: szerintem szarul hangzik hogy olyan a bolt hogy ha egy ember beall akkor mar elallta az utat, de szamomra az is szurrealisan hangzik hogy bejon a hajlektalan es leemeli a piat a polcrol. de mindegy, tenyleg nagyon elkanyarodunk a tematol.

egyebkent ha magyarorszagon bemennel a mangoba vagy a zara noi reszlegebe learazaskor, akkor zokognal hogy milyen undorito rumlit tudnak csinalni a nok. szoval ez sem londoni dolog, sot.
a helyzet az, hogy az emberek nagyreszt igenytelenek es undoritoak. mindenhol. de ettol meg vannak olyan helyek ahol probalnak adni a latszatra. :)
aeon flux kritika: deadpool (2016) 2016.02.11 01:21:25
 - SPOILERMENTES - Holnap (ma?) eljön a nap, amikor a hazai nézők számára kiderül, hogy Deadpool el tudja-e hozni a szuperhősfilmek forradalmát. Az érdeklődők zöme valószínűleg tisztában van az előzményekkel, mert aki nem, azt jó eséllyel hidegen hagyja az egész hajcihő. Az egyértelmű, hogy…..
Ha most visszagondolunk 2015 nagy játékosaira, majd átfutjuk jelen év aspiránsait, a különbséget bizony szembeötlőek. 2016 nem lesz különösebben izgalmas év a látvány- és akcióorientált néznivalóban, de mi azért megerőltettük magunkat, és összeszedtük azt a 35+1 kasszasikerre ácsingózó filmet a…..
A mai poszt számomra annak a példája, mennyire másként lát valaki egy várost, amikor benne él, mint amikor csak meglátogatja. Ilyenkor a pozitívumok mellett előjönnek a hétköznapok apró bosszúságai (ezek adott esetben kicsit fel is nagyítódnak), miközben kicsit más…..
skaven 2016.01.07 15:36:42
@Zka: fitalaok vagytok meg, a gyerek meg egyre nagyobb, mire egyetemista lesz, meg siman nekiallhattok kalandozni :)
Rekordbevétel ide vagy oda, nem volt nehéz összegereblyézni az idei esztendőben a tengerentúlon kiugróan teljesítőket: alig 10 film érdemli meg, hogy minden további nélkül kasszarobbantónak tituláljuk, és ez igen siralmas bizonyítvány. Annál is inkább, mert az alsó fertályban…..
Az unokaöcsém idén karácsonyra Star Wars Monopolyt kapott. Ez ugyan az ő korosztályának pompás szórakozás, mert a századik kártyahúzás és bázisvásárlás után is ugyanolyan lelkes, mint amikor Darth Vader, Luke, Kylo Ren és Finn festett figuráját bontogatta a műanyag…..
Az Amerika Kapitány: Polgárháború bemutatkozó trailerét 24 óra alatt 61 milliószor nézték meg az online és a televíziós felületeken összesen, ezzel megdöntve az eddig felállított rekordot az elsőként megjelent előzetesek között. Melyik film videodebütálása volt az eddigi…..
skaven 2015.12.02 10:02:02
Áll a bál New Yorkban, egy csomóan kiakadtak, hogy a The Man In The High Castle című Amazon-sorozatot úgy hirdetik, hogy a metróban az üléseket náciszerű jelekkel látták el. A Philip K. Dick-adaptáció ugye arról szól, hogy a tengelyhatalmak nyerik a második világháborút, és…..
skaven 2015.11.25 16:12:44
@Prof. William: talan mintha penteken lett volna az amazonon. szoval az atlag magyar "tevezo" mar toltheti is...
A Mad Max 4 alcímére (Fury Road) kísértetiesen emlékeztető címmel, The Chronicles of Riddick: Furia-ként fog nemsokára mozikba kerülni az újabb Riddick mozifilm, amit egy tévésorozat is követ majd, Merc City címmel - írja a Movieweb tévés szekciója. A híreket maga Riddick,…..
A világ számos pontján lehet különleges és elképesztően drága ingatlant találni, az azonban bizonyos, hogy London ebben az élbolyban van, különösen a legdrágább négyzetméterárak és magas színvonalon kialakított tekintetében. Sztárok, magas rangú politikus, milliárdosok…..
Ma ismét egy olyan poszt következik, amelynek szerzője még a kezdetekkor írt a blogra. Gergely története annyiban különleges, hogy ő több külföldi munkavállalás után is visszatért Magyarországra, nem kevés tapasztalattal a tarsolyában. Mai írásának legfontosabb üzenete…..
skaven 2015.11.10 15:54:24
@Zka: hat ha csak arra az egy fizura kell szamitani akkor feleseg+gyerek mellett 60k-ert tenyleg ne gyere londonba. az a netto 3500 font baromira gyorsan el tud menni. elnek itt emberek akik buszozgatnak 2 orakat mert nem akarnak havi 40 fonttal tobbet fizetni a rendes berletert, ebben a kategoriaban ez a fizu nyilvanvaloan durva.
en mondjuk abba is belekotnek hogy a kaja itt ugyanannyiba kerul, mert ez csak abban az esetben igaz, ha nem vagy valogatos. ha nem zavar hogy csirkeben ossze tudod morzsolni a csontot annyira szar minosegu, akkor persze nincs gond. :)
A magyar közönség a tőle elvárható módon reagált a Spectre - A Fantom visszatér bemutatójára: szerda este óta már több mint százezren váltottak rá jegyet. Ezalatt remekül rajtolt el A kis herceg is, ám az Anyám és más futóbolondok a családból folytatja a hazai produkciók vergődését...
Az amerikai, prűd változatban nincs se segg, se mell, bezzeg az Európában néhol vetített, "extended" változatban néáha akar, és vérből és erőszakból is több jut, ha valaki erre gerjedne. UPDATE: Nálunk a Viasat6 a vágatlan verziót vetíti. ..
Idén 10 éves a blog, ezt tudjátok, és mi most azon merengtünk el, hogy amik akkor voltak 10 évesek, azok ma már 20 évesek. Bizony. A merengést követően nyomban meg is szavaztuk a 20 legjobbat 1995-ből, minekutána arra kellett rájönnünk, hogy ez az egyik legszínesebb esztendő volt, amit fel tudunk…..
A Sicario szinkronja olyan, mint egy marék sóder a sivatagban: rossznak nem rossz, csak szükségtelen. A forgalmazó Freeman Film is tisztában volt azzal, hogy itt most nem csak a tömegigényeket éri meg kiszolgálni, így feliratos vetítések után is lehet majd kutatni csütörtöktől a…..
Határátkelő U(k)gordjunk neki! 2015.09.16 06:44:00
Előre szólok, hogy sajátos stílusú poszt lesz a mai, szerzője, Gábor úgy fogalmazott, hogy részben a saját motiválására is írta. Én pedig kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá – szerintem érdemes végigolvasni. (A képekért ezúton is jár a köszönet.) „Nekiesünk, mint…..
skaven 2015.09.16 15:59:16
@LittleG (uk): tudtommal csak a cineworldnek van berletes opcioja, a vue pl meg a faq-ban is leirja hogy nincs ilyenjuk.
nalunk a cineworldnek annyira lepattant oreg mozija van, hogy vegul egy ev utan dobtuk a berletet, inkabb elmegyunk a plazaban levo vue-ba ami sokkal jobb. de amugy egesz egyszeruen nem mutattak be annyi filmet egy ev alatt ami erdekelt volna minket, hogy jol jarjunk a berlettel. a vegere nyug lett az egesz (ott a berlet, hasznaljuk mar ki - muszajnak ereztuk a mozibajarast).