Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ixub

0 bejegyzést írt és 307 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napjainkban Gyermekvasút néven üzemelő egykori Úttörővasút a szocialista rendszer egyik büszkesége volt. Ezzel is utaltak arra, hogy lám ilyesmire is telik a dolgozó nép országában, és generációkon át volt a legmenőbb csábítás az ifjú generáció számára. 1961. április 12. Úttörővasút…..
ixub 2020.11.04 13:08:57
@JTom: Amikor az ember hozzászokik, hogy csak a képeket nézze nálatok és lokálpatrióta módjára már a Mukit keresi. Mikor nem találja, már mondja is a magáét... Bocsi
Kellemes Ünnepet mindenkinek! Ígérem a képsorban semmi sem fog emlékeztetni a nyúlra, a feltámadásra vagy a koronavírusra. Ennyit tudok tenni a kedvetek javítása érdekében szerény eszközeimmel. Itthonról. 1900 körül. Két lóerős amerikai komp. A lovak által meghajtott lapátkerekű komp nem…..
Fanni levele után körülnéztünk, és sajnos nincs jó hírünk. A Mobilexpo.hu webáruházról annyi a friss negatív vélemény, mint égen a csillag (fb találatok, árukereső, gyakori kérdések), és a károsultak már egy facebook csoportot is létrehoztak. A Royal Futárszolgálat is írt egy facebook posztot…..
A 90-es évek ikonikus filmekkel ajándékoztak meg minket. Több olyan alkotás is született, amik számomra csak később, akár csak felnőttként váltak igazi kedvenccé. Kétségtelen, hogy ha egy régebbi filmet van kedvem nézni, akkor biztos, hogy ebből az évtizedből választok. Igyekeztem a legjobbakat…..
Nagyot változott a készülékkínálat az utóbbi évtizedben, különösen a kínai gyártók berobbanásával és az okostelefonok térhódításával. Ennek egyik jele, hogy ma már nincs  egyeduralkodó sztárkészülék az Android térfelén. Amit az is alátámaszt, hogy összesen 24 + 2 olyan telefont írtak össze a…..
ixub 2018.08.31 21:13:51
@ogli dzsí: Nem emlékszem rá, hogy együtt őriztünk volna disznót pöcsikém, de egy tény, hogy az egyik legjobb ár/érték telefont kihagyni furcsa. Bár 9 éveseknek nem tudom miért magyarázom ezt az egészet.
A mai cikkel megkezdem azt a cikksorozatot, amit már hetekkel ezelőtt megígértem nektek, csak pragmatikus okokból inkább a Western-t előrébb vettem. A Lego Space története következik, ami viszont olyan nagy, olyan bő és mélyreható, hogy csak logikus, nagyobb darabokra tagolt módon lehet emészthetően…..
ixub 2018.06.05 21:16:41
Korábban már írtam a TotalTool-on  a következő  témáról, azaz  tudatosan  csökkentik-e a gyártók a gépek élettartamát,  vagy csak mi érezzük úgy, hogy egyre silányabb a minőség és emellett egyre jobban távolodnak a vevőktől? Akkor hazai mintákon keresztül próbáltam…..
ixub 2018.05.18 16:28:24
@enzob: Ezzel a C45-s acél 30 éve is ugyan az volt tudnék vitatkozni. Ne tudd meg, hogy mennyit lehet spórolni, ha az ötvözők alsó felső határértékenek alsó szintjére ötvözöd az acélt. (mondjuk a C45 pont nem ötvözött, de ott is lehet játszani). Hozzátéve, hogy ha még nem is ötvöznek alsó szegmensbe, 10 éves kimutatást csináltam nem rég arról, hogy az átlagos gyártott acélvastagság, amit gyártunk, mennyit csökkent. Biztos nem azért, mert az jót tesz az élettartamnak.
ixub 2018.05.19 10:13:24
@igazi hős: Elég rég óta az acéliparban dolgozom, hogy tudjam a minőségszabványok 3-4 évente változnak egy kicsit. Minden kémiai összetevőnek van egy meghatározott alsó-felső korlátja. Vegyük példának a niobiumot, egy viszonylag drága ötvöző. Nagyon nem mindegy, hogy a szabványon belül hova állítod be a felhasznált mennyiséget. Igaz csak pár kg-ról beszélünk, de éves szinten azért szemmel látható a költségekben a spórolás. Végeredmény szabványnak megfelelsz, de épp a végfelhasználónál okozhat rövidebb élettartamot úgy, hogy te mindennek megfeleltél.
Az ember új autó vásárlása miatt érzett bokorugró örömét általában némileg hervasztja a rengeteg papírmunka, ami egy ilyen akciót kísér. A Casco, a parkolás, az autópálya matrica és társai intézése mind-mind egy óriási csapda, amik jó eséllyel rojtozzák ki az ember idegrendszerét leggyakrabban a…..
ixub 2018.05.14 14:28:46
@Dezsike: Idei az első év, hogy nem az M3-on megyek a jászságba. Eddig hosszabb volt ugyan, de legalább gyorsabb. No ez az elmúlt egy évben annyit változott, hogy hosszabb, de legalább lassabb lett. Egy megyei matrica ára benzinné párolgott.
Még ki sem hevertétek az esküvő utáni másnapot, a fodrásztól a postásig mindenki fel fogja tenni ezt a kérdést, hiszen a házasságot már kipipáltátok, jöhet a következő szint, ugye. Gondolja mindenki más, mert hát a társadalom minimum furcsa szemöldökráncolással konstatálja, ha házas vagy ÉS…..
Ma néhány, karácsonyt idéző képpel jövünk (lesz még a héten). Pillantsunk bele az amerikai Sears áruház 1979-es katalógusának játékai közé. Lássuk mire vágytak akkoriban a gyerekek. Közben nekem óhatatlanul is eszembe jutott, hogy kiskamaszként milyen játékaink voltak az…..
A Tiloson futó Régen minden jobb volt James Bond-adásai után újabb műsorba kaptam nemrég meghívást: ezúttal a Klubrádió Popfilterében Csepely Adrienn faggatott ki a kedvenc rajzfilmjeimről. Valamint arról, hogyan hatja át a jövőre már 110 éves animációs műfaj a popkultúrát – sőt, a mindennapjainkat...
ixub 2017.11.20 13:31:32
Szegény Zsolt 4 hónapig hajtotta a beteg tabletjének az ügyét, azért, hogy aztán a Média Marktot, 2 szervizt és a Békéltetőt is megjárva ott álljon a startmezőn megint. Kedves HomárBlog! Próbálok objektív maradni és időrend szerint haladni. 2016. 12.17. A Media Marktban vásárolok egy ACER…..
ixub 2017.10.05 20:19:21
@Darth Revan: Nexus 7-n még csak forrasztani se kellett, kínából rendeltem új alkatrészt kb 2 Eur volt és talán 2 csavar és egy ragasztott habszivacs tartotta.
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! A Ptk. által szabályzott  a PTK. 6:185. § [Foglaló] (2) bekezdése szerint: "Ha a szerződés teljesítése olyan okból hiúsul meg, amelyért egyik fél sem felelős, vagy mindkét fél felelős, a foglaló visszajár."  Ezen bekezdésnél mit értünk azon,…..
A Citibank árváinak panaszai annyiszor bukkantak fel az elmúlt hónapokban nálunk, hogy kezdem sajnálni, hogy anno nem próbálkoztam a bankkal. Igaz, akkor mára az Ersténél találtam volna magam, ami a panaszok alapján sokszor nem egy leányálom. Akinek van jó tippje, mihez kezdjen az ember a tízezres…..
Eredeti kiadás dátuma: 1981 Platform: Arcade Fejlesztő: Konami Műfaj: Akció A 80-as évek elején az akciójátékok két irányt vettek fel, míg az amerikai cégek inkább a lövöldözős és pusztító játékok felé indultak el, addig a japán irányvonal inkább a reflexekre, az ügyességre alapozott, és…..
Vannak olyan - jellemzően extrém sok ügyféllel bíró - cégek, amikkel kapcsolatban 2-3 hetente biztosan jön panasz, így általában már csak a nagyon extrém elemeket tartalamó sztorik kerülnek ki az oldalra. Ilyen cég a Magyar Államvasutak is.  Ez az eset is extrém, de a másik irányba kilengve zengi,…..
Van az úgy, hogy az embernek bekattan valami kisgyerekként, de annyira, hogy aztán a fél életét ennek a csodálatosan vonzó dolognak szánja. Ezek azok a vágyak, amiknek teljesüléséből  családi legendák és filmek születnek, vagy olyan orbitális csalódások, amiknek a kiheveréséhez  egy másik fél élet…..
Nem szívesen megyünk bele az ilyesmibe, de ez ez azért elég sokat elmond arról, mennyire vállalhatatlan mélységekbe süllyedt a Tények és mindenki, aki az arcát adja ahhoz, ami ott folyik: Tatár Csilla, Gönczi Gábor exfelesége, maga is egykori TV2-s (jelenleg az akol másik felében, az MTVA-felirat…..
A veterán sorozatfüggők talán emlékezhetnek 2007 őszére, amikor a kedvenc sorozatok és egyéb műsorok leálltak, mert az Írók céhének (Writers Guild of America) lejárt a stúdiókkal kötött kollektív szerződése, az új feltételekről pedig nem sikerült könnyen megegyezni, aminek egy 14 héten és 2 napon át…..
ixub 2017.03.27 08:52:28
@Flankerr: Akkoriban sokkal jobban fájt mondjuk egy Lost...
Mivel az utóbbi időben egyre többször küldtétek el nekünk az alábbi, 1913-ban készült fotóról napjainkban megjelent cikkeket, úgy gondoltuk, utánajárunk egy kicsit történetnek, hiszen a minden idők legdrágább fotója cím igencsak kétértelmű. A Mai Manó Ház Blogon korábban…..
ixub 2017.01.30 09:27:46
@SnowFighter: Ha teljes kapacitással működik a gyár akkor nem tudja bepótolni a le nem gyártott autókat ergo igaz az állítás.
Kodein A legjobb magyar lemezek 2016.11.26 22:19:26
Mivel az internet mai világában mindig is mennek a top 10-es listák, amiknek valljuk be én is nagy rajongója vagyok, ezért gondoltam, itt az év vége, és itt a lehetőség csapatni egy toplistát. A listában nem a zeneileg legjobban összerakott magyar lemezeket fogom végig venni, hanem azokat, amik…..
Mivel tegnap Sixx posztja elszállt, gyorsan összefoglalom a vasárnapi párbajt: A két főszereplő Viki és Lóri igazából nem esett egymás torkának, de azért volt némi kakaskodás. Lóri azt vetette a lány szemére, amit mindenki lát, hogy a kishölgy elég visszahúzódó természetű, egész addig, amíg…..
ixub 2016.09.13 10:45:43
@PeniValdes: Igen a jövőkép adott. Végül is bárhova lehet rajta pi*át hajtogatni.
ixub 2016.09.13 13:59:30
ixub 2016.09.13 14:07:19
@PeniValdes: Lehet, hogy beküldenek még 3 pontagyút, hogy kiderüljön kinek fehér a mája. :)
Amikor a megrendelt cikket azt megelőzően írták, hogy kijött volna a nézettség, ugye. Mert a Hello!! állításával ellentétben a nézők nemhogy megszerették a Star Academyt, de menekülnek tőle, a napi műsorunkat a Showder klub, az Észbontók és a Dr. Csont ismétlései is verik.  ..
ixub 2016.09.09 08:19:13
Lehet azt mondani, hogy iszonyat tirpák embereket sikerült ebbe a szériába beválogatni, de most derült ki igazán, hogy a látszólag két biten szintetizálgató agyhalottnak hitt villalakók is képesek akkora luxusbörtön hajtotta csikágózást generálni, ami felér egy szépemlékű Iza-Krisztián…..