Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabo.ptr

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első bejegyzés a legkézenfekvőbb témáról szól: hol lehet jégkorongozni Magyarországon? A következőkben felsorolás szerűen vannak feltüntetve azok a helyszínek, ahol bárki vehet magának jégidőt, hogy azalatt jégkorongozzon. A felsorolás itt csak a legszűkebb információkat…..
Nem sok hiányzott, hogy Szlovákia megdöntse az idei vereségrekordot, de az utolsó harmadban már nem ütöttek gólt a zseniális csehek. Az elejétől kezdve mondjuk, a csehek ellenállhatatlan csatáraikkal a vb minimum harmadik számú esélyesei az oroszok és a kanadaiak mellett, és most…..
Szomorúan tudatjuk olvasóinkkal: az éles teszt nem sikerült. A kamera forog, a kapcsolat viszont használhatatlan, ez van. Marad a szöveges közvetítés, illetve a magyar rádió műsora, a körkapcsolásban olykor a mi meccsünk is kap némi időt. Elnézést kérünk...
Szerda délelőtt dől el, milyen sorösszeállításban játszunk az oroszok ellen, mondta blogunknak Énekes Lajos a keddi edzések után. Azt azért megírjuk, hogy az utolsó felkészülési mérkőzést megelőző napon milyen összeállításban gyakorolt a válogatott. Csatárposzton két…..
szabo.ptr 2009.04.22 09:18:27
@D. Gromov: Arról beszél. Valóban a kapott pofonra utal.

A Karórépa nekem is tetszik, de arról azért szó sincs a cikkben. A "karórépás" mondat így hangzik: "A magyar jégkorongozók a következő években még további nagy győzelmeket könyvelhettek el amikor sikerült legyőzniük a svédeket valamint a jelenlegi VB felkészülésen a finneket."
Nagyrészt felvettük a norvégok által diktált, helyenként A csoportos iramot, védelmünk jól dolgozott – értékelte a 4-3-as magyar–norvég tapasztalatait Énekes Lajos edző. A két csapat ma este megint találkozik Káposztásmegyeren, a magyar válogatott összetétele…..
szabo.ptr 2009.04.08 10:10:06
@Raon: a cikket én próbáltam szó szerint fordítani, ami nem jelenti hogy Cortina szó szerint ezt mondta. F.Kapusnak teljesen igaza van a többszöri fordítással nagyon torzulhat az interjú. A magyar ujságírói szó és kifejezés használat eltér a szlováktól és mivel én nem próbáltam átfogalmazni, az is torzíthat a nyilatkozaton. Jó példa erre a "Zdeno Charát csodálom", magyarul tényleg jobb a "játéka tetszik", szlovákul csodálom volt írva, de nem tudni hogy Cortina milyen kifejezést használt.

szabo.ptr 2009.04.07 22:02:07
@KP: Én is altatásnak érzem.

Pat Cortina interjú a szlovák hokej.pravda.sk-n

hokej.pravda.sk/kouc-madarov-nepatrime-do-acka-toto-nie-je-zaciatok-ale-koniec-pt2-/sk_hhokej.asp?c=A090403_211415_sk_hhokej_p43

Itt a teljes cikk fordítása (próbáltam szó szerint):

„A magyarok szövetségi kapitánya: Nem tartozunk az A-csoportba. Ez nem valaminek a kezdete, hanem a vége.

Ami nem sikerült Ján Jaško és Dušan Kapusta szlovák edzőknek, azt Pat Pascalino Cortina elérte. Az olasz gyökerekkel rendelkező kanadai edző Magyarország jégkorong válogatottját az elit csoportba juttatta.

Pravda: Korábban Olaszországot vezette a VB-n, most pedig azt a Magyarországot, akinek az elitben való részvétel nagy ünnepet jelent. Nem izgul?

Cortina: Természetesen igen, bár a magyar szurkolók elvárásai nem nagyok. Senki sem feltételezi, hogy legyőzzük Kanadát, Szlovákiát, vagy Fehéroroszországot. Ha jól helyt állunk az is nagy-nagy csoda lesz. Realistának kell lennünk. Jó rálátásom van arra, hogyan játsszák a hokit világszínvonalon és tudom mire vagyunk képesek.
Pravda: Tehát ön szerint Magyarország nem marad tartósan az elit csoport tagja?
Cortina: Hogy őszinte legyek, nem. Magyarország nem tartozik az A-csoportba. A bajnokságban egy, esetleg két jó eredményt elérhetünk, de nem fogunk ott tartani ahol Finnország, Csehország, vagy Szlovákia. Magyarország vagyunk. Ez nem egy hokis nemzet. Amikor a jelenlegi játékos generáció abbahagyja, akik már nem a legfiatalabbak, nincs aki a helyükre lépjen. Elég csak a junior válogatott eredményeit megnézni. Ez nem valami siker sorozat kezdete, hanem a befejezése.
Pravda: Az Ukrajna elleni tavalyi győzelem után, ami a feljutást biztosította, önt elöntötték az érzelmek.
Cortina: A csapatban van kb. 15 játékos, akik 8-9 évet küzdöttek az A-csoportba való feljutásért. Arról álmodoztak, hogy legalább egy mérkőzést játszhassanak az elittel. Végül sikerült nekik és én ebben segítettem őket. Csodálatos érzés volt.
Pravda: Ön előtt a magyar válogatottat szlovák edzők vezették. Tanácskozott velük?
Cortina: Természetesen. Az elitbe vezető út nagyon hosszú volt és ebben nemcsak nekem volt érdemem. Nagy elismerést érdemel Dušan Kapusta és Ján Jaško akik megtanították a magyaroknak hogyan kell hokit játszani. Köszönöm nekik.
Pravda: Olaszország csapatát vezette a 2002 svédországi VB-n, ahol a szlovákok a legnagyobb sikerüket érték el.
Cortina: Emlékszem, ott voltam Göteborgban a záró mérkőzésen. Szlovákiának szurkoltam és önökkel örültem.
Pravda: Ön Montrealban született. Milyen érzés lesz a Kanada elleni mérkőzés?
Cortina: Kanadában születtem, de már huszonegy éve Európában élek. Annak ellenére nagyon különleges érzés lesz.
Pravda: Követi a Montreal szereplését az NHL-ben?
Cortina: Természetesen. Remélem, bekerülnek a rájátszásba és Halák kapus nem erősíti a szlovákokat a VB-n. Ha ő nem jön, akkor Szlovákiának a VB-n nem lesz kiváló kapusa és biztos vagyok benne, hogy akkor Magyarországot nem győzik le (nevet). A szlovákok közül legjobban Zdeno Chárat csodálom. Tetszik, ahogy a Bostonban játszik.
Pravda: Mikor fog az első magyar hokis az NHL-ben játszani?
Cortina: Eltart az még tíz esetleg tizenöt évet is. Az is elég lenne számunkra, ha az erős európai bajnokságokban játszanának, gondolom ezt egyszer elérjük. De őszintén szólva, két, három magyar játékost kivéve nem elég jók ahhoz, hogy külföldön megfeleljenek.
Pravda: A magyar csapat magja néhány éve együtt játszik. Előny ez ön számára a svájci VB előtt?
Cortina: Ez segített a divízió I. VB-n, de ott egészen más mérkőzéseket játszanak. Passzolgathattunk, gyakran volt nálunk a korong, de az A-csoportban ezt az ellenfelek nem nagyon fogják engedni. Ehhez hozzá kell szoknunk és meg kell tanulnunk jól védekezni.”
szabo.ptr 2009.04.07 22:04:28
@burvinyek: eggyel feljebb a hokej.pravda.sk-n tegnap megjelent Cortina interjú fordítása
Szurkolói ötlet alapján – amelyet ugye blogunkon öntött formába törzsolvasónk – gyűjteni fogják a hozzájárulásokat az Alba Volán vasárnap esti mérkőzésén. Ocskay Gábor szakosztályfőnök elmondta, két helyre tesznek ki perselyt, a bejárat mellé, illetve a…..
Nyolc gól különbséggel győzte le Magyarország A csoportos csapata Szerbia divízió 2-es válogatottját. Az első lépést ezzel megtettük a Vancouver felé vezető úton, de nem kérdés, hogy ez volt a lehető legkönnyebb.A magyarok úgy kezdték a meccset, mintha semmit sem akarnának a…..
Az egykori televíziós műsorvezető nemsokára betölti 72 életévét. A televízióval másfél évtizede szakított. Másik szenvedélye, a jégkorongozás öröknek tűnik. Hetente kétszer edz a mai napig. Hosszú szünet után nálunk képernyőre kerül Egri János.Egri Jánost a…..