Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elBandy

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Útdíj? Észnél vagytok? 2012.02.01 11:10:47
Imádkozzatok, hogy ne szálljon minden autós BKV-ra, mert a gatyátokat is ráfizetitek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
elBandy 2012.02.01 12:47:30
@wannabe_biker:

Elég lenne a fontosabb csomópontokra ilyen rendszám figyelő kamerákat elhelyezni. A szoftvereken nem kellene sokat módosítani.

Aki meg minden csomópontot 1 hónapon át ki tud kerülni, az megérdemli, hogy ne fizessen.

Aki mindig autóval jár, az nem tudja megtenni.

Ha mindenki kapna egy BKV bérletet a 10.000-ért cserébe, akkor csak azok szívnának (adakoznának a közért), akik állandóan autóval járnak a városban.
elBandy 2012.02.01 13:28:03
@Rosszindulatú Vászka:

A "proli bliccelő élősködők" egy másik ügy. Nem kellene keverni a dolgokat. Ezen csak fizikai kényszerítő eszközökkel lehetne segíteni (pl. beléptető kapuk és akadályok, elektronikus jegyrendszer, csak elöl felszállás, stb) Ezek pénzbe kerülnek és az nincs.
(A szerző kultúrakutató, publicista)Az amerikai, német, angol és francia sajtó véleményrovatát és riportjait 2011. októberében három fő téma uralta: az euro-krízis, az „arab tavasz” és következményei, és az Occupy Wall Street mozgalom (OWS).…..
„Az ilyen típusú politikai irányítás alkalmas lehet választások megnyerésére, de – különösen kiszolgáltatott államapparátusok esetén – ellene hat a bürokratikus közigazgatás klasszikus erényeinek, a racionalitásnak, a kiszámíthatóságnak és a…..
elBandy 2011.10.20 16:31:45
@wowerman:
Nekem személy szerint nem rosszabb. 100 nettóval többet kapok havonta.
A TV2 nagy igyekezetében, hogy naponta jelentkező valóságshow-ja, sz Összeesküvők ne pont olyan legyen, mint a másik adóé, a villát rezidenciának nevezik, a párbajt összecsapásnak és így tovább, nem mintha nem lehetne egy pillanat alatt megkülönböztetni a műsort a Való…..
elBandy 2011.10.17 13:40:03
@SzJ1982: Hol van ilyen "jobb" hely?
 Megszorítás nincs, helyette hurráoptimizmus van. Ez derült ki a tegnapi Orbán - Jobbkéz beszédből. Na meg az is, hogy szerintük az igazságos adórendszer az, mikor a többség együttesen finanszírozza az egykulcsossal igazán jól járó kisebbségnél maradó…..
elBandy 2011.09.07 11:47:45
@midnight coder:

Igen, ezért veszélyes az amit a MASZOP szajkóz mostanában , hogy állítsák vissza a régi rendszert, vagyis, hogy már bruttó 300-tól a szívassuk meg a szemét "gazdagokat". Ezzel pont azt érnék el amit te is írtál.
Van egy határ viszont ami felett már nem nagyon találunk szakembereket vezetői státusz nélkül. Azoknak meg vagy van küldetéstudatuk és azért nem mennek el (lásd Simor András, 2 misit kap 8 helyett, mégse ment el), vagy nem tudsz annyit adni nekik, hogy ne menjenek el ha akarnak. A nem elhivatott vezetőket pedig mindig lehet pótolni az alattuk álló szintekről. Nem kár értük
elBandy 2011.09.07 12:49:58
@Valós Kilométer:

Azért ez nagyon eset lehet, de el tudom képzelni, hogy van ilyen is.
elBandy 2011.09.07 13:29:26
@sárkányfő:

Nálam meg most szakadt el a cérna. Havi nettó 300 mint "rengeteg pénz"? "szívtelenség, közöny és szűklátókörűség"? Ne vicceljünk már.
Attól függ mik az igényeid és mik a költségeid, esetleg az adósságod.

Attól, hogy sokan élnek kevesebből, még nem lesz elég . Ha egy éhező etióp Magyarországra jönne , ő is nagyon boldog lenne a magyarországi minimálbérrel. Van mit ennie. Tök jó. Mondhatná, hogy miért vagy elégedetlen 150 nettóval? Ha értelmiségi vagy, miért nem választottál olyan pályát amit jobban megfizetnek? Onnantól, hogy egyetemre mehettél, már megkaptad a kezdő otthoni lökést, a saját sikered kovácsa vagy.
Nemsokára készül a költségvetés, és természetesen ismét előkerült a kérdés, hogy jó-e a jelenlegi egykulcsos jövedelemadó-rendszer vagy sem - én nem akarom megmondani a frankót, mondjátok meg ti! A következő posztban öt izgalmas elméleti lehetőséget vázolok fel röviden,…..
elBandy 2011.09.06 10:07:55
@tele a t..: " a kis emberek dolgoznak a legtöbbet, és aki azt mondja, azért keres havi 600 ezret mert sokat dolgozik
annak fogalma sincs, mi a nehéz és sok munka. Beszélhettek róla, hogy akkor értékesebb az ő munkája, de ez sem igaz"

Nem az kap sokat aki nehéz munkát végez, ha azt a munkát 1000 másik is el tudja látni ugyanolyan minőségben, hanem az, aki olyat és olyan minőségben tud csinálni, amit csak nagyon kevesen. Ez az érték és ezt fizteik meg a kapitalizmusban. Akinek nem tetszik, menjen Észak koreába.

Aki meg a 300 nettót keresőt gazdagnak tartja, gondoljon bele egy etiop éhezőhoz képest a 100 nettót kereső magyar is gazdag.
elBandy 2011.09.06 10:12:23
@Knorr:

Te vagy a szánalmas , aki a 300 nettót soknak tartja. Ez egy normális ,de nem fényűző életszínvonalat lehetővé tevő középosztálybeli kereset. Ez kb az osztrák minimálbér.
Vizsgálódik a NAV (fideszes APEH), mivel a Hit Gyülekezete a személyi adók 30%-át gyűjtötte össze, annak ellenére, hogy csak 1%-ot lehetett felajánlani. „Nincs ebben semmi különös, hiszen a hit csodákra képes. Mi hittünk benne és megtörtént.” – nyilatkozta…..
elBandy 2011.06.22 13:33:09
@oscar dirlewanger:

Amit írsz az színtíszta primitív gyűlölködés, a 30-as évek náci propagandáját idézi.
A kereszténység gyökerei a judaizmusból erednek. Ugyanolyan eretneknek számító de judaizmuson alapuló szekta volt kialakulása idején mint a protestantizmus. Jézust is hasonlóan kezelték mint később a katolikus egyház Husz Jánost vagy a hugenottákat. (Szent Bertalan éj rémlik?) Ha most keresztre feszítenétek Németh Sándort, könyen lehet, hogy 100 év múlva ő lenne egy új vallás istene, ti pedig a gonosz keresztények akik utálták és meg akarták az új Istent főzni.
Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak. Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem…..
elBandy 2011.06.21 15:23:43
@Bathory:
Miért kell zsidózni? A 600.000 kiirtott zsidó vallású magyar emberek helyét Magyarországon (vidéken) a felvidékről és erdélyből kitelepített magyarok, majd a magyarság számának csökkenésével a cigányok töltötték fel. Most boldog vagy? Lassan visszaszorulunk kis hazánk területére és az általában művelt, intelligens, dolgos, adófizető emberek helyett , most általában segélyen élő, műveletlen, bűnőzésre hajlamos polgáraink vannak.
Pedig annyi kérdésünk lenne a magyar diktátorhoz, de mégsem tudjuk ezeket feltenni. Ha megszólal, külföldön teszi. Idehaza csak zokniban dekázik, egy-egy hazugsága közben becsap a villám, de leginkább azt szereti, ha néha kiteheti a kezét egy-egy előtte elvonuló focista elé, aki…..
elBandy 2011.06.14 15:27:55
@okostojgli:

Nem szívtam meg, jól jártam. Oszt csókolom.
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
elBandy 2011.05.23 15:45:47
@I_Isti:

"Az elmélet attól elmélet, hogy nem bizonyították be, és amíg elmélet, elsősorban hiten alapul. "

Mintha nem értenél magyarul.
Egy elméletnek mindig van valószinűsége.
és egy tudományos elméletnek nagyobb a valószinűsége mint a hitnek.

Egy balesetnél sem voltak jelen a helyszínelők. Mégis a nyomok és tudományos módszerek alkalmazásával felmérik, hogy mi történhetett valószinüleg. Akkor ez szerinted mivel csak elmélet ezért elfogadhatatlan? Egyenértékű azzal, hogy valaki azt mondja: Én hiszem hogy X volt a hibás, mert azt olvastam a szent könyvben?
elBandy 2011.05.23 16:28:58
@I_Isti:

Nem vakbuzgó evolúció hívő vagyok, hanem a tudomány eredményeit elfogadom. És nem szégyellem.

Még egyszer mondom, hogy az evolúció nem hit kérdése, hanem tudományos alapokon és kézzelfogható leleteken alapuló tudományos elmélet. Az, hogy elmélet, nem azt jelenti, hogy pusztán hiten alapszik. Azt jelenti, hogy nem minden részlete tiszta még, de a tudomány fejlődik. Ha valaminek a 80%-a megvan, akkor azt elvetjük, mert nincs meg a 100 %? A tudomány nem mindent vagy semmi alapon működik.

Nem véletlen, hogy nem a kreacionisták és ID hívők hitét oktatják a világ iskoláiban és egyetemein kivéve a fundamentalista keresztény iskolákban amik jórészt persze Amerikában vannak.
elBandy 2011.05.24 14:27:37
@wmiki:

Ekkora badarságot. A tudományt szektának nevezni. A tudomány művelői nem vakon hisznek, hanem észlelnek, számolnak, bizonyítanak. A szektás hívők nem kételkednek, nem kutatnak, nem keresnek bizonyítékokat, nem akarnak megérteni semmit, csak hinni akarnak.
Kettős Mérce Csak a tüntetés 2011.05.09 06:56:00
Az elmúlt hónapok egyik legszórakoztatóbb eseménye a rendvédelmi dolgozó tüntetése volt pénteken. Egy látványos demonstráció és Pintér Sándor tökös kiállása ritka pillanata volt ennek az országnak. Valahol az ember azt érezte, van érdekvédelem és munkavállalói jog is még…..
elBandy 2011.05.09 10:39:07
@A Svábhegyi Rém O..O:

Izraeli Náci csürhe? Kikre gondoltál konkrétan te kedves nyilas bácsi? Kiket definiálsz izraeliként? Olyanok vagytok mint Móricka a viccben, hogy nektek mindenről az jut eszetekbe, akkor is amikor semmi közük a témához.
Magyarország hány lakosát írtanád ki legszívesebben? Nem volt elég a 600.000 dolgos, rendes ember meggyilkolása 44-45-ben? Azóta mennyivel lett jobb hely Magyarország és kik töltötték ki a helyüket?
elBandy 2011.05.11 12:16:34
@A Svábhegyi Rém O..O:
Jellemző. El sem tudod képzelni, hogy valakit érdek érdek és érintettség nélkül zavar a primitív zsidózás. Én ilyen vagyok és ha valaki itt náci , te biztosan az vagy.
Szoftverfejlesztő mérnök, kontra olajfúró munkás. Az amerikaiak már megint listáztak, ezúttal azt, hogy melyek a legjobb, és legrosszabb munkahelyek. Eszerint az olajfúró munkásoknak van a legrosszabb dolguk. El is hiszem, láttam a Discoveryn. Veszélyes, mocskos, fizikailag, lelkileg…..
"Holnapra sajtótájékoztatót hívok össze. El fogom mondani, hogyan értékelem meggyanúsításomat, és azt is, hogy mit fogok tenni. Teszem a dolgom. No pasaran!" – írja Gyurcsány Ferenc, utalva a spanyol polgárháború idején híressé vált antifasiszta jelmondatra.…..
  „Egy asszony, aki azt ismételgette, nagyon fél, és azt kérte, a neve ne is szerepeljen cikkünkben, azt vette észre, hogy az egyik „betyár” be akar mászni hozzá. Többen kiabálni kezdtek, a férfiak visszafutottak az utca másik végéről, ebből alakult ki a…..
elBandy 2011.04.28 16:35:28
3 alternatíva lesz:

1) Rákényszerülünk az izraeli megoldásra, mert nem fogjuk tudni megvédeni magunkat a jelen demográfiai tendenciák mellett.
A romáknak kell adni egy-két lepusztított megyét és a teljes önrendelkezést . Amelyik a maradék Magyarországon marad és nem tud beilleszkedni, azt kíméletlenül kitoloncolni családostul. 8 méteres fallal , falak mellett fegyveres őrséggel megvédeni a maradék országot.
Ha ránk támadnak, brutális, elrettentő erővel megtorolni.

A másik alternatíva :
A vidék fokozatos elcigányosodása.
Az etnikai arányok felborulásával nem lesz elég képzett munkaerő , de fizetőképes keresletsem. A segélyekre egyre több forrás megy el. Ha már nem lesz pénz segélyre, fenntarthatatlan lesz a közbiztonság vidéken. Teljesen lepusztul a környezet és az infrastruktúra. Ezeken a helyeken az ingatlanok elértéktelenednek, a megmaradt magyar népesség vagy elmenekül vagy kifosztják (megölik). Magyar szigetek, bástyák alakulnak ki a nagyobb városokban falakkal , fegyveres járőrökkel, ahol még lehet majd élni.

A 3. alternatíva
Durva és kíméletlen eszközökkel rákényszerítjük őket tanulásra, munkára, jogkövető magatartásra.
2-nél több gyerek után nem jár pótlék, támogatás ha nem dolgozik. Nevelő otthonokat építünk, ahol munkára, tanulásra kényszerítik a bekerülőket.

A jogvédőket elhajtjuk a búsba, de minden lehetséges módon támogatjuk és nem diszkrimináljuk a beilleszkedő , munkára, tanulásra hajlandó cigányságot.
 Vannak szobái amelyek egész ízlésesen mutatnának egy régi kastélyban. Meg az is látszik rajta, hogy nem sajnálták bele a pénzt. A kapuja például - akár illik, akár nem - egy vagyont érhet. De akkor meg miért a telken spóroltak? Alapterület: 1230nm…..
elBandy 2011.04.14 09:21:03
@anyádbogár: Ha szabálytalanságok és korrupció történt, megértem a felháborodásodat. Egyébként miért lenne szégyen? Ha valaki a saját pénzét erre akarja költeni, és minden közterhet megfizet, miért ne tehetné? Dögöljön meg a szomszéd tehene alapon is? Akárhogy is tagadod, az irigység beszél belőled. Inkább az lenne a jó, ha minél több ember tehetné meg, hogy ilyen házakban éljen.
Erika Simone egy 25 éves francia származású fotós, aki New York különböző forgalmas részein megszabadult a ruháitól és egy meztelen portré sorozatot készített magáról. Erika Chanel táskában és Christian Louboutins cipőben pózolva az Április 14.-től látható kiállításán…..
Checkpoint Charlie A féreg 2009.08.25 14:17:00
Sokat gondolkodtam azon, hogy sólyomlászló minden egyes megnyilvánulása után miért kerekedik hatalmas közéleti zűrzavar. Aztán a kislétai gyilkosság és a melegfelvonulás ügye megadta a választ és kialakult az összkép. Azért, mert sólyomlászló gyáva! Emlékezzünk…..
 A miniszterelnök meggondolatlan kapkodása egy olyan futballistának a képét idézi meg, akinek csapata a 85. percben is jelentős hátrányban van, a vereség biztos, a szurkolók hörögnek, ő pedig kétségbeesetten próbál labdába rúgni, míg végül nagy igyekezetében…..
elBandy 2009.02.11 09:38:31
@SzaszaG:

Nagyon tetszik az írásod, de sajnos ez nem fog menni. A cigányság nem fog saját jószántából alkalmazkodni. Úgy ahogy 1000 évvel ezelőtt az Európában portyázó magyarok sem saját jószántukból telepedtek le és kezdtek földet művelni az addigi portyázó-rabló életmód helyett (lásd Tóta W. blogját) .

Én úgy gondolom, hogy a cigányság felzárkóztatását, oktatásának feltételeit és munkalehetőségeit meg kell teremtenünk de nem úgy, hogy rájuk bízzuk, élnek-e vele vagy sem. Olyan környezetet kellene teremteni, hogy ne legyen más lehetőségük, minthogy éljenek ezekkel, különben nem kapnak segélyt vagy a börtönben rohadhatnak. Ha rendőrre támadnak, akkor számolhatnak azzal, hogy meglövik őket, anélkül, hogy utána jogvédők és ügyvédek őket tegyék meg áldozatnak.

A zéró tolerancia elvével kellene eljárni az ún. megélhetési bűnözőkkel is. Több börtönt építeni, kevesebb komforttal.
A nyilvánvalóan (de nem bizonyíthatóan) bűnözésből meggazdagodott maffiózokra ráküldeni az Apeh-ot. Lesz mit lefoglalni.

Megszüntetni a pozitív diszkriminációt, növelni a rendőrség cselekvési hatáskörét és jogi
védelmét.

A jogrendszerünket is szigorítani kellene. Az erőszakos bűntetteket sokkal súlyosabb itéletekkel, kevesebb kedvezménnyel és idő előtti szabadlábra helyezéssel súlytani . (az osztálytársát megölő Raimund most is szabadon jár iskolába. )

Mára már lerágott csont és lezáródott politikai csörte a miskolci rendőrkapitány ügye.Pár napig még beszédtéma lesz, aztán belemerül az össz-magyar tisztán gondolkodó tudatba, hogy a miskolci rendőrkapitány nem rasszista, ő csak tényeket közölt.Egy kis ejnye-bejnye, de az is…..
elBandy 2009.02.02 17:14:17
Nagy csúsztatásokat látok a cikkedben Richárd.

Nem lehet a mai mo.-i cigányok és a 30-as évek németországi zsidók helyzete közé egyenlőséget tenni. A zsidók egy dolgos, szorgalmas, integrálódni igyekvő és a társadalmi normákat betartó népcsoport volt. Németországban a kormány és a náci elit szította mesterségesen a gyűlöletet főleg politikai célzatból, figyelemelterelésképpen, a nép meg fogékony volt erre, talán irigységből. A nácik nem tényeket közöltek. A cél maga a probléma keltése volt és nem egy létező probléma megoldására való felhívás.

Ma Magyarországon ezzel szemben:

Van egy népcsoport akinek egy statisztikailag túlreprezentált része integrálódni képtelen és nem akar, nem hajlandó betartani a társadalmi együttélés szabályait, gyűlöli a többségi nemzetet (magyartól lopni nem bűn), félelmet kelt és agresszív, rendetlen és a környezetét rongálja. Hiába mondják, hogy nem minden roma bűnőző, ha egyszer a mindennapi életben, az utcákon az átlagemberek többsége által látható és megtapasztalható bűnelkövetők többsége roma.

Hidd el, hogy politikailag, társadalmilag sokkal nagyobb hatása van a társadalom biztonságérzetére annak a bűntettnek amit az utcán, útonállók módjára, jó látható és érzékelhetően követnek el. Ez sokkal rémisztőbb és ijesztőbb a választópolgárok számára mint egy vállalatnál elkövetett sikkasztás , brókerbotrány , bankrablás stb. Igaz, hogy az ilyen jellemzően magyarok által elkövetett bűnesetek által okozott anyagi kár sokszorosa az utcai rablásoknak, de az, hogy a nagymamámat vagy a fiamat leüthetik a villamosmegállóban 3000 Ft-ért sokkal nagyobb biztonság hiány érzetet kelt mint az előbbi.

Ha a választópolgároknak megrendül a biztonságérzetük, akkor jaj lesz annak a pártnak aki ezt nem veszi figyelembe és nem az áldozatot , hanem az elkövetőt védelmezi. (SZDSZ)

Bizony a roma elkövetőkre jellemző útonállással, erőszakos rablásokkal, rongálásokkal és ezek kiváltó okával sürgősen kezdeni kell valamit és ezen nem segít ha elhallgatjuk a tényeket.

Nem fogadhatjuk el a "megélhetési bűnözés" fogalmát. Aki szegény annak több joga van leütni és elrabolni a másik mobiltelefonját?
Meddig mehet el egy megélhetési bűnőző? Akkor most két törvénykönyv lesz? Egy a cigány népességnek, egy meg a magyaroknak?

w Rocket ’n’ Roll 2009.01.28 05:30:00
1944 szeptemberében London lakói arra lettek figyelmesek, hogy bizonyos épületek minden előjel nélkül felrobbantak. Se német bombázót nem láttak, se a régi, megszokott V-1 lövedékek zúgását nem hallották, csak a robbanást. Churchill kormánya előbb gázrobbanásokról beszélt,…..
elBandy 2009.01.30 09:21:40
@Kristl:

Úgy látom nagyon sokan itt a durva antiszemitizmus szemszögéből itélkeznek, függetlenül a tényektől. Ha nem izraelről lenne szó, másként ítélnétek a helyzetet.
1) A falat az öngyilkos palesztin robbantók miatt kellett építeni. Te mit tennél ha a cigányok hasonló taktikával irtanának minket? Nem próbálnád elkeríteni őket?
2)A Gázai övezet és Ciszjordánia közötti átjárást szintén a palesztinok akciói miatt kell korlátozni.
Mindenkinek joga van az önvédelemre így az Izraelieknek is. A rakéták céltalan lövöldözése és ezzel az ellenakció kiprovokolása nem tartozik a jogos önvédelem kategóriájába.

1867-ben mi magyarok és ki tudtunk egyezni az osztrákokkal miután levertek minket. Az eredmény? A boldog békeidők, hatalmas fejlődés. A palesztinok is a saját fejlődésüktől helyzetük jobbra fordulásától veszik el az esélyt azzal, hogy harcolni és nem kiegyezni akarnak.

Aki Izraelt elitéli , gondoljon arra, hogy mit tenne, ha mi is adnánk a cigányainknak egy területet (mondjuk Borsodban), majd azok onnan lődöznének minket, terroristákat küldenének Pestre ahelyett, hogy békességben próbálnának élni.

Az Audival csak a gond van, rossz ómen ez a márka. Szegény Kocsis István BKV elnök is csak pár hétig használhatta, pedig neki csak bérelték, most meg a jó Veres Janit szívatják ...Éjjel-nappal gürizik az országért, tényleg nem érdemel meg egy új autót? Most egy 14 milliós Audi…..
BUKSZ Atomot a magyarnak! 2009.01.20 11:06:00
Úgy látszik ahogy 2006-ban, most is véget ért az orosz-ukrán gázvita, Európa napokon belül újra hozzájuthat a számára nélkülözhetetlen fűtőanyaghoz. Nagy kérdés, hogy ezúttal tanulunk e a történtekből.Két éve a politikusok alig reagáltak a kialakult krízisre, gyakorlatilag…..
elBandy 2009.01.20 13:50:59
@rémagyarország: Szerinted van annyi kukoricaszár évente, hogy kiváltsa Paksot? Helyi kiegészítő erőműnek biztos jó, de kötve hiszem, hogy országos szinten elegendő lenne és az igényeket tartósan, biztonságosan ellátná. Gondolj csak egy aszályos nyárra.
Az atomerőmű megbízhatóbb áramforrás.
elBandy 2009.01.20 14:22:53
@tengier:

Tényleg nem vitatéma. De nem azért , mert attól kellene tartani, hogy mutáns gyerekek születnek, hanem azért, mert nincs ami reálisan kiváltsa az elkövetkezendő évtizedekben Mo-n az atomenergiát.

Amíg nincs Csernobil kaliberű, baleset addig nincs rákos daganat meg mutáns gyerek sem. A jelenlegi reaktorunk más elven működik, hasonló baleset fizikailag lehetetlen, az eljárások összehasonlíthatatlanul biztonságosabbak annál.

Egy mobil átjátszó torony mellett lakni sokkal ártalmasabb és veszélyesebb mint mondjuk Pakson.

Emiatt érdemes a Magyar Turizmus Zrt. hírlevelét járatni, ma például arról számoltak be, hogy egy több mint hetvenéves, a magyar székesfővárost bemutató turisztikai filmre bukkantak a svéd közszolgálati tévé archívumában. A Bada i Buda*, azaz Fürdőzz Budán című, tíz és…..
elBandy 2009.01.20 09:33:50
Sajnos Budapest ma már csak árnyéka a háború előtti önmagának. És ez nemcsak a háborúnak köszönhető, mert a pusztítás nem volt olyan mértékű, hogy ne lehetett volna nagyrészt helyrehozni. A hanyatlás inkább a szocialista államosításnak (és az ebből következő gazdátlanságnak), a szocreál igénytelenségnek, a régi értékek elvetésének köszönhető.

A régi szép bérházakat nem hozták eredeti állapotukban (a díszítésekkel) helyre, sok még újraépíthető épületet inkább lebontottak (lásd pl Károly körúti bazársor) az Erzsébet hidat és a budai királyi palotát "modern" stílusban építették újra, a nemzeti színházat és a régi szép zöld házas WC-ket lebontották, a terek elcsúnyultak (lásd pl. a Moszkva tér). A lakótelepekről ne is beszéljünk. A főútvonalak épületei is koszosak, de a mellékutcák bérházai sok helyen még mindig sötétszürkék, háborús repesznyomokkal tarkítottak.

A rendszerváltás után elkezdték beépíteni a régi foghíjakat, de hogyan? Nézzétek meg pl a Kálvin teret. Gyönyörű paloták álltak rajta a háború előtt, szökőkút a közepén. Ma azok a hihetetlenül ronda üvegépületek csúfítják. Miért nem lehetett volna modern, de anyagában és megjelenésében a környezetéhez jobban illeszkedő épületeket oda építeni? Újraépítették a spenót házat és a Vörösmarty téri irodaházat és szebb lett? Hát nem. Építettünk olyan jellegzetes , szép épületet az elmúlt 40 évben amit majd 100 év múlva is csodálni fognak? Talán csak a Megyeri hidat lehetne említeni.

Ha Budapestet Prágával kell összehasonlítanom, a háború előtt azt mondtam volna, hogy egyenrangú vagy szebb. Ma már semmiképpen. És ezt a külföldi kollégáim is így vélik.
w Eljövendő szép napok 2009.01.05 19:50:00
  Nincs buék, ez nem lesz boldog új év. Don-kanyar lesz...
elBandy 2009.01.06 09:08:53
@Dubito:

"MÁV racionalizálása, néptelen szárnyvonalak felszámolása, leépítés
-Költségtérítés bevezetése az egészségügyben
-Felsőoktási többletkapacitások megszüntetése, alibiegyetemek bezárása
-13. nyugdíj eltörlése
-családtámogatások befagyasztása
-rokkantnyugdíjazás szabályainak és ellenőrzésének szigorítása
-a jövedelemadózás egy részének kiváltása a vagyoni típusú (elsősorban ingatlan) adóval"

Egyetértek. Ezeket meg kellene lépni a kilábaláshoz. De ehhez először egy sokkal hatalmasabb válságra vagy egy lightos diktatúrára lenne szükség Magyarországon, mert sajnos az emberek többsége önző és rövidlátó (lásd vizitdíj).
elBandy 2009.01.06 10:25:32
@Greetings from Piresia:

A vizitdíj és tandíj bevezetésének nem az államháztartásra és költségvetésre való közvetlen hatása miatt lett volna szükség. Legfontosabb célja az embereknek az egészségügyi szolgáltatások igénybevételével kapcsolatos gondolkodásának (ingyen van), és szokásainak (pl. hálapénz) megváltoztatása lett volna. Ez áttételesen a közvetlen bevételek többszörösével gazdagította volna a rendszert.

Egyébként az nem egy hatékony érvelés, hogy "fingod sincs az egészről".