Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laopan

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendőrségen kezdünk, egy tolmács fordítja Bendzsóék telefonbeszélgetését. Muhammed aggódik, hogy tudnak a szobáról és a lányról is, jajj mi lesz most. Nyugi, téged nem találnak meg. És aztán jön az útlevél téma. Holder zsebben érzi már ezt, igaz, 24 óra kell, míg a…..
Na persze egy jó magyar marhahúsleves is ott van az élmezőnyben egészen biztosan, főleg, ha rendesen van elkészítve, azaz ízfokozók és fűszerek helyett a belekerülő zöldségek és húsok, csontok adják az ízét, de - talán a különleges környezet és a hozzá kapcsolódó…..
laopan 2011.08.25 08:09:48
@Mr.Treeger: Budapesten a Négy Tigris (aka józsefvárosi) piacon lehet autentikus phot enni. A hármas (középső) kapun kell bemenni, és egyenesen hátramenni a konténerekhez (kb. 20 méter), ahol két kifőzde is árul mindenféle vietnami tésztás dolgokat, lével vagy anélkül, természetesen a rizses kaják mellett. 7-800 forint egy adag. (Régebben itt kínai kajáldák voltak, de mióta a Kőbányai útnak ezen az oldalán a vietnamiak kerültek többségbe, a kifőzdéket is ők vették át.)
Azt felnőttként mindenki látja, hogy az ázsiaiak másképpen viselkednek. Még a legapróbb momentumokban is teljesen más a hozzáállásuk, mint a nyugati embernek. Mi hajlamosak vagyunk elítélni más kultúrákat csak azért, mert ők mások. Nekünk idegen, nekik természetes. És ez már…..
Sikeresen elstartolt a Xichang (magyar átírás, valaki?) űrközpontból a második kínai Hold-orbiter. Az űrszonda tulajdonképpen a Chang'E-1 másodpéldányából jött létre, és nagyrészt hasonló, térképező missziót hajt végre a jövőbeni kínai landerek/roverek számára. Az…..
w Légy résen! 2010.06.30 06:15:00
Még nem tudhatjuk, mi mindent fognak elkúrni. Csak azt, hogy lesz bőven elkúrás; részben felkészületlenségből és kapkodásból, részben meg azért, mert nagyon is felkészültek a pusztításra. De semmi sem fekete vagy fehér: a voluntarista konzervatív kormányzás jó pár ügyben…..
A rovatmagazin.hu, egy egy rovásírással foglalkozó honlap készített egy rövid interjút Dúró Dórával, a Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinetjének elnökével.  (Dóra tényleg jó csaj, bár árnyalja a képet, hogy hozzáment Novák Elődhöz.)   "Gribek Dániel: A…..
w Alapítványból birodalomba 2009.11.17 07:00:00
Innentől három hétig zárva vagyunk. Nyitás Télapó után, Szeplőtelen fogantatás napján. Népünnepély nélkül, csendben, nyakkendők szűk körében alakult meg a szövetségi Európa. Alkotmányának elfogadása olyan esemény, amit majd a történelemkönyvek fognak értékelni, és…..
 1968. március 16-án egy század amerikai katona bevetésen vett részt Vietnamban. Vagyis a szokásos módon indult a nap, ami viszont ezután történt, nemcsak sokaknak a háborúhoz való hozzáállását változtatta meg, hanem még évtizedekkel később készült filmekre is hatással…..
„What is war? Nothing special, It’s something In which Only others die” (RFE verse)  Neked van életfilozófiád?  Lőtt lyukkal a testében eltávozott ez a kalandor, és persze, hogy birizgálni kezdte az agyamat a személyisége. Szabadkozva veszem magamhoz a szót,…..
laopan 2009.04.20 22:06:40
Ha már szóba került az izraeli hadsereg, ERF abban is harcolt, legalábbis '91-ben még ezt nyilatkozta az El Pais tudósítójának:

www.elpais.com/articulo/internacional/BALCANES/CROACIA/GUERRA_DE_LOS_BALCANES_/1991-1995/Extranjeros/frente/Croacia/elpepiint/19911223elpepiint_3/Tes

"Flores, judío, vivió en Bolivia, Chile, España, Suecia, la URSS, Hungría e Israel, donde dice que combatió en el Ejército."

A háborús bűnök témájához pedig adalék, hogy pár hónappal később az újság egy svájci újságíró, Christian Würtenberg meggyilkolásával is meggyanúsította, a család bíróság elé is akarta citálni:

www.elpais.com/articulo/internacional/BALCANES/YUGOSLAVIA/CROACIA/GUERRA_DE_LOS_BALCANES_/1991-1995/brigadista/espanol/Croacia/acusado/ordenar/asesinato/periodista/elpepiint/19920227elpepiint_25/Tes

Bár meg kell hagyni, hogy össze-vissza írtak mindent róla, hol bolíviaikánt, hol spanyolként, hol ecuadori apától és magyar anyától származó horvátként emlegetik.
 Sorozatunk 150. része különösen gazdag lesz abszurditásban, két kivételesen erős esetről is gondoskodott nekünk a Magyar Élet.  Az IndexVeszprém helyszíni tudósítása szerint az enyingiek nagyon félnek, senki sem mer névvel nyilatkozni a várost rettegésben tartó…..
laopan 2009.02.10 09:37:12
Csak úgy eszembe jutott:

reakcio.blog.hu/2009/01/07/khmer_ruzs

Mi a legcsalhatatlanabb jele annak, hogy a lehető legszarabb korban vagyunk, a lehető legszarabb helyen?

Ha a hírre, hogy szerb szabadcsapatok készülnek Enyingbe rendet csinálni, igen sokan örülnek a különböző internetes fórumokon.