Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naavii

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a képet még az ősszel, futás közben készítettem, egy elhanyagolt mezőn. Egy kunyhó fala adja a festés hátterét. A kunyhó vaslemezekből áll, és úgy gondolom, nem a hajdani lakosa készítette a graffitit. Azért a múlt idő, mert se ősszel, se mostanában nem láttam odabent senkit. A keskeny csapásról…..
naavii 2021.12.21 10:41:09
Még vagy tizenöt évvel ezelőtt egy barátommal kimentünk a város határában fekvő zártkertes övezetbe, mert meg akarta mutatni nekem, milyen hétvégi házat vett. Apró kis házacska volt, gyomos, elvadult kerttel, bekerítetlenül. A gazban még látszott pár melléképület, ól és a kút romja. A ház nyitva állt, azt mondta, direkt nem zárja be, ha tenne egy lakatot az ajtóra, már ezért feltörnék, megnézni, mit őrizget ott. Így legfeljebb bemennek, szétnéznek, jó esetben nem csinálnak a sarokba.
Nagyra törő tervei voltak vele, nyaranta ki akartak jönni a családdal a panelból, saját zöldséget termeszteni, átjárni az erdőn túli halastavakhoz fürödni, horgászni. Persze nem lett belőle semmi.
Néhány évvel később a kislányommal sétáltunk arra. Szerettem ezt a lassan leépülő üdülőövezetet, ahol a 70-es, 80-as években kiépült hobbitelkek még őriztek valamit a gyerekkorom hangulatából. Érdekes volt látni ezeket a házakat, amikbe annak idején beleölték az emberek a pénzt, időt, energiát, hogy egy kicsit jól érezhessék magukat, de aztán kihaltak vagy elmaradoztak innen és hagyták, hogy a természet mindent visszavegyen.
Ahogy odaértünk, mondtam is a lányomnak, hogy az ott G. hétvégi háza, ugyanúgy állt ott, mint mikor megmutatta nekem. Átvergődtem az embermagas bozóton és benéztem az ablakon. Az egyetlen szobában egy ágy állt, rajta feküdt egy ember. A félhomályban nem láttam belőle mást, csak a két bakancsát meg a vékony alakot a szedett-vedett takarók alatt. Nem tudom, élt-e, vagy sem.
- Mi van bent? - kérdezte a lányom, aki a földúton maradt.
- Semmi... rendetlenség... - válaszoltam kapásból, és iszkoltam is ki a háztól, ahogy tudtam.
Azóta is megborzongok, ha eszembe jut ez a történet. Talán csak egy hajléktalan volt, aki behúzódott ide aludni, aztán odébbállt. Remélem...
Első C64-et megvevés Bécsben, hozzá floppyt vásárlás (jobbnak számítás), magnós gyerekek irigykedés. Csak turbóval induló játékok nagyon jónak számítás! Magnón sokszor programot betölteni nem tudás, mert pont ott meg nem állás, ahol kellés! Először C16-nak levés,…..
  Nem olyan rég megjelent egy tízes lista a Mashable-en azokról az objektumokról, amelyeket nem láthatunk a Google Maps-en. A felsorolás korántsem teljes, akár Budapesten is találhatunk ilyen helyeket. A Magyar Honvédség Logisztikai Ellátó Központja nagyon komolynak…..
Mai olvasói posztunk az örökzöld szülési modorosság témakörében íródott. Megannyi borzalom, rémkép és lidérces történet ellenére teljesen biztosak vagyunk abban, hogy igenis léteznek higgadt, megfontolt, józan, nyugodt, öniróniával megáldott felnőtt nők, akiknek a harmadik…..
naavii 2012.02.10 17:19:57
@Somló November: Kár. De ezt már mondtam, mikor szóba került a törlés gondolata, így most nem mondom. Csak csendben sajnálom.
Újra közös poszt nosferatóval, tudjátok... köszönjük neki.   Kalapból húzás, karácsonyi ajándékozás, Christkindl, Secret Santa. Istenem, de utáltuk. Az egész egy merő kellemetlenség volt mindig, de sokan ezt az idejétmúlt és felesleges, kényszeredett ajándékozást még…..
naavii 2011.12.22 23:04:58
@mrbateman: "Egyébként meggyőződésem, h. tizünk között stabilan 20 becsomagolt üveg pia forog körbe-körbe,"

Gondolom, mindenki ismeri, csak a pontosság kedvéért jegyzem meg azt a sztorit, amikor valaki a menő nőgyógyász haverjától kapott névnapjára egy üveg piát, becsomagolva. Mikor vagy egy fél évre rá kibontotta, a csomagolás alól kiesett egy boríték, benne vagy száz rugóval nagy címletben és valami ilyen üdvözlőkártyával: "Benőke sikeres világra segítése alkalmából a Drága Doktor Úrnak, a W... család."
Modorosblog Kedves Martin Gore! 2011.12.22 06:00:00
Mint a Depeche Mode zenekar több évtizedes hű rajogója, a közelgő karácsony alkalmából fordulok most Hozzád. Hosszú évek alatt beszereztem az összes stúdió- és válogatásalbumotokat sok-sok euróért és forintért, DVD-ket, kottát - számtalan koncerteteken voltam itthon, de…..
naavii 2011.12.22 22:16:46
@Brother Love: "főként szakközépiskolámban jelentős "depecses" populáció volt fellelhető"

A populáció definíciója (kb.): egy fajba tartozó, adott időben, adott helyen együttélő, EGYMÁSSAL SZAPORODÓKÖZÖSSÉGET ALKOTÓ egyedek összessége.

Nocsak, nocsak, mik mentek abban a középiskolában?! :)
Kedves Tibor! Régóta olvaslak benneteket (micsoda újdonság, mi? ), és úgy döntötem: bátor leszek, és írok. (hurrá...) Két év közszféra, és néhány szarabbnál szarabb ügyintézéssel telt nap után a közszféra miliőjéről küldök neked egy szösszenetet. Böngészve az…..
naavii 2011.08.21 23:27:53
Ha őskövület és nőnemű, akkor az tuti egy öblös Zsuzsa vagy Ica, esetleg Jutka. A dohányzás alap, gyufa nincs nála, az elsőt gyújtja meg otthon és utána mindig a csikkről a következőt. A folyadékot kávé formájában veszi magához. Nagyhangú, a papundekli falak miatt három irodán át hallatszik, mikor a fenébe küld valakit (főnökkel bezárólag): "Haggyatok má az iktatni valóval, látjátok, mi ez a kib...ott kupac?! A tegnapi, de még ezzel se végeztem, na!" Viszont tény, hogy a munkabírása hatalmas, szó szerint a hátán viszi el a hivatalt. Fogcsikorgatva megtanult számítógépen dolgozni (ne felejtsük el, mikor a szakmát kezdte, még villanyírógép volt, meg stencilgép), géppel iktatni, e-mailt küldeni, de vannak nehezen feldolgozható berögződései (például az ősöreg papírszalagos SHARP számológépéhez ragaszkodik, direkt az Ő kedvéért rendel a cég évente 2 db papírtekercset). Háttal, bekötött szemmel megmondja, hová lettek letárolva a 20 évvel ezelőtti jegyzőkönyvek, személyi anyagok, stb. Fejből vágja, ki mikor jött, meddig dolgozott, kész főnyeremény a szolgálati idő megállapításához. Szóval minden karcossága ellenére is maximális tiszteletem az övé, nélküle a hivatal még nagyobb kupleráj lenne és még annyira se működne, amennyire.
A másik kedvenc hivatali karakterem a logisztikai zseni.
Na persze nem a munkája a logisztika, hanem a hivatása, művészete, éltető eleme. Ő az, aki mindent tud szerezni, mindent el tud intézni és mindenkit bárkivel össze tud hozni. (Na persze ebben a napi munkája jelentősen akadályozza.) Az ő típusa volt az, aki a mobiltelefon előtti boldog időkben mindig "kinézett valahová". "Főnök, lenézek a városba kicsit." Innentől neki nem tartózkodási helye volt, hanem gyakorisági állapotfüggvénye. Ő intéz mindenkinek mindent, a főnökkel bezárólag. Többek között ezért is tűrik meg még mindig a hivatalban.
Modorosblog Tudtad, hogy..? 2011.05.28 13:31:00
-Tudtad, hogy ha a testedben találó összes eret és hajszáleret egymás után fektetnénk, akkor egy 40 ezer km hosszú szálat kapnánk, amivel a Földet is kis híján körbe lehetne tekerni? -Tudtad, hogy évente átlagosan 34 pókot és különféle rovart eszünk meg alvás közben? Brrr...…..
naavii 2011.05.31 22:36:16
@Blassius: Remek, remek! (elégedett tenyérdörzsölés)
A katona több tekintetben is hasonlít az úttörőre kiscserkészre, és itt most elsősorban nem az antialkoholizmusra gondolok, hanem inkább arra, hogy ahol tud, segít. Proletair ma kivételesen nem hadgyakorlatról, túlélésről és ejtőernyőzésről mesél, hanem egy olyan mozzanatról,…..
naavii 2011.04.30 21:45:25
ÁÁÁÁÁ, a jó öreg Mezőtúr!!! Kiszúrtam már a térképről, ilyen volt nekünk is a koleszban, rajta berajzolva pirossal a kocsmák, amiből nem volt kevés... Mert én meg főiskolásként töltöttem itt három évet, viszonossági alapon Szolnokra jártunk bulizni, ha nagyon jól ment a szekér (mikor megy jól főiskolásnak a szekér? szóval néha). Emlékszem, ott volt velünk Tyatya, aki arról volt híres, hogy bizonyos mennyiségű pia után bárhol, bármikor kicsavarta a sárgát, nem volt szégyenlős. Egyszer a saját, székre állított fehér Junoszty tévéjét brunyálta telibe, feélálomban-beba...va WC-nek nézte, s mivel az Ég is a részegeket vigyázza (azért nem ér rá a rendes emberekkel foglalkozni), nem lett semmi baja, se neki, se a tévének. Na de vissza Szolnokra!
Szóval hatalmas a buli, a diszkóban a tömeg mint a szardínia a dobozban (csak az olaj hiányzott, de a szag stimmelt), Tyatya áll a pultnál, fél kézzel könyökölt, a másikkal meg nem, az diszkréten a pult alatt.
Pultos csaj: -Csia, mit adhatok?
Tyatya (elbambult tekintettel rázogatja az utóját): -Áhhh, köszi (zipp! -cipzár fel), már semmit! Ez az állat oldalba nyomta a klinkertéglából rakott pultot, persze senki nem látott semmit, akkora volt a tömeg, meg a padlón se volt feltűnő, télen bokáig latyakban denszeltek a népek, ugye, ki mit a lábán behozott.
És hogy az előző gondolatmenetet folytassam: onnan tudtuk, hogy közeleg az aktuális mezőtúri feszt, hogy előtte egy héttel gondos kezek két méter magasságig leburkolták nejlonnal az összes trafóházat, nehogy valakinek a 230 (440?) rázza ki véletlenül...
Modorosblog Mesterségem címere 2011.02.06 21:28:00
Aki tudja, csinálja - aki nem tudja, tanítja. Rohamosan romlik a gyerekanyag, de tanárnak is már csak régóta a legalja megy. Alkoholisták, szadisták, alkalmatlanok. Sírnak bazmeg, hogy kevés a bérük, de bemennek reggel 8-ra kávézni, 45 perces órák, ebből késnek ötöt, jelentés,…..
A holtak visszakényszerítése az életbe a legtöbb feldolgozásban érzelmi döntés következménye. Frankensteintől a Re–Animátorig, Orpheusztól a Kedvencek temetőjéig a hiány okozta fájdalom lesz a mozgatórugója a végzetes tettnek (Shelley persze kilóg, hisz ott eredendően a tudományos becsvágy is jelen…..
naavii 2010.08.04 21:02:13
@Hila: "A lezárást személy szerint imádtam."

Érdekes, ennek a novellának olvastam egy másik változatát is forgatókönyvként. Ott egy kissé árnyaltabbak voltak a karakterek, nem volt ennyire egyértelműen genya a két testvér.
A technika ördöge. Lemaradt az anyag vége, de most minden duma nélkül itt van:     A szekrény II.     Ami ezután következett, azt nehéz leírni, és az illendőség sem enged minden részletet közölnöm e különös aktusból. Legyen annyi elég, hogy a jó doktor ugyanolyan mód menekült meg, ahogy…..
A rövid írásokat egyértelműen az ötlet viszi el. A stílussal, narrációval sokat nem lehet elérni ilyen terjedelemben, egy emlékezetes karakter avagy helyszínrajz pedig ugyancsak nem kap elég helyet, időt, cselekményt a kibontásra. Legjobb ötleteim reggel születnek - de erről már írtam korábban.…..
Horrornovellák Rossz palócok 2010.04.11 10:21:00
Annak idején elég sokat dolgoztam egy álpalóc, mikszáthos nyelv megteremtésével. Ezt a stílust akartam felhasználni kísértethistóriákhoz, amelyek persze Mikszáth földjén, a  jó palócok világában játszódnak. A dolog sokáig foglalkoztatott, a kísérletekből később össze is raktam egy kötetnyit, "Rossz…..
Szívderítő hír a hosszú hétvége utáni első munkanapon: "Több forrásból származó információk alapján Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője az ajánlószelvények gyűjtésével és a párt rendezvényeinek támogatásával segítette a Lehet Más a Politika kampányát.…..
naavii 2010.04.08 21:17:21
@latte: "Ha Retkes olyan dolgot mond, ami nektek tetszik, akkor hisztek neki, amikor meg olyat ami nem, akkor nem? Azért ezt a kacsát benyalni elég béna... "

Itt az igazság!

Ááá, értem már! Az elmúlt fél évben unalomig hallgattam, hogy az LMP az SZDSZ utódpártja és ezen a hülyeségen még az sem változtatott sokat, hogy az LMP közelében _SINCS_ az SZDSZ-hez köztető arc. (Mezei tag, szimpatizáns van, persze. Olyan, akinek jól tele lett a t...ke az SZDSZ-el, de hát ez erény, nem?)

Erre most kiderül, hogy az SZDSZ lebuktatja a fránya LMP-t... hát bazz, most nem lesz hová átmenteni magukat... Legalább hangolnák össze egyesek a paranoiás agymenéseket... Elvégre a paranoia lényege a logikailag tiszta téveseszmék hálózata, az elején egy nagy logikai buktatóval (ez meg is van, lásd LMP=SZDSZ rögeszme) szóval itt valami nagyon nem frankó. Egyesek már olyan hülyék, hogy mezei paranoiásnak sem válnak be.

Már eleve az a kifejezés is, hogy az SZDSZ etikai vizsgálatot végez, hát, kicsit olyan, mint békéért háborúzni, szüzességért b...ni, stb.

Kár, hogy a VBőr így beszopta ezt a szart, pedig eddig csipáztam őket amúgy. :( Na mindegy, előbb-utóbb mindenki eléri az inkompetencia-szintjét.
Horrornovellák Járvány után 2010.01.17 12:32:00
Talán elmondhatjuk, hogy ezt az influenzás apokalipszist is megúsztuk, ahogy az összes korábbi pandémiás riogatást az elmúlt években. Mindegyik szörnyű jóslaton túltesz azonban a teremtő képzelet, például a tegnap éjjel látott "The Road", MacCarthy magyarul is várva várt regényének kiváló…..
Az index már korábban megírta, hogy az MDF és az SZDSZ egy választás szövetségben, Demokratikus Centrum néven indulna a 2010-es választásokon. Még a két kicsi parlamenti párt a listákkal és az együttműködés részleteivel volt elfoglalva, addig a név elkelt. Természetesen a…..
naavii 2010.01.18 17:50:11
@Ez vagyok:
Na de hol itt az átverés? A domén szabadon jegyezhető, hát azé lesz, aki előbb rányúl. Ennyi.

Többek között ezért lett lehetmas.hu az LMP doménje, mert a www.lmp.hu már elkelt. Van ilyen. Az egy dolog, hogy a cikk valamiféle "lenyúlást" sugall, de hát nem kell mindent beszívni, amit a bloggerek írnak.
Vastagbőr Kérdezett, majd repült 2009.12.01 11:01:00
#1 November 23.: Az Országgyűlés 190 igen, 151 nem szavazat és 12 tartózkodás mellett elfogadta Jánosi György (MSZP) a kormány által is támogatott javaslatát, amely elvonta az MTV 2,4 milliárd forintos, a közalapítványhoz rendelt támogatását, és azt a Hungária Televízió…..