Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fidoone

0 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
András naivan elhitte a kötekedő fuvarozónak, hogy akkor is érvényes a garancia a kádra, amit rendelt, ha átvétel után átnézi. Persze nem. 2012. november elején a szigetszentmiklósi bauhausban vettem egy kádat, kádtartó és egyéb dolgokat 100.000 Ft fölötti áron. Éltem a…..
Ha jól értem naiv ügyfél meg sem próbált eljutni Mátraszentistvánba, miután nem kapott egy emailes visszaigazolást sem lefoglalózott szobáiról: A naiv ügyfél lefoglalt egy szobát három főre egy őszi kiránduláshoz a Mátrába a Hotel Jägerben (Cím: Hotel Jäger 3235…..
fidoone 2012.09.10 10:41:26
@Ficak: "Csőtörés az vis maior"

Szerintem nem az. A földrengés, vagy ha egy repülő rázuhan az épületre....(külső, elháríthatatlan okok) az vis maior. A karbantartás hiánya szerintem messze nem az.
Diána 5 éve nem tudja megszüntetni egy halott rokonjuk előfizetését, ami azért különösen kellemetlen, mert rajtuk próbálják meg behajtani: 2007-ben sajnálatosan elhunyt egy kedves közeli rokonunk. Több szolgáltatónál is jelezni kellett, mi történt és a szolgáltatásokat…..
Annyi év után végre újabb naiv boltos poszt következik! Merthogy léteznek olyanok is, akik elsősorban nem vásárolni mennek be egy üzletbe. Magdolnát egy gyógyszertárban húzták le majdnem 20 ezer forinttal: Én egy patikában dolgozom, vett valamit 1485 Ft-ért 20 ezressel akart…..
fidoone 2012.08.16 12:49:17
@venszivar: Érdekes a stílosod Te majom. Talán vegyél be nyugtatót. Ingerült itt csak Te vagy.
Amúgy részemről a továbbiakban le vagy xarva.
fidoone 2012.08.16 12:51:11
@Manyecska: Az jobb lett volna mert akkor magamhoz térek.
De talán azért nem bicskával próbálkozott mert úgy 90 kilóval többet nyomok és egy fejjel magasabb vagyok nála.
fidoone 2012.08.16 14:58:13
@venszivar: Valójában jól szórakozom rajtad. Nevetséges egy lófing lehetsz.
Leszarom, hogy mi volt. Mára letudtam a melót és húzok haza a törpökhöz.
Amúgy nem értem, hogy miért kötekedsz. Te talán valamilyen betegségben szenvedsz?
Tényleg, ki a nagy nulla vagy te?
Nem baj, mondjad csak, idegeskedj tovább. Amíg én jót röhögök, te majd infarktusban elpatkolsz.

Na csá!
Folytatódik a BKV-BKK kutyakomédiája. Miközben arra nincs ember/pénz, hogy a meglévő buszokat karbantartsák, hajókáznak és színezgetnek. Az utasok pedig rendületlenül tolják a trolikat. Itt az idő, hogy Tarlós rendkívüli vészhelyzetet hirdessen, hogy legalább ne az utasoknak…..
Néhány hete már téma volt, hogy útépítések befejeztével egész hosszú szakaszokon nem távolítják el rögtön a sebességkorlátozó táblákat, és ez jó terep lehet a rendőröknek pénzszedésre. Ezúttal Gab. kissé ingerült (azt hiszem, jogosan) levele landolt nálunk, mivel…..
Katalin úgy gondolta, hogy az első használat alkalmával leváló sarkú szandálja helyett inkább nem hoz el egy másikat a XX. kerületi Interspar cipőboltjából, hanem visszakérte a pénzt. Bár az üzlet a cserét szó nélkül felajánlotta elsőre, ezután már várni kellett a…..
Desszkód-fasizmust észlelt naiv ügyfél a sárvári luxuswellness Spirit hotelben. Szerdán és csütörtökön még vacsorázhatott rövidnadrágban, pénteken azonban már kihajították a teraszra, ahova párja hozhatott ki neki kaját. A picsanadrágos csajok persze…..
fidoone 2012.07.10 16:24:04
@hagyma: Még mielőtt belém kötnél:
1. Köszönöm de még nem vagyok 50 éves, éppen ma lettem 39.
2. A szállodákban én is hosszú nadrágot viselek a vacsoránál, de próbálom megértetni a posztoló nézetét. Elismerem, hogy engem nem zavar egy ilyen viselet, ugyanakkor elvárom az udvarias viselkedést. Hiába vesz fel valaki bármilyen puccos ruhát ha közben úgy eszik és viselkedik mint egy bunkó.
fidoone 2012.07.10 16:37:26
@hagyma: Ha én elmegyek a párommal akkor biztos nem a pasik lábát nézegetem.
De félretéve a tréfát, itt most konkrétan egy pihenőhely étterméről van szó, ezért nem lepődök meg az ilyen viseleten. Sőt szerintem még jobb is mint a farmer nadrág+póló viselet.
fidoone 2012.07.10 16:53:07
@hagyma: Nem, ha visszaolvasol már az elején kizártam az ilyen jellegű ruházatban történő megjelenést.
Naiv ügyfél nem vette figyelembe a jeleket, és annak ellenére pontyot rendelt az egyik Bécsiszelet vendéglőben, hogy nem volt. Vagyis pontyosított fogast kapott kedvezményes az előbbi árában, aminek gyógyszerezés lett a vége: Tegnap este voltam a párommal a Bécsiszelet…..
fidoone 2012.04.17 12:27:30
A@staropramen: A bőrszerkóhoz sok kenyér kell. Biztos azért feküdte meg a gyomrát mert nem evett eleget hozzá.
fidoone 2012.04.17 13:42:35
A Lehel Csarnokban nem lehet biciklit tolni se, bár ez sehol nincs kiiírva. Botrány! Tisztelt Üzemeltető! A mai reggel folyamán, 2012.04.04.-én kerékpárral közelítettem meg a csarnokot, majd a csarnok egyik Váci úti oldalsó bejáratánál leszállva, a kerékpárt magam mellett…..
Kétmilliót törlesztett a háromból, visszaadta az autót, a bank eladta egy millióért, és még ő tartozik két millióval. Az autóhitel-károsult portréja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
fidoone 2012.03.27 18:18:19
@SzélsebesVelorex: Precíz statisztikus lehetsz. Minden elismerésem a mondatonkénti elemzésedhez.
Természetesen tudom, hogy egy autóban nem csak motor van, de a menet közbeni megállásokat leggyakrabban a motor leállása okozza.

Valóban megállhat egy új autó is, de ez esetben azonnal várhatok segítséget fizetés nélkül is.

A idegen szervizekben nem bízom. Még a véleményükben sem. Példának tudom felhozni, hogy egy hölgy ismerősöm vett egy suzuki ignist a suzuki szalon tulajától. Keveset futott, tip-top, csak második autónak használt.... Kiderült, hogy totálkáros volt a kocsi amit a saját emberei hoztak helyre.

Ha viszont nem bízom egy idegenben, akkor a saját ismerősömhöz viszem: de így máris nem független és ez meg az eladónak nem tetszene.

2-4 évre valóban baromság új autót venni. Ebben egyetértünk.
fidoone 2012.03.27 21:29:40
@SzélsebesVelorex: Autó esetében valóban. Viszont az ingatlanok esetében nem csak nálunk működik így. Ingatlanoknál ami a magyar specialitás az az, hogy mindenki újat akar venni. De minek? Sok esetben az új ingatlanok egy kalap lóf...t sem érnek. Összetákolt vacakok.
Én idáig csak használt ingatlanban laktam.
Ugyanakkor ha már ingatlanról beszélünk felmerül a bank felelőssége is. Nem a CHF alapú hitelekre gondolok, hanem az ész nélküli hitel kihelyezésre. Persze kell a jutalék. De én még nem hallottam másik olyan országról, ahol csupasz popóra (önerő a szocpol) adnak 6-8 milliós hitelt. Ráadásul munkanélküli családnak! Most akkor ki a hunyó?
Én értem, hogy ehhez nem kell atomfizikusnak lenni, de sok egyszerű ember él a mi országunkban. Ezt nem bántásnak szántam, jólelkű, tisztességes emberek ők, csak éppen pénzügyileg analfabéták. Gondolták: eddig is volt, eztán is lesz. De nem lett és most sír a bank, az a szegény ártatlan bank aki annyi ésszel adta a hitelt mint amennyivel felvették azt.
fidoone 2012.03.27 21:58:17
@gsidani: Én azt gondoltam, hogy a csótányok élnének túl mindent. Tévedtem mert a magyar bankok lesznek a befutók.
A bankok szarrágásáról végtelen ódákat lehet zengeni, de az, hogy egy sosem használt, sosem aktivált hitelkártya megszüntetésekor az Unicredit Bank 2x húzza le a tranzakciós díjat, az valami elképesztő. Tavaly, 2011 februárjában megkeresett  a Fundamenta azzal az ajánlattal,…..
VLM-ék hiába küldték vissza bontatlanul a fényterápiás lámpát a Zepternek, menet közben kiderült, hogy azt már a Budapest Banknál hitelezik nekik. Lehet, hogy a rendelés lemondása után nem kellett volna átvenni a csomagot?Bő két évvel ezelőtt kezdődött az ügy. Édesanyám…..
fidoone 2012.02.22 14:43:28
@PsychoCica (4zsiráf): Valóban nincs. Én beszéltem, te csak nyávogtál.
fidoone 2012.02.22 14:47:10
@PsychoCica (4zsiráf): Itt vagyok, hogy bosszantsalak te kis nyomoronc.
A néhai Moszkva téren néhány hete átszervezték a buszok végállomásait, ami azt eredményezte, hogy a Pető Intézet fele tartó beteg gyerekeknek egy úttal többet kell kommandózniuk:Az alábbi levelet elküldtem a BKV Ügyfélszolgálatára is, természetesen válaszukat is el fogom…..
fidoone 2012.02.16 13:26:02
Kisebb karambol szemtanúja volt Tibi. Nem történt nagy kár és nem volt anyázás sem, így hát amolyan aranyosan szerencsétlen, de mégis szerencsés történetet írt le nekünk. Valahogy így volt szép, minek is vitatkozni, ha a vétkesnek egészen pici kára keletkezett, a vétlennek…..
fidoone 2012.01.27 09:24:28
A robotok nemsokára kénytelenek lesznek átvenni a követelésbehajtás funkcióját is a nem túl hatékony emberektől. Hába értesítik a rég felmondott ügyfeleket egyszer már sztornózott hibás számlákról, ha azok potom 35 km-es utazásokkal, mindenféle szedett-vedett papírokkal…..
Naiv ügyfél először találkozott a tudomány és a technika csodálatos fejlesztésével, az egy darab alkatrészből álló hűtővel. Szerencsétlenségére 2,5 évvel később kilyukadt az Indesit hűtőcsőve, amit csak az egész doboz 100 ezer forintos cserélésével lehetne…..
fidoone 2012.01.23 14:56:55
@mohopasi: Nem feltétlenül van igaza. Némelyik márkánál más az összeszerelési minőség, tartósabb és esztétikusabbak az alkatrészek és kezelőszervek. Minden gyártónak van presztizsmodellje amire jobban odafigyel. Én erről beszélek.
Amit a szerelő ismerősöd mond egy nagy általánosítás ami csak akkor állná meg a helyét ha az alapmodell lenne felturbózva. De az nem felső kategóriás termék. Sajnos amiről beszélünk az valóban drága (pl.: egy 40 literes mikró 225 e. Ft)
fidoone 2012.01.23 16:48:45
@mohopasi: Bocsi de csak most értem haza. Szóval az említett sütő: WHIRLPOOL beépíthető mikrohullámú sütő AMW 575 IX ami már 5 éve hibátlanul működik. De olcsóbb kategóriában is tudok mondani példát. A bátyám esküvőjére egy samsung szabadonálló micrót vettem ami 32 literes. Két-háromszor annyiba volt mint egy egyszerű, de bőven több mint 10 éve bírja a strapát.
fidoone 2012.01.24 19:09:35
@mohopasi: Félreértettél. Nem mindenből a legdrágábbat kell megvenni. Sőt esetenként a kevesebb néha több. Viszont a nagyobb, jó nevű gyártók belépő modellként sok esetben űbergagyit gyártanak. Ilyen a Samsung, a Whirpool és a Bosch ill. az Elektrolux is. Mindegyikre tudnék rossz példát mondani a saját környezetemből. Tehát nem szabad felülni egy jól hangzó névnek, utána kell nézni, hogy a kiszemelt termék tényleg megfelel-e az elvárásainknak. Erre ott az internet.
Abból a pénzből kell kiindulni amink van és ehhez kell választani egy olyan márkát aminek nem csak az alapmodelljére futja. Én egy szóval sem mondtam, hogy a legdrágább terméket kell megvenni, én is használok kimondhatatlan nevű, neve alapján gagyinak tűnő háztartási készüléket és mégis elégedett vagyok. Ha konkrét példa (rossz példa) is érdekel akkor leírom, de nem akarok másokat untatni.
autózz! Jobbkezes vagy nem? 2012.01.02 11:29:00
Többször szerepeltek itt a blogon is olyan helyszínek, ahol nincs elsőbbséget szabályozó tábla, mégis valami miatt sokak számára nem egyértelmű, hogy jobbkéz-szabály érvényes-e. Ez leginkább a bevásárlóközpontok parkolóiban jellemző, de akadhatnak lakótelepi kis utcák, mint…..
fidoone 2012.01.02 14:25:52
Mai poszt mellé óvatosan fogyasszatok kávét, mert a kettő együtt sok lehet a vérnyomásnak. A történet szép példája annak, hogy egyesek külföldi rendszám mögé rejtőzve bármit megtehetnek, legalábbis azt hiszik. Jó lenne, ha nem így lenne és előkerülne a vétkes, elismerné a…..
fidoone 2011.12.12 10:42:54
@...::: Flúgos Kamionos :::...: Anyád...Apád... most ebbe ne menjünk bele. Szomorú, hogy ilyen primitív emberek élnek közöttünk mint Te. Amúgy az, hogy ki mennyi kárt okoz a társadalomnak egy érdekesebb kérdés. Én egymagam után évente négy millió forint adót és járulékot fizetek be. Ezzel szemben csak a családi pótlékot veszem igénybe ami havi 26.600 Ft. Táppénzen 1997-óta nem voltam. Műtétemet magánklinikán végezték. Tehát elmondhatom magamról, hogy én hozzájárultam a gazdaság működéséhez. És Te?

D4D: Engedd meg, hogy lealacsonyodjak a szintedre és megállapítsam, hogy a Te apád tévedésből egy majmot kettyintett meg, melynek Te lettél az eredménye.
Apám valójában értett a krumpli ültetéséhez. De szakmáját tekintve okleveles mérnök volt. Sajnos 2 éves koromban meghalt, ezért eléggé ideges leszek a Őt egy hozzád hasonló alantas teremtmény a szájára meri venni.

Nem tudom, hogy nektek szlovák rendszámotok van-e, de sajnos azt tapasztalom, hogy az ilyen rendszámmal közlekedők bizony tojnak mindenkire az utakon. Valamint nemrég egy valóban szlovák nemzetiségű úgy verte le az ajtómat, hogy én a kocsiban ültem. Szerinte ez teljesen normális eset, mivel ez parkoló. Betétlap nuku, hiszen az az utasra nem vonatkozik. Na innen az én nagy szeretetem irántuk.

Amúgy mindkettőtöknek Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
fidoone 2011.12.12 10:53:35
@...::: Flúgos Kamionos :::...: Amúgy az előző hozzászólásomban leírt szlovák állampolgár éppen egy D4D Toyota Rav4 tulajdonosa. Milyen érdekes....
fidoone 2011.12.12 19:45:44
@"streetfighter": Igazad van, már akkor is tudtam amikor leírtam azt a marhaságot. Rossz napom volt, ha valakit megbántottam akkor bocs.
Warnika szabadulna erstés számlájától, de sajnos OTP-s terminálokon vásárolt, és hetek óta nem sikerül a tranzakciókat elkönyvelni.Csodás banki kapcsolatok…kár, hogy én, az ügyfél iszom a levét valaki hanyagságának vagy a rendszerhibának. Erste azt mondja, hogy márpedig…..
fidoone 2011.11.29 21:20:27
@earny: Te mit tekintesz sikernek? Hasitasit, szociális zöldséges hálózat használatot, esetleg az elérhetetlenséget?
fidoone 2011.11.30 12:55:32
@Peti817172M: Lehet, de szerencsére ott állt mellettem a bank biztonsági őre és nézte, hogy mit csinálok. A gépet éppen fel akarták tölteni, de ez kintről nem látszik és én lettem volna az utolsó mielőtt elkezdik. Egyszerűen kifogyott, a tranzakciót nem utasította el hanem a bizonylatra annyit írt amennyit valóban kiadott, viszont az sms az eredeti összegről szólt. Egyébként is mindig átnézem/számolom amit a gép kiadott. Jártam már úgy, hogy hiányos bankjegyet kaptam ami elméletileg szintén nem fordulhatna elő. Ott helyben kicseréltettem amit ha elmulasztok akkor mehetnék az MNB-hez.
Ugyan van egy kis önvédelmi célzatú mentegetőzés Gábor levelében, azért elég tisztán látszik, hogy ő itt és most a női sofőrökről fog írni, méghozzá kritikával illetve őket, ha nem is rosszindulatból, mint inkább figyelmeztetésképpen. Ti mit gondoltok? Különösen a…..
fidoone 2011.11.25 11:13:06
@xaba99: Dettó! Ha folyamatosan figyelem az utat hátrafelé is akkor nem érhet meglepi. Persze az irányjelzőt is időben be kell kapcsolni!
Hogy a témához is szóljak: az én problémám a parkolókban van a tisztelt hölgyekkel. Szépen és jól leparkol, még az ajtómra is vigyáz (a többség) de nem gondol bele, hogy nem mindenkinek elég 40-50 cm oldaltávolság. Én sajnos (részben saját, részben gyógyszerek hibájából) már 170 kg vagyok és nem férek be akkora résen. Tudom szűkek a felfestett parkolók. A bejáratoktól mindig a legtávolabb állok meg, de szerintem vadásznak rám. A TESCO parkolóban történt, hogy sehol nem volt autó a közelemben csak egy toyota, de az 25 centire! Nem értettem mi a jó ebben, talán kandi kamera? Kénytelen voltam kitolni az autót, de a másik jármű vezetőülésének beállítása alapján vagy egy törpe, vagy egy nő lehetett.
Máris itt van a következő téli abroncsos olvasnivaló, amiből megtudhatjátok, hogyan jelzik, melyik gumik alkalmasak télre, meg mi is az az M+S jelzés. Aki nem hiszi el, hogy az összes téli gumin ott van, annak nincs is más dolga, mint megnyerni tőlünk az egy szett Alpin 4-et és már…..
fidoone 2011.11.18 10:38:10
@Lakatos Gábor: A fékút csökkentésének legbiztosabb módja a betonfal.
Az AMC-nek nemcsak az USA-ban, de a nagyvilágban is bejött a The Walking Dead: a második évad hazai rekordnézettséget hozó nyitóepizódja Mexikóban és Spanyolországban is aratott. Az évadnyitó tízmillió nézőt érdekelt 122 országban, ezek közül a spanyoloknál kábeles…..
fidoone 2011.10.26 11:13:49
@Bogoj: Simán letölthető, én már a második évadot nézem. Felirat is van hozzá a neten.