Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Moments

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a pillanatban jutott eszembe, hogy pontosan egy évvel ezelőtt milyen szívesen társalogtak kommentezőink arról, ki mit tesz az asztalra. Hátha most is kialakul az ünnepi diskurzus. Felütésképpen: nálunk libacomb lesz aszalt szilvával és puliszkával, desszertnek bejgli, bornak…..
JR minden év végén összedob egy ünnepi listát a Financial Times olvasóinak. Az FT listája kényszerkurtított - mindössze harminc tételes -, ám Ms. Robinson saját honlapján mind a száz ajánlott bor szerepel. A válogatás értelemszerűen az Egyesült Királyságban beszerezhető…..
Moments 2008.12.09 02:02:36
A Rhone völgyének déli területeit keresztül-kasul bejátszó Perrin család kakasos borait a Bortársaság forgalmazza egy-két éve. Ez a fehér Luberon környékén, valahol Avignon és Manosque között termett, elég meleg, déli vidék, túl melegnek, túl délinek is tűnik (a mi…..
Az egész egy segítségkéréssel kezdődött. Ferencz Kriszta, alkalmi szerzőnk és Borboszink magyar traminiajánlatot kért. Szó szót, levél levelet követett, mire megfogant a fejében a gondolat: hazahoz ő hat palack dél-tiroli traminit, mi válasszunk hozzá ugyanennyi magyart.…..
Degenfeld a 2004-es szamorodni óta nagyot nőtt a szememben, hát még a számban. Addig jobbára csak a sápadtüveges, többnyire félszáraz muscat lunelről ismertem, ami hát évről évre korrekt volt, de ennyi; a muscat Tokaj rozéja, ugye, és nem vagyok egy rozézós típus, lunelezős meg…..
Moments 2008.03.22 22:03:36
Lássuk az évborászt, aki azt mondta vagy nem azt mondta, beszéljenek a savak, a gyümölcsök, a tanninok! Váratlan ajándékbor a karácsonyi dömpingben, de legalább izgi. Cabernet sauvignon, merlot és syrah (80-10-10)."A szőlőbirtok arculatának meghatározó vörösbora",…..
Az elmúlt pár hónapban kóstoltam-ittam jó néhány kékfrankost, mondhatni, műsoron kívül, véletlenszerűen, egyszer egyet, aztán a másikat, végül a sokadikat. A lényeg, hogy gyűltek a tapasztalatok, és bár nem elemeztem agyba-főbe őket – egyikről sem írtam…..
Nyakasék, avagy a volt töki téesz Malya Ernő csk. (2002-es évlabdarúgója) vezényletével a reduktív, hirtelen savú és igen jó árú fehérek mezőnyében igyekeztek eddig maradandót alkotni a budai hegyek mészkövén, több emlékezetes tételükre emlékszünk, míg a kevésbé…..