Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flos regalis

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erich Fromm 1976-ban írta meg To Have or To Be? című könyvét. Ebben többek között arról értekezik, hogy hatott az emberiségre az ipari forradalom után kialakult világrend, és az, amikor kezdett kiderülni, hogy az általános jólét (az egyenlőség, az ingyenes közoktatás,…..
David Dark esszékötetében (The Sacredness of Questioning Everything) a "vallás" szó értelmét keresi a 21. század Amerikájában. Visszamegy a gyökerekig: a "vallás" számára nincs a templom falai közé szorítva, ahol amúgy sincs túl nagy nyüzsgés manapság. A…..
El Mondo blog Magány 2010.09.21 10:00:00
A magány szubjektív érzés, állítja John T. Cacioppo és William Patrick, a Loneliness - Human Nature and the Need for Social Connection (Magány - Az emberi természet és a társas kötődések iránti igény) című könyv két szerzője. Amit mondanak, mégsem ugyanaz, mint ha Nigella…..
El Mondo blog Önző kapitalizmus 2010.08.31 09:00:00
A dédnagymamám egész életét egy vályogházban élte le, amiben nem volt folyóvíz, a konyhába csak a kert felől volt bejárat és a budi a ház végében, a sufni mellett volt. Én csak nyáron voltam ott néha, akkor a kertben teknőben fürdettek, és ugyanabban a vízben fürdették meg…..
Égig érő gizgazokPhilip Larkin angol költő Church Going című verse, amit több, mint ötven éve írt, azt a kérdést boncolgatja, vajon ki lesz az utolsó, aki a templomot még eredeti funkciójának megfelelően fogja használni, és mikor jön el az az idő, amikor a természet által…..
Néhány évvel ezelőtt anyukám egyszer csak megkért, hogy mossam le a hűtőszekrényt. Álltunk a konyhában, ő a főzéssel volt elfoglalva, én meg épp arra jártam, úgyhogy megragadta a kínálkozó alkalmat. - Jó, de mivel? – tettem fel a logikus kérdést. - Szódás vízzel…..