Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TmPst

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szépen csorogtunk dél felé, csodásan purrogott a Merci motorja, jöttek egymás után a falvak városok, közeledett az evés hely és ideje. Mi mentünk hátul az Insigniával, Zsolték elöl, hogy lássuk ha van valami baj, ne kelljen tolatgatni. Egyszer csak mögénk került egy tartálykocsi, elég közel volt, az…..
Belsőség Kati az úton - 3.rész 2010.03.04 11:06:00
A Koppenhágába tartó vonat (első állomásán szálltam át) elővárosi jellegű, a magyarországi is hasonlóan kulturált, talán csak nem ennyire újszerű. Malmö Syd vasútállomás, ahol át kell szállnom az éjszakai (Nattag) vonatra, kicsit olyan, mint Kelenföld, csak modernebb kiadásban. Zsolt átkozna, ha…..
Megvolt az első kisebb havária az Insignia fedélzetében. Bende Tibby jelentette, hogy a szivargyújtóba dugott elosztó nem bírta a gyűrődést és füstölni kezdett. Pedig csak a GPS és az MSI volt rajta. Kicsit csodálkoztam ezen, de amikor Vályi Pistának elmondtam a történetet, minden megvilágosodott.…..
Belsőség Uraim, nyomozzunk! 2009.10.22 13:00:00
Autódoktorunk küldte be az alábbi képeket erről a Mercedes E-osztályról. Elsőre feltűnt a már jók ismert, fekete maszkolószalag- és borítás. Egy nem-is-annyira-új Mercedesen? Puhatolózott, kérdezett, de nem sikerült megtudnia sokat. A benzines E-osztályt a ThyssenKrupp…..
Tegnapi beharangozó posztunk kérdése következik:Tudvalevő, hogy Csikós és Bende részt vettek életük kirándulásán, Angliában. Négy nap alatt a crova-készlet Pege Aladárja, a szerkesztőségi patina őrzője, Csikós, 4141 fotót készített. Igen, annyit. Tippelje meg, hány bájtot…..
Ellentmondásos technológiát tukmál az EU a tagállamokra, a megvétózott gm kukorica mögött egy agresszív multi áll.>>> Marad a moratórium a gm kukoricára..
TmPst 2009.03.06 17:44:39
@lutra1: Ha már szakmailag, akkor miről te beszélsz azt hivatalosan úgy nevezik, hogy ZOONÓZIS, és attól még, hogy egy állatok által terjesztett betegséget elkaphatsz, vagy akár olyan betegség téged megfertőz ami az állatokat is megbetegít attól nem kerülnek adott állat génjei beléd, így alapjaiban füredinek igaza van. Illetve máshonnan nézve amit mondasz igaz csak nem válasz illetve magyarázat arra amit ő mond.
Belsőség Agresszív Audi attak 2009.02.12 13:00:00
Ismét egy zseniális Super Bowl reklám. Rövid, velős, mosolyfakasztó. A Szállító 3 film és az Audi A6 promója. Bár nem tartozom az Audi feltétlen hívei közé, a tény, hogy a 3 literes V6-ost egy jópofa, szíjhajtású mechanikus kompresszorral (Roots) töltik fel, melengeti autóbuzi…..
TmPst 2009.02.12 20:11:48
@alvarez: Kedves mindenki!

Azért az egészhez annyit hozzátennék, hogy az Igazi Eredeti Négykarikás autó még a második világháború előtt nem audi volt, hanem az auto union. A négy márka az én legjobb tudásom szerint a dkw, wnaderer, horch és sachsenring volt. Akkoriban talán csak egy német autómárka létezett amelyik ringbe tudott szállni egy mercedes benz ellen.
Az pedig a horch volt. August Horch volt aki az egészet megálmodta és megteremtette. A második világháború tönkrevágta a Zwickaui autógyártást és mi lett az audiból? Kicsempészték a terveket nyugatnémetországba és ott elkezdték gyártani a dkw-t, audit stb-t. A negyedik márka ami a Sachsenring volt később előkerült még amikor valaki megálmodta a kétütemű papír szappantartót :) miközben keletnémetországban ebben a gyárban gyártották ezután még majd 40 évig a trabantokat.
Egyébként a második világháború előtt v12 es motorokkal hajtott 8-12 ezer köbcentis motorokkal hajtott luxus horchokkal járt nagyon sok német illetve európai előkelőség.
Na persze ez csak apró fejezet a gyár történetéből de a keletnémetek még ma is nagyon idegesek amiatt, hogy akkor a keletnémet kormány hagyta veszni az összes márkát.