Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FYGureout

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Pécsi helyzetjelentés 2009.06.02 10:31:00
Rég adtunk már hírt Pécsről, a blog kedvenc városáról, pedig pörgős hely, mindig történik valami. Most egy posztba zsúfolva átfutjuk az eseményeket. A fő szál természetesen az EKF 2010, erről szól most minden, gyorsan közeleg az új év, a turisták már lefoglalták a…..
FYGureout 2009.07.26 13:17:26
Pécs, a több, mint kétezer éves kultúrájával, egyetemeivel, kulturális intézményeivel, szellemi bázisával - szerintem - már az odaítélés pillanatában készen volt az EKF-re.
A további programok, beruházások már olyanok, mint amikor a menyasszonyt még arra az egy, bizonyos napra, alaposan kirittyentik. Attól még ugyanaz a csinos, kívánatos, zsenge ifjú hölgy marad előtte is, utána is, de a menyasszonytánchoz kellenek a külsőségek is, a protokol is. Így jön be a lóvé igazán, nem? :)

Vagyis Pécs, egy kapavágás nélkül is méltán EKF. :)

Az más kérdés, hogy Toller meglátta benne az anyagi fantáziát, és volt elképzelése róla, hogy miként lesz ez Pécsnek is jó. És amíg volt civil kurázsi, addig ment is a szekér (lásd pl. maga a pályázat összeállítása, a küzdelem), de amint a politika mocskos keze betette a lábát, akkor kezdtek harangozni majdnem mindennek... :(

Még két apró megjegyzés:

1. Egy városi televíziónak valóban küldetése a helyi hírek nyomonkövetése, de véleményem szerint nem kötelessége ingyen ellátnia az EKF háttérkomunikációját, dokumentálását. A feladat erre szól nekik, és ez is nevetségesen csekély összeg.

2. A közreműködők adatainak nyilvánosságra hozása ilyen konstellációban - azt gondolom - sérti a személyiségi jogokat, de legalábbis etikátlan. Úgy beállítani valakit pl., hogy "szerencsés nyertes" anélkül, hogy megkérdeznék, hogy mit is csinált valójában - alapvető újságírói (blogírói) etikai szabályok megsértése ("...hallgattassék meg a másik fél is...").
Igen, történetesen ismerem a srácot; egy hónapot volt ott, nagyon lelkiismeretes, dolgozni tudó programozó-rendszergazda. Háromszorosát is megérte volna a munkája.
Blogot nyitottunk! Jó sportolást, jó szurkolást kíván Önnek Pécs szabadidős sportjának egyesülete, a Melitta SE.Amennyiben kérdése, észrevétele van, kérem, írja meg itt hozzászólásban. Köszönöm!..
Elindult a HVG nagy éves versenye, a GOLDENBLOG 2009. A komplex blog kategóriájában - amelyben magam megméretem - a nevezések száma is fontos: a versenyben nem indulhat minden nevezett blog, csak a 100 legtöbb nevezést kapott. E 100-as listából választja ki a szakmai és a…..
Mivel láthatóan egyfajta reneszanszát éli a Twitter és mivel verseny is indult, magam is újra intenzívebben használni kezdtem ezt az alkalmazást. Túl sok értelmét eddig, bevallom, nem láttam, és az én internetes szokásaimba most sem tartozik bele, hogy naponta többszört hírt adjak…..
FYGureout 2009.06.07 00:36:33
Érdekes ez a twitterkedés. Én megcsináltam a wordpresses klónját, mert van annak valamiféle értelme, hogy nem jut az ember eszébe mélyenszántó gondolat, vagy terjedelmes szakmai cikk (azzal sokat kellene dolgozni), de a nap során bevillan egy-egy ötlet, vagy infó, és azt hamar fel lehet dobni.

A két mű-twitter oldal:
mikro.sakraft.hu és mikroado.konyvelozona.hu

Sajnos, olyan fiatalok (egy-másfél naposak), hogy a Golden Blogba nem nevezhetőek, de úgy gondolom, hogy jól ki fogják egészíteni a főoldalakat (amiből a konyvelozona.hu oldalt szeretném a Golden Blog tanácsadói blogjai között tudni)
Az a megtiszteltetés ért - ezúton is köszönöm -, hogy Pécs és Baranya megye tiszteletbeli bloggerei közé kerültem. Ezen az oldalon: Balla D. Károly követhetők friss bejegyzéseim a megyeszékhely 2010-es EKF-státusza alkalmából indított portálon. Érdekesség: a posztjaim bevezetői alatt kimutatás…..
Half Pécs Squad The Matrix 2009.04.07 11:07:00
Valamikor 1999-ben üstökösként robbant a köztudatba a valóság kérdésével játszadozó sci-fi, mely ezek után még két folytatást élt meg. Persze az első színvonalát már nem érte el (csupán látványban, bár úgy még lehet túl is szárnyalta) a trilógiává bővülő vallásos…..
bdk blog archívum Basszuskulcsban 2009.03.30 11:05:00
Közvetlenül Gyurcsány lemondása után Bajnai Gordon - mint lehetséges utód - neve már felmerült, akkor az SZDSZ egyik ügyvivője azt jelezte, pártja ellenáll a "klónok támadásá"-nak. Aztán jöttek a jónál jobb, nagy szakmai (és nemzetközi) reputációval rendelkező…..
FYGureout 2009.03.30 17:05:23
Ide ugyan annyira nem illik, de sok szeretettel invitálunk: ekf-pecs.hu/kategoria/tiszteletbeliek

Elnézést, hogy előzetes értesítés nélkül idéztünk Tőled; tettük ezt annak kapcsán, hogy pécsi blog-körökben gyakran bukkan elő neved, oldalaidat gyakran látogatjuk.

A kezdeményezés innen indult: www.sakraft.hu/2009/03/felhivas-pecs-baranyai-bloggerekhez