Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smalladam

17 bejegyzést írt és 1875 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Láthattuk egy elképesztő animgifen hogyan változott Buda vára az elmúlt néhány száz évben, de vajon milyen volt a Mátyás korában? Amikor ez volt az Itálián kívüli reneszánsz fellegvára? Néhány fiatal gondolt egyet és megrajzolta, majd filmre vitte. A trailer itt az Urbanistán…..
smalladam 2013.12.04 15:28:50
@HM | photography: én azt szúrtam ki, hogy az utolsó képen a pesti oldalon a rév meg egy érintetlen erdős partszakasz látszik, holott akkor ott már a szabad királyi rangot kapott Pest állt.
A teljes bemutatkozó anyagért kattintson ide! Küldetésünket elolvashatja itt! Read our mission statement here!..
David Cerny cseh botrányművész antikommunista üzenete a baloldali államfőnek, szocdemeknek és kommunistáknak a Moldva vizén Az amúgy is egyre inkább széttartó Közép-Európa egyes államaiban mindinkább széttartóvá válnak a pártrendszerek is. Az elmúlt két évtizedben sok…..
smalladam 2013.11.08 11:25:00
@rajcsányi.gellért (ergé): 2014-ben tuti nem, 4-8 éven belül igen. de - ha csak a történelmi példákat vesszük - ez annyira általános szabályszerűség, hogy ebből a szempontból mindegy hogy a magyar politika mennyire működik racionálisan. (a szocik és az szdsz története is leírható ezzel a megújulásra - saját morális-szervezeti-stb csapdából kievezésre való képtelenség hanyatlástörténetével)

attól még persze egyáltalán nem biztos, hogy így lesz, és olyan, a fent leírtak szerinti forgatókönyvet is el tudok simán képzelni, amiből végül jól jön ki a fidesz.
Néhány napja posztoltam az Astoria mellett 750 millióért kínált szellemházról. A kívülről a szocializmus üzemépületeire hajazó házról, melynek aljában a Meki üzemel, Jamrik Levente, a Falanszter szerzője kommentelt egy kis háttértörténetet: "Ez a Neumann-féle férfiruha…..
smalladam 2013.09.04 11:56:18
@silent76: hurr-durr, ezt közöld a világ építész közvéleményével is! amúgy - bár látni kellene képet is a régiről - de a saját stílusához viszonyítva a régi gagyibb, mint a mostani.
smalladam 2013.09.06 11:30:58
@Locassen: nem, ezt műveletlenségnek hívják papi:) az hogy a magyar társadalom nagy részének gőze sincs arról, hogy 1918 után milyen művészeti és építészeti irányok voltak, és azok miért jók/miért nem jók, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy azok szarok lennének. csak éppen tudni kellene értékelni őket.
smalladam 2013.09.06 11:32:13
@yazooo: ezek nem kőbe vésett szabályok, hanem irányelvek. sok helyen eltértek már tőle. de pl a sándor palotát sem teljesen az eredeti állapotába állították vissza, és ettől még elég jó lett.
„Jó reggelt, szeretnék megmenekülni” (Kispál és a Borz: Űrrock) A fenségest a nevetségestől csak egy lépés választja el, mondják. Ezen a szeles májusi hétfőn 370 kilométernyi ez a lépés: ilyen magasan köröz ugyanis fölöttünk a Nemzetközi Űrállomás, ahol szolgálata…..
Azt a vinkójózsefit neki! Ezek tényleg kiadták a Veneszt. Pár napja, amikor először hallottam, még nem hittem. Egy témára fogékony kolléga rontott be az ajtón olyan lila fejjel, mint aki Újpest-szurkolókat inhalált, hogy tebazmeg, a Kerényiék új kötete a Nemzeti Könyvtárban…..
smalladam 2013.03.23 10:17:44
@tauglich: nem akarom súlyosbítani a gyomorfekélyedet, de nem volt semmilyen összebútorozás, úgyhogy sajnos ezzel eléggé mellélőttél. úgyhogy leírom a kedvedért mégegyszer:

NER=kései, hanyatló Kádár-rendszer
Úgy tűnik, hogy az Index kulturális újságírója, Földes András újfent lelkesen rázza a pofonfát. Az Index Kultúr rovatában Munkácsy Mihály meztelen nőt ölő zsidókat festett? címmel megjelent (az url alapján eredetileg a még visszafogottabb Antiszemita pornót festett…..
Érdekes helyzet áll elő XVI. Benedek pápa lemondásával, ugyanis nincs szóba jöhető precedens pápai lemondásra – a középkor már odébb van. Nézzük, mi következik február 28. után, s vegyük sorra, milyen liberális álmok megvalósulása marad majd el szokás szerint, akárki…..
smalladam 2013.02.12 11:56:01
@sztd: a cikk nem tökéletes, erről szó sincs. benedeknek megromlott az egészségi állapota, amihez nyilván az is hozzájárult, hogy - leginkább rajta kívül álló okok miatt - elég húzós volt a pápasága. erről szól, nem az érdemeiről.

a "miért íródott" típusú spekulációkat meg inkább nem minősítem:)
Egyszer összegyűjtöttük Kéneország sirámait, a rendes mindenoldali pártok óhajától a rendes nyugdíjasok és mai fiatalok kívánalmáig. De kik szerint kéne? Bestiáriumunk Kéneország népéről. További megfejtéseket várunk kommentekben. A jobboldali, aki baloldali. A baloldali,…..
  Ott kezdődött a nyolcvanas évek második felében, hogy 35 szimfónia. Dohányzás persze, mondhatni a felnőtté érés kapuja. Cseh Tamás már ott várt a bejáratnál. Aztán bejött közénk, Polimer magnókazetta-testet öltve, s úgy tudtuk róla, hogy jobb ő, mint mi vagyunk.…..
smalladam 2013.01.22 11:19:58
@Alfőmérnök: igen, a másik figura pedig asszem méhes "zuzu" lóránt
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Költő Kálmán és Trubadúr Tóni válasza. * CSAK A NYUGDÍJ (Sas József TárSASjáték című…..
smalladam 2012.12.31 13:10:53
@cutcopy: "a közműadót nem neked kell fizetned hanem értelemszerűen a közműszolgáltatóknak"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD te naivabb ember lehetsz, mint hankiss elemér
Mandiner blog Hétes: van visszaút 2012.12.24 07:01:00
„Miért jöttetek?” – mered ránk fél tucat cigánygyerek a lepukkant egykori postaépületben, mi pedig megszeppenve állunk. Egyrészt, mert azt hisszük, hogy egyértelmű, magától értetődő az ottlétünk, illetve annak célja, másrészt mert rögtön rájövünk, hogy talán mégsem…..
smalladam 2012.12.24 10:19:16
@hoplita: solymosi nénit nagyon szerették a hétesiek. akik megverték és kirabolták, azok közül csak egy volt odavalósi, de ha jól emlékszem, neki is csak a rokonai éltek ott.

viszont ez a fiú azóta börtönben van, és azt üzente, hogy ha kijön, megint bűnt fog elkövetni, hogy újra becsukják, mert nem mer hazamenni ózdra, és a hétesiek szemébe nézni.

szóval messziről könnyű okoskodni, meg gugliból kinézett fegyverek nevével arcoskodni.
smalladam 2012.12.24 10:39:10
@hoplita: mivel ennél az alapítványnál dolgozom, és sok időt töltöttem a hétesen, ezért pontosan tisztában vagyok az általad leírtak, meg a valóság közötti különbséggel. szerencsére a gyakorlati példák pont az ellenkezőjét mutatják annak, amit mondasz.

és nem csak a hétesen, de bódvalenkén, szalonnán, tomoron, lakon, bagon, fájon, uszkán és berettyóújfalun, meg még egy csomó másik helyen. nagyon sok magyar és cigány ember van - papoktól és értelmiségiektől kezdve falusi tanárnénikig és cigány melósokig - akik nagyon sokat dolgoznak azért, hogy ne a solymosi néni-féle, sajnos létező példák legyenek csak. és nem dolgoznak hiába, ez biztos.

ezeket tudom, mert ott voltam, láttam a saját szememmel. nekem ennyi elég. úgyhogy nyomhatod tovább a barbihisztit.
About the mission of the creation-oriented social and integrational program of Van Helyed Foundation.   Writer-director Kriszta Bódis first got introduced to life in the Hétes of the former industrial town Ózd in Hungary in the winter of 1998 when she shot a documentary on the reasons…..
A folyamatos pénzmegvonásokkal megrogyasztott, mindkét oldalról végletekig hiszterizált magyar kultúrpolitika harcmezőin újra rohamra indultak a szemben álló felek: az egykor egyesületként indult, majd köztestületté avanzsált Magyar Művészeti Akadémiát különösebb finomkodás…..
A Van Helyed Alapítvány tevékenységéről Bódis Kriszta író-filmrendező 1998 telén került először az ózdi Hétes telepre, hogy dokumentumfilmet forgasson a falopás okairól, az itt élők sorsáról és életkörülményeiről. A hétesiek életének megismerése során arra jutott,…..
Budapest ostromakor innen irányították a város védelmét a német-magyar parancsnokságok. Kádárnak külön lakosztályt is kialakítottak a gigantikus méretű objektumban. Alagút a Pokolba- Horthy Miklós kormányóvóhelye a budai Várhegyben (Fotó: Falanszter.blog.hu, Urbface.com)..
smalladam 2012.10.13 13:07:41
@peelou75: lehet benne igazság, de szerintem annak prózaibb az oka, mivel azok a könyvtár raktárszintjei, és azokon meg keresztül a személyforgalom. feltételezem, hogy beszállni onnan is lehet, de kiszállni logikusan nem.
GFG Blog A liberális kérdés 2012.09.28 07:03:27
„Ellenfél kell minden komoly dologhoz: / aktushoz is, meg háborúhoz is” (Nádasdy Ádám: Oberon uralkodik)     Van min gondolkodni. A liberális kérdés ilyen. Mi lehet a magyarázata annak, hogy a liberalizmus elkárhozását jelző vészharangok kongása ellenére a liberalizmus…..
Eddig nem ismert dokumentumokat csatolt a bizonyítékok közé a mai tárgyaláson Miszori László tanácsvezető bíró. A vádlottak letartóztatását megelőző, valamint az azt követő napokban törvényesen lehallgatták a gyanúsítottak és több tanú telefonbeszélgetéseit. Fehérné…..
smalladam 2012.09.21 17:24:18
@G_P: irigyellek, hogy belelátsz hétmillió ember fejébe
Mandiner blog Arab katyvasz 2012.09.19 07:01:00
„The days of rage, yeah, nothing's changed” (Massive Attack: False Flags) Hiába minden tiszteletem az iszlám, mint történelmi vallás, az emberiség egy korszakának kiemelkedő, kultúrafenntartó civilizációja, a világ egy régiójának hagyományos rendezőelve iránt: az arab tavasz…..
Geekblog Fékezhetetlen 2012.09.10 14:00:00
John Hillcoat második amerikai filmje egy szórakoztató kudarc: látjuk, ahogy folyton próbálkozik, erőlködik, izzad, hogy a családi drámát, az akciódús gengsztertörténetet és a szesztilalom alatti vidéki Amerika grandiózus tablóját összegyúrja egy nagy, látványos, brutális,…..
cseppgyerek Nyitott ajtók 2012.09.05 17:33:27
Blogbejegyzésem címe meglehetősen talányos, ám tartalma már korántsem az. Egy évvel ezelőtt némi zűrzavarral gondolataimban, de határozott elképzelésekkel kezdtem el munkámat a telepen Főállású Angyalként. Kérdeztem adatot, tanulmányt, érdeklődést, munkatapasztalatot.…..
A kormány munkaerő-mobilizáló intézkedéseiről írt ergé kolléga nemrégiben. Az állami beavatkozást en bloc ellenzők nyilván szigorú kritikával illetnék a kabinetet emiatt, de most nem ebből a szempontból vizsgálnám a kérdést. Nem is ergével kívánok vitába szállni, hiszen…..
smalladam 2012.08.28 10:28:43
@dobray: nyilván az is egy létező probléma, hogy vannak akik nem akarnak dolgozni, vagy nem hajlandóak mondjuk a 30 kilométerre levő miskolcig elmenni dolgozni. de most ózdi cigányok között meg pont azt láttam, - nyilván szubjektív tapasztalat - hogy akinek van valami, vagy csinálna valamit, az jellemzően baromi messze van. ők mondjuk külföldre is elmennek a munkáért. de helyben-környéken az alacsony képzettségű, betanított, szakképzett munkásoknak tényleg nem nagyon van mit, maximum az útkapargatás a közmunkában, meg alkalmi melók.

ja és mindenki a gyárat siratja (szerintem a nem cigányok is) mert akkor tényleg mindenkinek volt munkája, ami azt is jelentette, hogy volt pénz rezsire, nem züllöttek le a telepek, stb.
smalladam 2012.08.28 13:20:40
@tarackos: csak sajna egy kapitalizmusban oda megy a munkaadó ahová akar.

ez teljesen rendben van, csak ha van egy komplett országrész, ahova semmilyen privát munkaadó nem akar menni, akkor azzal valamit mégiscsak kell kezdeni. ha valamire való az állam, akkor például erre, de akkor már ne azt támogassák, hogy aki el akar onnan menni dolgozni, az el tudjon, (vagy ne csak) hanem igyekezzenek megteremteni a lehetőségét, hogy helyben is lehessen dolgozni. ha maguk nem tudnak munkahelyet teremteni, akkor csalogassanak oda cégeket, adjanak adókedvezményt, javítsák a közlekedési-szállítási feltételeket vatevör.
A tábor nagyon jó volt, számomra is és mindenkinek. Azért volt jó a tábor, mert sok mindenki tanult valami apróságot, például fonni, festeni, rajzolni, kamerát használni. A médiacsoportban együtt dolgoztunk az Ádámékkal, és sok mindenben segítettünk egymásnak. Például…..