Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shub-Niggurath

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 28 éves Amir Mizra Hekmati a Kuma Games nevű, háborús témájú (egyébként rém gyenge) játékokat fejlesztő cégnél dolgozik, iráni származású, de ő már amerikai állampolgárként, Arizonában született. A játékipar előtt a tengerészgyalogságnál szolgált tolmácsként.A…..
Shub-Niggurath 2012.01.12 07:10:56
@algi: A három dolog (Irán, a média és a közbeavatkozás) szerintem külön-külön érne meg egy-egy misét.

Az európai/nyugati/keresztény alapú társadalmak értékrendje alapján, ahogyan mi nevelekedtünk valóban nagy gáz, ami Iránban folyik. Ezzel nem vitatkozom.
De rengeteg ilyen terület van még a Földön, akár Ázsiában, akár Afrikában. És valóban, egy szép, idilli világban az emberi jogok nevében ezen változtatni kéne.

És akkor jön a két "de".

1) Azt tudjuk, látjuk, hogy a médiát manipulálni nem egy nehéz feladat. Az, hogy saját magát csapja be a profit reményében (mint a linkelt CNN-es dolog), vagy "fentről" utasítják, teljesen mindegy. Vagyis biztos az, amit tudunk, hallunk, vagy csak ferdítés?

2) Sajnos ez a világ már nem a Don Quijote-k világa. Nem szokás önzetlenül segíteni másokon, mindig van valami önös érdek mögötte. Vagyis miért is akarna valaki odamenni és "felszabadítani" a népet?

Jó dolog, hogy van még, aki ennyire lelkesedik, mint te, de a másik oldalról ne csodálkozz, ha sokan cinikusak és/vagy sztoikusak az ilyen témákkal kapcsolatban. Minden okuk meg van rá...
Shub-Niggurath 2012.01.12 07:31:59
@hagyma:
Ez nekem elég hivatalosnak tűnik, bár "okokat" és "miérteket" itt nem ír, csak, hogy van:
travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/cis/cis_1142.html#entry_requirements

"U.S. passports are valid for travel to Iran. However, the Iranian government does not recognize dual nationality and will treat U.S. - Iranian dual nationals solely as Iranian citizens subject to Iranian laws."
Vagyis van kettős állampolgárság, csak az Irániak nem ismerik el.
IDDQD Így photoshopoltok ti 2011.02.09 10:00:00
Érdemes volt emlékeztetni beneteket legutóbbi nyereményjátékunk határidejére, hétvégén sok új Photoshop-alkotást küldtetek. Emlékeztetőül: a feladat egy tetszőleges játékborító kratosizálása volt, azaz a God of War főhősét, Kratost kellett valahogy ráhegeszteni egy…..
A jobbkézszabályt felül tudja írni az utak burkolata, mégis tapasztaltam már hasonlót én is, amit Balázs is írt nekünk. Persze az volna az ideális, ha végre leaszfaltoznák már a földutakat. Érdet én is jól ismerem, katasztrófa, hogy milyen állapotban vannak az utak a város…..
Shub-Niggurath 2011.11.23 12:12:48
Érden nőttem fel, így a "szokásjog" részhez hozzáfűznék egy kis kiegészítést, de az ítéletet meghagyom a KRESZ-hez értőknek :)

Érd egy hatalmas alvó és kertváros, jól felismerhető, betonozott, kitáblázott, "ősrégi" főútvonalakkal. Ezek az esetek jelentős többségében olyan területeket fognak közre, ahol csak kertes lakóházak vannak, a szociális, oktatási, szolgáltató és egyéb intézmények mind a városközpontba vagy a főutak mellé települtek.
A főutak között lettek kialakítva,nem olyan régen, más lebetonozott utak, hogy csökkentsék a forgalmat - ezek szintén táblával védettek.
Az ezek közti terület túlnyomó többségben még ma is földút. És amíg a csatornázást nem csinálják meg, addig nem is betonoznak ilyen "belső" utakat. Pláne nem közpénzből.
Ettől függetlenül vannak olyan utcák, akik szereztek rá engedélyt (?), de legalábbis valahogy elintézték a lakók, hogy a főutról az ő kis portájuk előtt legyen lebetonozva az út. Ezek a lebetonozott utak nem lettek kiszélesítve, két autó - általában - csak a padkára húzódva fér el egymás mellett, valamint a többségnek az állaga sem nevezhető már - józan paraszti ésszel - betonozott útnak.
Valamint, mivel magán kezdeményezésben épültek, ezért kitáblázva sincsenek.
Ezért inkább mindenki úgy vezet, mintha egyenrangú utakon közlekedne. Nem is annyira a koccanások miatt, hanem a környéken élő, kint játszó/focizó/bringázó gyerekek miatt.
Indy alatt itt természetesen Harrison Fordot értjük, és naná hogy videojátékokkal, ha origamizna vagy virágkertészkedne, abból pont nem születne itt poszt. Az érdekes inkább az, hogy mivel játszik: a világ legindianajosesosabb játékával, az Uncharted 3-mal. Mondjuk nem kizárólag…..
Az egyik legnevesebb tudományos lap, a Nature is megemlékezik arról a tanulmányról, amely szerint a videojátékok pozitív hatásaival foglalkozó kutatások erősen kifogásolhatók szakmailag. A tanulmányt a Tallahassee-ban található Florida Állami Egyetem kutatói készítették Walter…..
Vannak, akik beismerik, és vannak, akik nem, de az első éles gránátdobás valahogy vízválasztó minden katona életében; onnan kezdve semmi sem olyan, mint azelőtt. BigJoe egy olyan bajtársáról mesél, aki biztosan nem felejtette el azt az emlékezetes napot.   Néhány…..
Shub-Niggurath 2011.09.11 14:39:24
Anno egy fél évig dolgoztam egy áruházban árufeltöltőként, ahol volt egy targoncás kolléga, aki valamikor a '70-es években volt katona.
Volt rá lehetősége, így a seregben megcsinált mindeféle nehézgép-kezelői papírt, ami a civil életben is hatalmas előnyt jeletett (volna) neki.

Már csak 1-2 hét volt hátra neki leszerlésig, amikor tisztesként ki kellett mennie a friss hússal gránátot dobálni. A gyakorló gránátokon túl voltak, jöhetett az éles. Ez az elmesélés alapján náluk úgy nézett ki, hogy a kezdő helyről el kellett futni valamilyen fedezékig, ott vezényszóra gránátot kibiztosít, eldob, hasravágódik. Durranás megvár, előre fut a következő fedezékig, ott ugyanez - és a biztonság kedvéért egy tisztes végig ott volt a kopasz mellett, ő adta a parancsokat is.

Kopasszal elfutottak az első állomásra, gránát kibiztosít, eldob...de az újonc ahelyett, hogy hasravágta volna magát futott tovább, és a gránátot sem sikerült túl messzire hajítania. Az ismerősöm feleszmélt, utánarongyolt, lerántotta a földre, ráfeküdt, de a fejét már nem tudta lehajtani és a gránát túl közel volt: a nyomás (vagy valami repesz/felvert szilánk) elvitte a jobb szemét, nem tudták megmenteni.

Leszerelt, ugrott minden jogosítványa, csak pici, elektromos targoncára kaphatta meg a papírt, de arra is újra kellett vizsgáznia, amit azóta is, folyamatosan, néhány évente újítania kell...
Filmhősök megragadása néhány színes pontban – láttunk már ilyet Star Wars- és Indiana Jones-szereplőkkel, most újabb pixel artok következnek, amelyek a Gyűrűk Ura-filmek és a Mass Effect-játékok hőseit mutatják be. A pixelartistát Matt Marblónak hívják, New Yorkban élő…..
Shub-Niggurath 2011.08.09 12:22:43
@flea: Szerintem mindenhol a filmből merített, ha a könyv alapján a saját képzeletében élő szereplőket rajzolja meg pár pixelből, az még kevésbé lenne felismerhető :)

Az első sor:
Gandalf Balrog után, Balrog előtt, Frodó, Samu, Trufa/Pippin (vagy fordítva), Bilbó, Legolas, Aragorn, a tünde, akinek nem tudom a nevét, de Völgyzugoly előtt segít Aragornékon( a filmben, mert ez a rész máshogy van a könyvben), Gimli, Boromir

A könyvet szerintem háromszor olvastam, a filmet kétszer láttam :)
Shub-Niggurath 2011.08.09 12:29:38
@Shub-Niggurath:
A második sor a tündék. Második Elrond, a többi passz :)

Harmadik sorban a Rohírok, negyedikben Faramír és az apja, ötödikről lövésem sincs (az utolsó talán a holtak királya), Gollam mellett a két karaktert sem tudom ...

Szauron, a tornya, a fekete lovasok, Szarumán, Uruk-hai és egyéb orkok, Balrog, troll, ent.
Shub-Niggurath 2011.08.09 15:00:36
@flea:
Szerintem azért Glorfindel (kösz, a nevet :)) jön Aragorn után, mert ő szaldgált páncélban, a sárga "cuccot" a mellvértjén inkább valami címernek nézem.
Boromir -filmbeli- színeihez meg inkább illik az utolsó barna karakter, és az övén lévő 5 fehér + 2 sárga pixelre mondanám, hogy az a kürt.

A holtak királyával egy sorban lévő karakterek vajon kik?

A második sorban meg simán lehet Arwen a különböző cuccaiban, ahogy a film(!) különböző részeiben megjelenik.

A Gollam mellettiekre meg nincs jobb ötletem, legyenek Frodóék :)
Az világos, hogy a játékgyártó cégek részvényeit vásárló üzletemberek ritkán képzenek közös halmazt Counter-Strike-világbajnokokkal; még a Nintendo volt elnöke, Jamaucsi Hirosi is úton-útfélen hangoztatta, hogy számára ez az egész csupán üzlet, aminek a végterméke őt…..
Shub-Niggurath 2011.07.05 08:50:44
@szepi79 - Harciteknős idomár:
Lehet, hogy a jóember is innen vette az ötletét :)
De szerintem azért bőven van különbség a két helyzet között:
Chilében volt 33 ember, akik egy borzalmas helyzetbe kerültek, de legalább csak saját maguk miatt kellett aggódniuk. Ezért kaptak figyelemelterelésnek PSP-t, projektort, filmeket, kártyát, hogy lekösse a figyelmüket és ne a saját eséjeit latolgassa és esetleg bekattanjon.

Japánban viszont több százezer (millió?) ember került olyan helyzetbe, hogy ő maga él, de esetleg semmit nem tud a gyerekéről, szüleiről, családjairól, barátairól, otthonáról - ennyi gondolatról már nem hiszem, hogy egy játék el tudja tereleni a figyelmet. Pláne, hogy neki azért több lehetősége van próbálkozni, hogy tegyen valamit vagy infót szerezzen, mint a bányászoknak volt.
Arról nem is beszélve, hogy miért pont egy "személyi edzőt" kellene ilyen esetben, amihez hely kell, TV kell? A DS még az ideiglenes szállásokon megértehetőbb lett volna, de ebben nem sok rációt látok.
...egy nagy, sötétlő erdőbe jutottam, mivel az igaz útat nem lelém.Vagyis hogy a brit MCV-nek (ami a játékipar egyik, ha nem a legfontosabb szakmai lapja kiadói-terjesztési oldalról) azt találta nyilatkozni Chris Lewis, a Microsoft xboxos divíziójának egyik alelnöke, hogy az Xbox360…..
Shub-Niggurath 2011.06.29 11:25:33
@moli: Oké, ez a fele jogos, a spec kontrollereket és a hozzájuk fejlesztett játékokat kihagytam a számításból.

És bár ezek többségéről akár itt, az IDDQD-n is lehet olvasni, hogy készültek különböző sufnituning driver megoldások PC-hez, az egy teljesn érthető kiadói hozzáállás, ha azt mondják, hogy ha ezzel akarsz játszani, akkor vedd meg a konzolomat is hozzá.

De ez a játékok bonyolultságát-egyszerűségét szerintem nem kellene, hogy befolyásolják.

Ill. nem értek a lovakhoz, de a mozgásérzékelős, kamerás megoldások inkább kazuár játékokhoz valók, nem? Legalábbis nehéz elképzelni, hogy valaki 2-3 napot végigugrál egyhuzamban egy kicsit hosszabb akciójáték előtt.
Shub-Niggurath 2011.06.29 13:27:08
@flea: Igen, kb. én is ilyesmire gondoltam - az én értelmezésemben a különböző gazdaságossági, megtérülési számítások alapján hozott döntések is az üzletpolitikához tartoznak.

@moli: Persze, ez ok.
Érintő képernyőről meg mindig ez jut eszembe, és ez tényleg nem kazuár játék :D: iddqd.blog.hu/2011/01/07/world_of_warcraft_a_zsebben

@lokkoLori: és akkor eljutottunk odáig, hogy nem maga a vas határozza meg a játékélményt, hanem a fejlesztői döntések, hogy ki mire akar/hajlandó játékot írni/portolni.
IDDQD A lézershow te vagy 2011.06.14 22:06:51
Már megint egy zseniális Kinect hack sorozatunkban bemutatkozik egy Matt Davis nevű jóember, aki a Microsoft mozgásérzékelőjére egy szekvencert és pár lézeres látványcuccot kötött rá. Az eredmény:    [namethemachine]_Kinect_2011,05,24 from [namethemachine] on Vimeo.Én…..
IDDQD It's my life 2011.04.16 10:54:40
Ha már a minap ámuldoztunk az Unreal 3 motor új techdemóján, úgy illik, nézzünk rá egy konkurensre is, ez az ősszel megjelenő Battlefield 3 My Life című minitrailere, állítólag csupa ingame jelenetből összevágva, a grafika tényleg lehengerlő, és sokat dob az egészen, hogy a…..
Shub-Niggurath 2011.04.19 11:25:22
@moli: Igen, értem én ezt. De pont erre irányult a kérdésem, hogy akkor ezeket a háborús fps-eket, ahol nem magányos rambót alakítasz(max néhány segítővel, akik utánad jönnek vagy esetleg még parancsot is adhatsz nekik), hogyan lehetne script mentesen összehozni?
Vagy ennyire elvetélt ötlet a "realizmus"?

@Nadiposzi: Jaja, bár azért a hasonló játéktechnikájú, de minden másban különböző Wolfeinsteint vagy No One Live Forever is jó volt (szerintem:) )
Shub-Niggurath 2011.04.20 12:30:30
@Kavics: No jó...ugyan nem ezért kérdeztem, de most meghoztátok a kedvem hozzá, hogy megszerezzem és megnézzem, hogy milyen is ez:)
Nagyon érdekes grafikont tett fel a Redditre egy gortag fedőnevű júzer. Emberünk a Halo: Reach pályáin játszott egy hatperces meccset multiplayerben, miközben egy orvosi műszerrel mérte a szívverése ritmusát. A kapott görbét összepasszintotta a játékbeli történésekkel, és…..
Shub-Niggurath 2011.01.28 14:27:21
@Dester: A TR nekem csak idegölő volt...az egyet még végigvittem, de nem tudom, hogy a 2 vagy 3-nál volt olyan, már rögtön a legelején, hogy tizenxedik nekifutásra is elcsesztem egy csapdát...az ilyen jobban stresszel, mint amikor paráztat egy játék és alig merek bemenni egy ajtón :)
Shub-Niggurath 2011.01.28 14:41:47
@Malachi: Azt hiszem szintén a második SH-val, hogy átmentem haveromhoz, és leültetett elé, hogy milyen milyen paráztatós játék. Én meg nagymellénnyel leültem a gép elé, hogy oké, nyomott hangulat, démonok, szörnyek, köd, hülye hangok stb, de ettől miért is kell beszarni? Ugyanolyan TPS, mint bármi más...aztán asszem egy kórházba kellett bemenni, de nem volt meg a kulcs, szépen-óvatosan, minden mögé benézve elmentem a város másik felébe, kulcs összeszed: aztán lazán, "ááá, már mindenhová benéztem, nincs itt semmi" mentalitással elindultam visszafelé...

Nem kicsit ugrottam, mikor egy scriptelt zombi a képernyő szélén előmászott egy kocsi alól :D
Shub-Niggurath 2011.01.28 14:48:13
@Malachi: Nekem az első része jobban bejött, mondjuk a kettőnél valami közbe jött, és nem toltam végig...de utána én is kevésbé vettem lazán a dolgot, elhiheted :D
A világ legnagyobb védjegytrollja, Tim Langdell, aki második lett a suttyólistánkon, végre jól pofára esett. Langdell ugyebár abból él, hogy valaha bejegyeztetett egy Edge Games nevű céget (ami csinált pár nem túl emlékezetes játékot), és azóta védjegybitorlásért perel…..
Shub-Niggurath 2010.10.06 11:17:14
@Don Milano:
Nem értek hozzá, de ahogy itt magyaráztátok a to troll eredeti értelmét, az inkább horgász szakzsargon, illetve átvitt értelemben talán köznyelvben használatos. Önmagában (ha nem lenne kétértelmű), akkor megállná a helyét egy hivatalos jogi szövegben, vagy inkább más szót (kifejezést) használnának helyette?
IDDQD A nap büntető szóvicce 2010.10.04 21:30:00
Azt hittétek, hogy a reggeli posztban felsorolt szóvicceknél rosszabb ma már nem jöhet? Tévedtetek. (innen)..
Shub-Niggurath 2010.10.05 11:08:18
@Lámadmirális: Köcsög fegyvernemi sovinizmus, utálom:P

Egyébként kellemesen fájtak a vicceid:D
A túszok egy bűnöző utolsó mentsvárai lehetnek, általában nem akar túszokat ejteni ,de ha a rendőrök gyorsak akkor ott ragadnak a bankban vagy épületben és elkezdődik a túszdráma. Az mindig úgy kezdődik, hogy hiába van kb. hetven biztonsági őr a bankban azokat két perc alatt…..
Kézigránátot dobni nagyon macsós dolog. Az ember szeme előtt végigperegnek a háborús filmek vonatkozó kliséi: a marcona katona kezéből kiröppen a halálos szerkezet, robbanás, majd az ellen (önnön vérében fetrengve) kegyelemért könyörög, s közben a háttérben szól a…..
Shub-Niggurath 2010.03.01 13:44:48
Sziasztok!

Lassan egy éve olvasom rendszeresen a blogot - ezzel kezdve a hétfő-szerda-pénteki munkanapjaimat, nagyon jók a sztorik, gratulálok:)

Én sajnos már az utolsó utáni korosztályba tartozom, az orvosi beutalót megkaptuk és el is kellett menni - de mire a behívót küldték volna eltörölték az egészet. Így saját történetem sajnos nincs...de a gránátdobáshoz egy ismerősöm történtetét hozzáfűzném.

Még fősuli előtt melóztam egy boltban, ahol a műszakos targoncásnak az egyik szeme üvegből volt, egyszer elmesélte, hogy hogyan történt. Lehet kitaláció, de annak azért durva lenne...

Ő még valamikor a 60-as években volt katona és utolsó időszakos tiszthelyettesként(?) ő volt az egyik kiképző(?) az éleslövészeteken, gránát dobásoknál. A gránát dobást úgy csinálták, hogy a paciens előreszaladt, kibiztosította a gránátot, eldobta, hasravetette magát, gránát robban, majd újra: talpra, előre pár méter, biztosít, eldob, hasal.
Ez általában működött is, de az egyik szerencsétlen eldobta a gránátot majd kocogott tovább előre, ahelyett, hogy lefeküdt volna. Ismerős utána szaladt lerántotta a földre, de a fejét ő már nem tudta elfordítani és túl közel voltak a gránáthoz: a nyomás kivitte a fél szemét:S
Mindezt valahogy 1-2 hónappal a leszerelés előtt. Addigra már megcsinált minden lehetséges gépkezelői vizsgát a seregben, ezzel a balesettel viszont búcsut mondhatott a szakmának. Egyedül a kistargoncára kaphatta meg utána ismét a jogosítványt.
Végre valahára elindult a teszt! Aki jelentkezett, és mégsem kapott e-mail, nézze meg, hogy a szpemszűrő nem volt-e hiperaktív, aztán szóljon nyugodtan, és küldök új levelet. Mindenki egy 20 ezer fős bolygót kapott, ami egyensúlyból indul, vagyis az energia és élelmiszer…..
Ez egy képes beszámoló a háború menetéről. Apróságok (és persze a grafika) még változhatnak, de alapvetően így lehet majd játszani. A térképen látható egy saját bolygó (zölddel) és egy ellenséges (pirossal). Mindkettőt egy-egy flotta védi: Ha rákattintunk a flottánkra,…..
Összeállt a hajókészlet. 18 űrhajó van benne, nagyrészt a ti ötleteitekből összegyúrva, amiért hálás köszönet! Kipróbálható a csataszimulátorban: Cirkálók A cirkálók a legalapvetőbb űrhajók. Egyszerű lézerágyúiknak és titán páncélzatuknak köszönhetően…..
Minthogy a játékban még nincsenek rendes űrhajók, és most úgyis ez a menő (lásd Spore), csináltam egy űrhajótervező labort, amivel bárki kiélheti a kreativitását, és persze ha ügyes, bekerülhet a játékba: Nem állítom, hogy egyszerű használni, de ez az összetett…..