Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tier Nan G

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak idején írtunk már arról itt a Nívó blogon, hogy a magyar EU-elnökség legnagyobb sikereinek a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotását és így európai szintre emelését tartják. Mi már annak idején is hiányoltuk, hogy a hangzatos név mögött megfoghatatlan, mit…..
  Hiába, mellet villantani már nem sikk. Angelina ugye szépen előrukkolt a virgácsával az Oscar-gálán, lett is belőle mindenféle vicc. Charlize Theron ezt most sokkal stílusosabban teszi - Vogue címlapon. A májusi szám borítóját Patrick Demarchelier fotózta, a ruha pedig…..
hogyvolt Éden hotel - 2x07 2012.03.15 10:10:00
Naszóval, Muzsikus védett, mert odadobta Noémit ÚjPéternek, és ez, mármint a védettség eddig csak Hiper agyában jelent meg, mint esetleges fegyver, a többi agyhalott képtelen felfogni, hogy Muzsikus bármelyik faszit kibaszhatja a hotelből, mint macskát szarni. T69.2 ma pirosban…..
Kedves Munkahelyi terror blog,   Nem rég óta vagyok az oldal olvasója, de annál lelkesebben igyekeztem vissza-vissza olvasni a cikkeket. Persze még a felét sem sikerült letudnom, ezért nem tudom, járt-e még más is hasonlóan hozzám. Ahogy látom, sokan azért emelik fel a szavukat,…..
Van ez a Jimmy Jump nevű, sporteseményekre szakosodott hétmérföldes barom, aki berohangál/beúszik mindenféle döntő szigorúan őrzött játékterére. Van neki ideológiája is, szerinte ezzel tudja megnevettetni az embereket, vagy valami hasonló, de persze beugrói nagy részét…..
IDDQD Pwned, motherfucker! 2011.04.14 16:53:08
A nap videójában bemutatkozik a világ legrealisztikusabb videojátéka.  ..
Tisztelt Praxis blog,   Ez a történet életem egyik legkeményebb kórházi története, úgy hogy a családomban több orvos is található és azt hiszem nyugodtan mondhatom, alaposan ismerem az egészségügy helyzetét, a közalkalmazott orvosok és ápolók körülményeit,…..
A korhatárkarika az alant olvasható levél néhány trágár kiszólásának köszönhető, a történet nem horroros vagy szexes, hanem nagyszámos. Viszont parádés. Levélírónk egy középvállalat egykori vezetője, aki regnálása alatt 50 millió forintért eladott egy ingatlant. Most…..
Munkahelyi (T)error A HR-es reagál 2010.10.09 06:00:00
Halihó!   A „humán erőforrás” szakmai krémjének tetteiről legendák keringenek az olyan blogokon mint a munkahelyiterror.blog.hu is.   Korrekt és helyesírási-fogalmazási hibáktól mentes levelet, plusz önéletrajzot nyújtottam be, mint pályázatot egy…..
Az 1990-es évek flipper-reneszánszának egyik meghatározó egyénisége volt a flippergyártásban a mai napig is aktív flippertervező, Pat Lawlor. Az 1951-es születésű Lawlor  videójáték-tervezőként kezdte karrierjét, az első flipperes munkája a Williamsnél az 1987-es Banzai…..
Despota barátnője kezében alig másfél hónap után pattant szét a Samsung Galaxy S képernyője. A szerviz szerint mechanikai hatás érte, azaz nem garanciális, a telefon árában cserélnék csak, amúgy meg fizethetik még 21 hónapig a részleteket a semmiért:A történetünk másfél…..
Tier Nan G 2010.09.14 15:05:15
@morrisal_:
Azért mert osztjuk, még nem azt jelenti, hogy mi KP-ra vettünk 3 okostelefont csak azéé, hogyha lemerülne és éppen a porsche is szervizben van, és csak a BMW-vel járunk, amiben pont nincs töltő, akkor is legyen máá valami, amin napi 8 órában basztathatjuk a csajunk, hogy készüljön, mert este szopni fog....
Egy közelmúltban lezajlott állásintejúról számolnék be...ez utóbbi is azt erősítette meg bennem, hogy a kis hazánkbn a multinacionális cégei is nagyon „magyar módon” válogatnak. Multinacionális cégnél akkor van esélyed objektív, elfogulatlan állásinterjúre, ha…..
Tier Nan G 2010.09.10 10:08:45
kedves hölgyem.

1. Ahogy látom ön mamximálisan nincsen képben azzal, hogy hol, mivel, mennyit lehet keresni.
Közszférában szinte semmit.
2. Fogalma sincs arról, hogy milyen komplex a kiválasztás a legtöbb cégnél.
3. Kicsit túlértékeli a szakmai kompetenicáit.

alapvetően a személyes szimpátia fontos szerepet játszik egy kiválasztási folyamatban. És nem azért, mert minden vezető végig akarja dugni a teljes alkalmazott állományt.

Csak tegye fel magában a kérdést. Ön kivel dolgozik szivesebben? Egy kedves mosolygós, nyitott személyiséggel rendelkező, esetleg dekorativ hölggyel, vagy egy befordult, morcos, szigorú (savanyú) középkorú nővel.

Én az utóbbit személy szerint 1-2 percnél tovább nem viselném el. És hiába van 10 évvel több tapasztalata, ha képtelen az ember megmaradni mellette.
A példa kicsit sarkalatos. Ennél sokkal árnyaltabb a kiválasztás, de a lényeget szemlélteti.

Akit nehéz beilleszteni egy csapatba, azzal nem nagyon szoktak próbálkozni.

Annak, aki úgy érzi csak külföldön tudja megtalálni a helyét, annak nem az ország, hanem az élet nem jött be. Gondolom nem sok barátja lehet, akikkel mindig mindent meg lehet beszélni.
Egy normális családi hátteret nem sokan hagynak ott.

Ráadásként a problémát jelentősen sarkitotta, mert szilikonmelles, tetkós kurvákat, és szteroidos edzőterem töltelékeket emleget.
1 apró comment ehhez a témához.
- az ilyen női " ideál" amit maga emleget, nem szórakozik munkával. Ők szponzort keresnek, hogy ne kelljen dolgozni. Nekik erről szól az élet első fele. ha 35-ig nincs meg, akkor lehet menni plázába eladónak, és ennyi.
- a szteroidos kigyúrt állatok pedig nem dolgoznak, mert vállalkozók. A testépítő életformába a napi 8-10 óra munka nem fér bele.
Azt csak úgy lehet csinálni, ha az embernek nem kell ott lennie, ahonnan a pénz jön ( kivéve ha edzőtermet üzemeltet)

az, hogy valaki foglalkozik a külsejével is, az a munkamorálról is adhat egy közelítő képet.
Mert aki igénytelen a kinézetére, az valószinűleg a munkájára is az lesz. Persze ez nem teljesen általános, de az esetel 70%-ban jó közelítés.
Az edzőtermek általános megítélése a kívülállók szemében eléggé egyoldalú: ott gyúrják ki magukat a kétajtós szekrények, akik isszák a fehérjeturmixokat, rosszabb esetben nyomják a kokszot, a hely több tonnányi súlyzótól hemzseg, meg gyanús kinézetű…..
Tier Nan G 2010.09.06 16:48:25
istenem, ezt a semmitmondó cikket.

Valaki leirhatná, hogy mi az egész történetnek a lényege, mert a 3-4 oldalas szakömlenyekben, valamint az ilyen " edzőterembe súlyok vannak, és azokat emelgetik" cikkekből sokmindenre nem jön rá az egyszerű nép.

1. inet, forum. keress rá body building. első magyar oldal, felmész elolvasol csomó cikket, forumot, és tudod mit kell csinálni.

2. rászánod az időd. NEM LÓGOD EL, NEM HAGYSZ KI NAPOKAT, mert akkor megy az egész a levesbe.

3. türelem rozsdát terem.

ennyi.

Egyébként a fenti összefoglalva:
férfiaknak:
kaja: egyél úgy, hogy minél kevebb zsír legyen benne, de sok állati fehérje. (szójafehérje hanyagolva legyen).
Egyél sokszor keveset egy nap. és inkább reggel többet, mint este.

edzés:
- 3-4 alkalom hetente. izomcsoportok felosztva. Lábat, és hasat véletlen se hagyd ki.
-1-1 izomcsoport 1 hetet pihenjen mindig. ezt 3-4 edzéssel tökéletesen meg lehet valósítani.
- nézz utána alaposan, hogy egyes gyakorlatokat hogyan kell PONTOSAN végrehajtani. a kulcsa a történetnek a pontosság. rettentő sokat lehet csalni, ami meglátszik az eredményen.( lehet úgy bicepszre edzeni, hogy bedurran a vállad tőle....)
-súlyt sose rángatsd, lassan, szabályoan kell csinálni a gyakorlatokat. ( kisebb súllyal ugyanaz az eredmény= kevesebb esély a sérülésre)
- koncentrálj mindig arra az izomra, amit éppen használsz, próbáld meg vele a lehető legtöbb erőt kifejteni.
-mindig épits be az edzéstervbe szabadkezes gyakorlatokat, hogy a járulékos izmok is fejlődjenek.
-heti legalább 1 alkalom legyen kardiós edzés is, de inkább 2. nem kell 4 óra alatt 3000 kalóriát elégetni. egy 30-40 perces futás/elipszis/bicikli is megteszi a magáét.
-edzés eleje nyújtás legyen, és a vége is. ez is fontos. elég pocsék dolog sérülés miatt kihagyni 2 hónapot, ami rendesen visszaveti az embert.

kiegészitők azoknak, akik valami izmot is szeretnének magukon látni mindenféle mellékhatás nélkül.
-fehérje alapvetően nem rossz dolog. de szigorúan csak állati eredetű. (aszpartám nem kéne bele....)
-vitamin. (ebből B12 különösen)

komolyabb kiegészitők:
-creatin. nem veszélyes, de nagyon utána kell járni a pontos szedésnek, hogy használjon is, és a pihenő időszakot be kell tartani.
-HMB. szintén
-L-glutamin. szintén.

fogyásra segit az L-karnitin, de nem váltja meg a világot, szóval nem annyira éri meg, mint ahogy hangoztatják. az L-karnitines fél literes löttyök meg pont semmit nem érnek, igyatok vizet.

Nőknek:

cardio ezerrel+ súlyzós edzés nagy ismétlésszámmal.
itt is türelem rozsdát terem.

Kaja: nem legelni kell, csak zsir bevitelt csökkenteni. Valamint a kalória bevitelt is kicsit kontrollálni(NEM NULLÁZNI).
a modern gépek nagyjából kiirják az égetett kalóriát. nem az a cél, hogy 2-3k-t elégessen valaki. 500/edzés már csodákat tud tenni, ha normálisan esznek mellette.
és igen, a nők is figyeljenek a fehérjére.
Hogy miért??? nincs annál rusnyább, mint egy gebe csontos szutyok anorexiás valami.....
Ne feledjétek. a pasik nem ezekre buknak. izom lehet ott, és nőként body builder méretűeket növeszteni nem eccerű feladat....
cardió+ heti 1-2 súlyzós edzéssel sokkal jobb alakot tud valaki varázsolni magának, mint gondolná. és ha az megvan, akkor már csak szinten kell tartani.
ennyi.
  Pedig van, amivel ki lehet kergetni a világból az építőmérnököt. Például azzal a turisták és újságírók által előszeretettel feltett kérdéssel, hogy összedőlhet-e a híd? Persze megkérdezzük ezt mi is. A mérnök olyan elszántsággal válaszol, mintha csak…..
bodoky A nagy Omninvest-svindli 2009.11.30 11:04:00
Oltatni muszáj, de miért kellene megbíznunk egy olyan cég vakcinájában, amelyiktől használt autót sem vennénk szívesen?..
Tier Nan G 2009.12.02 09:07:09
Minden relatív.
A fő probléma ott kezdődik, hogy egy ilyen területet privatizálnak, de hát 4 év az 4 év, ez alatt kell annyit lopni, amit lehet.

Az, aki a TV-ből, vagy újságokból próbál meg következtetéseket levonni, azokat sajnálni tudom, és javasolni nekik a Mónika show-t, mint egyszeri pénzkereseti lehetőséget.
TV-ben csak olyan híreket adnak, aminek HÍRÉRTÉKE van, és az objektivitás innen nagyon de nagyon hiányzik....

Asimov valamit nagyon megérzett az Alapítvány trilógiájával. Azzal a különbséggel, hogy sokkal kisebb tömegekre is működik az elmélete.
Nagy tömegben az ember rettentő statikussá válik, és aki ért hozzá 1-1 kis szál megmozgatásával nagyon jól tud hatni rá.

példa 1.:
Dubai. szigeteket épitenek a tengeren, felhőkaprcolókat a sivatagba. tűlük nyugatra nem is olyan nagyon messze pedig 1000-ek halnak éhen naponta. A reláció egyértelmű, de senki sem hangoztatja, és az emberek megszokták, hogy ez igy van jól. Ha a megfelelő emberek megrezgetnék a szálakat, hogy hékás, nézzél már ki a fejedből, kéne rajtuk segíteni, akkor hirtelen mindenki cselekedne, nehogy kimaradjon a sorból.

Hírérték:
újinfluenza. Elég csak számolni, és mögébiggyeszteni minden cikknek, simán indul a tömeghisztéria. Persze a tipikus hírszerkesztés itt is megvan. Mert életkörülményekről, életvitelről, egyéb betegségekről egyik sem tesz említést. Gyakran még az életkort is kihagyják. És ezek nagyon fontos körülmények.
Baleseteknél sem mindegy, hogy 50nel elszállt egy autó, és fának ütközött, vagy ónos eső után ködben éjszaka 50nel elszállt egy autó és fának ütközött. Remélem érezni a különbséget. NA az influenza esetében pont ezt csinálják....
Van, amikor a munkaadó  érzi úgy, hogy átverték. Persze ő is hibázott, mert a munkavállalónak csak szóban, s nem írásban mondott fel. A levél: "Az egyik területünkön megszűnt a megbízatásunk. Az ott dolgozó munkatársainkkal közöltük, hogy a továbbiakban egy…..
Hiába kéri az előfizető, hogy ne kerüljön bele a telefonszáma semmilyen kereskedelmi adatbázisba, a T-csoport ezt úgy értelmezi, hogy az általa megbízott telefonos kellemtlenkedőknek azért odaadhatja, állítja Gergely. Gratulálunk, ez igazi népszerűségnövelő üzletpolitika,…..
Tier Nan G 2008.11.04 20:51:41
jo hat a zepter sem gyenge ezen a teren.
egyik gyenge pillanatunkban elmentunk egy termekbemutatora. hozzateszem szokasos nyertel ajandekot, ekkor, meg ekkor vedd at szoveggel jottek telefonon.
mondtam, hogy nem jo,megyek 2 oraval kesobb. persze valasz: az nem jo akkor ad masik napra idopontot. kerdem miert? jott a hadovalas.termekbemutatorol szo nem esett. KErdeztem milyen ajandek. valasz: szep jo, ertekes stb. de semmi konkret.:)
Jot szorakoztam. zepter= termekbemutato.
Nade, raertem, lassuk mibol tellett nekik csilli villi szekhazra.
valami edenyeket akartak rasozni a nepre, meg vakumos etelhordot, stb. csinaltak porkoltet 8 perc alatt( nem fott meg persze a hus, es amikor ezt meg mereszeltem jegyezni, meg jott a szoveg, hogy biztos pont kifogtam,stb.:)
A lenyeg: a vegen le kellett ulni beszelgetni egy aranyos holggyel, aki elkezdett kerdezgetni mindenfele szemelyes dolgot. mondtam neki, ez nem igy megy am, de csak nem hagyta abba.
Kitalalta, hogy nekunk milyen osszeallitasban lenne jo ez a szipiszupi cuccos.
kerdezem mennyi: na innen volt jo a moka.
elohuzott valami statisztikat hogy atlagos magyar csalad, ha a ganejukat hasznalja, ennyi, meg ennyi penzt sporol meg, es a torleszto ennel kevesebb, tehat azzal, hogy megveszem, az nekem hasznot termel. (rabaszott, mert sajnos a munkakoromet erosen fedik a statisztikak)
mondtam neki, hogy mutassa mar meg ki csinalta a statisztikat, es mi alapjan jott ez ki.( ez nem ment)
akkor megkerdeztem, mi is az atlagos magyar csalad, mert hogy ketten a kedvesemmel nem vagyunk azok, az is tuti. (ez sem ment neki)
ekkor jottem azzal, hogy en nem szeretek reszletre vasarolni, inkabb megveszem kp-re, aztan kesz. mondja meg mibe kerul summa. szerintetek? NEM MONDTAK MEG!!!!! elkezdtek hadolvalni a torlesztoket, meg hogy az milyen jo nekem. ergo, csak reszletre lehetett megvenni (20-30%thm term.)
csak gyozkodott. a vicc az volt, hogy valami tanoncfeleseg mellette ult, es probalt tanulni tole.:P
Itt mar erosen mulattunk.
MOndtuk csajnak.eskuvo lesz, arra kell a penz.es meg lekontrazta, hogy egy ilyen edenykeszlettel kell kezdeni a hazas eletet... anyad, nem erted, hogy gyujtunk???
MOndjuk, hogy hazat is akarunk epiteni, mert az jo, arra is kell a penz. erre: a konyhat meg kell majd tolteni valamivel, mondjuk zepter edenyekkel.
ez a tipikusan kiragadok 1 szot a mondatbol, a tobbit leszarom. Eppen ezzel akartam visszavagni neki, amikorra a kedvesem megunta,es takarodot fujt.
Szoval eljottunk ugy, hogy mai napig nem tudom mennyibe kerult az a sok szar.
Jah, es mi volt az ajandek? elektromos tuzgyujto. Amikor nagy boldogan atadtak, azt hittem letorlom a kepukrol a mosolyt...... De legalabb torhetetlen, elpusztithatatlan zepter altal kikiserletezet a NASA altal sem hasznalt anyagbol van. kar, hogy mar kotyog a nyele.... hasznaltuk vagy 10szer.