Regisztráció Blogot indítok
Adatok
banettka

760 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók (8 személyre): 1 db pecsenyekacsa (kb. 2 kg)1 kg savanyú káposzta1 kg birsalmasó, borsrozmaring, majoranna350 g basmati rizs3 dl húsleves alaplé Elkészítés: A kacsát besózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az apróra vágott zöldfűszerekkel. Sütőzacskóban tepsibe tesszük, és 180 fokon másfél…..
Hozzávalók (4 személyre): 800 g csirkecomb100 ml sör, világos50 g méz100 g bacon700 g édesburgonyasó, borsmajoranna Elkészítés: A sört elkeverjük a mézzel, és belefektetjük a húsokat. Kb. 1 óra pihentetés után kivesszük őket, sózzuk, borsozzuk, és beszórjuk majorannával. Egy tepsiben a bacon…..
Hozzávalók (kb. 40 darabhoz): 400 g búzaliszt1 csomag instant élesztő1 teaáskanál só150 g teavaj3 db tojás100 ml habtejszín100 g bacon2 fej vöröshagyma100 g pannónia sajtbors Elkészítés: Összegyúrjuk a lisztet az élesztővel, a sóval, a puha vajjal és legvégül 2 tojással és a tejszínnel.…..
Hozzávalók (4 személyre): 400 g mozzarella1 db padlizsán2 gerezd fokhagyma4 db  paradicsomsó, borsbazsalikomoregánó Elkészítés: Felszeleteljük a paradicsomot, a padlizsánt és a mozzarella sajtot. A padlizsánt sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsiben 15 perc alatt puhára sütjük. Hat kis…..
Hozzávalók (4 személyre): 800 g csirkeszárny100 g ketchup3 evőkanál olaj50 g akácméz1 citrom leve1 evőkanál szójaszósz3 gerezd fokhagyma1 teáskanál cajun fűszerkeverék2 db kápia paprika150 g konzerv paradicsomsó, borsfahéjbazsalikom500 g édesburgonya Elkészítés: Megmossuk a húst, leszárítjuk,…..
Hozzávalók (4 személyre): 800 g burgonya1 csomó újhagyma1 csokor petrezselyem zöldje5 db tojás1 csomag every day saláta mix300 g paradicsom200 g tonhal konzerv olivaolajban50 ml mustáros salátaöntetsó, bors Elkészítés: A burgonyát jól megmossuk, közepes kockákra vágjuk, és sós vízben puhára…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g sertéskaraj300 g sárgarépa300 g petrezselyemgyökér300 g burgonya3 db tojás100 g tejföl 20%45 g teljes kiőrlésű búzalisztsó, bors Elkészítés: A zöldségeket meghámozzuk, és a reszelő durva oldalán lereszeljük. Mindet egy nagy keverőtálba tesszük, ráöntjük a felvert…..
Hozzávalók (4 adaghoz): 500 g darált sertéshús1 fej vöröshagyma1 db tojás2 gerezd fokhagyma750 ml paradicsomlé200 g sűrített paradicsom200 g tésztasó, borsoregánó, bazsalikom, kakukkfű Elkészítés: Kevés zsiradékon megfuttatjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymát, a végén egy percig pirítjuk…..
Hozzávalók (kb. 6 adaghoz): 5 db tojás100 g bacon50 g ketchup50 g majonézsó, bors Elkészítés: Felaprítjuk a zellert. A kicsi kockákra vágott bacont megpirítjuk az olajon. A tojásokat keményre főzzük. Ha már minden kihűlt, akkor a meghámozott tojásokat tojásszeletelőn mindkét irányba felvágjuk,…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g pulykamell filé2 db alma200 ml tehéntej3 db tojás3 evőkanál búzaliszt500 g burgonya1 nagyobb zeller100 ml tejfölsó, bors Elkészítés: Nagyobb kockákra vágjuk a húst és a kicsumázott almákat. Besózzuk a pulykahúst, hagyjuk egy kicsit állni, majd az almával…..
Hozzávalók (4 személyre): 750 g harcsafilé750 g csiperke500 g lecsó100 g bacon200 g durumtésztasó, borspirospaprika Elkészítés: A bacont kockára vágjuk. Ennek zsiradékában megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a gombát. Ha levet engedtek, akkor lehúzzuk a tűzről, és belekeverünk…..
Hozzávalók (4 személyre): 600 g csirkemell1 db narancs1 kg brokkoli1 dl szójaszósz1 evőkanál olívaolaj1 gerezd fokhagymafahéj, szegfűszeg5 cm gyömbérsó, bors Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk. A narancs kifacsart levét összekeverjük a fűszerekkel, a szójaszósszal, az olajjal, a…..
Hozzávalók (4 személyre): 40 g holland kakaópor1 kávéskanál nescafé40 g búzaliszt120 g eritrit600 ml tej2 db tojáscsipet sóáfonya Elkészítés: Egy kis tálban alaposan összekeverjük a kakaóport a kávéval, az eritrittel és a liszttel. Hozzáadjuk a két tojássárgáját és 1 dl tejet, csomómentesre…..
Hozzávalók (4 személyre): 400 g csirkemell400 g szőlő150 g durumtészta100 g feta sajt1 nagy csokor leveles saláta1 evőkanál napraforgómag1 evőkanál reszelt parmezán0,5 dl olíva olaj Elkészítés: A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben megpirítjuk egy kevés…..
Hozzávalók: 500 g zöldborsó100 g vaj3 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt1 db tojás500 g burgonya100 ml főzőtejszín200 ml mandulatej2 evőkanál zsemlemorzsasó, borspetrezselyem Elkészítés: Egy lábasban pici vízzel és sóval puhára pároljuk a zöldborsót, és leszűrjük úgy, hogy a főzővizet…..
Hozzávalók: 800 g csirkemell3 fej vöröshagyma800 g zöldpaprika1,5 kg paradicsomsó, borspirospaprika Elkészítés: A csirkét előkészítjük, felszeleteljük. A húsdarabokat besózzuk, meghintjük őrölt borssal. A hagymát apróra, a paprikát kicsumázva kockára, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Egy mély…..
Hozzávalók (4 személyre): 600 g kápia paprika1 evőkanál búzaliszt200 ml főzőtejszín200 g baconsó, bors Elkészítés: Sütőben jól lepirítjuk a félbevágott, kimagozott paprikákat. Nem kell feketére sütni, csak jól süljön át. Mivel úgyis turmixolni fogjuk a levest, nem kell lehúzni a héját, csak az…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g sertéscomb150 g feta sajt500 g sárgarépa500 g cukkini1 fej vöröshagyma1 dl fehérborsó, borsőrölt babéroregánó150 g basmati rizs Elkészítés: Feldaraboljuk a sertést. Egy kis tálban összekeverjük a fűszereket pici sóval és frissen őrölt fekete borssal, bedörzsöljük…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g pulykamell500 g fagyasztott garnélarák1 db citrompetrezselyemzöldsó, fehér borskakukkfűkevert saláta Elkészítés: Összekeverjük a citrom kifacsart levét egy csipet fehér borssal, 3 evőkanál vágott petrezselyemmel és egy csipet kakukkfűvel. Elkeverünk benne 1 dl…..
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg karalábé1 nagy érett avokádó2 fej vöröshagyma600 g darált sertéshús1 gerezd fokhagyma1 db tojás4 dl alaplézsemlemorzsasó, borspetrezselyem zöldje Elkészítés: Egy lábosban közepes tűzön melegítsünk fel 1 evőkanál olajat. Dobjuk rá a finomra vágott hagyma felét, és…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g csiperke1 fej vöröshagyma200 g bulgur250 g sárgarépa500 g brokkoli4 dl alaplésó, borsmajoránna Elkészítés: Közepes lángon felhevítünk egy evőkanál olívaolajat, beletesszük a vékonyra szelt gombát és az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, és időnként…..
Hozzávalók (6 személyre): 150 g juhtúró250 g tehéntúró, félzsíros300 g kápia paprika25 g teavaj100 ml tejfölsó, borsőrölt köménypetrezselyem zöldjeőrölt pirospaprika Elkészítés: Megmossuk a paprikákat és 1 db kivételével mindet félbevágjuk, magházát kiszedjük, és héjastól megsütjük a forró…..
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg paradicsom1 nagy fej főzőhagyma150 g feta sajt5 evőkanál olívaolaj5 evőkanál fehérborecetsó, bors Elkészítés: A paradicsomot és a hagymát cikkekre vágjuk. Az ecetet elkeverjük a sóval és a borssal, majd az olajat is hozzákeverjük. A paradicsomot és a hagymát…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g savanyú káposzta1 kg zöldpaprika500 g paradicsom250 g vöröshagyma600 g darált sertéshús1 db tojás150 g rizssó, borsfűszerpaprika Elkészítés: A káposztából kicsavarjuk a levet, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g szűzpecsenye350 g zöldborsó1 fej vöröshagyma350 g cukkini1 csokor petrezselyem zöldje1 gerezd fokhagyma200 g quinoa200 g főzőtejszínsó, bors Elkészítés: Lehártyázzuk a szüzet, csíkokra vágjuk, majd kevés felforrósított zsiradékon megpirítjuk. Meghámozzuk a…..