Regisztráció Blogot indítok
Adatok
banettka

775 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók (4 személyre): 160 g búzaliszt300 g tehéntej 1,5%2 db tojás500 g parajpüré4 db csirkecomb1 fej vöröshagyma500 g csiperke1 üveg lecsósó, borspirospaprika Elkészítés: A zöld palacsintához simára keverjük a lisztet a tejjel, tojásokkal és egy kávéskanál sóval, hozzáadjuk a parajpürét,…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g juhbeles virsli300 g tarhonya1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 üveg lecsóőrölt pirospaprikasó, bors Elkészítés: Meghámozzuk a hagymát, finomra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt…..
Hozzávalók (kb. 50 darabhoz): 800 g burgonya300 g búzaliszt1 db tojás150 g napraforgó olaj50 g tejföl50 g sajt1 evőkanál só Elkészítés: Egy fazékban megfőzzük a meghámozott, kockára vágott krumplit. Ha megfőtt, leszűrjük, átnyomjuk, hagyjuk hűlni. Ráhintjük a lisztet, a sót, hozzáöntjük az…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g libamell1 csokor petrezselyem zöldje600 g édesburgonya500 g alma1 zacskó vegyes salátasó, borsmajoranna Elkészítés: Felszeleteljük a húst, bedörzsöljük a fűszerekkel, és belerakjuk egy kizsírozott tepsibe. Másfél deci vizet öntünk alá, alufóliával lezárjuk, és…..
Hozzávalók (4 személyre): 800 g burgonya500 g sárgarépa650 g csiperkesókakukkfűpetrezselyem Elkészítés: Héjastól megfőzzük a krumplit, és külön lábasban puhára főzzük a felkarikázott répát is. A gombát megpucoljuk, a nagyobb fejeket kettévágjuk, sózzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és 1 evőkanál…..
Bűnös élvezetek Ribizlis csiga 2025.01.03 21:19:55
Hozzávalók (kb. 50 darabhoz): 120 g teavaj50 g cukor1 csipet só400 g búzaliszt220 g tejföl 20%150 g ribizlilekvár50 g kókusz reszelék Elkészítés: Habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a sóval, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejfölt. Ragacsos, puha, de azért kezelhető tésztát kell…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g csirkemell2 db tojás100 g zsemlemorzsamagok vegyesen (tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag)kevés liszt150 g quinoa50 g aszalt vörösáfonya50 g vajsó Elkészítés: A húst vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk. A magokat összekeverjük a zsemlemorzsával. A tojásokat…..
Hozzávalók (4 személyre): 600 g édesburgonya500 g brokkoli200 ml főzőtejszín2 cm friss gyömbérsótökmagolajpár szem tökmag Elkészítés: Meghámozzuk az édesburgonyát, feldaraboljuk, beleszórjuk egy fazékba. A brokkoli rózsáit levágjuk, és hozzáadjuk az édesburgonyához. Annyi vizet öntünk rá, hogy…..
Bűnös élvezetek Almás rétes 2024.12.25 20:44:56
Hozzávalók (18 darabhoz): 1,5 kg alma200 g dió100 g cukor150 g búzadara450 g rétestészta2 mokkáskanál fahéj1 bio citrom1 db tojás Elkészítés: Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, és a darált dióval, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a búzadarával összekeverjük. A…..
Hozzávalók (4 személyre): 4 db cukkini4 db tojás1 fej lilahagyma50 g baconsó, bors Elkészítés: A cukkinit hosszában félbevágjuk, a magházát kivájjuk, finoman megsózzuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és a cukkinik mindkét oldalát megpirítjuk benne. A cukkinit kiszedjük a serpenyőből, a…..
Hozzávalók (6 személyre): 700 g pulykamell400 g leveles tészta100 g kenőmájas1 fej vöröshagyma500 g csiperke1 csokor petrezselyem zöldje1 db tojássó, borsmajoranna250 g sárgarépa250 g petrezselyem gyökér250 g cékla250 g kelbimbó2 evőkanál mustár3 evőkanál méz3 evőkanál olíva…..
Hozzávalók (4 személyre): 600 g pulykamell800 g burgonya100 g bacon5 gerezd fokhagymaőrölt köménysó, bors Elkészítés: A burgonyát hasábokra vágjuk, és forró olajban kisütjük. A pulykamellet csíkokra, a bacon-t kockákra vágjuk. A felkockázott bacon-t megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst és az…..
Hozzávalók (4 személyre): 200 g vörös rizs200 g paradicsom200 g kukorica1 fej vöröshagyma30 g teavaj600 g csirkemell30 g parmezánsó, borsbazsalikom Elkészítés: Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olajon üvegesre párolunk. Rádobjuk a rizst, és pár perc pirítás után felöntjük kétszeres…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g sertésszűz2 db nagy birsalma150 g kékpenészes sajt800 g édesburgonyasó, bors Elkészítés: Centi vastagra vágjuk a szüzet, majd besózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, magas hőmérsékleten mindkét felükre pár másodperc alatt kérget sütünk. Egy jénaiba fektetjük a…..
Hozzávalók (4 személyre): 1 db nagy padlizsán2 db kisebb cukkini1 fej lilahagyma300 g színes kaliforniai paprika300 g sárgarépa3 fej vöröshagyma1 szál póréhagyma1 gerezd fokhagyma150 g kuszkusz1 evőkanál őrölt pirospaprikasó, bors Elkészítés: Egyforma méretű kockákra vágjuk a padlizsánt,…..
Hozzávalók (8 személyre): 1 db pecsenyekacsa (kb. 2 kg)1 kg savanyú káposzta1 kg birsalmasó, borsrozmaring, majoranna350 g basmati rizs3 dl húsleves alaplé Elkészítés: A kacsát besózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az apróra vágott zöldfűszerekkel. Sütőzacskóban tepsibe tesszük, és 180 fokon másfél…..
Hozzávalók (4 személyre): 800 g csirkecomb100 ml sör, világos50 g méz100 g bacon700 g édesburgonyasó, borsmajoranna Elkészítés: A sört elkeverjük a mézzel, és belefektetjük a húsokat. Kb. 1 óra pihentetés után kivesszük őket, sózzuk, borsozzuk, és beszórjuk majorannával. Egy tepsiben a bacon…..
Hozzávalók (kb. 40 darabhoz): 400 g búzaliszt1 csomag instant élesztő1 teaáskanál só150 g teavaj3 db tojás100 ml habtejszín100 g bacon2 fej vöröshagyma100 g pannónia sajtbors Elkészítés: Összegyúrjuk a lisztet az élesztővel, a sóval, a puha vajjal és legvégül 2 tojással és a tejszínnel.…..
Hozzávalók (4 személyre): 400 g mozzarella1 db padlizsán2 gerezd fokhagyma4 db  paradicsomsó, borsbazsalikomoregánó Elkészítés: Felszeleteljük a paradicsomot, a padlizsánt és a mozzarella sajtot. A padlizsánt sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsiben 15 perc alatt puhára sütjük. Hat kis…..
Hozzávalók (4 személyre): 800 g csirkeszárny100 g ketchup3 evőkanál olaj50 g akácméz1 citrom leve1 evőkanál szójaszósz3 gerezd fokhagyma1 teáskanál cajun fűszerkeverék2 db kápia paprika150 g konzerv paradicsomsó, borsfahéjbazsalikom500 g édesburgonya Elkészítés: Megmossuk a húst, leszárítjuk,…..
Hozzávalók (4 személyre): 800 g burgonya1 csomó újhagyma1 csokor petrezselyem zöldje5 db tojás1 csomag every day saláta mix300 g paradicsom200 g tonhal konzerv olivaolajban50 ml mustáros salátaöntetsó, bors Elkészítés: A burgonyát jól megmossuk, közepes kockákra vágjuk, és sós vízben puhára…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g sertéskaraj300 g sárgarépa300 g petrezselyemgyökér300 g burgonya3 db tojás100 g tejföl 20%45 g teljes kiőrlésű búzalisztsó, bors Elkészítés: A zöldségeket meghámozzuk, és a reszelő durva oldalán lereszeljük. Mindet egy nagy keverőtálba tesszük, ráöntjük a felvert…..
Hozzávalók (4 adaghoz): 500 g darált sertéshús1 fej vöröshagyma1 db tojás2 gerezd fokhagyma750 ml paradicsomlé200 g sűrített paradicsom200 g tésztasó, borsoregánó, bazsalikom, kakukkfű Elkészítés: Kevés zsiradékon megfuttatjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymát, a végén egy percig pirítjuk…..
Hozzávalók (kb. 6 adaghoz): 5 db tojás100 g bacon50 g ketchup50 g majonézsó, bors Elkészítés: Felaprítjuk a zellert. A kicsi kockákra vágott bacont megpirítjuk az olajon. A tojásokat keményre főzzük. Ha már minden kihűlt, akkor a meghámozott tojásokat tojásszeletelőn mindkét irányba felvágjuk,…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g pulykamell filé2 db alma200 ml tehéntej3 db tojás3 evőkanál búzaliszt500 g burgonya1 nagyobb zeller100 ml tejfölsó, bors Elkészítés: Nagyobb kockákra vágjuk a húst és a kicsumázott almákat. Besózzuk a pulykahúst, hagyjuk egy kicsit állni, majd az almával…..