Adatok
banettka
771 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Hozzávalók (4 személyre):
800 g burgonya500 g sárgarépa650 g csiperkesókakukkfűpetrezselyem
Elkészítés:
Héjastól megfőzzük a krumplit, és külön lábasban puhára főzzük a felkarikázott répát is. A gombát megpucoljuk, a nagyobb fejeket kettévágjuk, sózzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és 1 evőkanál…..
Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):
120 g teavaj50 g cukor1 csipet só400 g búzaliszt220 g tejföl 20%150 g ribizlilekvár50 g kókusz reszelék
Elkészítés:
Habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a sóval, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejfölt. Ragacsos, puha, de azért kezelhető tésztát kell…..
Hozzávalók (4 személyre):
500 g csirkemell2 db tojás100 g zsemlemorzsamagok vegyesen (tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag)kevés liszt150 g quinoa50 g aszalt vörösáfonya50 g vajsó
Elkészítés:
A húst vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk. A magokat összekeverjük a zsemlemorzsával. A tojásokat…..
Hozzávalók (4 személyre):
600 g édesburgonya500 g brokkoli200 ml főzőtejszín2 cm friss gyömbérsótökmagolajpár szem tökmag
Elkészítés:
Meghámozzuk az édesburgonyát, feldaraboljuk, beleszórjuk egy fazékba. A brokkoli rózsáit levágjuk, és hozzáadjuk az édesburgonyához. Annyi vizet öntünk rá, hogy…..
Hozzávalók (18 darabhoz):
1,5 kg alma200 g dió100 g cukor150 g búzadara450 g rétestészta2 mokkáskanál fahéj1 bio citrom1 db tojás
Elkészítés:
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, és a darált dióval, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a búzadarával összekeverjük. A…..
Hozzávalók (4 személyre):
4 db cukkini4 db tojás1 fej lilahagyma50 g baconsó, bors
Elkészítés:
A cukkinit hosszában félbevágjuk, a magházát kivájjuk, finoman megsózzuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és a cukkinik mindkét oldalát megpirítjuk benne. A cukkinit kiszedjük a serpenyőből, a…..
Hozzávalók (6 személyre):
700 g pulykamell400 g leveles tészta100 g kenőmájas1 fej vöröshagyma500 g csiperke1 csokor petrezselyem zöldje1 db tojássó, borsmajoranna250 g sárgarépa250 g petrezselyem gyökér250 g cékla250 g kelbimbó2 evőkanál mustár3 evőkanál méz3 evőkanál olíva…..
Hozzávalók (4 személyre):
600 g pulykamell800 g burgonya100 g bacon5 gerezd fokhagymaőrölt köménysó, bors
Elkészítés:
A burgonyát hasábokra vágjuk, és forró olajban kisütjük. A pulykamellet csíkokra, a bacon-t kockákra vágjuk. A felkockázott bacon-t megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst és az…..
Hozzávalók (4 személyre):
200 g vörös rizs200 g paradicsom200 g kukorica1 fej vöröshagyma30 g teavaj600 g csirkemell30 g parmezánsó, borsbazsalikom
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olajon üvegesre párolunk. Rádobjuk a rizst, és pár perc pirítás után felöntjük kétszeres…..
Hozzávalók (4 személyre):
500 g sertésszűz2 db nagy birsalma150 g kékpenészes sajt800 g édesburgonyasó, bors
Elkészítés:
Centi vastagra vágjuk a szüzet, majd besózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, magas hőmérsékleten mindkét felükre pár másodperc alatt kérget sütünk. Egy jénaiba fektetjük a…..
Hozzávalók (4 személyre):
1 db nagy padlizsán2 db kisebb cukkini1 fej lilahagyma300 g színes kaliforniai paprika300 g sárgarépa3 fej vöröshagyma1 szál póréhagyma1 gerezd fokhagyma150 g kuszkusz1 evőkanál őrölt pirospaprikasó, bors
Elkészítés:
Egyforma méretű kockákra vágjuk a padlizsánt,…..
Hozzávalók (8 személyre):
1 db pecsenyekacsa (kb. 2 kg)1 kg savanyú káposzta1 kg birsalmasó, borsrozmaring, majoranna350 g basmati rizs3 dl húsleves alaplé
Elkészítés:
A kacsát besózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az apróra vágott zöldfűszerekkel. Sütőzacskóban tepsibe tesszük, és 180 fokon másfél…..
Hozzávalók (4 személyre):
800 g csirkecomb100 ml sör, világos50 g méz100 g bacon700 g édesburgonyasó, borsmajoranna
Elkészítés:
A sört elkeverjük a mézzel, és belefektetjük a húsokat. Kb. 1 óra pihentetés után kivesszük őket, sózzuk, borsozzuk, és beszórjuk majorannával. Egy tepsiben a bacon…..
Hozzávalók (kb. 40 darabhoz):
400 g búzaliszt1 csomag instant élesztő1 teaáskanál só150 g teavaj3 db tojás100 ml habtejszín100 g bacon2 fej vöröshagyma100 g pannónia sajtbors
Elkészítés:
Összegyúrjuk a lisztet az élesztővel, a sóval, a puha vajjal és legvégül 2 tojással és a tejszínnel.…..
Hozzávalók (4 személyre):
400 g mozzarella1 db padlizsán2 gerezd fokhagyma4 db paradicsomsó, borsbazsalikomoregánó
Elkészítés:
Felszeleteljük a paradicsomot, a padlizsánt és a mozzarella sajtot. A padlizsánt sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsiben 15 perc alatt puhára sütjük. Hat kis…..
Receptek 160 grammos szénhidrát diétához
Édes-csípős csirkeszárnyak paradicsomszósszal
2024.10.29 21:03:05
Hozzávalók (4 személyre):
800 g csirkeszárny100 g ketchup3 evőkanál olaj50 g akácméz1 citrom leve1 evőkanál szójaszósz3 gerezd fokhagyma1 teáskanál cajun fűszerkeverék2 db kápia paprika150 g konzerv paradicsomsó, borsfahéjbazsalikom500 g édesburgonya
Elkészítés:
Megmossuk a húst, leszárítjuk,…..
Hozzávalók (4 személyre):
800 g burgonya1 csomó újhagyma1 csokor petrezselyem zöldje5 db tojás1 csomag every day saláta mix300 g paradicsom200 g tonhal konzerv olivaolajban50 ml mustáros salátaöntetsó, bors
Elkészítés:
A burgonyát jól megmossuk, közepes kockákra vágjuk, és sós vízben puhára…..
Hozzávalók (4 személyre):
500 g sertéskaraj300 g sárgarépa300 g petrezselyemgyökér300 g burgonya3 db tojás100 g tejföl 20%45 g teljes kiőrlésű búzalisztsó, bors
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, és a reszelő durva oldalán lereszeljük. Mindet egy nagy keverőtálba tesszük, ráöntjük a felvert…..
Hozzávalók (4 adaghoz):
500 g darált sertéshús1 fej vöröshagyma1 db tojás2 gerezd fokhagyma750 ml paradicsomlé200 g sűrített paradicsom200 g tésztasó, borsoregánó, bazsalikom, kakukkfű
Elkészítés:
Kevés zsiradékon megfuttatjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymát, a végén egy percig pirítjuk…..
Hozzávalók (kb. 6 adaghoz):
5 db tojás100 g bacon50 g ketchup50 g majonézsó, bors
Elkészítés:
Felaprítjuk a zellert. A kicsi kockákra vágott bacont megpirítjuk az olajon. A tojásokat keményre főzzük. Ha már minden kihűlt, akkor a meghámozott tojásokat tojásszeletelőn mindkét irányba felvágjuk,…..
Receptek 160 grammos szénhidrát diétához
Almabundás pulykasaslik zelleres burgonyapürével
2024.10.08 10:21:53
Hozzávalók (4 személyre):
500 g pulykamell filé2 db alma200 ml tehéntej3 db tojás3 evőkanál búzaliszt500 g burgonya1 nagyobb zeller100 ml tejfölsó, bors
Elkészítés:
Nagyobb kockákra vágjuk a húst és a kicsumázott almákat. Besózzuk a pulykahúst, hagyjuk egy kicsit állni, majd az almával…..
Hozzávalók (4 személyre):
750 g harcsafilé750 g csiperke500 g lecsó100 g bacon200 g durumtésztasó, borspirospaprika
Elkészítés:
A bacont kockára vágjuk. Ennek zsiradékában megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a gombát. Ha levet engedtek, akkor lehúzzuk a tűzről, és belekeverünk…..
Hozzávalók (4 személyre):
600 g csirkemell1 db narancs1 kg brokkoli1 dl szójaszósz1 evőkanál olívaolaj1 gerezd fokhagymafahéj, szegfűszeg5 cm gyömbérsó, bors
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk. A narancs kifacsart levét összekeverjük a fűszerekkel, a szójaszósszal, az olajjal, a…..
Hozzávalók (4 személyre):
40 g holland kakaópor1 kávéskanál nescafé40 g búzaliszt120 g eritrit600 ml tej2 db tojáscsipet sóáfonya
Elkészítés:
Egy kis tálban alaposan összekeverjük a kakaóport a kávéval, az eritrittel és a liszttel. Hozzáadjuk a két tojássárgáját és 1 dl tejet, csomómentesre…..
Hozzávalók (4 személyre):
400 g csirkemell400 g szőlő150 g durumtészta100 g feta sajt1 nagy csokor leveles saláta1 evőkanál napraforgómag1 evőkanál reszelt parmezán0,5 dl olíva olaj
Elkészítés:
A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben megpirítjuk egy kevés…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz