Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DIY

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A honlapot azért hoztam létre, hogy az ELTE BTK-ra járó diákok számára nyilvánvalóvá tegyek néhány kérdést. Magam is tagja vagyok a szervezetnek, anno kifejezetten azért indultam, hogy ezt az egész maffiát felderítsem. Igen, tényleg listázták a hallgatókat származásuk…..
DIY 2013.02.20 23:57:43
@Imre Laci: Stummer Jánost nem ismerem személyesen, három - általa szakmainak gondolt, valójában elbűvölően semmitmondó - konferenciaelőadását hallottam csupán, de már azt kifejezetten szánalmasnak tartottam, mikor Nemes Lászlóval létrehozták a hangzatos nevű Magyar Információtudományi Alapítványt pár éve, hogy - akkor még könyvtáros diplomával nem rendelkezve! - más könyvtár szakosok diplomamunkáját véleményezhessék. Szakmailag valóban nulla, emberileg nem tudom megítélni.
DIY 2013.02.21 08:21:52
@plexus: Mivel más szakmai teljesítményt nem tud felmutatni, mi alapján lehetne? Dicséret? Majd ha tettek valamit. Egyelőre lötyög csak a túl nagy mellény.
Kis Nemes-adalék: yekit.com/andris/2012/01/09/konyv-level-es-ruhatar-szak/
DIY 2013.02.21 09:30:38
@kicscsávók: A magyar könyvtárosképzés évtizedek óta követi az informatikai és információtudományi trendeket, például programozást, szemantikus webet, videószerkesztést, adatbányászatot, vállalkozói ismereteket stb. stb. tanítanak. Nemcsak könyvekről és könyvtárakról esik szó, mint ahogy esetleg sokan gondolják.

Stummer végezhet kiváló tudományos munkát, de mint az első hozzászóló írja: semmit nem publikált. (Ezt a három oldalt hagyjuk: epa.oszk.hu/01300/01367/00077/pdf/06memento.pdf ) Nem impakt faktoros lapban nem, hanem sehol. Sok egyetemen a doktoranduszok közül úgy választják ki, hogy kik tarthatnak órákat is, hogy milyen tudományos teljesítményt tudnak felmutatni. Az adott tanszéken ez nem szempont. Hogy jó tanár-e az illető, arról a tanítványai véleménye hitelesebb lenne, mint egy ismerőséé, de miért ne lehetne az? Hiszen már elvégezte az ELTE-t, és felvették doktori képzésre.

Hogy részt vett-e a lista készítésében, a HÖK-ösök állították-e össze a közölt formájában, az soha nem fog kiderülni.
Ma 13 óra nulla nullakor izgatottan figyeltem a Név bejelentését, a svéd beszédből nem érteni semmit, aztán egyszer csak elhangzott egy kínais név... és az előrejelzések nyomán máris tudtuk: Mo Jan a nyertes. A litera.hu szerint ezek az eddig megjelent művei:  Red…..
A Fiatal Írók Szövetsége, a Margó Fesztivál, a VaLyo és a Danube Flow közös rendezvényén a fiatal magyar irodalom ad találkozót a Dunával és a fényfestéssel. Helyszín: Lánchíd pesti hídfő Időpont: 2012. június 7. csütörtök 20:00-23:00 A Fényírás-estekről…..
Filmet forgatnak róla, második regényét írja, és jön az új Vidámpark-lemez. Mégis sokan aggódnak az állapota miatt. Őz Zsolt, a hazai rockélet talán legőszintébb, legszimpatikusabb figurája emlékeiről, jelenlegi állapotáról és terveiről beszél.       Mit…..
 Egyetlen száma jelent meg az Örömnek 1987 szeptemberében, a vajdasági Csókán Csipak József szerkesztésében, A4-es oldalakat összetűzve, 30 fekete-fehér lapon. Az egyedi előállítás miatt(?) elég drágán, Magyarországra 55 forint (plusz 25 forintnyi postaköltség) fejében küldte, Jugoszláviában 750…..
DIY 2011.09.10 20:01:32
@kiskaresz: Köszi, a zinegyujtemeny.blogspot.com oldalon fent van sok minden abból, amiket korábban szkenneltünk, de csak az O kezdőbetűig töltötte fel Iván, azért terveztem én hátulról haladva az ábécében, de ezer más dolog elviszi az időt.
Ha írsz egy listát, hogy milyen lapok melyik számai vannak meg neked, köszönettel veszem - illetve a már szkennelt lapok listáját felrakom mondjuk jövő hét végén, aztán hátha lassacskán a PDF-eket is.
(Második Látás megvan mind, de csak 5-6 szám szkennelve, Kerozinból 3-4 szkennelve a meglévő 10-11-ből stb.)
           Május 17-én a Szatyor Bár és Galéria emeletén zajlott a legutóbbi FISZ Klub "Van-e magyar lektűr?" címmel. A beszélgetés apropóját Frei Tamás legutóbbi - ezúttal fikciós - kötete adta. Klein László…..
Meghívó offline social media eventre 2011. április 8-án 9:30-tól 13:00-ig a Kodolányi János Főiskola Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke workshopot rendez Minden út a felhőbe vezet?címmelHelyszín: Kodolányi János Főiskola, Budapesti Regionális Oktatási Központ, 1139…..
Amikor 1985 tavaszán az Országos Széchényi Könyvtár a Magyar Nemzeti Múzeum épületéből a Budavári Palotába költözött, a megnagyobbodott olvasói tér páratlan lehetőséget kínált egy újfajta kézikönyvtári elképzelés valóra váltására. A korábbi helyen a kézikönyvtári…..
Amikor 2003 tavaszán a Tilos Rádió ismét kiszabadult az éterbe, épp mi voltunk adásban a Biciklis Századdal. Gyula megragadta az alkalmat, és röviden vázolta műsorunk „ars poeticáját”, többek között elmondva, hogy (csak próbálom szó szerint idézni) „a…..
DIY 2011.02.17 22:33:11
Hiteles szövegvariánsok azok - mikrofilológusi érzékenységem ne sértsed meg, fűzfa! -, magad énekelted őket koncerteken, demón :)

1997-től a
ludens.elte.hu/zene/ oldalon voltak olvashatók a verseid, 3-4 évig, aztán lebontottam ott (majdnem) mindent, de break tükrözte-átvette őket.
Ő az a fickó, akit diszkréten lezsidózott az az erkölcsbajnok tahó a Nemzetben a Tilos-ügy után. Variánsok []-ben pl.:
www.pgabor.com/wp/2003/01/01/qss-lyrics/#Propaganda
Olvasom a Glenn Gould / Változatok egy életre című életrajzot. Sokan sokfélét mondanak róla, okosságot, hülyeséget vegyesen. A legnagyobb ostobaság így hangzik: „Ha Glennek a magánéletében sikerült volna csak egy picikét kevésbé zseninek lennie, csak egy picikét…..
Elefántcsont bunker ÍGY 2010.11.30 20:27:00
Rohadtul nem kellene a velem kapcsolatos mindenféle szir-szar hozzászólásokat olvasnom a neten, de a minap véletlenül belebotlottam egybe. Valamikor 2004 táján írhatta valaki a fidelio.hu olvasói fórumán, de ez voltaképp lényegtelen. Nem is tenném szóvá, ha nem illusztrálná…..
lérkeztünk a Nemzeti Állatkert kortárs fabulapályázat közönségszavazásának harmadik fordulójához. A korábbi technikai probléma miatt most 51 pályaműre lehet szavazni december 17-én éjfélig. A fabulák a pályaművek rovatra kattintva olvashatók a Nemzei Állatkert…..
Elérkeztünk a Nemzeti Állatkert kortárs fabulapályázat közönségszavazásának második fordulójához. Most is 50 pályaműre lehet szavazni egészen december 11-én éjfélig. A fabulák a pályaművek rovatra kattintva olvashatók. Szakmai zsűrizés A pályázatokat szakmai zsűri…..
A mókus sikeres vállalkozó lévén, meghirdette a vezető raktárosi állást, mert hűséges sündisznó barátja, aki ezt az igen komoly funkciót betöltötte évekig, elérte a nyugdíj korhatárt. A nyúl rögtön megpályázta, mert éveken át munkanélküliként élt a hulladék…..
Elérkeztünk hát a döntőhöz, alább láthatóak ábécé sorrendben azok a novellák, amelyek a legjobban szerepeltek a korábbi fordulókban. A szavazás szeptember 10-től 11-ig éjfélig tart, másnap reggelre tehát kiderül, hogy melyik az a legjobb három novella, akiknek a szerzői…..
A frissen pirosra festett padon, a tó mellett, fekete hajú, mandulaszemű lány üldögélt egy könyvvel a kezében. Umberto Eco: A rózsa neve című regényét böngészte éppen. Annyira összhangban volt a könyv a hölgy szolid eleganciájával, hogy megbabonázta az arra járókat. Ahogy a…..
Sajtóreferens olvas és szemléz. Napi nyolc órában hullámzik előtte a betűk hordaléka.Időnként kivet magából egy-egy hírt a tenger. Például, hogy brit kutatók szerint a férfiak átlagosan napi 40 percet stírolják a nőket, akik 20 perc körül teszik ugyanezt. Gondolatban…..
Elindult a Bevállalod? - A litera az Olvasóliget programsorozat keretében indított egypercesnovella-pályázatának közönségszavazása, amely a beérkezett pályázatok nagy száma miatt többfordulós lesz. Az első és a második forduló után most kis késéssel itt van a harmadik…..
DIY 2009.09.08 18:01:23
A végső eredményhirdetés most szombaton lesz? Érdekes ötlet. Talán, ha nem csúsztak volna a 3. fordulóval. Ez így nagyjából azt mutatja, hogy leszarják az egészet.

litera.hu/hirek/olvasoliget-zaro

"Szeptember 12-én 17 órától kerül sor az Olvasóliget programsorozat zárórendezvényére a margitszigeti Holdudvarban. Vendégünk: Darvasi László és Parti Nagy Lajos. Kérdez: Zelki János. Itt osztjuk ki a Bevállalod? novellapályázat díjait is."
Bevállalod? Dislexikon: 6.55 2009.08.20 23:42:57
A szerelem beállta 6:55. Slampos kislány lépett hozzám. Rövid, csipkézett haja volt, válla nyártól fénylett, a combja láttán összefutott a nyál a számban.A beálló vonatokból emberek csapódtak az arcomba, bőröndkerekek szlalomoztak az összetaposott csikkek között. Sok mindenre…..
„Nem találok szavakat magamra” József Attila  Az öltözőfülkében megpróbálok belebújni egy pántos kis feketébe. Szűk rám. A zippzár a derekam fölött öt centivel megáll. Nézegetem, hogy lehetne…..
Elindult a Bevállalod? - A litera az Olvasóliget programsorozat keretében indított egypercesnovella-pályázatának közönségszavazása, amely a beérkezett pályázatok nagy száma miatt többfordulós lesz. Az első fordulóban a blogon publikálásra kerülés sorrendjében a legkorábban…..
Párosításból, általánosításból, csillagászati számításokból nem lesz szerelem. Hogy a gubancolást, meg a kufircolást ne is említsem! Bezzeg amihez madzag, meg tudás kell! Egyszer láttam két fiatalt a pécsi Séta téri gesztenye fák alatt, órákon át bütykölték…..
DIY 2009.09.02 09:25:12
@a hajós: Szóval a "bütykölés" a "bogozgatást" jelenti? Ami nem oldható, azt át lehet vágni.
Hajózni muszáj! (Ha-ha-ha jól látom, cápák jönnek :)
Benjivel még akkor ismerkedtem meg mikor az első zenekarával a Primitive Society nevü bandával turnéztak errefelé.Benji egyébként magyar csak kiköltöztek Németországba a szülei mielött megszületett volna de beszéli a magyar nyelvet.Pár dolgot átjavítottam legalábbis próbáltam…..
DIY 2009.09.02 08:37:06
"Tele van a város szerelemmel, nem baj, ha egyedűl vagy (Rádió); de baj." Vége már. Akartam, hogy véget érjen, túl sok volt immár a jóból. Azt reméltem, olyan lesz, mint a filmeken. Tűzijáték, rózsaszín felhő, kis kifli - nagy kifli, elutazni ketten…..
DIY 2009.08.27 14:29:08
@voyager82: Úgy röhögtem, majd leestem a székről. Péklegény? :) Én meg azt képzeltem, az abonett a Tereskovára utal :)) Csak nehogy egy péklapáttal fenyítse az illetlen hozzászólókat a szerző :)))
((Lehet, hogy meghülyültem kicsit az örömtől, Pesten koncertezik nem sokára az egyik kedvenc "zenekarom". Megtaláltam ám a PG Csoport-idézeteket is azonnal, de nem akartam másokat befolyásolni. De végül is miért ne? :-P ))

A webrádióm a slágeromat dúdolja: "elegem van végre a puszta létezésből", dídudá, stibápp, stibápp.