Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Murányi Vénusz

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a kurucinfót küldözgetik szerelmes levelek helyett? Az már a vég. Én lány, ő pasi, 20as éveink közepén. Kb 4 hónap után ő dobott engem, ezzel a szerintem marha jó a szakítóindokkal: - Nekem fontos a magyarság, a házasság és a templombajárás. :o) így jár a lány, ha…..
 1. Évtizedeken át állandósulnak a reformok (ez egyszerre tünete és oka is a hanyatlásnak), mindig az aktuális hozza majd el a megváltást, amitől azonban folyamatosan távolodunk. 2.  A tanárok helyett nagyobb megbecsülést kapnak a különféle pedagógiai szakértők,…..
Murányi Vénusz 2009.02.08 11:16:39
Jó a poszt.
Azért vannak az embernek információ arról, hogy az oktatás fejlesztésére irányuló kormányzati projektek nem valódi szakmai műhelyek, sokkal inkább eszközök a pénzosztás elkendőzésére... Hogy lenne bármi rendben, ha fejétől bűzlik a hal?
Amúgy a tudásnak tényleg nincs értéke, saját bőrömön és közeli környezetemben is tapasztalom. Szintén bölcsész pedagógusként végzett társaimnak kb. 75%-a (de lehet, hogy több) totálisan alkalmatlan volt a pályára: csapnivaló lexikális tudás, ok-okozati összefüggések felismerésének képtelensége, logikus rendszerben való gondolkodás hiánya, a gyerek érdeklődésének felkeltésére, motiválására való alkalmatlanság,stb.. Jó hír, hogy töredékük választotta a katedrát. Csakhogy éppen egy - jó kapcsolati tőkével rendelkező - töredék kell ahhoz, hogy a szabadon lévő pedagógus állásokat feltöltsék... Jómagam - doktori abszolutóriumom miatt - megkaptam egy iskolai állásinterjún, hogy túlképzett vagyok (letagadni nem lehet, kiderül - hogy miért és hogyan, most nem megyek bele), de ugyanezt hallom könyvtárban, levéltárban is. Azokon a helyeken is, melyek elvileg a tudás,a képzettség bástyái, a gyakorlatban szinte kivétel nélkül a költségvetési szempontokat helyezik előtérbe, nyilván kényszerből. Merthogy a képzettnek többet kell fizetni. Ezzel persze nem mondtam újat... Ennélfogva én recepciós-szobalányként dolgozom (de ahogy a helyzet alakul, a telemarketingezés veszélye is fennáll). Miközben tudom, hogy az iskolában megy a harc. A még alkalmas pedagógusok szélmalomharcot vívnak minden irányban (együttérzésem), az alkalmatlanok pedig vért izzadnak, hogy egyáltalán ők maguk felfogják, hogy mi is a francia forradalom lényege, vagy hogy mi az ami mindenképpen kiemelésre szorul a reformkorból, stb. - naiv álmaimban ők mennek el telemarketingezni. De az egy másik világ....
Murányi Vénusz 2009.02.08 15:02:07
@tiem:
Attól még Van Gogh jó FESTŐ, hogy amúgy - lássuk be - az elmebetegség jeleit mutatta... Nem az embert, hanem a festőt értékelik benne.. Vagy kóros tünetei áthúzzák művészi teljesítményét? Klebelsberg nem jó oktatáspolitikus, mert amúgy egy szar alak volt? Villon is benne van a tankönyvekben (mégpedig pozitív értelemben, költői teljesítménye okán), atya ég, pedig csavargó volt, embert is ölt...
Murányi Vénusz 2009.02.08 15:28:51
@tiem:
Szerintem amiről te írsz, nem ide tartozik, abszolút mellékvágány. K.K. ugyanis oktatáspolitikája révén került szóba. Te viszont előre futottál, árnyalni akartál valami olyasmit, ami szóba sem került: senki sem értékelte ki K.K. teljes politikai pályafutását, szerepvállalását, annak egészéről abszolút pozitív képet adván. Ő elismerésre érdemes oktatáspolitikai eredményei kapcsán került szóba. Árnyakkal harcolsz...
Sírásók naplója Jégemberek 2009.01.19 04:00:00
Hideg földből, fagyott kézzel, töredezett csontokat, cserepeket kibontani igazi rémálom minden régész számára. Aki egyszer is részt vett téli feltáráson, az tudja, hogy milyen a hajnali ködben végigbotorkálni a göröngyös felületen, munkára ösztönözni a mogorva munkásokat,…..
A Budapesten elrendelt abszurd szmogriadó rövid huszonnégy órás fennállása alatt közfelháborodás és közröhej tárgya lett. A bevezetett korlátozás nem csupán életidegen, de teljességgel betarthatatlan is. Még jó, hogy megszegése nem is büntethető.Reggeli félálmomban…..
Új szabály: soha, DE SOHA ne engedd, hogy szexképeket készítsenek rólad. Kedves Szakítósok!   Lévén, hogy vad lánykorom baklövései a mai napig ellaposodni látszó baráti iszogatások kedvcsináló anekdotáiként szolgálnak, gondoltam, megosztok veletek néhány sztorit.…..
Murányi Vénusz 2008.12.03 20:46:30
Murányi Vénusz 2008.12.03 23:50:54
Cukormáz 2008.12.03. 21:42:37

Hol használtam én a "szerelem" szót? Nem emlékszem rá. Én a szeretet szót használtam, feltételezve, hogy a felek között nemcsak lángolás(?) volt.
Csak az a szerelem tud hirtelen bosszúba torkolló gyűlőletbe fordulni, aminek nem sok köze van a szeretethez, vagy legalábbis nem ez a kapcsolat 'fenntartásának' domináns eleme, motivációja. Minden más önáltatás. De ezt tul.képp Catullus is tudta:)

Szóval a szeretetet és a gyűlöletet nem egy hajszál választja el egymástól, hanem jó sok mérföldnyi szakadék.:) Na, de a lángolás és a gyűlölet közt persze vékonyabb a határ.:)
Pl. vannak akik elsősorban nem szeretnek, hanem lángolnak = a lángolás érzését szeretik, nem magát az embert; gyakran alig ismerik a másik felet (a jellemét), ennek ellenére már lángolnak. Van ilyen mindenki életében. Persze aztán jön a pofára esés, hogy nem is olyan, hanem amolyan. Illúzióit (a nem létező embert) "imádja", viszont a megismerés folyamán az illúziók szépen szertefoszlanak, és a tényleges embert megutálja, de minimum elhidegül tőle. Persze hogy könnyű megutálni azt, akit sohasem szerettél igazán.:) S ha már az irodalomnál tartunk, nézd meg a trubadúrlírát ehhez a topichoz:)
Aztán vannak olyanok, akik mindenáron kapcsolatra vágynak (kapcsolatfüggők), s gyorsan fejest ugranak egy kapcsolatba, elsősorban mert nem tudnak egyedül lenni, és kell, hogy érezzék, tartoznak valahova (főleg nők). Emberileg bizonyos fokig ez is érthető, de az már kevésbé szimpi, hogy egy-egy ilyen - egyedül létezni képtelen - nő olyannyira megutálja a "szeretett" felet, hogy bosszút forral ellene (láttam ilyet). Könnyű megutálni valakit, ha sohasem szeretted igazán.:) És persze ő az, aki aztán a gyűlöletet gyorsan maga mögött hagyja, ha felbukkan egy új delikvens, akibe villámgyorsan bele"szeret", és rövid időn belül már az összeköltözésről ábrándozik... Ha meg nem jön össze, akkor persze Minden Pasi léha G...
Vannak olyanok is, akik bizonyítani akarnak, ezért a legtrendibb nőt akarják. Nem érdeklik kicsoda, csak övék legyen. Persze azt állítják ők aztán odavannak érte. Ja, azért ami vele jár együtt. Pl. hogy a haverok előtt villoghat. Na ez is a végletekig tajtékzik, gyűlölködik, ha "szeretett" (= birtokolt) asszonyától megfosztják...
Aztán... még lehetne sorolni.:)
Persze a dolgok nem ennyire vegytiszták... A példákkal egyszerűen azt akartam illusztrálni, hogy - ugyan a megcsalt fél csalódása, haragja, kínlódása bizonyos szintig igenis teljesen érthető -, a hiteles szeretetből nem lesz másnapra színtiszta, kérlelhetetlen, akár tettrekész (bosszúálló) gyűlölet... Ha igen, akkor az nem volt szeretet. Vagy valami jóval erősebb nála... És el lehet kezdeni gondolkodni, hogy akkor micsoda.
Proszektúra Magyarbűnözés 2008.11.30 17:20:00
Már megint ezek a kurva magyarok! Ha komolyabb bűnözésről van szó, tetszik, nem tetszik, szinte azonnal mindenütt magyarokba ütközünk. Ungur bungur lapte gros, scurge pe izmene in jos!Nem szívesen teszem, de nem lehet nem észrevenni ezt a jelenséget. Sokáig próbáltunk ugyan…..
Hány kilós egy 180 centis csaj?   A héten a szép képeket Kutasi Kovács Zoltán blogjából lopjuk. Még több szakítás a szakítóskönyvben, még több ismerkedés a Szakítós Mikuláson!    2 éve összel hatalmas csalódásomból kiutat keresve, regisztráltam egy…..
Legalább tisztességes volt a fiú, még időben szólt, hogy nincs meg a szikra. De miért maradt a lány a lakótárssal, ha azóta is a másikkal álmodik? A héten a szép képeket Kutasi Kovács Zoltán blogjából lopjuk Kedves Szakítósok, Nemrég történt az eset, engem így…..
w Igazságot Magyarországnak! 2008.11.18 00:45:00
Mert ha mondjuk egy óvodáscsoportot vagy egy turistabuszt vertek volna végig ezek az elállatiasodott szlovákok… azt még le lehetne nyelni. Az óvodások néha valóban idegesítők tudnak lenni, aki meg oda hordja a pénzét üdülés ürügyén, az meg is érdemli. De hogy…..
Murányi Vénusz 2008.11.22 00:49:18
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.11.18. 18:46:48
"nem legális, viszont ha valaki azt propagálja, hogy orrba kell verni, aki másmilyen (pl meleg), annak nulla erkölcsi alapja marad, amikor őt verik orrba. senki nem fogja sajnálni, senki nem fogja megvédeni. talán ezen érdemes elgondolkodni, meg azon is, hogy tényleg mennyi csodálatos eredményt tudhat magáénak ez a fényes eszme."

Nulla erkölcsi alapja? Te miről beszélsz? A demokrácia alapja a jog, nem az erkölcs. Tóta, a "liberális"...

Ok, azt írod, hogy akit az agresszió elégedetté tesz, vagy legalábbis hajlamos az agresszióra, annak nincs erkölcsi alapja arra, hogy védelmet kapjon, ha őt verik. Egye meg amit főzött.
Na jó, akkor megfordítom... Az a rendőrség, mely láthatóan nacionalista, szélsőséges (az egész szlovák kormánnyal együtt), és úgy gondolja, hogy az őt sértő reakciókra normális válasz a (törvénytelen) agresszió, miféle erkölcsi alapot élvez arra, hogy Tóta W. Árpád megvédje, megérzéséről biztosítsa őket? Mintha előtte arról irogattál, hogy az agresszív reakciók elminálnak mindenféle jogot.
Érdekes felállás. Az unblock, válogatás nélkül agresszívnek titulált (sejtett!) szurkolói tábor semmiféle jogot nem élvez, hiszen agresszivitásra való hajlama okán elvesztette a védelem jogát, ellenben az illegálisan eljáró, agresszív rendőrség nem vesztett el semmiféle jogot. Mi több, érezzünk együtt velük, értsük meg a verekedő fél szempontjait. Mi vaaaan? Most akkor az agresszívnak van joga a védelemhez vagy sincs? Te aztán "következetes" vagy.
Lásd be, ezt nem gondoltad végig! Te ÉRZELEMBŐL írsz. Neked ez csak egy alkalom arra, hogy az ún. szélsőségesek miatti fokozott frusztrációidat levezesd. Ők a te mumusaid. Csak az a baj, hogy annyira érzékeny pontod ez, hogy elveszíted önmagad, mindenekelőtt a liberálist magadban. Meghasonlás, no tartás. Ennyi. Mint a szlovák rendőrök, akik előbb ütnek, s aztán se gondolkodnak. Hogy lehet így bárkit komolyan venni??????? Szlovákiában a törvénysértő rendőröket, itthon az antilibsi "liberális" írástudókat...
Holocaust. Trianon. Márianosztra, Recsk, GULÁG. Valahányszor meghallom ezeket, mindig az jut eszembe, hogy már megint zavar valakit az, hogy túl jó kedvem van. Pedig érintett vagyok: ami a család zsidó származású felét illeti, dédfater megjárta Dachaut, majd kétszer is…..
Murányi Vénusz 2008.11.18 19:44:40
Kifinomult okoskodás az áldozatiság körül. Ezer helyen támadható.
- Pl. Az a tettrekész ERŐS személyiség, aki inkább a harc elkerülését vállalja, nem(csak) attól erős, hogy tud mérlegelni, és adott esetben a fegyvert letenni, hanem attól (is), hogy a harc feladása és az "áldozati" szerep miatt ő nem érez szégyent (a posztíró az áldozatiság miatti szégyenérzetet elkerülhetetlennek tartja, erős és gyenge sestében egyaránt). Ugyanis az erős képes elfogadni magát, azt hogy a harcot feladta, így szégyent sem érez. Az ő önértékelését, lelki egyensúlyát az új szituáció nem borítja fel . A harc feladása, az áldozatiság miatti szégyenérzet a gyengéé, akit az áldozati szituáció megtör és szégyenérzetre késztet, függetlenül attól, hogy előtte megkísérelte az ellenállást vagy sem. (Ebbe belegondolva, máris ráeszmélhetünk arra, hogy az emberek 99%-a gyenge, de ez így természetes..).
- Eleve, ez a terminológia: áldozat-győztes, és az 'áldozat-győztes' terminológiai rendszerben való gondolkodás a gyenge gondolkodása, a gyenge okoskodása. Aki nem tudja elfogadni, hogy néha veszít, ezért ha törik ha szakad, ő gerincet akar növeszteni... Gyengeség az is, hogy ő mindenáron gerinces, "harcos" akar lenni (bizonyítási vágy), amikor pedig nem sikerül, akkor jön az összeomlás, a szégyen, és az önáltatás: "Ezúttal nem sikerült. Jaj, jaj." Nem. Nem ezúttal nem sikerül, sosem sikerült erősnek lenni: gyenge volt akkor is, amikor mindenáron erős akart lenni és gyenge volt akkor is, amikor az áldozatiság miatt szégyent érzett (szar ezzel szembenézni különben). És persze kitalál mindenféle teóriákat (lásd a posztot), ami hátha okulására szolgálhat, amiből tanulhat, hogy legközelebb erősebb lehessen (még mindig bizonyítani akar magának, tehát gyenge).
- Az egót legyőző önkéntes áldozat sem feltétlenül pozitív. Hogy mi erő vagy mi gyengeség azt a "miért?" kérdés dönti el, tehát a motivációk. Miért akar ő önkéntes áldozat, "hős" lenni? A legtöbb "hős" a saját mártíromságával adott értelmet egy olyan életnek, mely a mártíromság nélkül számára sekélyes lett volna. Ergo nem tudja elfogadni magát és az életét olyannak amilyen, ezért úgy dönt "legyőzi" magát, másmilyen lesz, mint addig. Akár úgy, hogy legyőzi életösztönét. De legalább megdicsőül a saját szemében. Végre helyreáll az önértékelése. Az önkéntes áldozatot bemutató "hős" tehát valóban nem mások csicskája, a saját gyengeségének csicskája.
- És még folytathatnám.....
Vezető hír, hogy Zuschlag János zárkájában, ahol két társával együtt tartózkodott, a kukában, egy cigarettás dobozban bukkantak rá a heti ellenőrzést végző börtönőrök egy becsempészett mobilra. Egyelőre ügyészek vizsgálják a híváslista alapján, vajh kié lehetett a…..
Murányi Vénusz 2008.11.17 14:09:36
Csak egy zárójeles megjegyzés.
A posztoló enyhén szólva hatásvadász hasonlatokkal, utalásokkal él, amiknek persze nem sok közük van a valósághoz.
Merthogy világos, hogy a posztoló semmit sem tud a középkori jogszolgáltatásról. Ugyanis a középkorban nem volt gyakorlat a kínvallatás (lásd pl. Hajnik Imre: A magyar bírósági szervezet és perjog az Árpád- és vegyesházi királyok alatt). Az igazság kiderítésére leginkább az erőszakmentes tanúvallomásokat, eskütételeket, az okiratos bizonyítást és az istenítéleteket (forró víz és tűzpróba) alkalmazták. Az istenítéletben valóban rejlett erőszak, de éppen az egyház volt az, mely kezdeményezte és elérte az igazságszolgáltatásban való alkalmazásának a betiltását (1279, budai zsinat).
Ha utána néztél volna, tudnád azt is, hogy a hírhedt boszorkányüldözések, az inkvizíció igencsak erőszakos tombolásai nem a középkorban, hanem a kora újkorban voltak, akkorra alakult ki az a képzet is,mely szerint a boszorkány az ördög játékszere bűnős tettekhez (a középkorban ezen röhögtek volna). Ráadásul ezek a vérengzések nem jellemezték Európa egészét, inkább néhány régióra (német fejedelemségre, részben Itáliára és Hispániára) és néhány évtizedre volt jellemző.
Ha valóban alapos lettél volna, azt is tudnád, hogy ugyan néhány középkori német városi jogkönyv borzalmas büntetéseket írt elő egyes bűntettekre, ezeket a büntetési tételeket rendszerint nem alkalmazták a gyakorlatban. Ugyanis gyakori volt, hogy a sértő és a sértett fél megegyzett, a sértett fél megelegédett az anyagi kártérítéssel, neki hasznosabbnak tűnt egy apanázst elfogadni, mintsem a bűnős megkínzott testét egy fán felakasztva látni. Szóval túl sok filmet nézel és érdemes lenne óvatosan bánni a hatásvadász hasonlatokkal...
Murányi Vénusz 2008.11.17 14:10:24
Csak egy zárójeles megjegyzés.
A posztoló enyhén szólva hatásvadász hasonlatokkal, utalásokkal él, amiknek persze nem sok közük van a valósághoz.
Merthogy világos, hogy a posztoló semmit sem tud a középkori jogszolgáltatásról. Ugyanis a középkorban nem volt gyakorlat a kínvallatás (lásd pl. Hajnik Imre: A magyar bírósági szervezet és perjog az Árpád- és vegyesházi királyok alatt). Az igazság kiderítésére leginkább az erőszakmentes tanúvallomásokat, eskütételeket, az okiratos bizonyítást és az istenítéleteket (forró víz és tűzpróba) alkalmazták. Az istenítéletben valóban rejlett erőszak, de éppen az egyház volt az, mely kezdeményezte és elérte az igazságszolgáltatásban való alkalmazásának a betiltását (1279, budai zsinat).
Ha utána néztél volna, tudnád azt is, hogy a hírhedt boszorkányüldözések, az inkvizíció igencsak erőszakos tombolásai nem a középkorban, hanem a kora újkorban voltak, akkorra alakult ki az a képzet is,mely szerint a boszorkány az ördög játékszere bűnős tettekhez (a középkorban ezen röhögtek volna). Ráadásul ezek a vérengzések nem jellemezték Európa egészét, inkább néhány régióra (német fejedelemségre, részben Itáliára és Hispániára) és néhány évtizedre volt jellemző.
Ha valóban alapos lettél volna, azt is tudnád, hogy ugyan néhány középkori német városi jogkönyv borzalmas büntetéseket írt elő egyes bűntettekre, ezeket a büntetési tételeket rendszerint nem alkalmazták a gyakorlatban. Ugyanis gyakori volt, hogy a sértő és a sértett fél megegyzett, a sértett fél megelegédett az anyagi kártérítéssel, neki hasznosabbnak tűnt egy apanázst elfogadni, mintsem a bűnős megkínzott testét egy fán felakasztva látni. Szóval túl sok filmet nézel és érdemes lenne óvatosan bánni a hatásvadász hasonlatokkal...
Murányi Vénusz 2008.11.17 14:10:55
 Hétfő van, rögtön essünk neki a Férfinak.  Innen loptuk. Sziasztok. Az én történetem is bizonyítja a férfiak által ostobaságnak tartott igazságot, miszerint egy férfi örök gyerek, a rosszabb fajtából - érzelmileg nulla, tiszteletlen, és jellemtelen. Persze biztosan…..
Én is.A héten a képek NAK blogjából vannak3 éve nem volt egy épkézláb kapcsolatom, mindig a rosszfiú-sztereotipiába futottam bele, csalódott voltam és már untam az egyedüllétet. Ismerkedni szórakozóhelyen lehetetlen, vagy egyéjszakás móka a vége, vagy semmi. A munkahelyem ilyen…..
Murányi Vénusz 2008.11.14 14:43:00
A legtöbb esetben a választás nem választás. Nem értékrend és elvárások alapján "választanak". . A választás, a mérlegelés a pszichésen egészséges ember sajátja. Aki képes valakit megismerni, és eldönteni kell-e neki vagy sem.
A legtöbb esetben nem maga az ember, hanem a lelki sérülések irányítanak, a kapcsolatokba belesódoródnak.
Pl. vannak nők, akik önbizalomhiányosak, nem tudják értékelni magukat. Ez azért veszélyes, mert emiatt nem tudnak választani, egy értékrend mentén dönteni, hanem folyton az önbizalomhiány és az önértékelés utáni vágy dönt helyettük. Pl. azért döntenek valaki mellett, mert az sokat dícséri őt, amitől nő az önbizalma. Tehát nem a másik a fontos, hisz gyakran nem is ismeri, máris lángol; hanem az, hogy a férfi hogyan viszonyul hozzá, mit kap tőle, milyne lelki támaszt. Ha a pasas ezt azért teszi, mert ezzel akarja megszerettetni magát és a nőt megszerezni, tehát eszközként használja a fene nagy megértést és bíztatást, akkor még nagyobb a gáz. A gáz akkor kezdődik igazán, amikor elérik amit akarnak: együtt vannak, és elkezdik megismerni a másikat... A pasi már megszerezte a nőt, így már nem fontos az álca, elkezdi adni magát: már nem dicséri agyba főbe, már csámcsog, esténként nem mos fogat, stb... A nő ettől összeomlik... hisz már nem azt kapja amit elvárt... A tényleges emberrel már nem tud mit kezdeni. Mert nem is ismeri, és azt azt embert nem szereti. Az hiányzik neki, ahogy a "szeretett" pasas viszonyult hozzá az elején. Mindvégig lelki sérüléseinek a bábja, rángatják jobbra-balra. Ennek semmi köze sincs a tudatos választáshoz...
 Az alábbi kérdések megválaszolásához egy nemzetközi jogban jártas kolléga segítségére lenne szükség. Szia Zugügyvéd, Én i azon a szurkolók közül vagyok, akit megviperáztak a szlovák rendőrök Dunaszerdahelyen. Lenne néhány jogi kérdésem az esettel…..
Murányi Vénusz 2008.11.06 16:06:29
"nem csak jog van, hanem például illem is."
"Illem". Ok.
"Illembe" ütköző dologra törvénysértés a reakció? Ha valaki szellent a bulidon, akkor te laposra vered, csak a "rend" kedvéért?
Ha már ennyire megengedő és megértő módon viszonyulsz a törvénysértésekhez, a túlkapásokhoz és a nemzeti érzékenységhez, akkor egy nagymorvaországos zászló láttán te is elagyabugyálnád a zászlóvivőt? Mert "illemet sért"?
Ja, hogy nem, mert te már "civilizált" vagy, és téged nem zavar a zászló? Nocsak. Ezek szerint, hogy mi az illem, hogy mi a sértő, bántó, zavaró, az szubjektív műfaj? És hogy csak azt lehet provokálni, aki engedi magát (tehát vastagon benne van a "provokált" felelőssége is)? Nyilván van akit zavar a zászló, és van akit nem.
A törvény viszont (rendszerint) objektív. És én akkor érzem magam biztonságban, ha egy állami szerv számára a törvény a zsinórmérték, és nem szubjektív frusztrációi, szubjektív indíttatásai.
Ha jól tudom a rendőrtisztin nem személyiségformálásért felelős pedagógusokat, nevelőket, tanítónéniket és tanítóbácsikat képeznek, akiknek az a dolguk, hogy kiosszák a jól "megérdemelt" tenyerest, amennyiben szubjektív megítélésük szerint "illemsértés" történt. A rendőrnek semmi dolga sincs az illemmel! Neki a törvénnyel van dolga, minden más túlkapás. Ő elvileg azért felel, hogy a törvényt betartsák. De a példa szerint jelen esetben "túlvállalta" magát...
Persze lehet radikálisok megnyilvánulásairól vitatkozni, és igenis lehet őket kritizálni, de jó lenne, ha ez nem a törvénysértések, túlkapások elbagatellizálásának, elmaszatolásának eszközét képezné.
Reckl Amál blogja Egy kor-kép 2008.11.03 14:27:00
Nagyon fölháborított tegnap a Heti hetesben elhangzó tömény kádárista, rövidlátó, populista szöveg, amit Gálvölgyi János, Hernádi Judit, de főleg Farkasházy Tivadar előadott a 13. havi nyugdíj és a hitelek kapcsán.Elfogadhatatlan az az oktondi agresszió,…..
És akkor Frei Tamás élére vasalt szafarinadrágjában, meg a hozzá színben és fazonban is passzoló ingben megállt a szavanna közepén. Mély lélegzetet vett, érezte, ahogy az afrikai levegő betölti a tüdejét, majd becsukta a szemét és elkiáltotta magát: „Ó, be csodás a…..