Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nénikéd

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit is csinálnak a nők egy párkapcsolatban? Biztos sok válasz eszébe jut, talán még kellemesek is, de azért segítünk: egy idő után elviselhetetlenek lesznek, mindenért veszekednek, azaz elsárkányosodnak. Tegnap este a Duna Worldön ugyanis nem más szerepelt feladványként Gundel…..
           Az Index.hu vette észre, hogy Nógrádi György biztonságpolitikai gumidominó és egyetemi tanár egyik doktorandusza az egykori FPÖ-politikus Rüdiger Styx, meglehetősen schmittpáliánus jellegű doktori disszertációt produkált.            Ha az ember jobban…..
nénikéd 2015.10.23 01:24:32
Két év alatt lenyomta a PhD-t… sőt már 2007 májusában megírta a dolgozat dátumozása szerint, csak gondolom, várni kellett. És persze csont nélkül „Summa Cum Laude”. Miközben persze az ING-nél Corporate Head ill. Credit Agricole-nál „Director” volt. Na, vannak azért, akik jobban teljesítenek:
www.linkedin.com/in/istvangrafjodi

(Miért van, hogy ezzel szemben a sokezer beölt óra után sem használják az ismeretségi köröm doktorjai a címüket sehol… legfeljebb a személyiükben?)

Az az igazság, hogy röhejesnek tartom, ahogy sok magyar iskolában ez a PhD-dolog megy, és felháborítónak, ahogy ezt is mindenféle funkcik maguk alá gyűrték a Nyugattól keletre (nyilván, mert nekik mindent lehet, és nekik minden kell… tiszta prof. dr. Ceaușescuné), ezzel teljesen elértéktelenítve és kiüresítve mások munkáját.
Ma délután hatkor hirdetik ki a design Terminálban, a Graphifesten, hogy milyen is lesz a BKK új metró-, HÉV- és hajólogója. Pontosabban azt, hogy melyik pályamű nyert, hiszen lehet, hogy a későbbiekben még továbbgondolják a terveket. Mivel a zsűriben én is ott ültem, hamarosan…..
nénikéd 2013.11.20 00:11:15
@barli: Rosszul tudod. Buda zászlaja volt piros-aranysárga (árpádsávosan), Pesté sárga-kék. Ebből lett Budapesté piros-sárga-kék. (Úgy tudom, a wikin lévő szöveg egy világháborúk közti legenda, amiben már az is sántít, hogy Budapest csak 1873. óta van: nehéz lett volna neki 1867. óta Erdély színeit használni.)

Ráadásul ehhez képest a román zászló kék-sárga-piros. Azaz fordítva. És elforgatva. Úgyhogy ránézésre sincs semmi köze hozzá. Nem mellesleg remélem, a magyar zászlóról meg az olasz jut eszedbe: pont ugyanez az összefüggés.

@schmittpál: @Frady Endre: @Somebody:
Panaszkodtam már nekik e-mailben: leginkább, hogy mobilról használhatatlan. Azt válaszolták, lesz az is, addig használjam a Google Maps alkalmazást.
http://csajokespasik.blog.hu/2013/11/05/egy_ilyen_no_2_orat_sem_er_meg..
http://csajokespasik.blog.hu/2013/10/31/nem_leszek_olyan_mint_az_a_lany_aki_uldozi..
nénikéd 2013.10.31 13:20:37
@Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege: Én azt hittem, ez evindens.
http://csajokespasik.blog.hu/2013/10/30/irasban_bator_eloben_nyul..
nénikéd 2013.10.30 11:22:35
@Frigyes ur: Fú, azta! Mondjuk, hozzádillően csak férfiasan, rámenősen! Végülis épp erről van szó.
nénikéd 2013.10.30 11:58:34
@Frigyes ur: Ez nem is szarkazmus: az ember nem vár sokat az orvosoktól.
nénikéd 2013.10.30 14:37:47
@Frigyes ur: Amit leginkább a blog témája kivanna amúgy meg. Nyilvánvalóan vannak bizonyos kulturális alapismeretek, amik nélkül ffi-noi kapcsolatok rengeteben tevelygo emberek problémáiról nem lehet érdemben nyilatkozni. Például hogy lehet a tesot lesmarolni is, hogy feltekennye tegyünk másokat. (Te csaladod!) Alapismeret!
http://csajokespasik.blog.hu/2013/10/21/o_hagyott_el_es_en_vagyok_a_szemet..
nénikéd 2013.10.21 16:29:09
@Frigyes ur: És hát lássuk be, akit ilyen bőn megáldott ehhez a természet, miért is fogná vissza magát?!
nénikéd 2013.10.21 16:44:05
@Frigyes ur: Nincs jobb kifogásom a tökéletes meggyőzöttségre.
Ez túlfűtött, erős érzelmeket keltő történet, ezért hogy tompítsam, egy szép képet teszek ide nektek Mihalik Enikőről, amit a Yummie blogról loptam le.Figyuszkáljatok: a fácsén is kérdeztem, hogy legyen a posztöréssel, legyen, ne legyen? Mondjátok meg mit…..
nénikéd 2010.10.11 13:20:42
@Frigyesur:
Au contraire, Blackadder.
Egy régi orosz, tán szovjet mondás szerint az úttörő nem azért keresi a tábortűz körül a kulcsát, mert ott hagyta el, hanem mert ott van világos. Úgy tűnik, ez a gondolkozás kapott mostanában lábra, amikor ismét divat lett a kapitalizmust szidni, vagyis még pontosabban…..
A matematikát és a logikát manapság kevésbé szerencséltetik a hóbortos világmegváltók és csodadoktorok, mint amennyire divatos dolog rákgyógyszereket, fogyasztó csodaszereket, vagy első- és másodfajú örökmozgókat előállítani, esetleg felfedezni nyelvünk és népünk sumer vagy sziriuszi gyökereit. A…..
nénikéd 2010.10.06 13:14:11
@Amaranta:
4. Ezt hogyan kell érteni a végkövetkeztetésben?

www.geier.hu/Cantor/Cantor_rovid.htm

Ahogyan azt sem lehet bebizonyítani, hogy (-1)*(-1) = (+1), ugyanúgy ezt sem lehet bizonyítani, hogy a valós számok halmaza nagyobb a természetes számok halmazánál. Mindkét állítás megállapodás kérdése, bizonyos célok érdekében.

Vagy akkor mégis változott a véleménye 2008. novembere óta?

Btw, mit jelent -1? Azt az x számot amire x+1=0? Akkor 1 = 1+0 = 1+x*x+(-x*x) = 1+(x+0)*x+(-x*x) = 1+0*x+x*x+(-x*x) = 1+0*x = 1+(x+1)*x = x*x + (1+x) = x*x.
És semmi mást nem használtunk, mint a 0, 1 és - jel fenti definicióját, valamint a szokásos kommutativitás, és disztriubtuivitást. Ezek nélkül viszont nem világos, mit jelent a +1, -1, és * a fenti állításban.
„Egyik reggel egy levél vár tőle, hogy azért nem írt eddig, mert az utolsó levelemben elveivel ellentétes dolgokat állítottam” - amikor egy kapcsolatban túlságosan előtérbe kerülnek a felek világnézeti hitvallásai, elindulhat egy meddő elvi vita – vagy mint…..
nénikéd 2010.09.14 01:15:16
Így jár az ember, ha rövid megfontolással, egyetlen analógia alapján dönt. Az előző posztot indító mondatra egy Index-piszkáló fórumon akadtam, és bár hive a kitwittel szó puszta létén akadt föl, nekem a helyesírásán akadt meg a szemem. A blogol analógiája ugrott be, és…..
Nem ez az első alkalom, hogy a Széf kérdésszerkesztői marhaságot csinálnak, (és tartunk tőle, hogy nem is az utolsó) de eddig legalább olyan témákban tévedtek, mint mondjuk az első pezsgőt készítő szerzetes neve, vagy a bolygónkról látható legfényesebb csillag - ezek ugye…..
nénikéd 2010.05.13 12:44:37
Azert mert meg mindenkitol azt hallottatok, hogy "Amerikaba megyek", s nem azt, hogy "Nevadaba megyek", attol meg nem lesz USA zaszlaja ilyen:
www.companiesinc.com/corporation/nevada/images/flags/NV.gif
vagy Carson Citye sem, vagy Amerikae sem. Ahogy Budapest zaszlaja sem pfz, pedig a budapestiek mint magyarok zaszlaja is az. Van ilyen, hogy angol zaszlo es kesz. Az pedig a Szent Gyorgy-kereszt. Abban meg ugyan semmi nem utal Skociara (ebbol a szempontbol Amerika zaszlaja fogalom kerdeses).