Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemkene

47 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsivel több mint 1 hónapja elindítottunk egy online kérdőívet, melyben arra kerestük a választ, hogy a mai magyar keresztények hogyan és milyen mértékben viszonyulnak a közösségi oldalakhoz. Mennyire szeretik őket vagy épp milyen mértékben tartanak tőlük. Milyen mélységben…..
hajnalcsillag tudod mit eszel meg? 2009.11.27 20:14:00
Most hogy tanulunk áruismeretet elég sok dologról megtudom, hogy valójában mit is rejt magában. Az első pár hónapban az élelmiszerismeretet vesszük, abból is az alaptápanyagokat tanultuk, majd a gabonákat, cukrokat, most pedig a gyümölcs - zöldség van terítéken. A tanár -mivel…..
nemkene 2009.11.27 22:30:05
Nagyüzemi gazdaság: barikad.hu/node/40475 nézd végig a 3 videót. Vicces és elrettentő.
Sok oldalon láthatunk ún. "Share on" az az Megosztás gombokat. Most bemutatjuk nektek a legnépszerűbb oldalakra mutató megosztási linkeket.A (LINK) helyére kell beilleszteni a saját…..
Aki facebook-on járkál az biztos találkozott már azzal, hogy ha egy url beírunk akkor a rendszer kiolvassa az oldal címét és még néhány szöveget belőle. Ezt a trükköt mutatjuk be most nektek.Kód:function urltitle($url, $window = _blank) { if($url == null){ $url = "";…..
A PHP-s kódok után most egy kicsit a kliens oldali programozás vizeire vezünk, mégpedig a jQuery JavaScript könyvtár vizeire. Első kódunk egy nagyon hasznos XML olvasó mellyel bármely XML file-t kezelni tudjuk.Ami kell:  - a legfrisebb jQuery  - jParse:/* * jParse (Beta)…..
Most egy mini MVC (Modell View Controll) elvel alapuló weboldalt készítűnk PHP segítségével.Ami kell:index.tpl.htmlindex.phpindex.tpl.html tartalma:<html>  <head>    <title>(CÍM)</title>  </head>  <body>   …..
P!ng Média Off vagy maintenance? 2009.11.07 08:56:00
Ti is tapasztalhattátok, hogy az utóbbi egy hétben nem folyt a MNK program vagy a Twitter a gyülekezetnek sorozat. Nem, nem aról van szó, hogy meguntuk a dolgot vagy beütött a recesszió. Csupán csak annyi történt, hogy beindultak a dolgok a P!ng körül.Néhány vázlatpontban a…..
A Twitteres kódok után most egy másik, szintén nagy forgalomnak örvendő website vizeire evezünk. Gondolom senkinek sem kell bemutatnom a Youtube.com videó megosztó oldalt melyet a Google működtet már jó pár éve. Rengeteg egyéb funkció melett a videókat feltudjuk venni kedvenceknek…..
Az elmúlt napokban a Twitter-rel foglalkoztunk az MNK sorozatunkban. Most elérkeztünk oda, hogy az "utánzások" után küldünk üzenetet is nekik (vagyis a követőinknek). Kód function postToTwitter($username,$password,$message){…..
Twitter, twitter. Lassan már a csapból is ez folyik. A tengeren túlon szinte minden eggyes geeknek, internetezőnek, celebnek, hírességnek vagy köztiszteletben álló személnyek van ilyenje és ezt vígan hangsúlyozzák ott ahol csak tudják. Kis hazánkban sincs ez máshogy, egyre nő és…..
Kis oldalunk, most nagy fába vágta a fejszét. Ugyan is elindítuttunk egy felmérést melyben arra keressük a választ, hogy miként vélekednek a kersztény emberek a közösségi oldalakról, mennyire tartják álsásosnak...stb. Ha te is részt akarsz venni akkor látogass el ide:…..
Tegnap egy remek Twitter szerű linkelést kaptatok tőlünk. Folytatva a vonalat ma egy olyan PHP funkciót mutatunkbe amit egy megadott dátumból kiírja, hogy mennyi idő telt el azóta. A twitteren ezt így láthatjátok: Fontos, hogy a függvény bemenetét az alábbi minta szerint kell…..
Gondolom sok ismeritek a Twitter.com oldalt ahol rövid 140 karakteres üzeneteket tudunk megosztani azokkak akik minket követnek. Az oldalon található linkelési rendszert alapul véve készítettem el ezt a kis scriptetKódfunction linkelo($char,$msg){   …..
A mai szösszenetünk egy nagyon apró ám sok esekben nagyon sokat segíthet ha iPhone/iPod-ra fejlesztünk. A kód rövidsége miatt a PHP-s és JavaScript-es scriptet is.JavaScript kódif((navigator.userAgent.match(/iPhone/i)) || (navigator.userAgent.match(/iPod/i))) {     if…..
Ez a kis függvény arra képes, hogy a megadott hosszúságból és erősségből egy tetszóleges jelszót generáljon. Természetesen nem csak jelszavak generálásához használható Kód: function generatePassword($length=9, $strength=0) { $vowels = 'aeuy'; $consonants = 'bdghjmnpqrstvz';…..
Az alábbi kódrészlet segítségével egy megadott URL-ről eldönthető, hogy létező vagy sem.Kód:function urlellenorzo($url) {$nyitas=@fopen($url,"r");if($nyitas)   $eredmeny=true;else  $eredmeny=false;return $eredmeny;close ($nyitas);}Használat:if…..
MNK (Minden napra kód) akciónkon belül, minden nap bemutatunk nektek egy egy küd részletet mellyel különböző funkciókat lehet megvalósítani. 1# Tömbök "objektumokká" és fordítva function array2object($tomb) {       if (is_array($tomb)) {…..
Kb. 1 hónapja jött ki a TweetMyPC, s nem sokra rá megérkezett a MAC-es verzió. Hál' istennek, hogy már a 1.7-es verziónál tartunk. A dolog lényege annyi, hogy a programunkban beállítuk a gépünk twitteres elérhetőségt (lérte kell hozni neki is 1et :) és bizonyos szintaktika szerint…..
Indítás ként 4 oldalt szretnék bemutatni nektek aminek a tanulmányozásával ti is jQuery gurukká tudtok válni. Kezdjük is az általam legjobban preferált videós oldallal.  Theme Forest 15 napos kurzus A teheforest nem rég útjára indított egy 15 napos jQuery screencast kurzust,…..
Ma a Twitter után elkészült a Facebook-os P!ng Média oldalunk is!Lessétek meg és csatlakozzatok: P!ng Média Facebook..
P!ng Média Már Twitteren is. 2009.10.08 10:44:00
Már twitteren is jelenvagyunk!Ha te is rendelkezel twitter account-al akkor kövess minket: www.twitter.com/pingmediahuÁm ha csak olvasni akarod a 140 karakteres csiripeinket akkor is: www.twitter.com/pingmediahu..
P!ng Média Első! 2009.10.08 10:29:17
Üdv mindenkinek! Ez egy hamarosan induló webes média blogja. Új színt viszünk a webbe! Folyt. köv...
A webprogramozók - mint ami jómagam is vagyok - gyakran beleesnek abba a hibába, hogy az oldal megfelelő működését előrébb tartják mint a felhasználó oldali használhatóságot.Nekik nyújt most segítséget ez a 13 pont (Kommentár nélkül).A fontos részeket emeljük ki (vasteg…..
Nemsokkal a Twitter design váltása után a Facebook fejlesztő csapata is rászánta magát a lépésre és egy kicsit megváltoztatta a kinézetét. Noha, ez nem akkora váltás mint a Twitter esetében, de szint úgy sejtet egyes dolgokat. Többek közt azt, hogy a két "konkurens"-nek…..
Az Adium egy gyors és ingyenes IM kliens OS X-re, ami a legtöbb azonnali üzenetküldő alkalmazást támogatja (AIM, ICQ, Jabber, MSN, Yahoo!, Google Talk, Bonjour, Gadu-Gadu, Novell Groupwise, Lous Sametime). Html-es megjelenítése van, úgyhogy teljesen testreszabható, tud füleket…..