Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gnu

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy szőke kisfiú Dél-Amerikában, pláne egy kolumbiai kisvárosban nyilván hatalmas szenzáció. Olyannyira, hogy kézről kézre adják és fotózzák, ahol érik...
gnu 2021.05.16 13:02:30
@nyuszigonosz: A waterkering egy tárgyat/objektumot jelent, nem pedig árvízvédelmet, azaz az árvízvédelmi műtárgy kifejezés teljesen rendben van. "Een waterkering is een object dat als functie het tegenhouden van (oppervlakte) water heeft. Het kan de grens vormen tussen twee peilgebieden, of achterliggend land beschermen tegen oppervlaktewateren zoals zeeën, meren en rivieren. " - ez a Wikipédiáról van, de máshol is ezt fogod találni. Például a Rijkswaterstaat oldalán: www.rijkswaterstaat.nl/water/waterbeheer/bescherming-tegen-het-water/waterkeringen
gnu 2021.05.16 17:03:41
@nyuszigonosz: Ha jól látom, akkor nem ismered a "mérnöki műtárgy" fogalmát, semmi baj. Értem, hogy ezért zavaró lehet neked, de az árvízvédelmi műtárgy egy létező dolog. Pillanatok alatt megtalálod, ha rákeresel. Például itt: www.fetivizig.hu/hun/fogalomtar. Nézd meg kérlek fent linkelt Rijkswatersaat oldalt, ott kizárólag mérnöki műtárgyakat találsz, egy "kunstwerket" sem. A waterkering nem árvízvédelmet jelent.
gnu 2021.05.17 00:19:04
@nyuszigonosz: teljesen jól látom és le is írtam, hogy miért.
Fotó: Sziget galéria  Most, hogy a barokkos progrock Muse-zal búcsúzik a 2010-es Sziget, induljunk el a fesztivál múltjának ősködéből pár nappal ezelőttig egy-egy videófelvétellel. Kíváncsi vagyok, kinek mik az ős-szigetes élményei, ki mire emlékszik - vagy nem emlékszik a…..
  Veszteni csak szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes. Vasárnap az MSZP csendben, méltósággal búcsúzott. A kedvességi verseny első helyét egyértelműen a Párt elnöke, Lendvai Ildikó érdemli, aki minden alkalmat megragadott arra, hogy megkérdezze, mivel szolgálhat…..
  Hivatalosan is bejelentették, feloszlik a Kispál. A hír biztosan könnyeket fakaszt a IV. A osztályban, ám ha a kövérkés, csúnyuló emberek rezignált távolságtartásával szemléljük az esetet, akkor azt kell mondjuk, nincs nagy baj. Mert a Kispál és a Borz igazából Lovasi…..
Az MR1-Kossuth Rádió ma tartotta azt a sorsolást, ami eldöntötte, hogy az országos listát állító pártok mely sorrendben kaphatnak megszólalási lehetőséget a rádióban. A lista szerint a Magyar Rádió az MTV-vel ellentétben egy pártként kezeli a Fidesz-KDNP pártszövetséget.…..
  Az egészet Klapanciusz, a Belváros blog atyja találta ki. A lényeg: készüljön egy óriási fotó Pécsről (az eredetileg felvetett két város, Budapest és Pécs közül inkább Európa Kulturális Fővárosa mellett döntöttünk, ha már) - olyan, mint Drezdáról, csak…..
  Először a Mandinernek adott bloginterjút Ausztrál Tom, a mulatságos videói miatt itthon egyre népszerűbb, magyarul önszorgalomból tanuló ausztrál egyetemista, aki talán a legtávolabbi Magyarország-rajongók egyike a Földön. A Romhányit kedvelő Tom szerint uberlogikus a…..
  Sorozatunkat folytatva ezúttal 2002 januárjának első hetébe ugrunk vissza az időben, az MTI-archívum segítségével. Az ország akkor is kurva másnapos (máshetes vagy mi) volt, be is szopta rendesen Ali baba és a 23 millió román meséjét.   OGY - magyar-román…..
Pécs mától hivatalosan is kulturális főváros, csak ebből Magyarország határain kívül semmit sem lehet észrevenni. Pedig óriási lehetőségek voltak Pécs előtt, és tipikusan magyaros módon, amolyan igazi gulyásdemokratikusan sikerült ellébecolni az egészet.Mind a mai napig nem…..
Tóta W. jól megmondta a magáét reggel, pedig a legfrissebb sztrájkbejelentés csak később jelent meg ... "Különösen pikáns, hogy a magyarországi szakszervezetek rendre az állami szektorban játsszák az eszüket, legalábbis eredményt ott tudnak elérni, ahol a zsarolás az…..
  Az mszp.hu sorra veszi azokat a politikusokat, akik nem érhették meg a párt huszadik születésnapját. Az autóbalesetben elhunyt képviselőre, Vancsik Zoltánra egy felszólalásának felidézése mellett Szanyi Tibor gondolataival emlékeznek:   „Példaképem volt,…..
 With apologies to those mathematicians who revel in the interplay of numbers, espousing their predictability and absoluteness, I can unequivocally proclaim my disdain for all things numerical.  How much money do you make?  How many minutes to cook the pasta?  What’s your…..
gnu 2009.08.22 21:01:09
"Pécsett a Megyeri téren eddig egy park terült el, ahova a környékről bárki leugorhatott levegőzni. Játszótér is volt, ahol a gyerekek szórakozhattak. Erre most hétfőn a teret lezárták, a fákat kivágták, és építkezésbe kezdtek. Mint kiderült, az önkormányzat már…..
Definíció:"Pécsett a rendszerváltás előtt és után is rendkívül erős maradt a baloldali gondolat, nem meglepő a város egyik beceneve: Kis-Moszkva." - zona.hu Nos, "Kis-Moszkva" immár nincs többé. 2002: 56 440 szavazat (43,85 %) Toller László (MSZP) 37 968…..
Januárban adtad be Magdi? Akkor várjál még!Most azt hagyjuk, hogy Magdi a Blikkben mondja el... Nem lényeges. Kellett valami kis sztorika a negyedik oldalra, aztán ez lett belőle. A magyar állapolgárság megszerzése nem egy sétagalopp. Ilyen Magdi eseteknél mindig kiakadnak a népek,…..
Az MVM képviseletében eljáró ügyvédi iroda csütörtökön büntető feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál az MVM korábbi vezetésének időszakában kötött kétes ügyletek miatt. Az MVM-nél több milliárd forint aggályos pénzmozgást tárt fel a belső vizsgálat, a Kocsis…..
w A bosszú népe 2009.04.07 06:05:00
Orbán Viktor állítólag nagyon ijesztően tudja azt mondani, hogy „elszámoltatás”. Ezt szocialista politikusoktól tudom; mástól még nemigen hallottam erről a veszélyről. Bizonyára azért, mert ez a veszély kifejezetten őket fenyegeti. Az elszámoltatás zsákmányállata…..
Mandiner blog Vállalom! 2009.03.24 10:31:00
 Az írástudó kötelessége, hogy ha van valami, amivel hozzá tud járulni hazája felemelkedéséhez, akkor vállalják - mondta Bokros Lajos. Szívszorító és hiteles szavak egy olyan ember szájából, aki szerintem már bebizonyította, hogy hozzá tud járulni a hazája…..
 Miközben drasztikus megszorításokat jelentett be tárcájánál Szekeres Imre honvédelmi miniszter, lapunk megtudta: darabonként 725 ezer forintért vásárol összesen 57 hordozható számítógépet (laptopot) a honvédség - írta a mai Magyar Nemzet. A lap még hozzátette, hogy…..