Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TA (törölt)

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van úgy, hogy kis példányszámú képes magazinok főszerkesztőit elcibálják egy egzotikus országba, ahol ötcsillagos hotelban lakhatnak, megnézhetnek pár folklórestet, meg kapnak egy vaskos Power Point-prezentációt a rohamos léptékkel fejlődő turisztikáról. Az ingyen…..
Mogyoró, a patkány nagy rajongója cica barátjának, ezért követi őt mindenhová. A cica pedig komoly macskatürelemmel rendelkezik, és könnyedén elvisel minden túlszeretést hosszúfakú barátja részéről. Kölcsönös mosdatások, csókok és ölelések.  ..
A pszichiátriai betegek méltóságvédelme mellett érdemes meghallgatni a másik oldalt is. Vajon milyen jogokkal rendelkezik egy törékeny ápolónő a veszélyes beteggel szemben?Kedves Zugügyvéd,Egy pszichiátriai osztályon dolgozom ápolónőként. Többször megtörténik, hogy…..
"Digitális forradalom vagy zsákutca?" címmel jelent meg egy poszt a könyvesblogon, mely szerint svéd tudósok hada próbálja kideríteni, hogy mennyiben változtatja meg olvasási szokásainkat a digitális kijelzőről való olvasás.Nem csak a számítógép képernyőjét, hanem…..
Olyan országban élek, ahol megtörténhet, hogy éjszaka felgyújtják a házamat és lelőnek, olyan országban élek, ahol agyonverhetnek, ha az autóm elé ugrik egy gyerek az országúton, olyan országban élek, ahol a nyitott ablakomon kővel dobhatják fejbe a tízéves lányomat, olyan…..
TA (törölt) 2008.11.05 11:36:30
"Az életben maradt családfő, Tibor, aki dolgos feleségét és rokkant bátyját veszített el a támadásban nem mer beszélni. Apósa, Attila bácsi már célozgat.
- Ha nagyobb darab ember lennék, sokat mesélhetnék, de egy ilyen öreg mikulást könnyen nyakon hajítanak, ha sokat jár a szája.
A faluban mindenki jól értesült. A szomszédok közül sokan a családfő, Nagy Tibor unokatestvérét, Balogh Bálintot okolják. Nem teljesen alaptalanul. A férfi már két faluból, Ároktőről és Tiszapalkonyáról is elmenekült családjával, mert nem tudta kiegyenlíteni tartozását hitelezői felé. Most azonban állítja: semmi köze a dologhoz.
– Februárban szabadultam, mert munkáltatói igazolásokat hamisítottam szegény romáknak, akik azokkal vettek fel kölcsönöket. Sokszor bajba kerültem már, de Tibiék fejére nem én hoztam a szerencsétlenséget - állítja a "falu rossza". – Tibi sokkal tartozott a helyi "kamatos pénzeseknek". Lalinak 300 ezerrel, Csabának pedig 200 ezerrel lógott - jelenti ki a falu száján meggyanúsított férfi. - A múltkor Lali előttem jelentette ki, hogy ha Tibi nem fizet, vége van - teszi hozzá az unokatestvér.
Bálint és a faluban sokan mások is úgy tudják, Tibiéket már korábban is sarokba szorították az uzsorások. - Volt egy nagyobbacska házuk, azt már elvették tőlük egy 300 ezres tartozás miatt - folytatta Bálint. A falu boltosa, Laci, egy leszerelt rendőr is megerősíti, hogy Nagyék nem mindig laktak a romasoron. Sőt: az ex-zsarutól azt is megtudjuk, az elmúlt napokban mást is megtámadtak már Nagycsécsen kamatos pénz miatt.
– B. Janit az utcán verték szét. Az orrát és a bordáit is eltörték, mert nem tudott fizetni - jelenti ki az közegből lett boltos. - Erről miért nem beszél senki? - méltatlankodik. Egy korábbi ügyet is felelevenít a volt rendőr. Mint mondja, 5 éve a már említett Laliék komoly verekedésbe kerültek egy másik családdal - szintén uzsorapénzek miatt.
A rendőrség nem kívánta kommentálni a Bors tudomására jutott információkat. Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője elmondta, folytatják a nyomozást, de annak érdekeire tekintettel további információkkal nem szolgálhatnak.
A falu vezetője sem nagyon tud a településén nagyban folyó kamatozásról. Gulyás Ottó polgármester szerint nincs értelme uzsorázni olyan szegény környéken, mint a Dózsa utcai romasor.
- Ezek az emberek olyan szegények, hogy már nincs mit elvenni tőlük, ha nem tudnak fizetni - jelenti ki a polgármester. Ugyanakkor hozzáteszi: egy-két verekedésre már került sor a településen, mert valaki valakinek nem tudott megadni valamilyen pénzt."

csak megjegyezném, hogya rokonság szerint uzsorások ölték meg a romákat
Nem is tudom, mikor olvastam utoljára olyan meghökkentő és felkavaró írást a magyar sajtóban, mint György Péter "Az apám"-ja a legutóbbi ÉS-ben. (E pillanatban még nincs fönt a netes verzióban, ha kirakják, rögtön linkelem. Aki türelmetlen, vegye meg a lapot, csak…..
TA (törölt) 2008.11.03 19:52:17
"A két oldalt gyakran nem a jövõképük, hanem a múltról alkotott nézeteik alapján ítélik meg. Egyesek a Horthy-rendszerre nosztalgiával gondolnak, mások "fasizmusnak" nevezik. (Ami tévedés, hiszen nem volt korporatív rendszer.) Pedig a Horthy-korszaknak is sokféle arca volt. Akik szeretik, azokat kérem, olvassák el Szabó Dezsõ, Németh László, a falukutatók - Féja Géza, Jócsik Lajos, Kovács Imre, Veres Péter vagy akár a fiatal Darvas József írásait és Püski Sándor Magyar Élet könyvkiadójának többi régi kötetét. Megtudják ezekbõl, hogy korántsem volt akkor mindenkinek nagyszerû élete. A legfõbb rossz persze a függetlenségünk elvesztése volt: a németeknek való behódolás és annak minden következménye. Akik nem szeretik azt a rendszert: azok gondolják végig, hogy az említett írók alkothattak, dolgozhattak, megjelenhettek, s minden idegen elnyomás ellenére a magyar kultúra, a színházi élet, a zenekultúra, az irodalom élt és virágzott."

"Szívesen mondunk ki egy-egy véleményre, emberre, nézetre határozott jelzõt anélkül, hogy elemeznénk, vitába szállnánk vele. Holott a dolgok nem egyszerûen feketék vagy fehérek, és változnak is. Érvek nélkül egyszerûen dobozokba sorolunk mindenkit. Angliában a neoliberális Thatcher valaha élesen szemben állt a "baloldali" Munkáspárttal. Nálunk a thatcherista, neoliberális SZDSZ sokak szemében baloldali. Miért? Mert az MSZP-vel volt koalícióban? A politikai elveik alapján egy amerikai biztosan a republikánusokkal azonosítaná õket. Sehogyan sem értettem, hogy az MSZP és az SZDSZ miért lépett koalícióra. Amikor errõl megkérdeztem az SZDSZ egyik harcos hívét, azt a választ kaptam: "Tudod, a hatalom az jó." Nos, ez világos beszéd, így kerültek egy dobozba. De hogyan kerültek ebbe a szakszervezetek? Talán mert a hatalomból õk is részesedni akartak, az elvek régen semmivé váltak. Az MSZP miért baloldali? Mert az MSZMP utódpártja?"

"Van, aki úgy gondolja: a baloldali a kommunista, aki vallásüldözõ vagy legalábbis vallásellenes. Furcsa fintora a történelemnek, hogy az évszázadok során egyetlen jól mûködõ kommunista állam létezett, s ennek polgárai naponta misét hallgattak: a paraguayi jezsuita államra gondolok. Az úgynevezett baloldaliak azokat nevezik (szélsõ)jobboldalinak, akik kirekesztenek egyes nemzetiségeket, kisebbségeket. Nos, akkor igencsak szélsõjobboldali volt a szovjet rendszer, amelyik lengyel katonatiszteket lõtt tarkón, aztán bíróság elé állított, elhurcolt, kivégzett zsidókat, krími tatárokat, letteket, s még hosszú a sor. A jobboldal - mondják elítélõen - nacionalista. Nem értem, hogy miért baj, ha valamely mozgalom szabadságot, új szabadságjogokat követel az elnyomott nemzeti kisebbségek, a korzikaiak, a tibetiek, a harmadik világbeli törzsi népek vagy a csángó magyarok számára? Ezek az amerikai szóhasználat szerint már nemcsak egyszerûen nacionalisták, hanem rendszerint "ultranacionalisták".

Hol helyezzem el a zöldeket? Egyesek szerint a zöldek balról jöttek, baloldaliak. Luc Ferry francia író viszont Az új rend, az ökológia címû könyvében jobboldaliaknak, nácibarátoknak nevezi õket - mert Hitler idején Németországban határozott természetvédelmi törvények, szabályozások voltak. Petra Kelly, a német Zöld Párt egyik alapítója mondta: "Nem vagyunk sem balra, sem jobbra: elöl vagyunk." A zöldek (ameddig hatalomra nem kerülnek) közvetlen, részvételi demokráciát akarnak, konzervatívok, mert meg akarják õrizni a természeti forrásokból és hagyományokból, amit még lehet, és inkább baloldali jellegû, polgári engedetlenségi, a népbõl, a lakosságból eredõ szervezeteket alkotnak."

www.freeweb.hu/ujsagcikkek/1999/magyarnemzet/MN1170.html

www.greenfo.hu/fotok/nagy/1797.jpg

György Péter azt hiszem a saját lelki békéjét keresi.. tudom milyen elveszíteni egy szülőt, megértem. De a Piros írásaiból kirajzolódó kép mégis inkább egy szabadon, kategóriáktól függetlenedni képes gondolkodóé, mint egy öngyűlölő asszimilálódni vágyó zsidóé, nem vitatva a múlt jelentőségét.. valóban "könnyeden" beszélt a bori táborról, talán feledni akarta, bár mintha arról is beszélt volna, hogy volt amikor majdnem meghalt. A H. rendszert sem színezi ki az idézetben feketére vagy fehérre.. talán képes volt árnyalatokat is látni, a fiával ellentétben.