Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalac

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napelemek telepítésével növelheti otthona ingatlan értékét. Mennyivel növeli az ingatlan értékét a napenergia hasznosítása? A National Renewable Energy Laboratory hasznos útmutatót kínál, hogy meghatározzuk mennyivel fog növekedni ingatlanunk értéke. Kutatásuk szerint, minden 1 dollár (285 Ft)…..
Kalac 2016.04.27 10:53:30
@carrot cake: Én úgy tudom, h jóval többért adja az ELMU mint amennyiert atveszi toled. Vegyunk havi 32e ft gaz+villany szla, szigetelt haz,kondis kazan. vegyunk egy 2M össz ktg. napelemes rendszert. ha ezzel tudok futeni/huteni/melegviz,anelkul h kisegiteni kellene (biztosan nem), akkor 64 honap alatt (5,3 év) alatt fizetem ki az árát. Tehat 5 év utan kezdhetne 0-án lenni, Persze az is álom, h addig nem kell költeni inverter stb karbantartásra. szóval inkább kicsúzsik 7-8 évre a megtérüleés. ezzel meg az a baj, h addig biztosan lesz jobb/olcsobb/hatkéonyabb modszer.
Kalac 2016.04.27 21:43:14
@carrot cake: tehát 5 év múlva leszel 0-án. De adjuk hozzá a klímarendszert is mert anélkül nem sokat kezdesz az árammal. Jól emlékeztem, h fele áron veszi át... Ha meg kevés a panel ereje, akkor úgyis rásegíted gázzal,fával az sincs ingyen. vagyis még a "megéri" határon túl van sajnos a rendszer, ha őszitén mindent beleszámolsz...

Még annyi, h ha ennyi pénzed van ekkora házban,akkor nem hiszem h tartósan munka gond lehetne, gondolom, ezeket sem ajándékba kaptad... Vélhetőleg, fel tudod magad találni. Vagyis ha nincs havi több tízezer forintod rezsire, akkor nem engedheted meg magadnak az ekkora házat sem hosszú távon.
Kalac 2016.05.02 19:57:12
@carrot cake: Vmiert azt hiszed h "kiszolgáltatod magad" a gázzal. Ez hagyomány,ez mondja mindenki, de az utolsó 50-60 évben ,mindig volt gáz.
Szerintem, Te ott hibázol/csúszol el, hogy befektettél egy nagyon sokára (vagy sosem) megtérülő rendszerbe(ne feledd a karbantartási ktg-t!) merthogy ez lesz a jövő (persze, de az még odébb van),. A napelemek hatásfoka sem annyira jó még, olcsón veszik vissza az áramot.
A kondis kazán nagyon nem zsákutca! PL: ariston genus premium evo 24
jól beálított előre/vissza hővel, egész 3 kW-ig le tud modulálni, és nagyon jó a hatásfoka. Azonnal látszik a gázszámlán. Igaz,kellett egy szezon mire mindent jól beállítottam. 250e a kazan, turbo cső kell csak a kéménybe.
szoval nem 500e...
A video nagyon jó, csak nezéz figyelni végig... :)
Az eheti kiadás a cukiságra, a bikicsunájozás énekes-táncos-erőemelős változataira és egy testmódosító brigád sokkolónak szánt előadására épít várat, de a mocsár ezt is elnyeli, még mielőtt leégne az egész kóceráj. A nyilvánvalóan csak díszítőelemnek szánt…..
A Észbontók egy olyan műsor, amiben két, nem túl okos, na jó, fődbuta szereplő általános műveltségi kérdésekre igyekszik válaszolni, miközben egy másik, dettó nem éppen Nobel-díj-várományosokból összeállított gárda igyekszik kitalálni, hogy vajon a profi ostobák,…..
Kalac 2015.10.16 17:38:49
@Hajdú Peter:

Hehe, menj el castingra, és leesik az állad...NEM színészek. A válogatáson felírnak mindenkit, akiből lehet vmit kihozni és utána mint egy levest,megfőzik az "adás" az "összetevőkből".
Kalac 2015.10.16 20:33:19
@Mészáros Laci:
Az emberek 2 dolog miatt jönnek castingra: munkanélküliek és kell a pénz. Nem sok , de nekik számít. a többi azért,h szerepeljen, benne legyen a tv-ben,unatkozik, hátha "felfedezik" , láthat az udvaron híres embert. ezekből van több.
A felesleges költekezés visszaszorítása mellett a rezsin is spórolhatunk. Természetesen nem kell gyertyával világítanunk lámpa helyett, de így is lefaraghatunk a villanyszámlából. 1. Energiatakarékos égők Cseréljük le a hagyományos izzókat energiatakarékosra. Egy kompakt…..
Villamos energiával működő készülékeink használata kevés kivétellel, energia költséggel jár. Fizetünk a fogyasztásmérőn jelentkező kilowattórák után, de költséget jelent az elemek vagy akkumulátorok beszerzése is, azonban a számla nemcsak a használatból eredő…..
Kalac 2014.11.19 18:00:42
@beepee:

Arról van szó,h energiatak. címén többet költesz/szennyezel környezetet,mintha nem csinálnál semmit.

Mondjuk, h jó esetben a kütyü 4600 ft. (biztos több, inkább 14600).
Namost,h 1 db megtérüljön, 1000 embernek kell bedugva hagynia a telefontöltőjét.

És akkor még nem beszéltünk arról,mennyi környezetszennyezést okozott a kütyü legyártása ugye...
A nyári olvasmányaim között volt Leo Babauta cikke, amiben arról írt, hogyan alakította át 7 szabály segítségével az életét úgy, hogy az sokkal egyszerűbb lett. A 7 szabály némelyikét annyira érdekesnek találtam, hogy lefordítottam a listát. Íme: ***UPDATE*** A…..
Most, hogy már hivatalosan is az őszt tapossuk, vitathatatlanul megkezdődik az őszi ültetési szezon, ami rengeteg izgalmas lehetőséget nyújt, akár a konyhakert benépesítéséről, fa, vagy cserjeültetésről, esetleg átfogó kertrendezésről van szó. Amennyiben olyan növényt…..
Kalac 2014.09.08 00:11:59
@McKinney: 100%-ban egyetértek. A cikk írójának valszeg nem volt még vele személyes tapasztalata...
Kalac 2014.09.08 00:14:24
@magyar bucó: Volt itt mindeféle zümmögő rovar, ami nem lenne baj, csak enni nem tudsz a teraszon,mert átcsábulnak a kajádra...
A lakótelepek magyarországi elterjedése a II. világháború után indult meg. Ebben nagy szerepe volt a szocialista államnak, amely a háború utáni Európára általánosan jellemző lakáshiányt igyekezett enyhíteni a lakótelepek építésével. Magyarországon 1949-ben közel 265 ezer…..
Kalac 2014.04.11 08:52:37
Ezzel a címmel kaptunk levelet Péter nevű munkakerülőnktől, így ezzel kezdjük a hetet. "A Sentry Knight a szokásos - hullámokban jönnek a szörnyek, akiket az automata vagy akár kézi meghajtású íjászunk szép sorban levadász, miközben különböző varázslatokkal segíthetjük…..
Kalac 2014.02.22 15:15:30
Nyáron kaptam egy felkérést, hogy egy meglévő épület elbaszott, beázó részét nézzem már meg, és adjak javaslatot a helyes kijavítására. Megnéztem, elég egyértelműen látszott, hogy a korábbi hibás rétegrendi kialakítás és kivitelezés miatt ázott/penészedett.…..
Az 1x1 sorozattal próbálok egy kis fényt vinni abba a félhomályba, ami körülveszi az egyszeri építkezőt. Lesz szó fűtésről, hőszigetelésről, falazatokról, nyílászárókról... remélhetőleg közérthetően, számokkal alátámasztva. Egyik ügyfelem vacillál a különböző…..
Azok kedvéért, akik az olvasottsági lista élén tartják a falfűtéses bejegyzésemet. A többieknek annyira nem érdekes, kérem oszoljanak!    Előzmények: Házilagos falfűtés készítése Fűtési puffer beépitése Egy éves összegzés   A tapasztalataink azt mutatják,…..
Kalac 2012.02.26 16:51:11
@AzHofi: még jobb ha a festők által használt TESA csíkot ragaszt... :)
Az év végi vendégjárás során gyakori ajándék a vágott virág. A szép csokor azonban hamar a lakás csúfjává válhat. Ha egy-két trükköt ismerünk, akkor akár hetekig tartó lakásdísz lehet. Egy növénybarát ad magára, s csak szép, egészséges csokrot visz, pláne olyan…..
Ha már most tízmilliárdos nagyságrendű az áramlopásból eredő éves kárösszeg, amikor "csak" világítunk, fűtünk, háztartási gépeket működtetünk (valamint kütyüket, esetleg elektromos biciklit töltünk árammal), mi lesz még itt a villanyautózás beindulásával? A…..
Érdekes felfedezést tett Péter a bizonyos autókról hiányzó rendszámok kapcsán. Arra figyelt fel, hogy nagyon jellemző, milyen kategóriáknál nem szokott gyakran ott figyelni a rendszám a kocsik elején. Én kicsit meglepődtem a megfigyelés eredményén. Mostanában megszaporodtak a…..
Kalac 2009.04.26 16:46:22
Mindig "irigyeltem" az első rendszám nélkül autózókat. Azután utolért a végzet: lámpánál induló,majd hirtelen megálló sorban nekimentem az előttem haladónak, ill. a vonóhorgának(kissé ferdén). Amely annak rendje-módja szerint kakaóscsigává alakította a rtáblám, a keretet pedig apró kis műa. lapokra. Valamint kb.12 cm hosszan végigrepedt a lökhárító műa. borítása a tábla alatt. Ez volt vasárnap délután. Hétfőn szerviz felhívtam, szerdára adtak időpontot. És persze, 3 éve nem állított meg rendőr, de hétfőn este 11-kor megtette. 2 fiatal srác,mondták h nincs tábla,én meg elmeséltem a szitut. Megvizsgáltak a sérülésekt, majd közölték, h ha feljelentek akkor az 40e huf. Kértem, h mérlegeljenek, hiszen nem szándékos a dolog. Erre ismét! elkérték a papírjaimat,beültek a kocsijukba és hosszan forgatták, de nem találtak benne pénzt. Ekkor visszadták, és felkértek hogy gondolkozzak. :) Majd 10 pert múlva(közben másik autóst is elintéztek) újra elkérték,de csak a személyit.
Persze ebben sem lapult pénz,pedig ezt is alaposan forgatták. Végül közölték, h feljelentenek,40e lesza bünti. Mondom, ok, szevasztok. Meg is jött 2 hét múlva a papír, h 10e huf-ra bünti. Felhívtam a hölgyeményt,neki is elmondtam mindent. Korrekt volt, az kérte, h írjam le azaz lebezzek fel és küldjem el neki. El is küldtem,fényképek,stb. Most várom az eredményt.
Nem is a 10e huf a lényeg talán,(bár számít), hanem az elv, ill. az, h 2 évig ha lesz másik szabálysértés,akkor azt erősebben számolják.

Kalac 2009.04.26 17:57:21
@Navarone:
Itt egy kép: kalac.freeweb.hu/tabla.jpg

szerintem grimmes a felütése?

de ha az is lenne,10e huf és már nem is az?
(igaz, Juanhu :) )

Vannak dolgok, amiben mi is nagyok tudunk lenni. Például az egy főre jutó szenttehén tömegben biztosan megverjük Indiát. Nem véletlenül mondtam tömeget, mert a mi szenttehén populációnk ugyan kicsi, de annál nagyobb az össztömegük. A mi szentteheneink hatalmasak, önmagában csak…..