Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OnixTitan

7 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Bye-bye Grissom! 2009.01.16 16:00:00
Tegnap búcsúzott el a CSI legjobb karaktere, azaz Gil Grissom. William Petersennek elege lett a helyszínelésből, nem akart olyan melóval pénzt keresni tovább, ami semmilyen kihívást nem jelent számára, és az utóbbi időben egyre kevésbé élvezett. Mi elnéztük volna még a csávót…..
 Az első nagy pofon, amit Amerika egy gúnyos kacaj keretében lekevert, az az volt, hogy iratok nélkül kurvára nem megyek semmire. Az elmúlt századokban a bürokrácia, és a jogrendszer úgy terjedtek el az államok testében, mint valami kóros rákfene. X nyomtatvány kell, de hozzá…..
OnixTitan 2009.01.16 22:58:08
Kedves Magdi.
Először is szögezzük le. Ez egy fikció. Nem egy személyes Napló. Hiába E/1 az egész, a főszereplője nem az író - csak annyira, amennyire a teremtmény azonos a teremtővel.
A főszereplő Alexander Darkwatert nem ismered. Nem tudod honnan jött, miért jött ki ő. Amit tudsz róla, az az, hogy eljött Amerikába, az álmai után. Nyilvánvaló, hogy aki álmokat kerget nem szeretheti a valóságot. Hogy miért? Az most lényegtelen. Azt látja viszont, hogy az álmai, a reménye nem az ígértnek hitt megválást hordozza, hanem egyre inkább a valóság tükörképe. És a tükörben előbb utóbb önmagával is szembe kell néznie. Ez az írás lehetne akár egy regény is. Nem az. Mert mind az író, mind az olvasó együtt fog fejlődni a főszereplővel. Itt nem lehet a kötet végére lapozni, hogy megtudjuk mi lesz a végkifejlet. Az élet nem ilyen.
Nem ismered a főszereplőt, gyakorlatilag semmit nem tudsz róla! Még az igazi nevét sem, nemhogy a múltját, ne ítélkezz elhamarkodottan.
A pénz! Ó, a pénz. Persze, nem csak a pénz számít. De azt meg kell tudni engedni magunknak, hogy a pénz ne számítson.
Gondolj bele Alex helyzetébe! Ott van tökéletesen egyedül, miközben próbálja megvalósítani az álmát, ami szépen lassan egy rémálommá válik! És mindeközben ott van egy olyan alapvető probléma, hogy nincs pénze ÉLNI. ENNI. És könnyen mondhatnád, hogy persze, menjen el dolgozni. Sajnos nem olyan egyszerű. Ugyanis nincsenek papírjai. Papirok kellenének, hogy élhessen. Az élni szó azon jelentésében, miszerint létezni.
Persze, mondhatjuk azt, hogy az ő hibája az egész, az ő felelőtlen döntéseinek következménye ez. De ismét csak azt mondom, hogy nem tudod ki is ő valójában, így felelősségre sem vonhatod. Alex azt mondja, a szabadáságáért jött ide. Te vállalnád az életveszélyt a szabadságodért? Azt, hogy megszűnhetsz létezni, úgy, hogy száz rövid év múlva senki ne emlékezzen rá, hogy valaha is voltál Te? Fel mernéd adni a létbiztonságot egy olyan fennkölt és istenített eszméért, mint a szabadság?
Ugyan, nem diktatúrákról és forradalmakról beszélek, nem! Az embert annál sokkal-sokkal súlyosabb láncokkal is meg lehet kötni!
A durva szavak? Fogalmazzunk úgy - és akkor a lehető legszebben fogalmazok - hogy a csúnya szavak elítélését helytelennek tartom. Ezeket a szavakat ok nélkül használni - igen, az már ellentmond a társadalmi normáknak. Annak a társadalomnak a normáinak, amelyet ki akarok gúnyolni a művemben. Máris egy ok, amiért használni szabad őket. A mai felgyorsult, személytelen világban az emberek is eltompulnak, hiába nekik a színes okfejtés, mint amilyen ez is, a legtöbben el sem olvassák - túl hosszú, túl unalmas, túl "izé". Örülök, hogy te nem ilyen ember vagy. De azokra is hatni akarok, azokra akarok főleg hatni, akik eltompultak, és csak olyan erős hatásokra reagálnak, amilyen például a folyamatos 'bazemgolás'. Ez egy őszinte blog. Képmutatás és hazugság lenne nem használni ezeket a szavakat, ha helyesnek érzem, csak azért, mert ez egyeseket zavar vagy megbotránkoztat. Nem lenne őszinte.
Ha én úgy maradok meg, az emberek emlékezetémen, mint a káromkodós srác, nem baj. Legalább megmaradok. De akiknél számomra számít, hogy hogy maradok meg, azok bölcsek annyira, hogy túllássanak ezen. Soha ne ítélj külsőre. Ezt mindannyiunk jól beleverték.
Nyerni? Sikereket elérni. Igen célom. Ezért is próbálok kicsit tabudöntögető lenni, ezért is botránkoztatok meg, mert korunkban erre van igény? Vajon miért egy bunkó, egoista, másokat teljesen megvető orvos miatt akar minden gyerek diagnoszta lenni?
Ezek alapján bárki nevezhet kurvának. Igaza van. De! Én legalább olyan kurva vagyok, aki élvezi, amit csinál ráadásul közben megpróbálok valami nem tökéletesen értéktelent is átadni az embereknek. Ez van. A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve. De legalább voltak jószándékú emberek.
Humor? Ebben is van humor. Csak keserű. Ha annyira mar, hogy élvezhetetlen sajnálom.
Ha nevetni akarsz ne ezt olvasd, Rejtő Jenő viccesebb.
Te olvastad a buszont. Az vicces volt. Pedig igazából ugyan olyan társadalomkritika, mint ez. Csak most nagyobbat csípett a képzeletbeli ostor. Nem baj. Ha jobban fáj, akkor tovább is emlékeznek rá.
Örülök, hogy hozzászóltál. Tanulok belőle. Remélem én is tudok nyújtani neked valami újat. Vagy ha újat, akkor legalább valami olyat, amit nem teljesen értéktelen. Ha nem akkor sajnálom, hogy húztam az idődet.
Végül még egy dolgot mondok. A fent miatt olyan az írás amilyen. Ez nem fog változni. Csak durvulni. Nem ígérek heppiendet. Az olyan kiábrándító. Az ember úgyis tudja mindig, hogy a jó győz. Talán az lenne a legnagyobb pofon a társadalmunknak, ha egyszer az életben a gonosz győzne. Miért? Mert mindenki heppiendről álmodik. És mint írtam az álmok soha nem úgy válnak valósággá, mint ahogy azt mi szépen elképzeljük.
A.
Péntek = Tűzvonalban. Legszívesebben ennyivel le is tudnám az ajánlót, pénteken úgyis mindenki kocsmázik, aki meg nem, az Tűzvonalbant néz. De azért nézzük, mik közül lehet még válogatni. A Tűzvonalban előtt még Miss Marple nyomoz, ez nem a klasszikus nyanya, hanem egy másik…..
Lehetőség volt dögivel, probléma még több. A legnagyobb az volt ugye, hogy illegálisan voltam itt. Ráadásul a mostani, mexikóiaktól és terroristáktól vészterhes korban az ilyen problémát különösen ellenőrzik. Habár tökéletes megoldás itt sem volt, ahogy a világon sosincs,…..
Információink szerint az RTL ma délelőtti sajtótájékoztatóján nagy durranásokat jelentenek be sorozatfronton: a visszatérő nagy kedvencek (Vészhelyzet, Grace klinika, Dr. Csont) mellett négy olyan sorozattal kedveskednek a műfaj kedvelőinek, amiket vétek lenne kihagyni. Bővebben a…..
Nem kell ahhoz Amerikában élni – elég a 21. században – hogy az ember tudja: semmi sincs ingyen. Három dologra volt szükségem hosszútávon. Lakásra, kajára és korunk vallására, az internetre. Szerencsére az első kettőre még volt egy ideig pénzem, a harmadikat meg a…..
Az USA városairól nem sok újdonságot tudok mondani, pedig pl. New York mégsem olyan, mint a Kojak-ben. A legjobb hasonlat, ami eszembe jut, hogy Amerika a világ legnagyobb bordélyháza, a városok meg a kurvák benne. És New York a legkeresettebb mindközül, habár sok mindent átélt már.…..
Welcome to Amerika! 3. Devils Food 2009.01.10 15:33:00
Másnap a McDonalds-ban reggeliztem. Utálom a mekit, de hát könyörgöm, ez az első reggelem Amerikában, én meg mindig is stílusos embernek vallottam (hittem?) magam, gondoltam akkor új életem első napjának reggelije is stílusosnak kell lennie: Amerikában amerikai (szemét)…..
New York igazi „záporeső-zivatarral” fogadott. Habár mindig is szerettem a viharokat, de ez a fajta eső – amelyik nyálkás, és mint a sivatag homokja, minden apró résbe, kis nyílásba befurakszik és két perc alatt – függetlenül attól, hogy milyen jó esőkabát…..
Mia ébresztgeti Hanket, de most kivételesen nem azért, hogy dugjanak, hanem hogy együtt olvassák el az L.A. Times kritikáját a „közös” könyvükről. Hank duzzog egy kicsit, ő nem kíváncsi arra, mit gondolnak Mia könyvéről, de aztán a kritika pozitív kicsengése őt is…..
 New York. A sok eltervezett és elcseszett próbálkozás után végre itt voltam. Már rég el akartam szakadni otthonról, el akartam menekülni, az elől, akivé válni készültem – és most végre sikerült. A lehetőségek országa! Micsoda elcsépelt kifejezés ez. Amerikai álom.…..
Rossz PC játékok sorozat Update 2009.01.07 17:31:51
Már igen jól állok a következő videómmal, már csak a vágás és a szinkron van hátra.A játék nevét korábban már elárultam, úgyhogy most csak annyit mondanék, hogy ez azért a tisztességesebb Citys játékok közé sorolnám, de megint egy gyönyörű példa arra, hogy sok kis apró…..
OnixTitan 2009.01.07 22:22:23
@freddyD: Ó, akkor emiatt mindenki elkezdi majd visszakérni, h az ő kedvenc szarjátéka kerüljön sorra, ettől nem félsz?
Januári premierek az amerikai mozikban, itt és most. Természetes, hogy nem erős hónap ez - ezért is adhatják újra a Sötét Lovagot (1, 2, 3 írás) -, de akad várni való. Lássuk.Bride Wars - A csajok háborúja: Romantikus vígjáték, Anne Hathaway és Kate Hudson főszereplésével. A…..
OnixTitan 2009.01.04 14:07:17
@marchellow: unbornban
Folytatjuk tegnap megkezdett év végi összefoglalónkat, emlékeztetőül itt az első rész.ÁprilisUri Gellerről szólt a tavasz, meg a "műköggy" kiáltásról, azt persze senki sem gondolta volna, hogy a hülyepicsát annyira hitelesen alakító Hargitai Bea a Kiválasztott után…..
OnixTitan 2008.12.31 12:10:07
@_CaD_: direkt múkodott... gyuri geller és úgymondta!
Köszönjük az írók munkáját és az olvasók hűségét, az ünnepek alatt szórványosan, utána erőteljesebben, januártól jobban gatyába rázva érkezünk még több hogyvolttal. ..
OnixTitan 2008.12.24 12:25:42
Aranyos kis point-n-click kalandot, a Stoneage Samet küldte be Tamás. Egy ősemberrel (aki minimum Homo erectus, mert eszközöket is készít) kell megállni a helyünket az őskorban: először életben maradni, majd családot alapítani, aztán egy brutális leszámolási jelenetben…..
A History Channelt sajnos itthon nem lehet fogni mindenütt, pedig nagyon jó kis adó, Tony Soprano is állandóan ezt nézte, ha éppen szar kedve volt. Tavaly készítettek egy Life After People című filmet (az ugrás után nálunk is megtekinthető), amiben azt mutatták meg, hogyan alakulna…..
OnixTitan 2008.12.22 17:35:54
Már megint az erdőben vagyunk, már megint lezuhant egy UAV, és már megint botfegyver hangját halljuk. Jaffapajtások lövöldöznek egy ismeretlen CSK csapatra. Biztos a CSK-11 az, 8 hónapja tűntek el. O’Neill rádión hívja őket, de semmi. Na, hát akkor avatkozzunk közbe. Szépen…..
OnixTitan 2008.12.13 23:02:58
comment:com Téli finálék 2008.12.10 11:37:00
Minden rendes sorozatfüggő tudja, mikor távoznak kedvenc sorozatai a képernyőről, de nem mindenkinek káptalan a feje. Ezért vagyunk mi, kedves olvasók, hogy segítsünk egy kicsit, íme egy lista a Zap2it.com-ról, ha valakinek kimaradt volna a kedvence belőle, szóljon, és ápdételünk.…..
comment:com Bud, Clooney, Koltai 2008.12.07 16:00:00
Vasárnapra elapadtak a játékfilmek is, meg az ismeretterjesztők is, úgy látszik, tartalékolni kell jövőhétre. Azért összekapartuk olvasóinknak a lábas aljáról, amit lehet. Itt van például a Bűnvadászok, ami BS&TH rajongóknak kötelező, másoknak viszont tilos odakapcsolni.…..
OnixTitan 2008.12.07 18:36:18
comment:com Hírek kávé mellé 2008.12.05 09:05:31
Más sem hiányzott, mint egy újabb celebreality: Lisa Rinna és kedves férje, Harry Hamlin a TVLand-nek forgat dokurealityt saját, minden bizonnyal kibaszott érdekes életükről.Jó hírünk van Hősök-rajongóknak: Bryan Fuller nagyon közel áll ahhoz, hogy visszatérjen, és megmentse a…..
comment:com Hírek kávé mellé 2008.12.04 09:12:00
A Vészhelyzet március 12-én, egy kétórás duplarésszel búcsúzik a tévéképernyőktől. (A Clooney-helyzetről nincs újabb infónk.) A helyére a Kings nevű dráma érkezik, erről majd bővebben később. Szereposztunk: Fred Thompson, a színészből lett politikusból lett színész…..
A Mr. Skin nevű szakportál minden évben lehozza az év legjobb filmes pucérkodásait, azokat a jeleneteket, amikben ismert és ismeretlen színésznők vonaganak egyszál semmiben a kamerák előtt, ha kell, ha nem. Az idei listát Mr. Skin (ez milyen egy fasz név már) tévés jelenetekkel is…..
comment:com Jégkorszak 0.5 2008.11.23 16:30:00
Öt után öt perccel a Kultúrházzal (m1) alapozhatjuk meg a mai estét, amiben többek között szó lesz arról, hogy Alexander Kluge Eizenstein 20-as évekbeli instrukciói alapján majdnem 10 órás filmet forgatott Karl Marx A tőke című közgazdasági munkájából. A filmet hétfőn…..
OnixTitan 2008.11.23 17:23:45