Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sarkanyfog

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A remek karácsonyi ajándékommal együtt a csajom egy kis filológiai kutatást is a nyakamba varrt. Kaptam egy remek ofszet plakátot (69x48cm), amely egy hatvan évvel ezelőtti "kötelezően ajánlott" tömegsport-tevékenységet népszerűsít, hirdet.  Vincze Lajos: Dolgozók -…..
sarkanyfog 2013.12.28 23:12:35
Helló,

egy futó kolléga linkelte a posztot, és bár nem vagyok történelem- vagy futás-szakértő, leírom amit én találtam. :)

Bár nem 100%-os infó, de elég valószínű:
-a Rákosi rendszerben a központosítás érintette a sportot is, és a tömegsport egyik megnyilvánulása volt ez a "Munkára, Harcra Kész" (MHK) mozgalom. Ezen a wikipedia cikken látszik is egy olyan plecsni, mint ami a plakáton:
hu.wikipedia.org/wiki/Munk%C3%A1ra,_harcra_k%C3%A9sz
-Hogy pontosan milyen sportágak voltak az MHK-ban, arra jó forrás a WP-cikkben lévő link, vagy még inkább az MHK kézikönyv tartalomjegyzéke, amelyben részletes felsorolás olvasható, lentebb:
tegyunkajovonkert.hu/2008_10_tu_elsport_tomegsport.html
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=mhk-kezikonyv&ID=195786&gb_w=t

A fentieket összevetve az általad idézett ismétlőpróbás cikkel: szerintem ez a kifejezés csak arra utal, hogy afféle pót-versenyeket rendeztek azoknak, akik nem vettek részt, vagy nem vették eléggé komolyan az eredeti próbákat.
Cellanapló Koncertjegy a mobilon 2008.05.27 22:07:41
Magyarországon is megjelenik a brit Mobiqa, a Ticketportal segítségével árul majd mobilos jegyeket a koncertekre, színházba, moziba vagy más egyéb rendezvényre. A felhasználók a belépőjegyet csak a mobiljukra kapják meg, ezzel megspórolják a sorban állást a kasszánál. A…..
sarkanyfog 2008.05.28 15:50:00
vannak nekik 2D-s is, de egyszerűbb helyzetekben (mint koncertjegy) az 1D-set ajánlják... partnertől függ.
www.mobiqa.com -on fentvan, hogy mire szabadalmaztattak, leginkább az optimalizációs eljárásukra..:)
A 2004-es, negyedházas E-klubos Laibach koncert után idén teltház volt az A38 hajón, hála a közönségszervezők profi munkájának minden tyúkszemre jutott legalább egy talpnyom. Leírhatatlanul vegyes közönséget sikerült vonzani, popócici plázacicák, sötét gótok, rózsadombi…..
Csonkítás nélkül közöljük a Magyar Távirati Iroda hírét, mert mindig örülünk, amikor jó dolgok történnek a világban: Elton John befejezte az ellenségeskedést popsztártársával, a szintén brit George Michaellel, és ünnepélyesen kinyilatkoztatta, hogy "rendben…..
sarkanyfog 2006.09.18 13:27:35
Csáp Géza Nyakunkon a vizigótok! 2006.08.19 14:35:07
Az biztos, hogy Magyarországnak van egy kis vérszaga, Budapesten forgatják a vámpírfilmeket, dübörög a horror-metál, és a gótika nagy öregjei is szép sorban idelátogatnak. A tavaly augusztusi, kicsit nagypapás, ám maratoni hosszúságú szegedi Cure-koncerttel máskor egy évtizedre…..
Csáp Géza Fuckela, suckela 2006.08.16 16:18:00
Úgy kezdődött a nap, hogy akartunk egy interjút a morbid angyalokkal. Be is kommandíroztunk a Hammer sátor backstágéjába, (ez most olyan, hogy a rocksztárokat állítólag őrzik a Szigeten, mint a magyar államkincstár aranykészletét, mi pedig két klozet mellől bukkantunk elő…..
Csáp Géza Hatórai trip-rock 2006.08.15 16:53:00
"Nézz bele a Gatheringbe, de nem kell végig; elég ha annyit írsz róluk, hogy helyes lány és szépen énekel" - kaptam az ukázt tegnap. Az első tíz percet le is késtem, ahogy kell, aztán amikor odaértem, pont egy lassú, szomorkás dalra, (a Gathering összes dala lassú és…..
Holnap lesz ugye a Guns N' Roses-koncert Budapesten, bár én még mindig adok 20 százaléknyi esélyt, hogy valamiért elmarad, és akkor tudósíthatunk majd az emiatt kitört zavargásokról, felborogatott autókról, betört kirakatokról és zokogó hozzátartozókról, már ahogy az…..
sarkanyfog 2006.06.02 18:17:44
www.sexaction.hu/
kulisszák mögött report az előzenekartól.